|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() Pozdrav ekipo! Nisam naišao na sličan topic na zadnjih 5 stranica, niti na searchu pa... Curine sestrične trebaju neki rabljeni lap u budgetu cca 1500 kn za pisanje diplomskog, surfanje i ostale lagane aktivnosti. Bojim se da ih netko ne zavali na njušci pa bih im ja provjerio ispravnost laptopa. Dakle, što bi bilo najbolje u toj kategoriji? Sirova snaga i veličina diska mi ne bi bili prioriteti (ali obavezno neki minimum u vidu dual corea i 2 GB rama), već pouzdanost i raspoloživost rezervnih dijelova (da mogu brzo sanirat štetu ako nešto rikne jerbo ću se osjećati odgovorno za tu nabavku) te rezolucija ekrana (jbg, word puno ljepše izgleda s 900 ili 1050 piksela po vertikali). Sam pogled na marke na njušci kaže da za HP ima mnoštvo svega. Komentari i preporuke modela are most welcome. Ako netko ima nešto u toj kategoriji, neka slobodno ponudi. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Kloni se HP-a, ne budeš se usrećio s tim. Nađi im kakav T61 ili nešto u tom rangu, po mogućnosti sa Intel grafikom, nepoderivi su. Modeli sa NVidiom su obično osuđeni na smrt od datuma proizvodnje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Uz HP, izbjegavati Acer (svi modeli) kao i Dell Inspiron sa nvidia+integrirka kombinacijom (pregrijavanje grafe). Lenovo izbjegavati Edge seriju sa AMD procevima. Možda ti je najbolje zivkati one firme koje prodaju polovnjake jer ipak daju neku garanciju, a i svi modeli su ispravni i očišćeni. Na tržnici imaš jedan Sony Vaio za 2k kn i 3 mjeseca gare. Oni jesu rijetki, ali se baš i ne kvare. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248366 EDIT: ne bih išao na nešto slabije od C2D i 2Gb rama. RAM lako nadokupiš. Pentium M verzije bi zaobilazio jer se dosta griju (u nekim modelima su čak desktop verzije istog koji se paklenski griju).
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 06.07.2013. u 09:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
za 300 kn vise se mogu na njuskalu naci samsung i lenovo 2 jezgre 1,8,2gb memorije novo i garancija 12 mjeseci,... http://www.njuskalo.hr/ostali-prijen...-oglas-7868848 za 300 kn vise dobijes garanciju i sve novo,... racunaj da polovni laptopi ako ti punjac ode to ti je vec 200 kn..... a za office,youtube i facebook i vise nego dovoljno. znam hrpetinu ljudi koji su kupovali polovne laptope preko njuskala i za par mjeseci su isite laptope slali po servisima sa popravcima od 300 pa nadalje kuna.Polovne hp,acer, marke izbjegavaj u krugu od 100m. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Ove dvije amd jezgre u tom e-300 su stvarno iznimno slabe, puno slabije i od intel platformi starih dvije ili tri generacije. Za 1500kn je stvarno isplativije potražiti stariji stroj ali više klase, jer po kvaliteti izrade je to druga razina u odnosu na osnovne modele nove na tržištu. Samo teško je naći u dobrom stanju te starije strojeve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Toga sam se i ja bojao, tih okljaštrenih C, E, atom kombinacija. Sve starije je kocka, ode jedan lem i eto problema (pa mi je logika bila ako već nešto i rikne, bolje da se lako nađe zamjenski dio; najveći strah mi je, naravno, od matične). A niš, idem guglat razlike između serija (npr. T60 i R60). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
ako en voliš riskirati i nisi siguran što kupiti za malo više love dobiš ovo: http://www.emmezeta.hr/multimedija/i...x477-notebook/ em je novo, em 2 godine gare, em ide na rate po izboru em zadnja tehnologija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
300kn?? pa šta mu je da ide tako jeftino ![]() naravno da se isplati, za te pare ako crkne može biti ukras na polici ![]() jel to ovaj: http://www.notebookcheck.net/Asus-G2SG.8649.0.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
Jest ![]() |
![]() |
![]() |
|
|