|
![]() |
#6572 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni se bas dopadaju 2008, Captur i sl. auti. Po meni idealna vozila za grad, skoro pa savrsena. Bolja preglednost nego u minija ili kompakta, velki retrovizori, povisenost i sve prednosti toga. Lagano uparkiravanje, jahanje po rinzolima i blazi terenski izleti zbog povisenosti. Svi su gutaci rupa a lezeci policajce ne dozivljavaju previse. Performanse su im u gradu iste ko i kod normalnih, mozda malo slabije na otvorenoj cesti zbog aerodinamike itd. Ugl meni se to cini kao idealan auto za grad. Ovim vecima nebi oprostio nedostatak 4x4 pogona i ne mogu im oprostit nerealno visoke cijene. Ispod 200 tisuca prakticki nema nist, sa 4x4 i postenim motorom i 250. Kaj je puno, puno je. Duster je iznimka i on ima postenu cijenu o stavrno odlcine terenske sposobnosti ali unutrasnjost je po meni koma i nije na cesti na razini ostalih ali sasvim ok za nekog tko zna kakav auto vozi. Diesel je obavezan jer benzinci ne idu s mjesta, narocito ak je 4x4 jer onda dobije jos stotinjak kg. Probal sam benzinca i stvarno djeluje preslabo cak i meni kaj ne fremam to previse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6574 |
Premium
|
Je samo kaj za tu lovu dobis Captur i 2008 zajedno, skoro. Meni dobro izgleda ali su u zadnje vrijeme dosta na meti kritika zbog ponasanja u voznji i obavezno na zadnjem mjestu u usporedbama sa ostalim prmium modelima. U zadnje vrijeme vidam dosta Volvoa pred cete sa dignutim haubama. Mozda slucajno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6575 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Tko je vozio Mercedes G klasse?? ![]() G500 , G400 CDI ?? A G300 i G320 CDI? Uh, cijeli život sam vozio sve modele ![]() Jednom mi desilo na G300 zapeo mjenjač niti nije htio krenuti naprijed ![]() ![]() G500 je zvjerka ali troši sumanuto. Davno sam cijeli rezorvoar natankao do 975kn i to ode ravno 5 dana. Samo kratka relacija pali-gasi. Na magistrali vidim boardcomp potrošnju 25l pri brzinom 60km/h. Pomislio sam da je to neki bug, svejedno sam stiskao jače ,a ono ko pijana plota penje na 58l. Eh, to neću moći zaboraviti takva vremena ![]() G400 CDI troši manje ali svidio mi se okretni moment. Čim raspališ po gasu i imaš osjećaj kao ubola tarantula. Ne pokazuje znakova umora nakon iživljavanja po blatu. Održavanje? Skupo. Kao svaki Puch i Mercedes traži minimalno 3-5t kn godišnje održavanje. Teški jesu ali zato kočnice brže odlaze i dobro grizu. Ako ganjaš brzo, odu za 5tkm ![]() Puch je jeftiniji u odnosu na Mercedese u razlici plastika, drvo, koža, elektronika. Ali u oba je pravi gušt voziti. Udobnost se najviše naginje prema Mercedesu. Gledam Top Gear video o X6. Malo mi je smiješno i zvuči prenapuhano što ne ide na travi. Range Rover je negdje krenuo odmah gore. X6 je stao po želji voditelja, pa normalno da ne može krenuti jer u uzbrdu mokra trava i kliže. Zvuči kao ruganje li la njemačke tehnologije. ![]() Nije da pljuljem emisiju Top Gear, ali postoji granica. ![]() Jedno je probati na malo mjesta onda na veliko pljuvati. Svaki terenac može obaviti zadatak dok znaš upravljati kako treba. SUV tu negdje ali niti približno kao punokrvni. BMW X5 također vozio po snijegu bez lanca sa normalnim zimskim gumama kod Bile, Vrdi (na terenu) tj. bliže Mostara (BiH). Ceste nisu bile čiste i bilo je zabranjen prolaz. Bez pardona prošao kako treba. Nissan Patrol stvarno odličan i zabavan. Ali kad kreneš uzbrdo onda sva armatura trese kao traktor. ![]() Danas malo viđam G klassu po zagrebačkoj cesti. Srce mami uzdahe kad pogledam ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6576 |
Premium
|
Koji Puh i koji Mercedes usporedujes? Mislim smijesno mi je usporedivat g400cdi i bilo kojeg puha. Puhovi su bila za istocna trzista, stara linija G klase i nema ih vec sto godina. Odrzavat puha i 400cdi je razlika ogromna. Jednog mozes cekicem i kolcem skoro popravit drugom ni zarulju neres skinut bez par tisuca kuna. Jako puno se G klasa modernizirala od doba puho iako je oblik isti, nema nikakvih usporedbi osim sa starim Mercedesima G prije devedesetih kad je to bio isti auto za razlicita trzista. Mislim da Range Rover Sport ima srednji lock diferencijala i low gear a X6 nema nista osim elektronike kaj prebaci dio snage na prednje. Jos kad su gore niskoprofilne gume, sirine pol manjeg auta, nije ni cudo da ne idu uz tu livadu. Ugl gumama se moze jako puno manipulirat u takvim usporedbama. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 24.07.2013. u 05:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6577 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Stavit X6 u rečenicu zajedno s X5 je teška uvreda za 5-icu, a spomenut X6 dok se negdje spominje G je komedija. Najbeskorisniji auto koji sam ja vozio u svom životu, nije ni čudo da je omiljen među nogometašima.
![]() |
#6578 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Na spomen svih tih silnih terenaca i SUV-ova dođe mi da se nasmijem kad se sjetim što sam sve prošao sa Ladom Nivom ![]() 91god. smo je imali u postrojbi i izašli nas 8 ![]() ![]() ![]() A Puch-om ili G-serijom se još uvijek koristi specijalna policija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6579 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
da,niva je stvarno carica,da barem postoji neka sa jačim tdi motorom (pouzdanim) i malo luksuznijom unutrašnjošću..ma milina ![]() btw pričate o volvu,kupili ga Kinezi,jelda? a i saab je gotov,sve pokupovao Istok..
![]() |
#6580 |
Extrema Thule
|
@Magarac Jesi li siguran u svezi Pucha za istočno tržište? Mislim da varaš jako. ![]() ![]() Edit. Zaboravih još. Mitsubish Pajero, Toyota Landcruiser, Land Rover Discrover i prastara talijanska Capandola iz II svj rata ( čudo još radi a gume teže naći ) To je sve što sam u životu vozio i na lov veprove, jelene i zečeve. Tko bi odolio jesti janjetinu i gemešt u deset jutro? ![]() @ echo Lada Niva benzinac 1.3l roka po kamenju. Lagana za voziti. I malo troši a održavanje još smiješno. Zapravo džabe. @ozren Nisam usporedio ali slažem se da x6 gadan i loš prtljažni prostor. Više je za šminku. Ja sam samo nadovezao da BMW nije loš. Sent from my iPhone using Tapatalk 2
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Dottore. 24.07.2013. u 16:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6581 |
Premium
|
kakva je to niva 1,3? pa postoji samo 1,6 starija i 1,7 novija,ili..? mada ima i 1,9 dizel,brijem od renaulta motor..
![]() |
#6582 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6583 | |||
Extrema Thule
|
Citiraj:
Citiraj:
Moram vas razočarati, ipak postoji. ![]() Trebalo je čitati sitnim slovima pod Modifications Citiraj:
Danas još dobro drži i ni traga hrđe na limariji. Samo boja počinje gubiti od stajanja sunca. Zimi nema grijanja unutra ![]()
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Dottore. 25.07.2013. u 00:43. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6584 |
Premium
|
ni traga hrđe na ladi staroj 30g? reci da se šališ ![]()
![]() |
#6585 |
Extrema Thule
|
Ja sam iznenađen ![]() Kaže vlasnik, da akumulator mjenja deset godina, servis obavlja svake 4 godine i koristi INA ulje. Daleko džabeee Jedino mu je otišao mjerač razine goriva ![]() Stojadin odavno trul u odnosu na Nivu ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6586 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
C: "Zimi nema grijanja unutra" ![]() Što će ti grijanja kad se voziš trese/ljulja se kao da si na aerobiku"step" ![]() Nakon 2h u Nivi kao da si preplivo Dunav, a drugi dan muskulfiber ko od najboljeg treninga ![]() Al kanta se vozi i ide gdje drugi mogu samo sanjati...... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6587 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
potpis, jedan od najruznijih i najnepreglednijih SUV-ova u zadnjih par godina, sprijeda nekako al odnazad je odurno ruzan, cak toliko da samo steti imenu bmw-a.
![]() |
#6588 |
Premium
|
Kad spominjes nepreglednost. Jucer sam imao probu Aurisa i auto je katastrofalno nepregledan. Nije me uopce cudilo kad je frajer rekao da i bazni modeli dolaze sa kamerom. Meni je lakse uparkirat najveci kombi kaj postoji nego to. Velki retrovizori, lampice sa strane kao orijentiri i par fora ali kod auti toga nema. Nije Auris usamljen slucaj, skoro svi su takvi. Golf je ok. Inace je Auris jako lijepo slozen auto. Svi brundaju kak je bezveze iz nutra a meni bas djeluje ok. Nije ko Focus, Kije i sl. sa space dizajnom, nekakvim lukovima i sl.. Vise na tragu Golfa, jednostavno i cisto. 1.6 benzina sa 130 i sitno sk, full oprema, koza na sicevima sedamnaestice i sl. sa Xenonom i metalikom 160 tisuca. Golf je prvi i jedni izbor. Imat ce manje opreme ali i par jako bitnih prednosti naspram ostalih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6589 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
naravno da je čisto kada je cijela unutrašnjost napisana sa times new roman 14 fontom i naravno popularni centralno montirani sat direktno iz 1974e koja je zvala maloprije i tražila natrag svoje ekrane digitrona ![]() not my cup of tea iskreno. da imam para rađe bi golfa, a onda da imam para opet ne bi golfa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6590 |
Premium
|
Nije ni moj ali s druge strane jos mi je gora sva sila prekidaca i gomila imitacija metala pa kokpitu i taj neki kao moderan dizajn puno boja i oblika. To mi djeluje jeftino ugribo. Inace nije lose nutra. Solidan tekstil na vratima i ima ga dosta, tu i tamo koji detalj imitacija karbona, uglavnom nije uopce plasticno kao neki Skodilaci ili ovi jeftini PSA. Vozim cijeli zivot samo Japance i znam kak to zgleda nutra i nije bas to tak u Aurisu kak svi gudnaju. Auto generalno djeluje kvalitetno pa makar mozda plastika nije na razini Golfa. Seat Leon me jako iznenadio kak se slozen nutra i kak skupo djeluje. Golf ima velku prednost sto i na bazni model mos stavit 99% dodatne opreme a ne kao kod drugih, Auris npr. treba uzet najskuplji model da bi se mogao nadoplatit Xenon. Meni ne treba pol tih gluposti. Na kraju kosta jako slicno kad se ispune sve zelje, kao i ostali ali ima manje stvari bez kojih se moze zivit bez da fale. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 25.07.2013. u 15:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6592 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Oke, nije mi jasno... Bez uvrede normalnim motoristima na forumu koji voze pametno, ali: dal ovi na prdilicama izgube mozak nakon što sjednu na taj motorić ili ga nemaju na prvom mjestu? Jako volim pratit što se dešava u prometu i uvijek znam gdje su auti oko mene, stalno gledam u retrovizore i pazim na prestrojavanje uvijek uz provjeru mrtvog kuta koji me jako, jako rijetko iznenadi da je netko tamo jer ga pratim unaprijed dok mi se približava. Lik na prdilici koja je valjda jedina na svijetu koja zapravo ne prdi mi se vozi u apsolutnom mrtvom kutu. Ovaj put sam čak dvaput mrtvi kut i nema nikog. Prestrojim se i evo ti motorista. Vozio mi se na lijevoj strani desne trake od mene iza C-stupa i niti jedan retrovizor ga nije hvatao, a bome ni moje oko radi stupa. U mrtvi kut se sakrije cijela dužina auta al ga svejedno hvataš od polovice haube na dalje kad pogledaš. A motorist je uzak. Pogotovo ovdje jer je bio blagi zavoj. Pa stvarno, kolko pametan moras bit da se tak vozis i ideš protiv autiju od tonu na više?? Sva sreća da se je barem vozio malo iza auta... Lik trubi i mase... A meni savjest čista. I nastavio se tako vozit kad me je peteko između dva auta i pokazao prigodni prst. xD I još se vozi sa kratkim rukavima bez štitnika. Pa da se rasipa sa 70kmh gulili bi ga sa asfalta. Na otorini svakodnevno slažu lica takvim likovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6594 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#6595 |
Premium
|
Da i sad ima ok cijenu i dobru opremu, 1.8 ali nam se ne svida. Mazda je do prije mjesec dana imala raspordaju trojke, 116ks diesel sa maksimalnom opremom za ispod 120 tisuca. Dobra deal bez obzira sto je model na zalasku. Ja do sad nisam vidio ni jednu luksuzniju G klasu a da ima Puch oznaku na nosu, nikad, osim sredenih na koje su vlasnici ugradili malo luksuza. Sve vojna vozila, vatrogasci i slicna. Znam jako dobro kak zgledaju jer ko mali klinjo gadal kamenjem pa cak sam i vidio kak se iz njih puca prema nama da nas se prestrasi. Nisam vidio ni nista novije sa tom oznakom, sve auti i osamdesetih ili mozda s pocetka devedesetih. Zato mi je i smijesno usporedivat G klasu sa oznakom Puh i nesto tipa g400cdi ili G500. G klasa koja je sad u nasoj vojsci vise nije Puh nego je Mercedes, mozda ak ima koji prastari i mislim da jos od ranih devedestih nema G klasa sa oznakom Puh i da svi Mercdesi. Neda mi se to trazit po interentu i trazit kad je ta oznaka nestala s nosa.. http://www.autoklasika.net/Default.aspx?cat=6&pg=13 Ovo je za mene prava G klasa, ne ove sminke sa 20 colnim kotacima i 500+ KS.. http://sa4x4.co.za/component/k2/item...i-professional Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 26.07.2013. u 01:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6596 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Današnja G klasa je ušminkani Puch, iliti kompletna tehnička osnova je u cjelosti Steyr-Puchova (danas Magna Steyr, ako se ne varam) jer su imali enormno iskustvo s izradom takvih vozila. Inicijalno je raspodjela bila upotreba Mercedesovog imena za zemlje kod kojih Puch nije poznato ime, stoga se Puch prodavao prvo u Švicarskoj, Austriji i bivšoj jugi te još nekim zemljama. Čak je postojao i Peogeutov model. Stoga u početku nije bilo razlike između modela, tek kasnije (sredinom 80-ih) je Mercedes zbog renomea samog vozila počeo ulagati u "luksuzniji" smjer.
![]() |
![]() |
#6597 |
Extrema Thule
|
@Magarac Odi u specijalnu policiju Lučko i nađi plavi Puch. Izgledom civilni, a unutrašnjost sličan Mercedesu (osim volana),bez airbaga i to kožni sa drvom ![]() Spomenuo sam "ODRŽAVANJE" o Mercedesu G500 i G400 CDI (2006) u svojim rukama i nikakva usporedba sa Puchom. ![]() Naletio sam fizički, golim očima Pucha i Mercedesa sa istim 1994 godište i usporedio samo unutrašnjost. Ako hočeš detaljno, nema iste kotače, gume, drugačiji motor. Nikada nisam vidio Pucha sa airbagom. Toliko sam obišao kod svakog poznanika, lovačkog kluba. Imaš masu starih modela do zadnje generacije. Moguće da si krivo shvatio. Puch nikada nije nosio oznaku CDI, samo Mercedes. Prouči ovdje - obrati zadnju godinu modela i još jednom ali na njemačkom A sad hočeš li ti to prihvatiti ili ne je stvar ličnog izbora, i zaista bi bilo besmisleno da ja sad tebe uvjerim da mi vjeruješ. ![]() Nemam pojma koji model si vidio , a možda nemaš znatiželju i nisi otvorio drugo oko. ![]() Slažem se tuning, Brabus za malu djecu da maštaju ili za bogate šeike. "OEM Fondness" ![]() Ostaj mi dobro. Nije to nikakva svađa. ![]() @Iggy Prošlo je godinu dana (ili 2) a zaboravljam svoje obećanje za kavu ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6598 | |
Mother Russia
Datum registracije: Mar 2013
|
Citiraj:
e baš da se nadovežem na tebe. Isto bez uvrede svim pametnim i dobrim vozačima automobila na ovom forumu! vozim i ja prdavca jednog za do grada i nazad ali nisam jedan od onih budala koje ne hebu živu silu.. danas se ja vozim cestom cca. 60kmh i 100m ispred mene ima jedan izlaz iz hotela, i ja naravno pripremio se na sve moguće kad tip u audiu a4 (autozubak, sponzor atp-a u umagu, misli da je bog i batina) priča na telefon i izleti mi(nije me ni gledao ni ništa) i ja šta ću obje kočnice stiso do kraja i u suprotnu traku na što je on isto tako uletio u drugu.. kad nisam poludio, a on ništa onako hladno nastavi k'o da ništa nije bilo.. nakon toga gužva pred kružnim i ja pustim metar od auta ispred sebe i budala iza mene udari po gasu i ispred mene uleti sva sreća pa da sam ja gledao i zaustavio se na vrijeme, i naravno pričao je na telefon.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6599 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Mobiteli su zlo no uglavnom prolaze nekažnjeno...
![]() |
#6600 |
Mother Russia
Datum registracije: Mar 2013
|
Ma nitko ih ne kažnjava, pa kad vidiš policijski auto i unutra dva tipa i oba pričaju na mobitel.. I oni bi trebali provoditi zakon, molim te.. Slična situacija je meni bila samo bez busa i veća cesta - Zadnje izmijenjeno od: Toorop. 26.07.2013. u 18:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|