|
![]() |
#1021 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Ja bih ga uskoro narucivao, samo me taj GPS jos brine, ali pretpostavljam da situacija nije kao na MTK mobitelima i da bi trebao normalno raditi. |
|
![]() |
![]() |
#1022 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
GT99 ima Google Market iliti Play. Također ima i LED notifikacije iako su na bg rekli da nema... http://prntscr.com/1kf9r0 Necronomicon, nije bitno ima li on stvarno 12mp ili je 8mpx maksimalno. Važno je kako slike/video ispadne. Tako npr. za THL w100 kažu da ima 8mpx a negdje 12mpx no slike na GT99 su nemjerljivo detaljnije nego na thl-u. Dok THL u video na 720p može snimati na 30fpsa, te tek posebnom aplikacijom sa svega 15-20fpsa na 1080p Cubot GT99 snima video na 1080p sa 30fpsa i video je detaljniji i nije mutan. Fotografija s blicom dolazi večeras no to žuta nije primjetna. MATTA, ti je prevelik Cubot GT99 s 4.5 inča za 139$ ili bi rađe 4 inča?
#1023 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
cubot one, pak nema ništa. jedva našao par videa, tamo sve izgleda ok, ispada da IMA market instaliran, i kao, jedina mana da ne podržava OTG. mah, kao da sam i do sada to trebao. al' opet pak gledam veličinu thl-a. 16*8cm. velik je.... predugačak, previsok, kako god... ne znam... nisam dost' pametan. evo, neki dan i kod nas dođu dva nova prestigia, ali sa 2100kn cijenom se definitivno ne isplate. a nekako mi se čini da je sva ta roba "tu negdje". samo ga naši pretjeraju sa cijenama. ništa, istražujem dalje. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1024 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koliki mobitel tebi uopće treba? THL W7S je 5,7", Cubot One je 4,7" - 1" razlike u veličini ekrana je puno. THL W100 i Cubot GT99 su 4,5" pa su samim time manjih dimenzija. Po ovome, Cubot One ima Play Store.
#1025 |
Premium
|
da, našao sam i video od pandawilla na kojem play postoji. gle, koji mi treba? treba mi giga rama i što više storagea. inch razlike je puno, no, ako je telefon duguljast kao w7s, onda mi to ne odgovara. zato sam i napisao - nemam pojma o kineskim telefonima, tražim ono što mi paše po cijeni, primarno, a onda po tih par hardverskih specifikacija. sve ostalo je manje više ne toliko bitno. |
![]() |
![]() |
#1026 |
Premium
|
Većina MTK6589 (quad core 1.2GHz) mobitela ima 1Gb rama, ali malo interne meme (najčešće 4Gb). Modeli sa MTK6589T (quad core 1.5GHz) imaju uglavnom 2Gb rama i 16Gb interne (neki čak i 32Gb), a samim tim i višu cijenu. Neki proizvođači imaju modele sa oba čipseta (npr. iOcean X7, Zopo C3). Dimenzije su im iste, samo je hardver različit.
#1027 |
Premium
|
e, sad kad si spomenuo - taj mtk6589. koliko uopće tih verzija ima? uglavnom se piše samo 6589, no, ova slova na kraju, slabo tko piše. ili se samo razlikuje u brzini, pa otud ta slova? a taj cubot one, kod njega piše 6589, 1,2ghz, ali ima 8gb interne memorije. pa sad ga ti znaj... mada, u odnosu na trenutnog lg-a na 600mhz i 512rama, sve će biti space shuttle! ;-) |
![]() |
![]() |
#1028 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Imaš reviewe na kineskom ali moraš i pretraživati po kineskom, ima i par videa i rewieva na engleskom, mislim da je jedan detaljan bio na xda forumu. Prednost tog moba je u hw tipkama ispod ekrana, mana baterija od "samo" 2300mAh. Gore je android 4.2.1 itd... uglavnom za 1100kn mi se čini ok mob iako se bojim da ne bude DOA :-( , svašta se pročita na net-u, od zadovoljnih do nezadovoljnih, ima svega... BTW, moraš znati što želiš, mobitel ili phablet, koliki ekran, kad to odlučiš onda unutar te kategorije gledaš specifikacije. Suzi izbor na par onih koji ti se sviđaju i onda google. Ako kreneš uspoređivati mobitele od 4.5" do 5.7" što koji nudi, izgubit ćeš se, bar ja jesam :-) |
|
![]() |
![]() |
#1029 |
Premium
|
Mediatek MTK6589 je čipset koji podrazumijeva quad core Cortex A7 cpu na 1.2GHz i PowerVR SGX 544MP gpu. MTK6589T (tj. Turbo) ima sve isto osim brzine cpu koji je na 1.5GHz. Internu memoriju i kameru proizvođači stavljaju po vlastitoj volji. EDIT: svi oni imaju i microSD slot, pa ti veličina interne meme baš i nije neka bitnija stavka. I još jedna stvar. Iako se hvale kamerama od 13MPix, ustvari se radi o 8MPix sa interpolacijom.
#1030 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Turbo ima povecan takt GPU-a, nemoj to zaboravit, ako se ne varam 286 vs 357 mhz u turbo verziji, 25% veci takt GPUa nije za bacit, pogotovo kad se radi o fHD zaslonima npr. Jedini je problem sto upgrade taktova vecinom ne povlaci za sobom upgrade baterije ![]()
#1031 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
Jiayu G3S
Uređaj je Jiayu G3S (naručen s banggood.com) pa evo moj kratak osvrt na njega, prvi puta ovako nešto pišem pa vas molim da mi ne zamjerite: Materijali i sama izrada: Materijali koji su korišteni u samoj izradi su više nego dobri, kućište je izrađeno od kvalitetne plastike te brušenog aluminija… Pritiscima po pojedinim dijelovima uređaja ne čuje se nikakvo škripanje tako da telefon izgleda dosta čvrsto… Što se dizajna i samog izgleda tiče, rekao bih da je to moglo i malo bolje, ja sam za nešto zaobljenije i glađe linije. U obzir se mora uzeti sama veličina baterije zbog koje uređaj izgleda nešto veće al sve je to u granicama normale kada se usporedi s nekim drugim uređajima. Uz veličinu zamjerka koju imam je notification led koja nije napravljena prikriveno već se jasno vidi… Ako ste promatrač i gledate osobu koja se koristi g3s-om, on izgleda veoma lijepo te nimalo veliko… OCJENA:8 Ekran: 4.5. incha HD IPS 1280x720 display, 320ppi, gorilla glass II…. Mislim da se ovdje nema što puno govorit, oštar zaslon s živim i jasnim bojama iz svih kuteva gledanja. Veoma je osjetljiv na dodir a ujedno i vrlo precizan… OCJENA:10 Povezivanje: Nažalost u 3G modu uređaj će radit samo na 2100MHz što je problem za ljude koji žive van većih gradova. Pošto mi je kuća specifično smještena između dva brda signal je inače nešto lošiji, primjetio sam da G3S ima slabiji prijem signala od primjerice moje stare motorole defy… što se tiče GPS-a, na tvorničkim postavkama bez ikakvih fixeva satellite nalazi veoma brzo a s tim i navigacija radi bez greške… Wifi i Bluetooth rade besprijekorno. OCJENA:6 Ozvučenje: Inače jasno i snažno bez ikakvih šumova u pozadini… Ali ako pričamo o zvučniku koji se nalazi na stražnjoj strani pa ako telefon na tu stranu polegnete zvuk će se čuti nešto slabije(taj problem se može riješit odabiranjem Outdoor profila u sound postavkama). OCJENA:9 Kamera: 2mpx prednja. 8mpx stražnja, hd snimanje, prilično dobre fotografije s odličnim balansom boja i svjetline, brz okidač samo su neke od odlika ove kamere… OCJENA:8 Sustav i preformanse: 4.2.1 JB, sve je vrlo fluidno, aplikacije se otvaraju bez ikakvog timeouta, igre jednako tako rade bez ikakvih problema, surfanje internetom je relativno brzo, antutu score oko 13 000 bodova (uskoro bi mogao biti i veći ako će se cpu moći kloknut na 1.5ghz), nemam nikakvih značajnih zamjerki osim što mi nedostaje odabir custom togglea, te toggle za 2g/3g… OCJENA:9 Baterija: 2750mAh lithium… ovo mi je jedan od najdražih dijelova ovog uređaja koji je ujedno i prevagnuo u kupnji. Bez ikakvih problema može izdržat oko 2 dana korištenja s 7 sati upaljenog displaya ako se 3g pali samo po potrebi… Pravi preporod. OCJENA:10 |
![]() |
![]() |
#1032 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Molim fotke fotića, hvala ![]() Pejzaš, neki fokus na cvijeće/nešto sitnije, i tako, još pokoja.. ![]() I onda rivju može na prvu stranicu, btw, dobar rivju.. |
![]() |
![]() |
#1033 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
#1034 |
Premium
|
Ma pusti ti primjere po netu.. oću ja crno na belo od kolege sa foruma.. više vjerujem tebi nego nekom preplaćenom recenzentu (ovdje malo pretjerujem, ali svejedno, svega ima).. Zahvalan.. |
![]() |
![]() |
#1036 |
Premium
|
A dobro ne želim te sada tlačit da stavljaš na YT primjer snimanja videa u barem 720p, već samo naglas razmišljam ![]() Ali možeš onako okinut koju fotkicu, i ja zadovoljan.. Kad bude mrak, možeš u sobi okinut sa blicem i mirna Bosna.. Gledam malo što i kako, frendu ću naručit možda Lenovo a sebi (ili curi) tražim nešto mrvicu bolje, za do 150$.. |
![]() |
![]() |
#1037 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
#1039 |
Registered User
|
Nisam imao nikakva druga davanja, znači izbjegao sam carinu, gledajući tracking mislim da paket nije ni išao na carinu... Uređaj je poslan iz Kine u Švedsku gdje dobio naljepnicu švedske pošte na paket preko kineske. Na paketu je pisalo da se unutra nalazi mp4. Banggood ti je definitvno jedna od sigurnijih i povoljnijih stranica za naručivanje, nisam čuo da se je netko žalio na njih, moja preporuka... |
![]() |
![]() |
#1040 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Ima li koji quad sa ~2 GB RAMa, ok kamerom i što večim IPS ekranom - 5,5" minimalno, može i 6" ![]() Dual SIM - nebitno, ne trebam 2 broja. Imam Note II i skroz sam navikao na tu veličinu pa nebi bilo loše još nekog sličnog ubosti. Ako je netko naletio na mobitel sa takvim specifikacijama molio bi model i link ![]()
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 10.08.2013. u 19:38. |
![]() |
![]() |
#1041 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Tih kineza s velikim ekranima ima dosta ali nažalost rijetko se potrude staviti 2gb rama. |
|
![]() |
![]() |
#1043 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Zna da tehnicki nije kinez i nije jeftin ali eto, dual sim je. ![]() Da li je netko naletio na Samsung Galaxy S4 I9502 (dual SIM) a da se prodaje na nekoj EU stranici (da mogu izbjeci carinu/PDV) ? |
![]() |
![]() |
#1044 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Ne znam kolko je pouzdan seller nisam ništa previše čitao samo sam zakeljio link |
|
![]() |
![]() |
#1045 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
za sd karticu, za micanje aplikacija treba root, pa trebam naći i da li postoji pouzdana root proceudra. nešto sam našao za one, navodno da šljaka. a ako je razlika samo u brzini, onda se barem oko toga ne moram brinuti. nije to kompjuter niti tablet pa da mi fali brzine. hvala! ![]() |
||
![]() |
![]() |
#1046 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Evo jos jedan video snimljen Cubotom... https://www.youtube.com/watch?v=A2rv...e_gdata_player
#1047 | ||
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Nego lažiran je i kapacitet baterije. Meni dovoljno da Cubota ne shvatim ozbiljno... Evo baš gledam ovaj video ( i one na recenziji ) i čini mi se da to puno trzucka, nema to sigurno 30 fps-a. Pogledaj kako oni auti trzaju na na onoj drugoj snimci... Meni se čini da je na Haieru na JB to bolje. Sutra ću uploadat par videa. Kad će te slike sa blicem? ![]() E i ako možeš izvrtit Vellamo bench (html5 i metal) baš me zanima. |
||
![]() |
![]() |
#1048 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
#1049 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
. Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 10.08.2013. u 23:36. |
![]() |
![]() |
#1050 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Nemojte se truditi. Covjek je zaljubljen u svog Cubota i nema sanse da mu dokazete da ima i boljih. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|