|
![]() |
#301 |
Lynnfield
Datum registracije: Sep 2012
|
Zašto? Koliko vidim u igrama je i5 3470 dosta bolji od i7 760 šta se tiče minimalnog fps-a,odnosno skoro svi sb,ib i hasfail bi trebali bit bolji ne samo u igrama već i u programima Najviše me smetaju ti veliki padovi fps-a i to šta ga dva obična programa odmah zakucaju na 100% |
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#307 |
Guest
|
Iskreno uopće mi se ne sviđa Haswell ekipa procesora zbog onoga što sam prije volio Intela nasuprot AMD. Intel procesori su UVIJEK radili na otrpilike 80%-90% svoje snage i bez problema sa zagrijavanjem su se mogli overclockirati i tu su u svim segmentima tukli jeftiniji AMD. Haswell je pomakno granice i sadašnji Intel procesori Haswell generacije se itekako griju kod overclockiranja. RAzmišljam o sklapanju novog compa i realno mi je u glavi ideja da izaberem IvyBridge koji je sa pločom daleko jeftiniji od Haswell-a... (uštedio bi do 1000 kuna...) Evo primjera testa http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2421019,00.asp i mnogih paradoksa ! http://www.tomshardware.com/answers/...e-haswell.html rasprava... Uz to dogodio se jedan veliki problem sa USB 3.0 tehnologijom http://www.everythingusb.com/intel-h...3.0-21812.html te mi je to pokaz ili da pričekam dok se sve ne razbistri ili UŠTEDIM i kupim neki od procesora IVY Bridge generacije. Ionako su sasvim dovoljni za rad i provjereni, a najveća razlika je u grafici koja je vjerovatno kod nas posve nebitna , jer svi uzimamo dodatno grafičku karticu... |
![]() |
![]() |
#308 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
![]() |
#310 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Lynnfield
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Antimićanin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
Koliko sam ja čitao Broadwell će biti 14nm i ostaje u LGA1150 socketu za stolna računala... i da bi trebao pokopati kompletno "chipset" na matičnoj... tj. sve bi bilo u procu... pa su se zato bunili proizvođači matičnih da će im biti neisplativo proizvoditi matične jer će tako reć jedino njima biti jedino najapajnje, proc i pcie i ram utori... ![]()
![]() |
#318 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Šalim se, naravno da ne želim da itko propadne, već da ulete još neki igrači. Ionako je premalo zdrave konkurencije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Lynnfield
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja ih imam sad aktivno oko 30, sveukupno 50 je proslo kroz moje ruke. Niti jedna nije crkla, ajd sad ti vidi. ![]()
![]() |
#323 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() Ali meni je peh/pegula/nesrica drugo ime, pa mozda bas nisam objektivan ![]() Malo sam racuna da opet napravim nadogranju, ali brate mili malo sam umoran od borbe sa hardverajem, tako da mislim da cu se neko vrijeme zadrzat na 1155 Ivy Bridge-u, a koliko vidim nije bas velika razlika između Ivy-a i Haswell-a. ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 Zadnje izmijenjeno od: ante2. 08.07.2013. u 21:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Bas moja EP45-UD3LR je radila 24/7 3 godine, a sad kod kolege ce raditi jos toliko. Stvarno niti jedna Gigabyte mi nije crkla, tako da sam vise nego zadovoljan s njima.
![]() |
#326 |
Antimićanin
|
Blago si ga svima vama. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Lynnfield
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kad smo vec kod Gigabytea, evo i on dopustili klokanje na h87/85. |
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Kad smo kod proizvođača matičnih, jel se pojavile gdje u hrvatskoj mini ITX Z87? Tipa gigabitica GA-Z87N-WIFI, asrokica Z87E-ITX, Msi Z87I? Što se grijanja tiče, Haswell i Ivy vjerojatno mogu teže odvođenje topline zahvaliti osim velikoj koncentraciji tranzistora na malom prostoru, i tim svojim famoznim tri-gate tranzistorima kojima je teže odvesti toplinu kroz te slojeve. Bez obzira na priču o pasti. Naravno, tko ima vještine i hrabrosti, napravit će dobar posao micanjem te paste i prije svega ljepila koje je kolko čitam glavni krivac za razmak između jezgre i poklopca pa bez njega ni ne treba osobito paste i toplina se donekle bolje raspoređuje po IHS-u Pa jasno dalje na kuler i van. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|