|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Toshiba i 5.1 Denon nema zvuka
Pozdrav, Pokušavam spojiti Toshibu 40RL933G na Denona DHT-1312XP i nikako ne uspijevam. Prvo sam spojio sve zvučnike na receiver. Nakon toga sam hdmi iz receivera (hdmi out) spojio na telku (hdmi in). Tako da mogu preko hdmi kanala na telki fino konfigurirati receiver. Zatim sam preko opcije test speakers provjerio zvučnike i sve je dobro spojeno i sve radi...zvuk onako putuje kroz sve zvučnike i na kraju do subwoofera. Sad kad trebam spojiti telku na receiver tu dolazi problem. U menjujelu od telke sam provjerio i dva izlaza na koja telka daje zvuk su optički audio i na slušalice. Uzeo sam onda optički kabel i uštekao u telku (optical out) i u receiver (tv optical in) ali zvuk je i dalje samo prisutan na telki. Mislio sam da moram nekako ručno prebaciti zvuk na optički izlaz ali piše u menjujelu od telke da je taj izlaz konstantno aktiviran.Probao sam i preko banane (izlaz od slušalica na telki) i 2 činča (koja idu na in audio ulaze na receiveru) i opet ništa. Pardon ako sam vas zadavio, htio sam sve detaljno napisati da nema zabune. Pomagajte ljudi očajan sam. ![]() edit: e da probao sam i zvučnike isključiti na telki i opet ista stvar.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ovak odoka - prebacio si na risiveru ulazni selektor na taj opticki? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
jesi pročito upute resivera - ima opcija optical/koaxial input assigment tako da taj optični ulaz (gdje si ukopčal TV) možeš stavit na bilo koji gumb na resiveru (TV, video, CD,...) osim FM/AM!!! tvornički je tipka TV predodređena na analogni cinc ulaz kladim se da knjigu nisi ni otvorio!! EDIT - vidim da si išo na reklamaciju - i jesi se crvenio tamo dok su dečki pokazali kak to treba podesiti??? naravno, ne očekujem da to znaju dečki iz prodaje (takav smo narod, radije nekog nooba koji nema pojima pa mu dat 2500 kn plaće neg neko ko to ima u rukavu al ga onda treba i pošteno plaiti) već iz servisa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Teoretski je moguce da neznam podesiti receiver, u tom slucaju cu zamoliti decke da mi pomognu, fino platiti i zahvaliti. A ako je receiver u banani tu je garancija.....Znaci samo kulturno i fino bez trzavica..... Zato se smiri, udahni i smiri živčeke.... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 12.08.2013. u 11:36. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Premium
|
Citiraj:
zato jer tamo iza piše TV (na priključku)...piše i na plotu "svašta"... ![]() Ja nebi reko da je Rec neispravan, nije to kineski poluproizvod... jel imaš kakav CD player da spojiš pa čuješ?? Citiraj:
hm, dok sam ja radio u prodaji, nikad ali nikad nisam sreo nekog tko bi meni platio da mu namjestim neke parametre kod novog uređaja - svi su se ravnali po krilatici "on prodaje on to mora napraviti đabe"...sad više to ne radim a ljudi odjednom postali velikodušni... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Evo dogovorio sam sa dečkima da donesem rec da ga spojimo i isprobamo....uglavnom na kraju je stvar u kabelu bila... Svaka čast dečkima i na njihovoj dobroj volji. Sve preporuke za Ronis. Hvala svima na volji, Moze lock. P.s quazar znao sam da radis/si radio u prodaji....po nedostatku živaca i kak odmah ideš čizmom na čovjeka ali to je valjda iskustvo pa ne zamjeram ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() kabel veliš...pa ak tak vele dečki u ronisu tko sam ja da sumnjam... ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|