Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.07.2013., 18:12   #1
zaratin5
Premium

Datum registracije: Apr 2010
Compaq nc6120 upali a caps lock stalno blinka

Pozdrav svima, dala mi susjeda da joj popravim Compaq nc6120, Intel Centrino, očuvan, 4 USB-a, Wlan, serial port, puni bateriju, upali i na bateriju i na punjač ali caps lock stalno blinka u intervalu od jedne sekunde. Pomislim kako ću to lako riješiti, odem na HP stranicu i vidim da jedan blink označava grešku procesora. Posudim od kolege nekoliko procesora, probam i opet isto. Normalno upali, svi naponi su tu: 0,96V kod procesora, 2,5V kod memorije i ostali, vent.vrti, ali slike nema i blinka u nedogled. Probao sam reset BIOS-a, mijenjao memoriju, ogolio ploču i uvik isto. Dali je netko od kolega imao takav slučaj, jer sam sve što znam o kompjuterima naučio na ovom forumu.
zaratin5 je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2013., 18:21   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pobroji malo bolje te blinkove. Liči na riknutu ploču (ništa neobično kod HP-a).
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...name=c01443366
Oglas

Oglas
Staro 27.07.2013., 10:35   #3
zaratin5
Premium

Zahvaljujem, već sam bio na navedenoj stranici i tu piše da između blinka postoji interval, a kod ovog laptopa blinka u nedogled svake sekunde bez prekida. Vent. radi, procesor i NB se lagano zagriju, ali slike nema niti na vanjskom monitoru.
Staro 27.07.2013., 10:54   #4
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
Ok, onda ti je to jedan blink.
Procesor.
Naravno, ploča javlja grešku u komunikaciji s procesorom, što može biti i problem s Nb čipom.
Alvin je offline   Reply With Quote
Staro 27.07.2013., 11:29   #5
zaratin5
Premium

Problem je riješen! Poslati ću susjedu u Interspar da kupi Toshibu na popustu za 2,500 kuna, a ovaj je svoje odradio. Još jednom zahvaljujem kolegama na odgovorima. Malo ću se poigrati s njim kad uhvatim vremena, ali mislim da su izgledi za popravak mali. Zakoni potrošačkog društva su neumoljivi: baci staro-kupi novo, moraju Kinezi nešto raditi.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno