|
![]() |
#751 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Sad sam upiknuo USB i screenshot-a se sa F12. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#753 | |
Axl Rose
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kolike su ti temperature u primeu na tih 4.8 @1.38v? -0.085v je velki offset. Rade se poigrat sa regulacijom vdropa, manje agresivno narihtat i stavit manji offest. Kod mene offset obicno bude -20mv kad se narihta sa normal LLC, bilo na SBu ili IBu. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 10.06.2013. u 12:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Kad se već podigla tema iz mrtvih, ja sam danas vratio sve na stock, spustio napone i popalio C state. Počele su vrućine i komp doslovno pregrijava prostoriju.
![]() |
#759 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo za offset ću pogledati,nisam se puno zabavljao s time,znam samo kad sam stavio -0,085 da mi je u idle-u padalo oko 0,900-1,000v ako se ne varam,slično kao i kad je na stock frekvenciji proc bio,a u loadu je bilo oko 1,25v gore-dolje išlo. @Drug Brko ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Axl Rose
|
eo probo sam napravit onak kak mi je poslao Veki19, one slike, ali fora je sto ja nemam neke od tih opcija ili us na drugom mjestu.. jel bi trebo apdejtat bios mozda ? Zadnje izmijenjeno od: drz_nedaj. 12.06.2013. u 02:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#765 | |
Premium
|
Citiraj:
Prve dvije slike su pod OC tweaker,a treća slika ti je pod Advanced->CPU configuration. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Axl Rose
|
bios apdejtan.. namejstio sve onako ko sto si ti.. spremim postavke, resetira se komp i dodje do loga on windowsa i ne ide dalje.. i tkao 3 puta.. vratio sam sve na default i sad normalno sve radi.. :/ znas u cem je problem mozda? Zadnje izmijenjeno od: drz_nedaj. 12.06.2013. u 02:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Axl Rose
|
kao sto rekoh ne kuzim se bas u OC, ali.. podesio sam opcije kao i on, nece dici windows, dizo V po 0.05 do 1.45 i opet nista, sta mu treba vise? sad sam maknio fixed i stavio na offset(mada ne znam ni sta je to tocno), stavi osam na +0.05 i sada radi, pokrenit cu occt pa javim, jel to ok? e da i kazes da prvo nađem stabilni oc, to znaci da nađem voltazu na kojoj ce mi stabilno radit sada tih 4.4ghz? to se onda radi sa fixni? Zadnje izmijenjeno od: drz_nedaj. 12.06.2013. u 02:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
pa prvo bi ja pogledao u biosu koliki napon tamo ocitava kad promjenis offset, prije nego bi pokretao occt i gledao jel stabilno.. al mos pokrenit pa vidit temperature.. mozda ce ti radit i na manjem offsetu.. trebas testirat pa vidit najnizi offset s kojim ce ti radit na 4.4GHz.. Ne moras se ni zezat s fixnim naponom, mozes odma s offsetom klokat.. fixni napon je oldskul klokanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
1.45v?????? ![]() nemoj preko nekih 1.3v jer nije bas zdravo ![]() pazi na temperature da ne idu preko 70C na kojoj frekvenciji ti je sada proc ? ako vec nemas, skini si CPU-Z i HWMonitor da mozes pratiti temperature, napon i frekvenciju ![]() EDIT: preduhitrili su me kolege iznad |
![]() |
![]() |
![]() |
#774 |
Axl Rose
|
imama core temp i hw monitor.. max tem mi je 74 C, kontam da je to dosta? 9 minuta mi radi occt.. max voltaza 1.36.. kako da probam jos malo spustit voltazu kada mi je na offsetu i mogu birat samo to +-0.nešto? i dali da je supustam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#775 | |
Axl Rose
|
Citiraj:
fala na pomoci EDIT: a di u biosu da vidim kolika mi je trenutna voltaza? stavio ja na offste +0.55 ili +0.40 kad odem na H/W monitor uvijek mi se vrti na 1.2+-.. nije vlajda da moram nakon svake promjene ako ocu da bude umemorirana resetirat komp? http://imageshack.us/photo/my-images/51/capturedam.jpg/ Nakon 22 minute prime95.. offset je na +0.40, sta da rdi sada? da jos spustam? Zadnje izmijenjeno od: drz_nedaj. 10.06.2013. u 20:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Banned
|
Za citanje napona najbolje koristi asrock extreme tuning utility jer sigurno ocitava napon sto bi nasao u bios monitoringu.. ali ako dobro ocitava, core temp ti pokazuje 1.38V da ti je napon, a HW monitor 1.37... Temp su OK... mozes i do 80 ici dok vrtis prime, nece ti niti jedna aplikacija toliko opteretit proc i grijat pogotovo ne na duze vrijeme, osim ak ne renderiras i slicno.. Sad ako si zadovoljan s 4.4GHz overclockom, spustaj po malo offset (na +0.35, +0.30,..) i vidi s kojim najmanjim offsetom ce biti stabilan, a ako hoces vise, mozes podici proc na 4.5 s istim offsetom (+0.40) i provjerit temperature.. Ali ako je to najmanji offset s kojim ce radit kako sad radi, nemas bas puno mjesta za dizat frekvenciju zbog temperatura.. 74C je vec dosta visoko.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Axl Rose
|
smanjio sam offset i na manje, iso sam postupno, ali kak da dokazem stabilnost, necu za svaki 0.05 vrtit prime po sat vremena ili? i nije u core temp dobra voltaza.. na occt i hw monitor mi bude 1.3, a na core temo 1.38-1.4.. ne znam zasto.. Zadnje izmijenjeno od: drz_nedaj. 12.06.2013. u 02:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Banned
|
se pocne se rusit ili nece uci u windowse.. a znat ces da je stabilan nakon sto 24 sata odvrtis prime bez greske i odigras nekoliko igara i koristis malo komp dan-dva da vidis jel stvara probleme, ali to tek ako prodje ovaj kratki test od 5-10 minuta gdje trazis najmanji offset s kojim ce radit.. Nadji sad najmanji offset za 4.4 da je stabilno.. pa vidi kakve su temperature.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Axl Rose
|
ja ga odvrtim na small tff il tak nesto.. kolike su dozvoljene temp? i sta je ono cll il tak nesto sto mogu izabrat 5 razina? to nest vazno sada ii ne? Zadnje izmijenjeno od: drz_nedaj. 12.06.2013. u 02:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Banned
|
da, smal fft vrti.. a za temp sam ti vec napisao da nikako ne prelazis 80.. sve do je ok.. tvoje su bile 74 s visokim offsetom, kad nadjes minimalni, napon ce se spustit pa i temperature isto.. sad je samo pitanje koliko ce ti prostora ostat za dizat frekvenciju do 80C.. Za LLC nemam pojma, na mojoj ploci ako izaberem offset mode, load line calibration bude neaktivna.. napon se sam kalibrira putem offseta, tak da moras isprobat pa vidit jel ima kakvih promjena u naponu kad mjenjas LLC level.. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|