|
![]() |
#811 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
vjerujem da stvar radi, stvarno da ionizira, mislim na stvarni ucinak za zdravlje da je placebo lako moguce. narucit cu sutra ururu pa nek navlazuje okolo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Evo da javim za svog Panasonica ![]() Otprilike mjesec dana nakon montaže je jadan ostao bez plina ![]() Troškove kod hlađenja sam ispitao, i ispadaju mi 2-4 kn (kWh) na dan, što je zaista malo u odnosu na konfor koji pruža. |
![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Huuuah
Datum registracije: Jun 2007
|
Kupovina klime.
Evo ovako... imam pitanje u vezi kupovine klime. Zgradu od udruge renoviranju pa bi htio odmah za vrijeme renoviranja da se ugradi klima. Radimo u jednoj prostoriji informatičku učionicu gdje će besplatno se educirati ljudi svih godina, o raznim IT temama. Neželim previše sad u detalje (još ![]() E sad imate li prijedlog kolko jaku klimu i kojeg proizvođaća da uzmemo? Isto tako me zanima gdje bih mogao proći najpovoljnije s obzirom da smo u baranji. Čak bi jedan kolega mi mogo to ugradit koji se time bavi pa da i tu uštedimo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#816 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Evo sad već neko vrijeme svakodnevno radi u režimu grijanja. Zadovoljan sam brzinom grijanja, zaista brzo zagrije prostoriju da je u njoj ugodno biti i raditi (grijem na 23 C). Preko noći se prostor ohladi na 17-18-19 C, pa svako jutro nanovo zagrijava. Primjetio sam zadnja 2-3 dana kako zna zaustaviti proces grijanja, prestane puhati i počne grijati i otapati vanjsku jedinicu ![]() ![]() ![]() ![]() Jedino me brine što mi je klima sad na krovu (skoro pa doslovno - na boku izbačene "kućice"), pa nema nikakve zaštite od kiše i snijega. Ne znam koliko joj to smeta, pa bi ako je potrebno iskonstruirao neki krović. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#818 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
No danas bi jedino jako "zaostali" medju proizvodjacima tako nesto imali razloga koristiti. Ali ako znas da koristi metalnu iglu onda ga prekrizi a prodavaca pitaj zasto su zaglavili u vremenu i prostoru. Ionizatori na jako kvalitetnim klimama su pozeljni - dapace. Samo, njih treba jednom godisnje cistiti, taman da sparas i ne cistis klimu, jer njihova dobrobit postaje suprotnost kad su prljavi. Ali ako ciljas na cijenu klime pa se zamaras ionizaotorima, onda ih lako mozes kvalitetnije ostvariti via zasebnih uredjaja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
kenova?
|
Pozdrav, imam neku jeftinjaru klimu quadro staru par godina. Ispočetka je bila ok, s obzirom da je hladila/grijala dnevni od 30tak kvadrata, ali zadnje dvije godine je katastrofa, em se jako malo koristi, a niti moze ohladit, niti ugrijat, bez obzira na mod, treba joj da krene puhat dobrih pola sata itd. Znate mozda o cemu bi se moglo radit, da nije "kihnula"? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#824 |
kenova?
|
Servisirana nikad. Filteri se ciste dvaput godišnje i to je to ![]() ![]() Znaci da je rastavim i probam ocistit? A to za plin, otprilike koliko uzima majstor za to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#827 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() Nove modele bas i ne pratim, osim sto bi svima preporucio (ako mogu) Toshibu ili Mitshubinjaru. Morao bi vidjeti koji je model i slike naci, ali poznanik ima prijatelja, koji nam je od havarije slao dopise iz Japana i saznah, da ekvivalent top modela od Toshibe, na njihovo trzistu, imaju 2x raskosnije daljinske i maske unutrasnjih jedinica. Ne samo Toshiba vec i ostala top imena. Nazalost, samo za njihovo trziste i ne idu vani u top kozmetickom izdanju. I naravno, pozadinsko do ibera na daljiskom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
kenova?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Nova klima
Pozdrav ljudi, kupujem novu klimu (ne inverter, pretezno je za hladjenje, 3.5 kW) te se dvoumim izmedju Mistsubishia http://www.klimacentar.com/mitsubish...uh-ga35vb.html i Midee http://www.frigo-kor.hr/Rainbow/Deta...9/Default.aspx Da li se isplati dati 1000 kn vise za Mitsubia ili je to precijenjeno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Pocele su se dizati temperature, stan u koji sam nedavno uselio je na jugu, tako da klimu moram kupiti ako mislim prezivjeti ljeto. Odlucio sam se za Mitsubishi 3.5kW, ali imam dilemu: Da li se isplati protegnuti na inventer, ili je dosta i ne-inverter - zanima me samo hladjenje stana (grijanje 0 bodova)??? Konkretno: ne-iverter: Mitsubishi MSC-GE35VB/MUH-GA35VB inverter: Mitsubishi MSZ-HC35VAB / MUZ-HC35VAB Mitsubishi MSZ-HJ35VA / MUZ-HJ35VA Ovu bi uzeo odmah (super dc inverter), al sam kratak s lovom: Mitsubishi MSZ-HJ35VA / MUZ-HJ35VA Daklem, da l' uzeti standard DC invertera (+400-550kn, taman lova za montazu) ili je dobra i ne-inverterska klima - samo hladjenje? Isplativa mislim zbog potrosnje struje. [edit] OK, sad cu sam sebi odgovoriti ![]() Meni koji koristim klimu par mjeseci godisnje je neisplativo pljunuti lovu za inverter, a onaj tko klimu koristi duze tijekom godine (grije se i hladi) - naravno da se isplati, samo onda treba ici na super dc inverter. Kak su krenule vrucine, sve mi se cini da cu malo pozuriti s kupovinom. Inace, Klima centar ima akcijsku cijenu servisa u periodu (zaboravih tocan datum) ali je izmedju 3 i 4mj. i cifra je 184kn+PDV, sto je stvarno povoljno. Zadnje izmijenjeno od: Nik. 18.04.2013. u 16:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Bok ![]() Kupujem klimu pa je zena u firmi dobila ponudu od montazera koji inace kod nje u firmi ugradjuju i odrzavaju klima uredjaje. Uglavnom, tip joj ponudio Haier HSU-18HEK03-R2 s ugradnjom za 5000 kn Jel se to isplati? Ima li sto bolje za tu lovu? Klima ce inace hladiti komplet stan od 80 kvadrata
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ova u ponudi bas i nece hladiti 80 kvadrata stan (prepotsavljam da ima dosta zidova/soba). Osim sto nije inverter (a ni nemoze biti za te novce) to je premalo snage za tu kvadraturu i radila bi nonstop bez gasenja i opet nebi ohladial kako treb au ljetnim vrucinama. Za 80m2 ce trebati nesto mocnije ali jos bolje bi bilo 2 klime (ili jedna vnajska vis eunutarnjih) strateski rasporedjene jer ipak je to 80 kvadrata sa isprepletenim sobama/zidovima. Isto tkao za 5000kn bojimse da nema rjesnjea za svih 80m2 (tj. bitnije je kolko je kubika nego kvadrata).
![]() |
#839 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Trebao bih preporuku za klimu koja ce hladiti prostoriju 5,5 x 3,5 x 2,5 d/š/v u kojoj prosjecno boravi jedna osoba i radi jedan laptop, ubuduce i neki LCD TV Klima ce raditi tu i tamo, kada stvarno bude jebeno vruce, znaci oko 40-50 dana u godini... Gledao sam ovo: http://www.frigo-kor.hr/Rainbow/Deta...6/Default.aspx cini mi se ok, jeftino je a nije vivax...a negdje sam procitao da je od tih low end klima ova cak i ok Pa eto, molim misljenje o ovoj klimi i alternative do nekih 2k kn ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Premium
|
Eto, moja Panasonic YE12MKX odradila prošlo ljeto hladeći i cijelu ovu zimu (osim 2-3 dana) grijajući ured od 45m2 u potkrovlju (80m3) ![]() Jedini "incident" je što je klima ostala bez plina cca. mjesec dana od ugradnje, ali to je valjda uzrok greške kod montaže. Ovih dana bi morao pozvati čovjeka da je očisti i dezinficira. Klima ima samo one najobičnije filtre za prašinu i njih sam oprao u vodi. Koliko bi otprilike trebala stajati takva usluga, "u fušu"? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|