Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 23.06.2013., 04:58   #2821
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
HoX+ nisam vidio ni kod jednog operatera u ponudi. Jel baterija na Hox-u izdrzi 36 sati? (3g stalno uključen, 2 sata surfanja, par poziva i mesengeri)

srale7 je offline  
Staro 23.06.2013., 10:38   #2822
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
36h bez problema ako ga se ne siluje sa surfanjem, igrama i filmovima
domis je offline  
Staro 23.06.2013., 11:39   #2823
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
HoX+ nisam vidio ni kod jednog operatera u ponudi. Jel baterija na Hox-u izdrzi 36 sati? (3g stalno uključen, 2 sata surfanja, par poziva i mesengeri)
Ne
3G + sync (to mi je bitno), pozivi ~1h, ~surfanje manje... Teško dan.
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
36h bez problema ako ga se ne siluje sa surfanjem, igrama i filmovima
Meni to ni na batery saveru nije moga...
Baja 001 je offline  
Staro 23.06.2013., 11:46   #2824
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
meni je trenutno na 40%, 27 sati koristenja.

youtube, internet radio, sync, pozivi i 3g stalno upaljen
na push su mi 4 mail accouta, tapatalk i whats up

možda je to do SlimBean-a, kolega je isto iznenađen baterijom na svom S2
domis je offline  
Staro 23.06.2013., 12:21   #2825
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Trenutno razmisljam od HoX-u na produljenje pretplate u tele2, pa me zanima, jel ove novije serije hoxa imaju probleme sa početka( zute fleke po ekranu, mjenjanje boja na jači stisak po ekranu i sl)?
Već pola godine je HOX bug free, jedino što je ostalo je muljanje boja na jači pritisak na ekranu, no to mora biti baš jak i silovit pritisak na rub ekrana tako da nemaš problema što se toga tiče. Moraš se potrudit i za to da to namjerno isceniraš.

IMHO HOX je sad još uvijek fantastična kupovina, pogotovo par mjeseci stari u vanilla stanju s garancijom koji idu za stvarno dobru cijenu. Seksi hardware (pogotovo kamera i ekran) i uskoro dolazi A4.2 i Sense 5 update, a baš taj Sense 5 meni izgleda kao trenutno najbolja Android distribucija.
doky je offline  
Staro 23.06.2013., 12:32   #2826
smaug
Registered User

smaug's Avatar

Datum registracije: May 2012
Pozdrav!

Iako su trenutno aktualne rasprave o HTC One, mene bi zanimalo vaše mišljenje o nešto starijem One S kojeg planiram uzeti.
Zadovoljava mnoge osobne kriterije: veća interna memorija, dobra kamera, solidna baterija, 4.3" (što mi je maksimalna prihvatljiva veličina).
Ali pitam se vrijedi li 2300kn za koliko se trenutno može naći u dućanima (ista cijena i na Njuškalu) obzirom na nedostatke kao što su izostanak microSD-a, slabija rezolucija i navodni problemi nakon nadogradnje na Jelly Bean. S kvalitetom poziva nisam upoznat.
Druga opcija mi je One SV koji se može dobiti u T-Comu za 900kn uz dvogodišnji ugovor (što bi naravno volio izbjeći), a u slobodnoj prodaji mi je ipak preskup.
Možda neka treća solucija?

Hvala unaprijed na savjetima!
smaug je offline  
Staro 23.06.2013., 12:40   #2827
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Treća solucija ti je Njuškalo i HTC One X star par mjeseci, bez tragova korištenja s garancijom operatera po cijeni novog One S, ako ne želiš polovno novi One S po toj cijeni isto nije loša kupnja. Jesi napisao da ti je 4.3" max prihvatljivo no vjeruj mi nakon 2 dana se uspiješ naviknut i na 4.7", imao HOS pa nakon njega HOX tako da znam, a imam relativno malu ruku.

Mini osvrt na HOS: http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1895
doky je offline  
Staro 23.06.2013., 12:48   #2828
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
2300 kn vrijedi kao novi iz dućana i nezaključani bez ugovorne obveze, obzirom da su malo "jači" modeli smartphoneova po 3500+ kn, a ne opravdavaju toliko veću cijenu naspram One S-a.
Brko je offline  
Staro 23.06.2013., 14:40   #2829
smaug
Registered User

smaug's Avatar

Datum registracije: May 2012
Hvala na korisnim savjetima, to sam htio čuti pa da nemam dilema kod kupovine
Osim ako slučajno ubrzo ne naletim na nešto slično za manje love.
smaug je offline  
Staro 23.06.2013., 18:38   #2830
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
meni je trenutno na 40%, 27 sati koristenja.

youtube, internet radio, sync, pozivi i 3g stalno upaljen
na push su mi 4 mail accouta, tapatalk i whats up

možda je to do SlimBean-a, kolega je isto iznenađen baterijom na svom S2
Ja san ga ima kratko kad je izaša i nisan bio zadovoljan.
Citiraj:
MHO HOX je sad još uvijek fantastična kupovina, pogotovo par mjeseci stari u vanilla stanju s garancijom koji idu za stvarno dobru cijenu. Seksi hardware (pogotovo kamera i ekran) i uskoro dolazi A4.2 i Sense 5 update, a baš taj Sense 5 meni izgleda kao trenutno najbolja Android distribucija.
Sense mi je uvik bio natrpan pogotov na manjim ekranima ali HOX je osta jedan od top mobitela po designu (uz Xperiu Z i HO)
Ima ih oko 2k kn s garancijom, dođeš doneseš 1800 i platiš piće
Baja 001 je offline  
Staro 23.06.2013., 23:28   #2831
isalopek
Premium
Moj komp

isalopek's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Pitanje....budući da sam do sad imao HTC Desire i bio mi je odličan (igrom slučaja ostao bez njega) razmišljam o nabavki ili HTC Sensationa ili HTC Desire x. Po Vama koji uređaj se više isplati. recimo sensation star godinu i pol ili desire x nov? Koja je prednost kojeg?
isalopek je offline  
Staro 24.06.2013., 00:24   #2832
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor isalopek Pregled postova
Pitanje....budući da sam do sad imao HTC Desire i bio mi je odličan (igrom slučaja ostao bez njega) razmišljam o nabavki ili HTC Sensationa ili HTC Desire x. Po Vama koji uređaj se više isplati. recimo sensation star godinu i pol ili desire x nov? Koja je prednost kojeg?
Uzeo bi desire x, čisto zbog propusta u dizajnu i izradi sensationa (poklopac baterije, prašina pod staklom). A i noviji je te garancija je itekako aktualna. Sensation je poprilično neslavan uređaj, naravno IMHO.
Brko je offline  
Staro 24.06.2013., 01:39   #2833
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Sensation XE ako nadjes za dobru lovu. Bolja izrada,manje bugova,proc je odlican dual core na 1.5,audio je bolji ,beats audio itd.
spawn je offline  
Staro 24.06.2013., 08:12   #2834
isalopek
Premium
Moj komp

isalopek's Avatar

Neznam niti sam, kažu da taj desire x nema dosta stvari, recimo compas, slabija kamera, manji ekran, nema sekundarne kamere, lošiji gpu/cpu....neznam...ima ko iskustva iz prve ruke
isalopek je offline  
Staro 24.06.2013., 09:49   #2835
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Sensation XE ako nadjes za dobru lovu. Bolja izrada,manje bugova,proc je odlican dual core na 1.5,audio je bolji ,beats audio itd.
Jel taj mob bio kod nas na tržištu dulje od 3 mjeseca?
Brko je offline  
Staro 24.06.2013., 10:59   #2836
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Evo kod mene na HOX+ stanje baterije 101% piše jer sam ga metnuo da pamti kad je fully charged, znači oduzmite možda nekih 10ak min od ovog kad je baterija bila na 1% iliti u programu 99%. Mobitel je rootan na ViperX 1.0.9 i ima custom kernel EliteKernel OXP 130413 EX15 gore tako da nemora znači da bi isto ovolko vrijeme postigo i na stock romu.

Uz dosta prčkanja fejzbuk, twitter, gmail, stock browser, whatsapp svako malo itd. imam dosta programa pa moguće da sam nešto zaboravio nabrojat šta sam koristio.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 24.06.2013. u 11:10.
Thermaltake je offline  
Staro 24.06.2013., 15:26   #2837
isalopek
Premium
Moj komp

isalopek's Avatar

ima još ko kakav argument desire x vs sensation?

Zadnje izmijenjeno od: isalopek. 24.06.2013. u 15:26. Razlog: krivo upisano
isalopek je offline  
Staro 24.06.2013., 15:55   #2838
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Ja sam imo sensation-a i super mi je bio. Ko i svaki mobitel sam ga rootao stavio custom rom i kernel: ViperS i sebastian-ov kernel. Sad će i nova verzija ViperS-a 3.0.3 (Sense 4+ Android 4.1.1) portana sa One S-a za sensation. Osobno sam testirao Jelly Bean na njemu ide super glatko i jako je brz s njim, samo tad još nije radila kamera prednja ni zadnja i HDMI, sad će kamera i ostalo radit na 3.0.3 jer su portani driveri i rebuild-an je kernel skroz uzet sa One S-a i napravljen za sensation od strane Team-a.

A ako se tim nećeš bavit onda vidi. Desire X ti je noviji, a sensation stariji ja sam osobno zamjenio njegovu 1520 bateriju sa 1900mAh i držao mi je skoro dva dana sa cijelo vrijeme nekim tipkanjem po njemu. A za desire X ti nebi znao reć pošto ga nisam testirao samo ga nakratko imao u ruci i mogu ti reć meni osobno je bolje ležao sensation u njoj, plus volim da je mrvicu teži, a još je i dobio koji gram kad sam metnuo ovu jaču bateriju. Sensation ti ima 3inča veći ekran ne znam kolko ti znači i internal storage od 1Gb dok Desire X ima 4Gb, al pošto predpostavljam da ćeš imat sd karticu od par Gb(obično dobiš s njim 8Gb karticu) mislim da ti to neće predstavljat problem. No preporučio bi ti da si uzmeš malo bržu sd karticu pošto HD filmovi i snimanja na ovoj šta dobiš s njim znaju nekad štucnut malo jer imaju spor zapis. Desire X će ti jedino donijet noviji OS tj. noviji Sense 4+ i Android 4.1.1 kojeg na sensationu nećeš vidit(osim ako ne rootaš) i to ti je to ukratko.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 24.06.2013. u 16:09.
Thermaltake je offline  
Staro 24.06.2013., 16:35   #2839
isalopek
Premium
Moj komp

isalopek's Avatar

Pa u biti imao sam do sada desirea i rootao sam ga, tako da mi to nije strano. Više me muči to što skoro niti jedan sensation nema jamstva, a znam da su imali problema s ekranom i prašinom i inim + nova baterija i ode cijena u nebu pod oblake Što se samog ekrana tiče, ovaj je imao do sad 3.7 inča, tako da koji god da se uzme u obzir je povećanje naspram prethodnog. Odlično, sad još samo netko da s e javi sa desireom x pa da vidimo njegova iskustva. NAjbolje bi bilo procijeniti kad bi imao oba u rukama, al naravno to napraviti je misija imposible...
isalopek je offline  
Staro 25.06.2013., 12:00   #2840
The Fury
Premium
Moj komp

The Fury's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Bok ljudi, dobit ću uskoro svoj prvi smartphone jeeej i to HTC Desire.
Bratić iz Švedske više neće svoj koristiti pa će ga meni dati.
Pitam vas, imate li neke savjete ili korisne informacije sa kojima ću si poboljšati/uljepšati korištenje Desire-a?
The Fury je offline  
Staro 25.06.2013., 12:04   #2841
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor The Fury Pregled postova
Bok ljudi, dobit ću uskoro svoj prvi smartphone jeeej i to HTC Desire.
Bratić iz Švedske više neće svoj koristiti pa će ga meni dati.
Pitam vas, imate li neke savjete ili korisne informacije sa kojima ću si poboljšati/uljepšati korištenje Desire-a?
Ako je na njemu stock rom rootaj ga jer ćeš imat problema sa low memory, a rootanjem ćeš si to sredit pošto ćeš imat razne opcije za prebacivanje app2sd itd.
Thermaltake je offline  
Staro 25.06.2013., 12:11   #2842
The Fury
Premium
Moj komp

The Fury's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
U redu, imaš li možda neki guide i link za to. Velim, nisam prije to nikad radio ali ne smatram se toliko nesposobnim
The Fury je offline  
Staro 25.06.2013., 12:14   #2843
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor The Fury Pregled postova
U redu, imaš li možda neki guide i link za to. Velim, nisam prije to nikad radio ali ne smatram se toliko nesposobnim
Poslao sam ti na PP pa čekiraj
Thermaltake je offline  
Staro 25.06.2013., 12:47   #2844
Fox
Staff Sergeant

Fox's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Da li netko zna jel HTC One iz Tele2 radi sa vip karticom?
Fox je offline  
Staro 25.06.2013., 12:53   #2845
Tomek32
Banned

Tomek32's Avatar

Datum registracije: Jan 2011
Do sada su svi zakljucani bili pa uzmi u obzir.
Tomek32 je offline  
Staro 26.06.2013., 14:47   #2846
Tekla
Premium
Moj komp

Tekla's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Imam problem sa htc evo 3d. Nekada mi se desi da mob jednostavno zablokira kad se zelim javit. Samo zvoni i nista nemogu, sve dok bateriju izvadim i vratim. Tek se onda odblokira. Android je zadnji na njemu 4 onaj. Sad me zanima kako da ja snimim opet taj isti android jer predpostavljam da je do softwarea.
Staro 27.06.2013., 07:40   #2847
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Citiraj:
Autor Tekla Pregled postova
Imam problem sa htc evo 3d. Nekada mi se desi da mob jednostavno zablokira kad se zelim javit. Samo zvoni i nista nemogu, sve dok bateriju izvadim i vratim. Tek se onda odblokira. Android je zadnji na njemu 4 onaj. Sad me zanima kako da ja snimim opet taj isti android jer predpostavljam da je do softwarea.
Jesi probao factory reset ?
Thermaltake je offline  
Staro 27.06.2013., 10:02   #2848
Mad_Duke
Guest

Eto, došao Nexus Experience HTC One.

Očekujem IR blaster da šljaka, portanje camera appa i galerije (navukao se na HTC Zoe + one quick Zoe filmiće) i ja hepi Onda mi ostaje stock camera app samo za photosphere.

Divotica.

Staro 27.06.2013., 12:00   #2849
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Stvarno nisam vjerovao dok nisam vidio ovaj HTC One X+ kako je dizajnerski prelijep,one crvene tipke,guma i zaobljeni rubovi i Beats audio...

ako budem dobio novog LG,ide u oglasnik i pada barem HTC One X
blava je offline  
Staro 27.06.2013., 12:01   #2850
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Eto, došao Nexus Experience HTC One.

Očekujem IR blaster da šljaka, portanje camera appa i galerije (navukao se na HTC Zoe + one quick Zoe filmiće) i ja hepi Onda mi ostaje stock camera app samo za photosphere.

Divotica.

Dosao - u smislu da si ga ti osobno dobio ? Ili dosao - pojavio se na google store ?

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na