|
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
U par tema smo govorili o tome, pa potraži. Rijetko koji novi lap ima serial port na sebi, neki imaju ali samo preko docking station - a. Namjerno sam napisao serial, jer i ovi zadnji koji su ga imali je RS-232 sa logičkim nivoima +/- 5V, dok je prava specifikacija +/- 12V. Ovo je bitno zbog opreme na koju se spaja i dali je prilagođena ovoj +/- 5V specifikaciji. Netko bi ti mogao preporučiti usb - serial adapter, to bi moglo raditi ako taj adapter emulira ispravno neki od com 1-4 porta (vidi irq, hw adresa). Noviji sw pisan "za win" nebi trebao imati taj problem sa detekcijom com porta ako ovaj nije "po knjizi" tj. standardu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ovo sa voltažama nisam shvatio, ne razumijem se baš toliko. usb-rs232 adapter je već probao i za uređaje koje on dijagnosticira, ne funkcionira. Ne znam da li da mu preporučim kupnju novog laptopa koji ima pcmcia utor, pa kupiti pcmcia-rs232 karticu? Ako i to ne bude funkcioniralo onda sam ja na*ebo ![]() On koristi više raznih softvera, neki su noviji, neki stariji, pa ne znam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dakle neznaš bitne detalje. Najsigurnije je da mu tražiš lap, pa bio on polovan i star al ispravan + da ima "serial" na sebi. Za pcmcia-rs232 varijantu prije kupovine kartice provjeri / saznaj jeli se može konfigurirati da port bude "po standardu". Kako vidim po nabavi, manje - više svi ovdje preprodaju Asonic N-PC106A. Ako možeš dogovori kauciju / probu na 1 dan, kako bi ispitao jeli radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
RS232 je postao rijedak zvijer u današnje vrijeme. Ako ga imaju, onda ga imaju poslovni laptopi s cijenom od koje boli glava. Koliko vidim po netu, ljudi uglavnom koriste prastare refurbished krame za poslove koji zahtjevaju RS232. Linkani Thinkpad X230 bi ga trebao imati, ali dobro je još jednom provjeriti bez obzira što piše u specifikaciji.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ja koristim ovaj kabel već godinama i radi odlično, a probao sam ga na barem 10ak uređaja, od Cisco i Linksys opreme, Siemensovim mobitelima, RS232->ethernet konverterima i PIC mikrokontrolerima. Ima Prolificov čip unutra. Košta 100ak kn. Probao sam i par onih jeftinih kineza i imao samo probleme. ![]() Što se naponskih razina tiče nemam osciloskop da preciznije izmjerim, ali vidim da udovoljavaju RS232 standardu, dakle jedinica je barem -5V, nula barem +5V što je svakom uređaju koji poštuje standard dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Evo ako ti išta znači, imao sam uspjeha sa USB -> RS232 rješenjem, ali kao i kod kolege Night-a, Prolific čip. "Proizvođač" je Sweex, meni osobno poznat po jeftinjak proizvodima, ali ovaj za čudo radi sa Siemens-ovim Sinumerikom iz 1991. godine koji je podosta izbirljiv. ![]() Radi se o ovome modelu - CD005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Aha, a gdje ovaj ima u nas kupiti? |
![]() |
![]() |
|
|