|
![]() |
#1 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Zvučnici 2.1 do 500kn
Ajde dajte preporuke. Mislo sam u ve milu uzet altec lansing 2100 ali me zanima i vaše mišljenje ![]() http://www.alteclansing.com/product_...ountry_code=hr |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Za tu lovu preporučam više Creative I-Trigue 3200. Dotični AL 2100 imaju slabu reprodukciju srednjetonskog spektra (iako moćan ostatak), a Creative je malo bolji po tom pitanju. Vjerojatno je razlog u jedinici više kod Creative-a, iako ne mora bit pravilo. No nije bitno, slušao sam oba modela i Creative lakše radi srednji ton (iako ni on baš nije spektakularan u nekom apsolutnom smislu). Postoje još i Logitech Z-3 sa klasičnijim driverima, no njih nisam slušao... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
JDM
|
Citiraj:
Koji se više čuju? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
a.k.a. LOPOV
|
Citiraj:
Ovi gore spomenuti nisu losi moj stari ih koristi a ja kod sebe imam creative inspire p380 koji po meni imaju malo bolji zvuk
![]() |
![]() |
#5 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Altec Lansing 621 najbolji 2.1 zvucnici. prije mnogo godina bili 1200kn sada ih imas za 500kn. pitaj u linksa. a za ocjene googlaj. ja sam prvo kupio sebi jedne prije par godina. pa sam ih poklonio curi i onda kupio opet sebi iste nakon toliko godina. eto toliko su dobri. pozdrav
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako je istina da su sada s tako niskom cijenom, i ako se još uvijek mogu nabaviti, onda bi to bio pun pogodak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Kako misliš "koji se više čuju"? Jel misliš koji su akustički bolji ili koliko glasno mogu svirati? Ako je ovo drugo, onda ti je svejedno ![]() Ako je ovo prvo, onda idi na Creative. I ne znam zašto su ti ružni. :confused: E sad, ako baš želiš najbolju stvar iz te kategorije, onda dodaj još 200-injak kn i uzmi Creative I-Trigue L3500 pa si miran. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
JDM
|
@gospar: Nema ih nigdje više ![]() Mislim da uzimam ove altec lansing di puklo da puklo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Uzmi ako želiš. Nema bojazni da ćeš se gadno zaj..., ionako se radi o malim razlikama koje isto tako mogu biti subjektivnog karaktera. Dobit ćeš puno zvuka, to je sigurno. Uživaj! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Kad već netko spominje taj Altec Lansing, imam model 221 i mogu ga prodati jer žali bože da ih imam. Niti ih koristim a smetaju mi na stolu. Pa ako fleks hoće taj model nek se javi. Ili netko drugi. Inače imaju pretjerani bas za moj ukus. Ja preferiram zvuk bez subwoofera. Kao i ukučani.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Radi se o najslabijem modelu iz ponude AL-a, pa je i logično da ne predstavlja neke visoke sonične dosege. Model 2100 je vjerojatno mnogo bolji, iako ne i vrhunski. I ja također preferiram no-subwoofer zvuk, pa mi je žao što se kod nas ne može nabaviti Klipsch ProMedia Ultra 2.0... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Inače mi se ovi sviđaju. Premda je najslabiji model, puno je bolji od ostalih sranja što se daju kupiti. A meni je to ipak previše. Pa i na liniji imam JBL TLX 300. A liniju bolje da tebi ne spominjem da ne bi dobio želučane tegobe.
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Ovo je jedan prekrasni 2.0 sustav ugodnog zvuka, idealan za desktop... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
JDM
|
Rak sorry nebi njih. Ne sviđaju mi se ![]() Sad me pere i ovaj L3500. Odluke, odluke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
L3500 su mi najljepši zvučnici koje sam ikada vidio. Dojam uživo daleko je jači od čistog gledanja u slike. Sateliti su elegantni u hi-tech maniri, sa glossy sivom obradom i crnim okvirom (uz "iTrigue" logo i grafizam na boku satelita), dok je potenciometar elegantno osvjeljen blagom plavom bojom. Ultimativni doseg stila, superiorno svemu dosada što sam vidio. No sa zvukovne strane, radi se o jako finom i ugodno zvučećem sustavu. LFT (Lateral Firing Transducer) ugrađen na bokove satelita pomaže širinskoj rekreaciji zvučne slike, a subwoofer je dovoljno jak za svakoga željnog velikog basa. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
gle cuda... bas L3500 je na mom stolu... bolest od zvucnika... i s subom treba opreznije malo... ![]()
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako s nekim subom treba biti oprezan, to je onda subac od Cambridge MegaWorks. Još samo kada bi ti dozvolio da budeš s njim oprezan... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
U HGspotu je najjeftiniji, 1100 kn. www.hgspot.hr To je cijena za 2.1 sustav (kojeg sam imao), a 5.1 verzija je oko 1900 kn. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
Jednostavno rečeno - loši su. No to je naravno iz moje perspektive. Bavim se audiom pa s vremenom evoluiram. Jednom normalnom konzumentu lako će biti san snova. Ali evo, da ti točno kažem što ne valja: - slaba rezolutnost u visokim tonovima - ograničeni srednjetonski dio, vrlo nelinearan - slaba integracija između subwoofera i satelita, postoji rupa u donjem donjem sredjetonskom dijelu - sateliti se pate disperzirati zvuk, pri većim glasnoćama dolazi do čujnih izobličenja - subwoofer je prenapuhan, bas odzvanja bez kontrole i agilnosti jako velikim volumenom (nekome je to, eto, super) - poptuno prejako za bilo koju prostoriju sve do onih najvećih - subwoofer se ne može stišati do kraja! I na najmanjoj razini on udara ko grom - nepretan daljinski (još uz to žičani) Ali još uvijek je bolji od Logitechnovog najjačeg modela! Prosječni korisnik ove nedostatke neće uočiti, jer radi bolje i snažnije od bilo koje konzumerske linije i kućnog kina, a količina zvuka i basa nadmašuje mnoge samostojeće hifi modele. Nažalost, iako ima puno zvuka - to nije dobar zvuk. Zato sam ih utopio, a onaj tko ih je uzeo kaže da je oduševljen.... sve je relativno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
fleks najpametnije si kupi slusalice ![]() imaju divne roladnove 300 kn studijske, nisu najbolje na svijetu al su jeftine a zvuk je kristalno jasan... plus neces cut nit deltu na 20 cm ![]()
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
Mini-liniju ne bih preporučio, jer su lošije od tog Cambridge-a, no one malo skuplje mikro-linije (drvene) već bih. U svakom slučaju ćeš dobriri bolji, fokusiraniji i točniji odaziv, no upozorio bih te da nisu ni izbliza sposobni za razaranje zvukom. Više se radi o točnijem zvuku nego o snazi istoga, pa ako tražš nešto za tulumarenja (između ostalog), slabo ti je to... Jedino bolje rješenje u svakom pogledu leži u odvojenim hifi komponentama, no takve stvari ipak su prilično skuplje od ovoga na što ti ciljaš, pa ako nemaš novaca, možda će te i Cambridge zadovoljiti... No imaš daleko kvalitetniju soluciju od tog Cambridgea za oko 1300 kn. Radi se o Altec Lansing MX5021 2.1 sustavu, vrlo opremljenim i sa odličnom kvalitetom zvuka. Inače ih imaš u Linksu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Da RG serija sonijevih linija ne može "opaliti" ne bih rekao... Pogledaj specifikacije recimo RG444... Mislim da to otvara vrata i čupa prozore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raindrops keep fallin'...
|
Citiraj:
Slušao sam ju dok sam radio u trgovini s takvim stvarima. Kvaliteta zvuka i njegova snaga nisu vrijedni spomena. Ovih 400 W u specifikacijama je djelo nekog šaljivđije. Niti NASA nema te tehnologije da iz ovoga izvuče tu snagu ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raindrops keep fallin'...
|
Citiraj:
Prije bi uzeo oglasnik u ruke i za 2000-2500 kn kupio polovne zvučnike i pojačalo te slušao glazbu preko kompa. Pa kad bi skupio još neku lovu kupio nekakav polovni CD player (za orijentaciju...Marantzov CD63SE je prije 5-6 godina bio best buy u svom cjenovnom rangu, koštao je nekih 3500 kn, a sada im je po oglasima cijena cca 800 kn.) i imao bi solidan stroj za slušanje glazbe. Kupovanje linija od 2000 kn je čisto bacanje novaca.
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
@ newalss Hvala na odgovorima. Kad budem uzeo (vjerojatno Sony micro) javit ću... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
za recimo 3k si složiš odličan used entry sistem koji pojede sve te linijice. |
![]() |
![]() |
|
|