Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.09.2012., 00:29   #811
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

Datum registracije: May 2006
vjerujem da stvar radi, stvarno da ionizira, mislim na stvarni ucinak za zdravlje da je placebo lako moguce. narucit cu sutra ururu pa nek navlazuje okolo mjeri, ima pokazivac vlaznosti i jos neke cake ali cu za svaki slucaj uzet jedan higrometar da vidim jel se podatci poklapaju. pise da boneco koristi ioniziraju stapice koji se mijenjaju a visage je prije pisao nesto o stetnosti te opcije,,, vj cu ionizator zasad preskociti a koliko sam vidio ionizator imaju samo ovi losiji brendovi / midrange (kod klime) valjda da natrpaju da svasta pise kad vec nemogu konkurirati kvalitetom japanskoj ekipi
HONDA type R je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2012., 09:16   #812
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Pa mislim da ionizator nije štetan, dok OZONator je-veća količina ozona u zraku nije dobra
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2012., 16:10   #813
Zmaj000
Neradnik
Moj komp

Zmaj000's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
ako nekome treba unutarnja jedinica zamzung nek me pma, vanjsku jedinicu spucao kamion nutarnja ispravna. Sav info na pm
Zmaj000 je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2012., 13:34   #814
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Evo da javim za svog Panasonica .

Otprilike mjesec dana nakon montaže je jadan ostao bez plina , valjda kod montaže nije nešto dovoljno bilo stegnuto, iako monter ne želi reći, a meni se na krov ne ide. Uglavnom, plin napunjen i veselo dalje radi. Jučer i danas je u režimu grijanja, baš me zanima kako će troškovi izgledat i koliko stvarno troši u tom režimu, moram ispitati, ali stvarno brzo zagrije, odnosno stvori dojam topline.

Troškove kod hlađenja sam ispitao, i ispadaju mi 2-4 kn (kWh) na dan, što je zaista malo u odnosu na konfor koji pruža.
FitzTN je online   Reply With Quote
Staro 18.10.2012., 14:12   #815
Stormer
Huuuah

Stormer's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Kupovina klime.

Evo ovako... imam pitanje u vezi kupovine klime.

Zgradu od udruge renoviranju pa bi htio odmah za vrijeme renoviranja da se ugradi klima. Radimo u jednoj prostoriji informatičku učionicu gdje će besplatno se educirati ljudi svih godina, o raznim IT temama.

Neželim previše sad u detalje (još ) ali naime električari su nam pripremili utičnicu visoko na zidu za klimu pa bi htio da se kupi jedna. Naime prostoija ima oko 64 kvadrata koja bi se hladila i grijala. Znaci ovako.. što se tiče grijanja imamo već peč koja ugrije malo prostoriju ali bi htio da klima malo tu još pomogne. Stara je zgrada i ima dosta debele zidove tako da i ljeti nije jako vruce unutra pa isto tako bi klima ljeti malo ohladila. Ne trazim nikakvu extra perfomansu od klime al eto tolko da malo nesta dodatno ugrije ili ohladi.

E sad imate li prijedlog kolko jaku klimu i kojeg proizvođaća da uzmemo? Isto tako me zanima gdje bih mogao proći najpovoljnije s obzirom da smo u baranji. Čak bi jedan kolega mi mogo to ugradit koji se time bavi pa da i tu uštedimo.
Stormer je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2012., 22:00   #816
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
Evo da javim za svog Panasonica .

Otprilike mjesec dana nakon montaže je jadan ostao bez plina , valjda kod montaže nije nešto dovoljno bilo stegnuto, iako monter ne želi reći, a meni se na krov ne ide. Uglavnom, plin napunjen i veselo dalje radi. Jučer i danas je u režimu grijanja, baš me zanima kako će troškovi izgledat i koliko stvarno troši u tom režimu, moram ispitati, ali stvarno brzo zagrije, odnosno stvori dojam topline.

Troškove kod hlađenja sam ispitao, i ispadaju mi 2-4 kn (kWh) na dan, što je zaista malo u odnosu na konfor koji pruža.
Javljam se još jednom .
Evo sad već neko vrijeme svakodnevno radi u režimu grijanja. Zadovoljan sam brzinom grijanja, zaista brzo zagrije prostoriju da je u njoj ugodno biti i raditi (grijem na 23 C). Preko noći se prostor ohladi na 17-18-19 C, pa svako jutro nanovo zagrijava.

Primjetio sam zadnja 2-3 dana kako zna zaustaviti proces grijanja, prestane puhati i počne grijati i otapati vanjsku jedinicu . Kad počne grijati vanjsku, stvarno dosta kondenzata izbaci iz odvoda vanjske, pa se očito stvarno zaledi. Nisam mjerio uređajem potrošnju struje, ali pratim potrošnju na uri i nije nešto previše povećana (2-4 kWh više). Kako je uređaj (Panasonic YE12MKX) namijenjen za rad do samo -5C, čini se da bi mogao uskoro u zimsku pauzu . Tad nastupa trajnožareća peć na drva i režim rada 17C - 30 C . Nema s njom između .

Jedino me brine što mi je klima sad na krovu (skoro pa doslovno - na boku izbačene "kućice"), pa nema nikakve zaštite od kiše i snijega. Ne znam koliko joj to smeta, pa bi ako je potrebno iskonstruirao neki krović.
Staro 31.10.2012., 20:30   #817
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

I ja sam razmišljao ne nekoj zaštiti vanjske jedinice, bilo bi idealno napraviti futrolu od materijaka ko za kamionske cerade-on je izdržljiv na svašta
Staro 15.11.2012., 10:30   #818
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor HONDA type R Pregled postova
boneco koristi ioniziraju stapice koji se mijenjaju a visage je prije pisao nesto o stetnosti te opcije,,, vj cu ionizator zasad preskociti a koliko sam vidio ionizator imaju samo ovi losiji brendovi / midrange (kod klime) valjda da natrpaju da svasta pise kad vec nemogu konkurirati kvalitetom japanskoj ekipi
Da, ovdje spomenuh.

No danas bi jedino jako "zaostali" medju proizvodjacima tako nesto imali razloga koristiti. Ali ako znas da koristi metalnu iglu onda ga prekrizi a prodavaca pitaj zasto su zaglavili u vremenu i prostoru.

Ionizatori na jako kvalitetnim klimama su pozeljni - dapace. Samo, njih treba jednom godisnje cistiti, taman da sparas i ne cistis klimu, jer njihova dobrobit postaje suprotnost kad su prljavi. Ali ako ciljas na cijenu klime pa se zamaras ionizaotorima, onda ih lako mozes kvalitetnije ostvariti via zasebnih uredjaja.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2012., 01:17   #819
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Da, ovdje spomenuh.

No danas bi jedino jako "zaostali" medju proizvodjacima tako nesto imali razloga koristiti. Ali ako znas da koristi metalnu iglu onda ga prekrizi a prodavaca pitaj zasto su zaglavili u vremenu i prostoru.

Ionizatori na jako kvalitetnim klimama su pozeljni - dapace. Samo, njih treba jednom godisnje cistiti, taman da sparas i ne cistis klimu, jer njihova dobrobit postaje suprotnost kad su prljavi. Ali ako ciljas na cijenu klime pa se zamaras ionizaotorima, onda ih lako mozes kvalitetnije ostvariti via zasebnih uredjaja.
ok, hvala, morat cu uzet zasebni uredjaj, samo neznam koji, imas li ti neku preporuku do ,,,neznam 2k kuna? prvo sam uzeo mitsu kirigamine zen klimu dao 9k pa posto joj filtracija nije jaca strana, nema plazma filter i slicno, samo catchein sam uzeo i daikin ururu prijenosni filter neka filtrira zrak i usput nek ovlazuje kad ima potrebe pa za to opet 4k dao, i sad opet ovo, vec mi dosta uredjaja po kuci koji su svi mogli biti u jednom a jedan da je japanac i da ima sve nisam uspio naci.
Staro 16.11.2012., 01:18   #820
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

xxx del
Staro 25.12.2012., 14:34   #821
Fatal
kenova?
Moj komp

Pozdrav,

imam neku jeftinjaru klimu quadro staru par godina. Ispočetka je bila ok, s obzirom da je hladila/grijala dnevni od 30tak kvadrata, ali zadnje dvije godine je katastrofa, em se jako malo koristi, a niti moze ohladit,
niti ugrijat, bez obzira na mod, treba joj da krene puhat dobrih pola sata itd.

Znate mozda o cemu bi se moglo radit, da nije "kihnula"?
Fatal je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2012., 16:33   #822
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Pa jel servisirana SVAKE godine jednom?
Staro 25.12.2012., 16:47   #823
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Pa jel servisirana SVAKE godine jednom?
Baš.
Da li je barem očišćena od prašine i naslaga na ventilatoru unutrašnje jedinice. Ili je možda izgubila malo plina pa ju treba nadopunit.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2012., 17:06   #824
Fatal
kenova?
Moj komp

Servisirana nikad. Filteri se ciste dvaput godišnje i to je to Kad je bio majstor koji je postavio drugu klimu, reko je da je ova smeće i da je ne zeli ni pogledat

Znaci da je rastavim i probam ocistit? A to za plin, otprilike koliko uzima majstor za to?
Staro 25.12.2012., 18:16   #825
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Ako već sumnjaš na plin, bolja varijanta je komplet izmjena plina, a ne dopunjavanje. Cijena 1 kg koliko otprilike stane u klimu je cca 120-150kn.
Usluga zamjene ne bi trebala biti preko 200kn.
begi je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2012., 18:17   #826
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Teško da bu tak jeftino prošao kod nas.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je online   Reply With Quote
Staro 26.12.2012., 10:49   #827
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor HONDA type R Pregled postova
ok, hvala, morat cu uzet zasebni uredjaj, samo neznam koji, imas li ti neku preporuku do ,,,neznam 2k kuna? prvo sam uzeo mitsu kirigamine zen klimu dao 9k pa posto joj filtracija nije jaca strana, nema plazma filter i slicno, samo catchein sam uzeo i daikin ururu prijenosni filter neka filtrira zrak i usput nek ovlazuje kad ima potrebe pa za to opet 4k dao, i sad opet ovo, vec mi dosta uredjaja po kuci koji su svi mogli biti u jednom a jedan da je japanac i da ima sve nisam uspio naci.
Ako imas sto si spomenuo, ne vidim da ti ista vise treba. Sve je kvalitetno, a kao pravi PCE prebivatelj, moras u dubini hardverske duse znati, da je najpametnije komponenta koja vrhunski radi jedan posao, tako da, ne brini dalje

Nove modele bas i ne pratim, osim sto bi svima preporucio (ako mogu) Toshibu ili Mitshubinjaru. Morao bi vidjeti koji je model i slike naci, ali poznanik ima prijatelja, koji nam je od havarije slao dopise iz Japana i saznah, da ekvivalent top modela od Toshibe, na njihovo trzistu, imaju 2x raskosnije daljinske i maske unutrasnjih jedinica. Ne samo Toshiba vec i ostala top imena. Nazalost, samo za njihovo trziste i ne idu vani u top kozmetickom izdanju. I naravno, pozadinsko do ibera na daljiskom
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 27.12.2012., 20:12   #828
Fatal
kenova?
Moj komp

Citiraj:
Autor begi Pregled postova
Ako već sumnjaš na plin, bolja varijanta je komplet izmjena plina, a ne dopunjavanje. Cijena 1 kg koliko otprilike stane u klimu je cca 120-150kn.
Usluga zamjene ne bi trebala biti preko 200kn.
E super, znaci trebalo bi bit do 500kn, znaci isplati se popravit, hvala
Staro 22.03.2013., 16:20   #829
palminjo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
Nova klima

Pozdrav ljudi,

kupujem novu klimu (ne inverter, pretezno je za hladjenje, 3.5 kW) te se dvoumim izmedju Mistsubishia

http://www.klimacentar.com/mitsubish...uh-ga35vb.html

i Midee

http://www.frigo-kor.hr/Rainbow/Deta...9/Default.aspx

Da li se isplati dati 1000 kn vise za Mitsubia ili je to precijenjeno?
palminjo je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2013., 10:48   #830
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Vjerojatno je odgovor-DA.
Mistubishi ti nudi 5 godina jamstvo uz obavezan godišnji servis od nekih 300tinjak kuna.
Ionak moraš godišnje uređaj servisirati.

E sad, ostalo je na tebi
Staro 16.04.2013., 13:54   #831
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Pocele su se dizati temperature, stan u koji sam nedavno uselio je na jugu, tako da klimu moram kupiti ako mislim prezivjeti ljeto.

Odlucio sam se za Mitsubishi 3.5kW, ali imam dilemu:
Da li se isplati protegnuti na inventer, ili je dosta i ne-inverter - zanima me samo hladjenje stana (grijanje 0 bodova)???

Konkretno:
ne-iverter:
Mitsubishi MSC-GE35VB/MUH-GA35VB

inverter:
Mitsubishi MSZ-HC35VAB / MUZ-HC35VAB
Mitsubishi MSZ-HJ35VA / MUZ-HJ35VA

Ovu bi uzeo odmah (super dc inverter), al sam kratak s lovom:
Mitsubishi MSZ-HJ35VA / MUZ-HJ35VA

Daklem, da l' uzeti standard DC invertera (+400-550kn, taman lova za montazu) ili je dobra i ne-inverterska klima - samo hladjenje?
Isplativa mislim zbog potrosnje struje.

[edit]

OK, sad cu sam sebi odgovoriti (jer sam u medjuvremenu malo vise proucio problematiku i popricao s odredjenim ljudima).

Meni koji koristim klimu par mjeseci godisnje je neisplativo pljunuti lovu za inverter, a onaj tko klimu koristi duze tijekom godine (grije se i hladi) - naravno da se isplati, samo onda treba ici na super dc inverter.

Kak su krenule vrucine, sve mi se cini da cu malo pozuriti s kupovinom.

Inace, Klima centar ima akcijsku cijenu servisa u periodu (zaboravih tocan datum) ali je izmedju 3 i 4mj. i cifra je 184kn+PDV, sto je stvarno povoljno.

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 18.04.2013. u 16:40.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2013., 17:38   #832
gunther
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Bok

Kupujem klimu pa je zena u firmi dobila ponudu od montazera koji inace kod nje u firmi ugradjuju i odrzavaju klima uredjaje.

Uglavnom, tip joj ponudio Haier HSU-18HEK03-R2 s ugradnjom za 5000 kn

Jel se to isplati? Ima li sto bolje za tu lovu?

Klima ce inace hladiti komplet stan od 80 kvadrata
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
gunther je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2013., 18:46   #833
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor gunther Pregled postova
Klima ce inace hladiti komplet stan od 80 kvadrata
Ova u ponudi bas i nece hladiti 80 kvadrata stan (prepotsavljam da ima dosta zidova/soba). Osim sto nije inverter (a ni nemoze biti za te novce) to je premalo snage za tu kvadraturu i radila bi nonstop bez gasenja i opet nebi ohladial kako treb au ljetnim vrucinama.

Za 80m2 ce trebati nesto mocnije ali jos bolje bi bilo 2 klime (ili jedna vnajska vis eunutarnjih) strateski rasporedjene jer ipak je to 80 kvadrata sa isprepletenim sobama/zidovima. Isto tkao za 5000kn bojimse da nema rjesnjea za svih 80m2 (tj. bitnije je kolko je kubika nego kvadrata).
Staro 13.06.2013., 16:01   #834
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
trebam hitno informaciju,
PANASONIC klima uređaj CS-RE12PKE
Da ili ne?
znam da su japanci navodno dosta kvalitetniji od ostalih, pa pretpostavljam da i panasonic spada u tu kategoriju.
Paxton je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2013., 16:34   #835
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Ja bih radije išao na Mitsubishi ili Hitachi..
Staro 13.06.2013., 16:36   #836
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

cijena je problem. a i SL. Brodu nema bas veliki izbor klima. Vivax, Samsung, Lg i Panasonic.
Staro 13.06.2013., 16:44   #837
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

onda izaberi između Panasonica i LG-a (nije japan ali je OK.
Staro 13.06.2013., 18:09   #838
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

hvala. uzeo panasonica, pa cemo vidjet.
Staro 13.06.2013., 20:07   #839
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Trebao bih preporuku za klimu koja ce hladiti prostoriju 5,5 x 3,5 x 2,5 d/š/v u kojoj prosjecno boravi jedna osoba i radi jedan laptop, ubuduce i neki LCD TV

Klima ce raditi tu i tamo, kada stvarno bude jebeno vruce, znaci oko 40-50 dana u godini...

Gledao sam ovo: http://www.frigo-kor.hr/Rainbow/Deta...6/Default.aspx

cini mi se ok, jeftino je a nije vivax...a negdje sam procitao da je od tih low end klima ova cak i ok

Pa eto, molim misljenje o ovoj klimi i alternative do nekih 2k kn

Hvala
bigAdvance je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2013., 12:17   #840
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Eto, moja Panasonic YE12MKX odradila prošlo ljeto hladeći i cijelu ovu zimu (osim 2-3 dana) grijajući ured od 45m2 u potkrovlju (80m3) . Grijanje je bilo na 22-23C i vrlo sam zadovoljan potrošnjom struje (iako zima nije bila previše hladna, samo duga, siguran sam da bi pokurio drva veće vrijednosti od struje koju sam potrošio). U papirima piše da radi do -5 i tako i je korištena, možda je koji dan i bilo hladnije, ali "defrostom" se to riješi - samo što u njega ide često.

Jedini "incident" je što je klima ostala bez plina cca. mjesec dana od ugradnje, ali to je valjda uzrok greške kod montaže.

Ovih dana bi morao pozvati čovjeka da je očisti i dezinficira. Klima ima samo one najobičnije filtre za prašinu i njih sam oprao u vodi. Koliko bi otprilike trebala stajati takva usluga, "u fušu"?
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na