Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.08.2013., 17:23   #7021
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Treba samo biti umjeren u tim stvarima.

klik

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2013., 17:37   #7022
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Treba samo biti umjeren u tim stvarima.

klik
Ah, svakom svoje, meni je to odvratno.
Ne 10, nego milijun puta mi je ljepši stock look.
http://bringatrailer.com/wp-content/...ont_resize.jpg
http://farm4.staticflickr.com/3364/3...729_z.jpg?zz=1
Staro 20.08.2013., 18:02   #7023
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Update potrage:

Jučer nađem jedan ok autić u AC FLorijanić blizu Varaždina, Scenic 1.5 dCi, al skontam iz razgovora s trgovcem da je mijenjana mašina i da šasija ima 200.000km, a mašina 160.000km. Daju garanciju na mašinu 6 mjeseci i traže 5400 eura za to. Vjerovatno treba i registrirat auto.

E sad, kolko je to dobro ili loše što je mijenjana mašina? Pitam lika jel karamboliran - kaže nije, nego je baš vrisnila stara- dizne, turbina itd, a ova je ispravna.

Ovaj:

http://www.auto-florijanic.hr/katalo...x.php?PID=1914
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2013., 18:09   #7024
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
koja verzija 1.5?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2013., 18:20   #7025
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ah, svakom svoje, meni je to odvratno.
Ne 10, nego milijun puta mi je ljepši stock look.
http://bringatrailer.com/wp-content/...ont_resize.jpg
http://farm4.staticflickr.com/3364/3...729_z.jpg?zz=1
A gle, da bi sebi tako nešto radio, nema šanse. Okrenut ću se za njim i reći wow. Zanimljivo, drugačije i ukusno sređeno.

Isto volim aute u originalnom stanju, samo ovaj drugi ima Alpina felge koje tom autu nikako ne stoje, a mislim ni da ih nisu onda ni stavljali.

1
2

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2013., 18:32   #7026
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
http://www.24sata.hr/news/stanari-ce...e-placa-328558

Stvarno ne razumijem zašto se ljudi toliko tome vesele. Rađe bi se parkirali odmah na ulaz svoje zgrade i SAMO TAMO (a tako neće ni biti poslije ovog jer će se ljudi svejedno parkirat i plaćat, pogotovo ako toliko smanje zone da jednostavno neće biti dosta parkirnih mjesta u sektoru) nego prošetali par ulica od parkinga do stana i besplatno parkirali po cijelom Zagrebu...

Pun mi je k. uspoređivanja sa europskim gradovima i navođenja stvari koje mi imamo, a oni nemaju i zbog toga se trebaju ukinuti. Nitko ne spominje što oni imaju, a mi ne. ZET je postao kriminalno loš. Za mene je javni prijevoz jednostavno kao da ne postoji. Prije par godina je bio nešto, ali sada 17-icu čekam po 10-15 minuta. U Berlinu, Londonu (kojima je valjda samo centar veći od našeg cijelog Zg), Dublinu i ostalim gradovima vani gdje sam imao prilike isprobat javni prijevoz on je znanstvena fantastika za naš. Kod nas ne postoji ni normalna mogućnost za putovanje biciklom na posao/faks nego se moraš mučiti sa prometom 90% vremena da bi bio legalan.

Kaj nitko od ljudi ne radi na drugom kraju grada pa treba parkirat? Glavno da ljubomora radi. "Ako mi nemamo ta prava, zašto bi ih itko drugi trebao imat?". Sad su još uveli i parkirne karte za nestanare koje može bilo tko kupit i opet radi ljubomora.

Sve dok mi autom treba 9 minuta do faksa a tramvajem najmanje 25 nema teorije da ovo mirno prihvatim. "Neki manijak" će svaki put skinut tablice sa auta kad se parkiram u drugom sektoru.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 20.08.2013. u 18:40.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2013., 18:33   #7027
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
koja verzija 1.5?
Pa da, 1.5dCi sa 100 konja, ona novija mašina, ne ona stara sa 80 konja 1.5dCi
Staro 20.08.2013., 20:48   #7028
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

i nove i stare imaš sa 65, 75, 82, 90, 105, 110 i možda još koja verzija, a ta najnasviranija još sa 160k km u guzici ne znam baš da ti je idealna kupnja.

1.5 su oke motori generalno, ali ne znam baš da je ovo neka super-duper prilika.

što se mijenjanja mašine tiče ono ako je posao dobro napravljen i ako je mašina dobar primjerak - zašto ne, bolje da su 3 mašine mijenjane nego da je imao 1 pošten karambol.

ako si baš za njega zapeo nađi nekog majstora da nađe odmah felere na limariji i/ili eventualno mehanici i ruši mu cijenu, a pogotovo ako nije regan... to mu odma reci 5k dobiješ ili doviđenja.

p.s. bogati ti saloni rabljenih ono da nije mogo 4 iste ratkape staviti onak wtf...
Staro 20.08.2013., 21:17   #7029
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Staro 20.08.2013., 21:22   #7030
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
i nove i stare imaš sa 65, 75, 82, 90, 105, 110 i možda još koja verzija, a ta najnasviranija još sa 160k km u guzici ne znam baš da ti je idealna kupnja.

1.5 su oke motori generalno, ali ne znam baš da je ovo neka super-duper prilika.

što se mijenjanja mašine tiče ono ako je posao dobro napravljen i ako je mašina dobar primjerak - zašto ne, bolje da su 3 mašine mijenjane nego da je imao 1 pošten karambol.

ako si baš za njega zapeo nađi nekog majstora da nađe odmah felere na limariji i/ili eventualno mehanici i ruši mu cijenu, a pogotovo ako nije regan... to mu odma reci 5k dobiješ ili doviđenja.

p.s. bogati ti saloni rabljenih ono da nije mogo 4 iste ratkape staviti onak wtf...

To i meni bezveze, i točkići mi se čine kao da su 15", a ne 16" kako mi se čini da ima original Scenic...ili se varam??

Ne zna se kolko vlasnika je prošao, sve mi neš čudno oko tog auta.
Staro 20.08.2013., 21:32   #7031
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

sad kad si još i to rekao - bjež od njega, kriza je i ako imaš pare u džepu široko ti polje.

nađi nekog prvog vlasnika i kupi auto od poštenog čovjeka, po mogućnosti po preporuci i bok... kao što rekoh kriza je i ljudi prodaju stvarno dobre aute, a nebilo ti teško i malo vani istražiti di je održavanje auta sf nasprem naših navika i financijske snage.
Staro 20.08.2013., 21:43   #7032
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

A zajebato je jer meni je iz Slavonije prevelik trošak ić van za auto od 5 soma ojra.. imam trošak sigurno 500 eura da odem do Njemačke i kuć po auto, ako ne i više. A to njuškalo mi se čini da je 90% auta totalno smeće.
Staro 20.08.2013., 21:48   #7033
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
a šta na kraju s onim 2.0T?
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2013., 21:49   #7034
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ne njuškalo... gledaj ove auto forume oglasnike, tamo obično ima apoteka autiju za možda malo više para nego njuška, ali opet imaš određenu dozu sigurnosti pošto tamo obično ljudi od brinu za svoj auto do bolesno brinu za svoj auto.
Staro 20.08.2013., 21:52   #7035
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Daj neke linkove, ja sam totalni šaban za to.

Ma neću onaj turbak, taj auto je prelaufao skoro 200.000 i turbina je vjerovatno amen. A znaš kolko je turbina za 2.0T? Plus kolko to troši...
Staro 20.08.2013., 22:35   #7036
Toorop
Mother Russia
Moj komp

Toorop's Avatar

Datum registracije: Mar 2013
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
A gle, da bi sebi tako nešto radio, nema šanse. Okrenut ću se za njim i reći wow. Zanimljivo, drugačije i ukusno sređeno.

Isto volim aute u originalnom stanju, samo ovaj drugi ima Alpina felge koje tom autu nikako ne stoje, a mislim ni da ih nisu onda ni stavljali.

1
2

Oba su legendarna, ali kao što si rekao, tako nešto sebi ne bi radio, ali za vidjet, genijalno!
Toorop je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2013., 22:36   #7037
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa ono guglaj reno forum, alfisti, fiatisti, dačijaisti, suzukisti i to
Staro 21.08.2013., 01:45   #7038
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova

Ma neću onaj turbak, taj auto je prelaufao skoro 200.000 i turbina je vjerovatno amen. A znaš kolko je turbina za 2.0T? Plus kolko to troši...
Kako je taj auto održavan turbina će riknut tek za još 200k km.
Puno troši da. Meni bi recimo taj auto trošio 7 litara, a možda i manje s obzirom kakve rute ja vozim.
Staro 21.08.2013., 02:48   #7039
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova

Zato ti Syss, Blue i ja govorimo da prosurfaš po forumima.

Evo ti linkovi od ovog 2.0T, pratiš ga u sekundu što se dešavalo sa njim (lik je iskren, a i da nije ne može se po forumu editirat ako je post stariji od 30sec):
http://www.renault-klub.hr/forum/ind...54-scenic-20t/
http://www.renault-klub.hr/forum/ind...lt-scenic-20t/

Jest da Blue i ja malo navijamo da uzmeš od njega jer je RHK formuski kolega. Al ono kaj smo rekli stoji.

Kolko km radiš godišnje?

I ja sam na svojem Megancetu okrenuo 330k km i turbina je jos original, a motor je neotvoren skupa sa original diznama i pumpom. Ovisi kak ga pazis, a ovaj lik ga je bome pazio, mijenjao ulje svakih 10k km i nemas straha za turbinu. Ja svojeg konstantno ganjam zadnjih 50k km jer mi je motor preslab, al pazim na neke osnove ponasanja prema turbini.

Po meni je puno opasnija kupovina nekog dizela od lika sa njuskala ili preprodavaca nego nekog benzinca kojemu znas povijest. Na ovom 2.0T moze otic samo turbina (a nece), a na dizelu uz turbinu nemas pojma kakve su dizne (jedna reparirana za moj auto je 1400+kn), visokotlacna pumpa i ostale gluposti.
Uglavnom kupi kaj hoces, al obavijesti nas ak nekaj krepne na autu.
Staro 21.08.2013., 02:56   #7040
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Cudi me da ga vec netko nije kupil kad je tak fantasticno dobar i isplativ...

Imal sam i ja 20 godina i tak sam razmisljal ali prode to s godinama. Na 2.0t moze otic samo turbina, nadam se da to ne mislis doslovno. Samo da pocnu odlazit potrosni dijelovi i susa u novcaniku. Ni jedan auto nije vjecan, pogotovo ovi novije proizvodenje i sve je skupo i po meni onda ne treba trazit da bude jos skuplje. Lezajevi, amortizeri, kvacilo, plocice itd sve to kosta vise od nekog modela sa slabijim motorom, garantirano jer to tak ide a onda jos osiguranje i rega.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 21.08.2013. u 03:04.
MAGARAC je online   Reply With Quote
Staro 21.08.2013., 04:35   #7041
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Mislio sam na ekstra skupe kvarove. A tu dizel prednjaci. Dosta ostalih dijelova kosta vise-manje isto. Neki su jeftiniji na dizelu, neki na benzincu.

Da nađe 1.5dci ili 1.9dci sa svom povijesti naravno da bi navijao za njega. Al ja nisam ništa takvog našo.

Dal ce prije potrosni dijelovi krenut odlazit na autu o kojem znas samo (ne znas) broj kilometara il na onom na kojem znas u km kad je sto i kako mijenjano?

Pratim svaki dan kakve probleme ljudi imaju sa dci Renaultima...

Necu vise o ovome pisat, nek Dizel odluci. Nisam još vidio da je napisao koliko km radi pa da apsolutno sigurno možeš reći kojeg da kupi. Ja se samo bojim da mu se ne desi to da radi 10k km godisnje i da kupi dizela na kojem se desi neki veći kvar i onda na kraju plati sav taj sport više nego kaj bi platio i točio benzinca.

Samo da velim da su u obitelji trenutno 4 auta, svi dizeli. Ako se još okrene priča na prijašnje aute '95+ dodajemo još 4 dizela i 2 starija osnovna benzinca. Nije sad da navijam za "zabavnost" i rastrošnost benzinca jer bi i sam kad bi uzimao auto ispod 140 konja uzeo dizela.
Staro 21.08.2013., 06:40   #7042
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
A eto svima je "skup" i motor im je "potrošač"

Da je to megane a ne scenic ja bi ga od njega kupio davnih dana! Lovio sam takve po oglasnicima i vidio doslovno samo jednog da bi na kraju lik odustao od prodaje!
Staro 21.08.2013., 09:12   #7043
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova

Imal sam i ja 20 godina i tak sam razmisljal ali prode to s godinama. Na 2.0t moze otic samo turbina, nadam se da to ne mislis doslovno. Samo da pocnu odlazit potrosni dijelovi i susa u novcaniku. Ni jedan auto nije vjecan, pogotovo ovi novije proizvodenje i sve je skupo i po meni onda ne treba trazit da bude jos skuplje. Lezajevi, amortizeri, kvacilo, plocice itd sve to kosta vise od nekog modela sa slabijim motorom, garantirano jer to tak ide a onda jos osiguranje i rega.
Točno, neke stvari su ajmo reć "potrošni" materijal.
Svakako kad se kupuje rabljeni auto, bez obzira kako je održavan treba imati love u rezervi jer nešto će se sigurno morati uskoro (ako ne i odmah) mijenjati. Ne može se kupiti rabljeni i biti siguran da će voziti idućih x godina bez ikakvih ulaganja.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2013., 17:43   #7044
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Ma radim max 15.000km godišnje, al većina vozanja su mi drkanja po gradu škola-vrtić-posao-kuća. A mislim da bi me benzinac tu sahranio, pogotovo ovaj 2.0T.
Staro 21.08.2013., 18:02   #7045
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Pa ne živiš u centru ZG-a sa 40 semafora u 3km. Ne moraš ga stiskat, fino ide kad zatreba i amen. U svakom slučaju, bolja opcija za Scenic je 2.0T od 1.6 16V.
Quote vlasnika auta o potrošnji:
Citiraj:
11-13 po gradu, ali ako imas povremeno i otvorene ceste kao ja onda se prosjek krece izmedju 8-10 i to je za takav motor sasvim razumno...

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2013., 19:01   #7046
MuroF
Premium

MuroF's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Staro 21.08.2013., 19:12   #7047
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

čini se da je + bjež od tog trcza.
Staro 21.08.2013., 19:13   #7048
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Mogla bi biti, postoje takve 4x4 izvedbe. Vjerojatno bi bilo navedeno da je 4x4.

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2013., 19:18   #7049
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Sto ne valja sa trcz?
Staro 21.08.2013., 19:30   #7050
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Mislio sam na ekstra skupe kvarove. A tu dizel prednjaci. Dosta ostalih dijelova kosta vise-manje isto. Neki su jeftiniji na dizelu, neki na benzincu.

Da nađe 1.5dci ili 1.9dci sa svom povijesti naravno da bi navijao za njega. Al ja nisam ništa takvog našo.

Dal ce prije potrosni dijelovi krenut odlazit na autu o kojem znas samo (ne znas) broj kilometara il na onom na kojem znas u km kad je sto i kako mijenjano?

Pratim svaki dan kakve probleme ljudi imaju sa dci Renaultima...

Necu vise o ovome pisat, nek Dizel odluci. Nisam još vidio da je napisao koliko km radi pa da apsolutno sigurno možeš reći kojeg da kupi. Ja se samo bojim da mu se ne desi to da radi 10k km godisnje i da kupi dizela na kojem se desi neki veći kvar i onda na kraju plati sav taj sport više nego kaj bi platio i točio benzinca.

Samo da velim da su u obitelji trenutno 4 auta, svi dizeli. Ako se još okrene priča na prijašnje aute '95+ dodajemo još 4 dizela i 2 starija osnovna benzinca. Nije sad da navijam za "zabavnost" i rastrošnost benzinca jer bi i sam kad bi uzimao auto ispod 140 konja uzeo dizela.

Radio sam jedno vrijeme u poslovne svrhe sa osobnim autom cca 50 000 km godišnje, bio plaćen po km i iz hrpe razloga mi se golf 3 gti pokazao jeftiniji nego golf 4 tdi kad bih zbrojio gorivo i održavanje za 12 mjeseci.
Dizel je teži, više momenta u niskim okretajima - brže troši gume i cijeli prednji ovjes, traži skuplje ulje i ima rizične tri stvari: kvačilo, bosch pumpa ili dizne ovisno o modelu i turbinu. Premda se govori o čestim slučajevima dvomasenog zamajca na tdi motoru, imao sam tri auta sa tdi motorom i nikad problema sa zamajcem. Na passatu sam mijenjao prvi set kvačila na nešto ispod 250 000 i zamajac nije imao niti mm lufta.
Ali: benzinac ima samo veću potrošnju po gradu, sve ostalo je meni prihvatljivije. U pravilu nemaju kvarove tako često, brže se zagriju zimi, potrošnja je zanemarivo veća na otvorenoj cesti, održavanje osjetno jeftnije i ono što me se najviše dojmilo: 288 mm prednji diskovi i pločice: cca 50 000 km i pločice su izgubile 1-2 mm a diskovi su bili kao novi, niti malo ajnzaca.
Juan je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na