|
![]() |
#811 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja ta kurenja koristim prije svega da vidim kakve ce temperature bit u najgorem slucaju i samo okvirno da nadem takt i voltazu. Sat vremena je za to dosta a sve iznad je gubitak vremena koje se moze provest u igranju ili necemu kaj bu jos bolje potvrdilo stabilnost, nestabilnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
nije isto vrtiti priority 1 i priority 9 na primeu, isto tako prvo vrtim linx 20 passova na extreme i 8 h prime na priority 9 i ako je to stabilno stabilni su i zahtjevni programi i igre.( s tim da 2-3 h bf3.a isto dosta tog pokaze) .
![]() |
#813 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
S čim se vi zamarate i vrtite dane testova stabilnosti. Ja podesim, pustim 20minuta primea i to je tom ak se sruši podesim opet, ako ne ostavim. Jaka stvar ak mi se i sruši u igri sljedeći dan, stignam napravit restart, podesit napon i vratit se u igru za 2 minute max. Nepada mi napamet, pogotovo preko ljeta kurit 300-350W struje 10 sati u sobičku bez klime i ičega.
![]() |
#815 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#816 |
Premium
Datum registracije: Oct 2012
|
pozz, imam 2500 non k i pomoču bclk-a 105.3 sam ga digo na 4002.2 MHz (original: 3300 MHz, overclock: 21%) na mnogo foruma i svuda sam čitao da to i nije baš pametno pa me zanima kaj sve može otič-izgorit? Ploča je Gigabyte GA-P67X-UD3-B3 (ostatak konfe je vidljiv pod moj pc) sa zadnim uefi biosom U1b (beta). svi ostali naponi su na auto i nikaj nisam petljao osim toga bclk-a jel to baš tolko opasno jer sam izvrtio 50 IntelBurn test V 2.54 stres lvl je bio maximum i nikakvo rušenje, imam occt i zanima me kolko dugo (vremenski) bi bilo pametno izvrtit taj test i koji cpu: occt ili cpu: linpack, ako taj linpack koje kučice da popunim? komp mi radi stalno 24/7 kolko sam do sad skužio sve radi kak je i radilo sam cpu daje malo više soka ![]() hvala na pomoči! edit: sad sam još pod advanced cpu core features pod svaku jezgru do kolko može ić stavio 38 isto kolko i na na glavnom 38 jer je ovo prije bilo na auto i sve raštrkano jedna na 35 druga na 36 treča na 38 četvrta 37. jel to štima? Zadnje izmijenjeno od: Mrakky. 13.07.2013. u 17:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#818 | |
Premium
|
Citiraj:
još nekaj vezano za ovo moje znači nebi trebalo nikaj bit, pa čak ni ovo kaj sam za svaku jezgru stavil 38? isto ko i za cijelokupni cpu, jel to kaj sam ja narihtal za svaku jezgru 38 znači da one sve uvijek jednako kucaju ili ne, o čemu se tu radi? ono prijašnje mi bilo baš čudno sve na auto i pored brojke 38, 36, 35, 34 baš čudno. ima ko još kakav prijedlog kaj bi mogel u biosu narihtat? tnx ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Prije ti nisu sve jezgre radile na istoj frekvenciji nego na manjoj, sada kada si stavio mnozitelj na 38 rade sve jezgre na istoj ferekvenciji. ![]() Ne brini, nece mu nista biti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Premium
|
nažalost morao sam vratit na auto, jedino sam ostavil na svim jezgrama množitelj 38, a razlog vračanja na auto je taj kaj sam u igricama priimjetil da mi grafika drugačije radi, vjerojatno zato kaj čim dižem blck dižem i memu sto je dobro, jedno nije dobro kaj dižem napon i na pcie utorima i dolazi do nestabilnosti, jel postoji ikakav način da se podesi u biosu da to dizanje ne dira pcie utore? jer sam da dira memu i cpu, pa digo bi ga i više, a za tih 200mhz mi se neda strijepit dal bu mi se sve skršilo ili ne. ak postoji koji način da se isključi to da dira pcie utore molio bi Vas da mi pojasnite. hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#821 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
Ako ti diže frekvenciju za grafičku uništit će ti istu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#822 | |
Premium
|
Citiraj:
stavil sam na auto, nisam drito na 100, al u everestu vidim da ipak malo diže 100,71, to ne igra neku ulogu ili da baš zaključam? edit:grafe rade normalno znači da nikaj nj došlo do uništenja ili bi tek kasnije mogo saznat da su dobiile po piksi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#823 | |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#824 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ispročavam se na veličini slika, na drugoj pokazuje da je 100, a na prvoj cpufsb 100,3, je to ok? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Pozdrav. Dugo me nije bilo na forumu zbog raznih obaveza pa nisam stigao previše pratit situacviju zadnje vrijeme. Dugo vozim svoj stroj iz siga koji i dan danas vozi bezprijekorno na 4.0GHz. Lagano razmišljam o zamjeni stroja oko Nove godine. Pitanje postavljam ovdje jer mi je bitno da stroj ima potencijala za dobar overclock. Dakle uzeo bi neki povoljan "clockabilan" procesor i dobru matičnu sa čime bi mogao ostvariti što bolje performanse a opet bez prevelikog troška. Tako da molim preporuku proca i matične. Lovu neću navodit jer nije fiksna ali nešto iz srednjeg ranga bi uzeo. Ne znam jeli bitna, kao što je kod e8400, revizija proca jer ovaj moj (E0 rev.) se kloka ko lud bez diranja voltaže pa bi eto volio takav OC potencijal i kod novog proca. Matičnu trebam sa dosta usb-ova. Podršku za USB 3.0 i također dobar OC potencijal. Molim nekoliko preporuka. Hvala.
![]() |
#828 |
Guest
|
Za najbolji omjer uloženo/dobiveno najbolje pričekati za neki sandy ili ivy da dođe na tržnjak. Ima oke jeftinih ploča sa USB 3.0, a moj savjet ti je da nađeš kućište koje ima dotični naprijed i/ili da si uzmeš usb 3.0 dock za staviti na neko pristupačno mjesto. |
![]() |
![]() |
#829 |
TK
|
Pa onoliko koliko sam upoznat sa stanjem predpostavljam da bi išao na i5-3570K ili eventualno 2500k kojih baš i nema zadnje vrijeme. Ploču bi vjerojatno novu dok bi proc možda i sa tržnice ako bi bilo što povoljno ali ako se odlučim na kupovinu na rate onda bi naravno išlo sve novo. Kao što rekoh, nije sila da bude ultra jeftino već da to bude nešto optimalno. Za USB 3.0 već imam rješenje preko neke kartice sa e-baya za 10ak dolara koja mi upravo riknula i trenutno čekam da stigne nova. Nisam time baš oduševljen a za neku bolju karticu treba izdvojit više love što mi na kraju opet dođe da bolje gađat ploču sa USB 3.0.
![]() |
#830 |
Guest
|
Pa, mislim da nema relevantne ploče za dotične koja ti nema USB 3.0. Ja sam ti spomenuo hub jer iskreno, dosta ti je i "jedan" port na matičnoj da potegneš hub naprijed. Većina korisnika ga tako koristi samo za USB-ove većinom te prijenosne diskove, a njima bandwith ne predstavlja problem. Da danas uzimam, minimum bi mi bio 2600K, odnosno ekvivalent u Ivyy, Hassw. |
![]() |
![]() |
#832 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Npr. kakav polovni i5 2500K/3570K i recimo Asus P8Z77-V ploča bi ti bili dobar izbor. Ploču imam tu i ima poprilično USB 3.0 konektora na sebi i još mogućnost za uštekavanje prednjeg USB 3.0 HUB-a. Ja konkretno imam USB 3.0 čitač kartica 3,5" na mjestu disketne i na sebi ima 1x USB 3.0 konektor. A za proc ti je svejedno koji uzmeš, oba idu na 4+ GHz bez nekih velikih problema i muka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
TK
|
Ma oko cijene ću vidjeti kada dođe dan kupnje. Ovo što si naveo mi ulazi u buđet. Ako se kaj dobro pojavi na tržnici kupit ću a ako ne biti će novo. Zanima me samo jeli bitan batch kod tih procesora ili nešto što daje do znanja koji je "klokabilniji" ili su svi isti po tom pitanju. Dakle 2500k/3570k su najoptimalniji jer cjenovno mogu ići nešto i više od toga ako ima opravdani razlog a ako ne bolje uštedit pa "višak" uložit u grafičku ili nešto.
![]() |
#835 |
TK
|
Da, upravo sam na to mislio. Jer sam kod E8400 upravo na to pazio pa ne bi htio sada napraviti grešku ako ima razlike. Dakle nema. Onda nemam brige... Još ako pojeftine za koji mjesec odlično. Jer za sada mi se ne žuri sa kupovinom.
![]() |
#836 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Ne znam da će i5 2500K biti jeftiniji uskoro od sadašnjih cijena, možda 100-tinjak kn. A ploča ima cijenu koju je imala i pred godinu dana, samo je sada nešto manja dobavljivost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
A tko zna , možda 2500k uopće nema u trgovinama. Najbolji izbor 3570k i nemaš brige. Koga briga za 5 stupnja više od Sandya. ![]() A nikada se ne zna da li će pojeftiniti a raspoloživost nula.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
TK
|
Dakle I3570k uzimam definitivno. Sad je pitanje samo koji ram, ploču i hladnjak uz to da se što lakše OC-a. Za ploču sam razmišljao o Asrock z77 extreme 3 ili ako nešto bolje ima do cca 800kn. Htio bi da ima više USB-a, bar 8 ali preživio bi i sa 6.
💻 🎞♫ Zadnje izmijenjeno od: Chome. 04.12.2013. u 12:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Vidio sam negdje oglas sa Maximus IV Gene-Z/Gen3 za 800 kn. Za OC i više nego dovoljna. edit: evo ga i cijena je pala http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=254163 |
![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
TK
|
Zanimljivo. Pitanje je dali mi je bolje z77 chipset na slabijoj ploči ili takva zvjer ali z68 chipset. Ekstermno klokanje mi ne treba tako da vjerujem da mogu sve i na asrocku ali opet mami ovakva ploča.
![]() |
|
|