Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Koji piknuti ?
HD2 9 26.47%
Desire 7 20.59%
i9000 23 67.65%
Anketa s više izbora. Glasači: 34. Ne možete glasati na ovoj anketi

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 30.05.2013., 00:19   #2431
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Koliko ima zapravo RAM-a i koliko je free? Koji ROM? Aplikacije su hibernirane preko Greenifyja ili? Procesor underclockan ili defaultan?

Isto kao i kod Windowsa, uvijek preporučam čistu instalaciju. Osim manje mogućnosti zajeba sistemskih fileova uvijek postoji šansa da je nekakav memory leak uzrokovan nes(p)retnim upgradeom.
ne znam da li je 768 ili 1gb kad gpu uzme ili ko vec,ne znam kako ide,mislim deklarirano je 1gb,ali kada gpu ili tko vec uzima ostane 768

pogledam u task manageru,uvijek oko 200mb slobodno,nekada 150,nekada 300,standby,nista ukljuceno,ne znam kako tako varira od 120 do 350 mb

da,aplikacije su hibernirane preko Greenify,vecina appova osim Facebook/Tapatalk

procesor je defaultan,pomocu nekog programa sam mu smanjio u loadu na 1.0 ghz umjesto 1.5,a prije sam imao Core Manager pa tako npr.do 60 % baterije da koristi,onda ispod 60 % 2 itd.

najgore mi kako backup napraviti,imam ugradjenu aplikaciju,ali sam budala vodeci se sa XDA uklonio te nepotrebne system appove,a time i Backup,vratio sam ga,ali izbacuje neku gresku
blava je offline  
Staro 30.05.2013., 07:32   #2432
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor -=_GTI_=- Pregled postova
pozdrav, trebao bih pomoc u vezi odabira dual sim android moba.
Dakle trazim nesto do 1000kn, a da nije neka kineska kopija.
Imate kakvu preporuku
U jednom časopisu sam vidio reklamu za Wemove Polaris. Piše da je cijena u Chipoteci 1.189kn, ali ga nisam vidio na njihovim stranicama. Za 100kn manje imaš Gigabyte Rio R1.
Staro 30.05.2013., 10:15   #2433
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
ne znam da li je 768 ili 1gb kad gpu uzme ili ko vec,ne znam kako ide,mislim deklarirano je 1gb,ali kada gpu ili tko vec uzima ostane 768

pogledam u task manageru,uvijek oko 200mb slobodno,nekada 150,nekada 300,standby,nista ukljuceno,ne znam kako tako varira od 120 do 350 mb

da,aplikacije su hibernirane preko Greenify,vecina appova osim Facebook/Tapatalk

procesor je defaultan,pomocu nekog programa sam mu smanjio u loadu na 1.0 ghz umjesto 1.5,a prije sam imao Core Manager pa tako npr.do 60 % baterije da koristi,onda ispod 60 % 2 itd.

najgore mi kako backup napraviti,imam ugradjenu aplikaciju,ali sam budala vodeci se sa XDA uklonio te nepotrebne system appove,a time i Backup,vratio sam ga,ali izbacuje neku gresku
Da, prema tome RAM ne bi smio biti toliki problem, pogotovo ako ne koristiš raznorazne task killere (koji nakon ICS-a nemaju baš smisla). Što se tiče variranja RAM-a - ne brini se, za to je kriv sam Android i njegov RAM management.

Inače, vrati frekvenciju na defaultnu pa probaj. Na mojoj Xperiji S prilikom underclocka na 1GHz il manje osjetim lag prilikom skrolanja Android UI ili u browseru (Dolphin browser). Vraćanjem na 1.7 ili 1.5 GHz fluidnost se uvelike poboljša.

Moja pretpostavka - Android još uvijek nije dovoljno optimiziran za quad core procesore i bolje mu leži veća frekvencija nego više jezgri. Nadam se da će dolaskom KLP-a i njegovog navodno puno optimiziranijeg 3.8 kernela ovakvi problemi biti prošlost.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je online  
Staro 30.05.2013., 10:30   #2434
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Moja pretpostavka - Android još uvijek nije dovoljno optimiziran za quad core procesore i bolje mu leži veća frekvencija nego više jezgri. Nadam se da će dolaskom KLP-a i njegovog navodno puno optimiziranijeg 3.8 kernela ovakvi problemi biti prošlost.
Kriva pretpostavka. Budući da već spominješ kernele, onda valjda znaš koje je ljepote donio 3.1 kernel, među ostalim, fix za multi-core switching.

Budući da sam ja na stocku, i ne događaju mi se takve stvari na O4X, mogu samo pretpostaviti da imaš neki super cool kernel koji ne valja kako treba.
Staro 30.05.2013., 10:33   #2435
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Ja ne znam kome je O4x fluidan,stalno nedostaje RAM,prilikom malo zahtjevnije aplikacije,kad izadjem,ucitava 10s ponovno ikone i widgete,zatim predugo ulazi u kontakte i call log,onda lagga prilikom switcha homescreenova,onda recimo ne mora biti zahtjevan app,izadjem iz facebook na home screen i opet ucitava ikone i widgete.

Stalno nedostaje RAM-a,dobio sam preporuku da napravim factory reset zato sto nisam napravio iako pise kad sam apdejto sa ICS na JB ?
Sto mislis hoce li pomoci ?
Mob je rootan,ociscen od bloatwarea i hibernirani appovi tako da ne mislim da oni izazivaju te probleme :/
Stavil sam ICS na njega, al trza ko vrag, vratil se na JB, radi ko podmazan, s tim da sam s TB freezal neke app..
Stavil sam CM 10.1, i radi ko grom, čak je uočeno manje curenje baterije, al to bum videl još tokom korištenja, s obzirom da ga imam instaliranog tek 1 dan..

Inače dok sam imal stock JB, ak je bilo pokrenuto par app+dolphin, gutal mi je oko 750-800mb, a u leru, oko 550-600mb..

Tokom surfanja, tj dok sam izišel iz dolphina znalo se dogodit (tu i tam, praktički zanemarivo, tj jako jako rijetko) taj "reloading", al to je na pol sekunde bilo.. Isti slučaj imal na S3, HOS, HOX+..
zvonac je offline  
Staro 30.05.2013., 11:10   #2436
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Kriva pretpostavka. Budući da već spominješ kernele, onda valjda znaš koje je ljepote donio 3.1 kernel, među ostalim, fix za multi-core switching.

Budući da sam ja na stocku, i ne događaju mi se takve stvari na O4X, mogu samo pretpostaviti da imaš neki super cool kernel koji ne valja kako treba.
Da ali kako onda objašnjavaš činjenicu da sa frekvencijom preko 1GHz Android UI radi glađe? Bez obzira na jezgre?

Ne znam onda, ja samo kažem svoja iskustva. Nisu to ne znam kakvi trzaji dok underclockam na 1GHz, 90% ljudi ne bi primjetilo no dok baš promatraš i uspoređuješ onda se vidi lagano kako nije uvijek 60fps-a. Naravno, ja govorim za svoju Xperiu, vi sa četveroglavima ne bi trebali imati problema.

Računaj da je možda i GPU hard. akc. u pitanju.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je online  
Staro 30.05.2013., 11:31   #2437
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Nemam vise taj app za multicore switching,nema podrsku za JB.
Oke s tim varijacijama,ali zasto konstantan lagg,toliki lagg nema ni Samsung Galaxy Tab 2.0,kod njega otvorim 10 appova i izadjem normalno,fluidno na homescreen,a ovdje nakon jednog appa ponovno reloada cijeli homescreen

ne znam,kazem,mozda je do toga sto nisam napravio factory reset prije stavljanja JB,ostalo ne vidim sto bi stvaralo probleme,appovi su hibernirani i ociscen od bloatwarea,nista danas ako stignem napravim backup svega,otkljucam bootloader i stavim CWM i gore ide CM 10.1

valjda cu se rijesiti laggova,reloada ikona i widgeta i onog zlogasnog basend wakeup
blava je offline  
Staro 30.05.2013., 11:56   #2438
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

@blava, probaj CM 10.1 nightly, 28.5, pa vidi dalje..

Na tom romu mi je uočen još najmanji drain issue od svih drugih romova...
zvonac je offline  
Staro 30.05.2013., 14:52   #2439
mbusic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Ima li tko preporuku što uzet za 300 kn? Touchscreen i android su jedini uvjet..

Nailazim na X8, galaxy mini... al šta ja znam.. ima li tko kakvu pametniju ideju?
mbusic je offline  
Staro 30.05.2013., 15:43   #2440
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor mbusic Pregled postova
Ima li tko preporuku što uzet za 300 kn? Touchscreen i android su jedini uvjet..

Nailazim na X8, galaxy mini... al šta ja znam.. ima li tko kakvu pametniju ideju?
Za 300 kn i tvoje uvjete potražnje, sam si si odgovorio na pitanje
Brko je offline  
Staro 30.05.2013., 16:02   #2441
mbusic
Premium
Moj komp

a tako sam i mislio, al eto, nikad ne znaš šta kome padne napamet.. naletio sam na kojeg huaweia, možda su još i isplativiji neg ovi razvikaniji...
mbusic je offline  
Staro 30.05.2013., 18:01   #2442
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
a tako sam i mislio, al eto, nikad ne znaš šta kome padne napamet.. naletio sam na kojeg huaweia, možda su još i isplativiji neg ovi razvikaniji...
Huawei nije loša marka, no nebi bilo loše da pogledaš kakav HTC Desire. Vidio sam da ih već ima po 500kn. Znam da ti je malo više od cjenovnog targeta, ali čisto za informaciju.
Brko je offline  
Staro 31.05.2013., 00:08   #2443
mbusic
Premium
Moj komp

Istina, al 300 je bio gornji limit jer čim dodam 200 za njega, pa još 100 za još jednog i tako se skupi
Hvala na savjetu, naletio je L3
mbusic je offline  
Staro 31.05.2013., 00:26   #2444
hedgehog
Premium
Moj komp

hedgehog's Avatar

Datum registracije: Apr 2013
Citiraj:
Istina, al 300 je bio gornji limit jer čim dodam 200 za njega, pa još 100 za još jednog i tako se skupi
Hvala na savjetu, naletio je L3
X8 izbjegavaj po mogućnosti..za 300 kn pokušaj naći Galaxy Mini ili HTC Explorer
hedgehog je offline  
Staro 31.05.2013., 01:33   #2445
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Huawei nije loša marka, no nebi bilo loše da pogledaš kakav HTC Desire. Vidio sam da ih već ima po 500kn. Znam da ti je malo više od cjenovnog targeta, ali čisto za informaciju.
+1

Stvarno se isplati uzet. 3 godine star model se dobro nosi i s novim mobitelima oko soma kuna (tipa Xperia E, J, Miro). Jedini minus je mala interna memorija, ali to se da popraviti.
tutix je offline  
Staro 31.05.2013., 16:06   #2446
bati
Premium
Moj komp

bati's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
mala pomoć oko izbora,

uzel bi novi mob do 2000 kn na karticu pa ak imate neke preporuke...
za sada koristim LG GT540, nisam neki zahtjevni korisnik pa osim poruka, razgovora, maila i povremeno korištenje neta i youtuba

moj izbor je S3 mini zbog dimenzija ali zbog cijene od 2500 kn ispada, možda kad izađe S4 mini dodatno padne cijena pa bude prihvatljiv,
drugi izbor su Prestigio 4500 duo i Alcatel idol 6030D koji su cjenovno ok ali su većih dimenzija
bati je offline  
Staro 31.05.2013., 18:19   #2447
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Razmisljam o prelasku LG X4HD na Optimus G. Ak je ko imal obadva moba, pa da napise razlike spram "losijeg" P880? Optimus mi je zapel za oko, a kolko pricaju, u svim segmentima je bolji od P880..
Mada je P880 odlican, nemam zamjerke, al mu je baterija losa, pa se nadam da bi dobil kakva poboljsanja u tom pogledu prelaskom na OG..
zvonac je offline  
Staro 31.05.2013., 18:47   #2448
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Razmisljam o prelasku LG X4HD na Optimus G. Ak je ko imal obadva moba, pa da napise razlike spram "losijeg" P880? Optimus mi je zapel za oko, a kolko pricaju, u svim segmentima je bolji od P880..
Mada je P880 odlican, nemam zamjerke, al mu je baterija losa, pa se nadam da bi dobil kakva poboljsanja u tom pogledu prelaskom na OG..
Nemam oba, ali imam G-a, a budući da sam u stalnom kontaktu sa Ivom Strojnicom koji ima O4XHD, te ti slobodno kažem da ako možeš za sitnu lovu prijeći, prelazi. G je daleko brži mob, baterija traje ihihihi duže, stock rom je vrhunski riješen te ne traži nikakva mrdanja tj skidanja sa xda kojekakvih romova i isprobavanja.
Staro 31.05.2013., 18:54   #2449
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Ma fora je u tom, kaj negde pise da je baterija prosjek, tj solidna, a neki pak vele da je odlicna. Ko ce ga znat..
Kolko dobijes screen on time?
Kolko citam navodno bi ekran trebal bit bolji na OG spram P880, znam isti su, al to je ono kaj sam po rivjuima nasel o ekranu.
Kak si zadovoljan s kamerom, zvucnikom, signalom wifi tj gsm mreze?
zvonac je offline  
Staro 31.05.2013., 20:46   #2450
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
ev seka mi se malo predomislila pa kaže da bi tila nešto do 1000 kn, dosad je imala desire, koji je pravio probleme sa gašenjem i to, kakve su preporuke? s tim da joj je svejedno oglasnik ili novi, samo da je do 1000
android i velicina do 4'

ono izgled je bitan ali nema veze odlucit ce ona :P

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 31.05.2013. u 20:58.
OuttaControl je offline  
Staro 31.05.2013., 22:41   #2451
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
ev seka mi se malo predomislila pa kaže da bi tila nešto do 1000 kn, dosad je imala desire, koji je pravio probleme sa gašenjem i to, kakve su preporuke? s tim da joj je svejedno oglasnik ili novi, samo da je do 1000
android i velicina do 4'

http://www.prestigio.com/catalogue/M...Phone_4322_Duo

1100kn

Za te pare ni približno ne možeš dobiti ništa ni blizu...

Ja sam ga sebi danas naručio,toliko je jeftin da sam ga iz dosade uzeo Zanima me šta se dobije za te novce...
Staro 01.06.2013., 10:32   #2452
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
android i velicina do 4'

Vidio san Xperie J, probaj nekoga bumpat sa Galaxy S2 i sl...
Baja 001 je offline  
Staro 01.06.2013., 14:16   #2453
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Citiraj:
android i velicina do 4'

http://www.bonbon.hr/ducan/uredaji/s...ne/ascend-g300

edit: piše da je rasprodan na webshopu ali možda se da naći po trgovinama.
Rade0n je offline  
Staro 01.06.2013., 15:40   #2454
ddd
Banned
Moj komp

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
android i velicina do 4'

Možda ovo
http://www.tportal.hr/scitech/tehno/...za-898-kn.html
ddd je offline  
Staro 01.06.2013., 16:16   #2455
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
pozdrav, morao sam dignuti letvicu para na 2000 (taman ih skupim za mjesec dana kad se sve izmjeni) da uzmem nadam se nešto što valja pa ako može malo pomoći..

najradije naravno iz dućana, ali kako vidim za tu lovu mi se od zanimljivih nudi samo lumia 620, muči me win phone, navikao na android i čačkanje a i 3,8" ekran mi se čini relativno mali..za ono što želim bar..

druga opcija kupnje je njuskalo ili forum, ali gledam samo do 3 mj starosti u savrsenom stanju i ostatak garancije od 21 mj

a htio bi 4,3" ideališe, a takvih mi se čini ima najmanje,

gledao sam,
sgs2 ili sgs2+ - tu mi se čini problem što sgs2 nema u stanju gore a sgs2+ nisam baš ni našao..
lg 4x - njega sam vidio za max 2000 na njuškalu starosti do 2 mj..kod njega mi je problem jedino veći ekran, al to bi valjda mogao pregrmiti, ali vidim da neki spominju bateriju kao problem pa me to sad malo muči
lg l9 - taj garant ima neku falingu koju ja ne vidim
i9250 (ako nisam falio broj, ugl sg nexus) - isto veći ekran a i ne vidim ih u stanju koje bi volio (uz duugu garanciju itd)

i onda ide serija xperia, ako se ne varam gledao sam s i l, čak me više vuče xperia l jer već dolazi sa jelly bean..ima li ko kakva iskustva s njima, vidim da xperia l ide za već 2400 u dućanu a po njuskalu čini mi se i 1800 ..

moguće da sam nešto i zbrkao jer mi se mozak vrti više od tih specifikacija koje baš ne kontam a da ne govorim slova na kraju naziva xperia pa ako neko ima drugu preporuku do 2000 kunića bilo bi super.. ili pak preporuku za nekog od ovih gore uz bar mali razlog zašto..

thnx
schetz je online  
Staro 01.06.2013., 17:10   #2456
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Ma fora je u tom, kaj negde pise da je baterija prosjek, tj solidna, a neki pak vele da je odlicna. Ko ce ga znat..
Kolko dobijes screen on time?
Kolko citam navodno bi ekran trebal bit bolji na OG spram P880, znam isti su, al to je ono kaj sam po rivjuima nasel o ekranu.
Kak si zadovoljan s kamerom, zvucnikom, signalom wifi tj gsm mreze?
Nemam dugo mob, ali evo za ovo vrijeme što je kod mene - kamera je dobra, ništa spektakularno, ali je sasvim ok (loše vrijeme cijeli tjedan, i dosta sam zahtjevan po tom pitanju), zvučnik je iznenađujuće glasan i čistog, ali izvrsno čistog zvuka, wireless lovi normalno, ko i zadnjih 30ak mobitela, na lokacijama gdje ga koristim, normalno imam signala, gsm signal je dobar također, nema bugova s tim nikakvih.
Screen on time do sad mi je prosjek 4h ravno kroz 40h korištenja mobitela, tanak sam s vremenom ovih dana, ali uz non stop upaljen 3g, wireless kući, sinhronizacije mailova, whatsapp, viber, fejs notifikacije, vremensku prognozu i ostalo, imho, baterija je savršena (zadnji primjer htc 8s, 4" ekran, 1700mah baterija, 2 jezgre vs. ove zvijeri - baterija na optimusu traje duže uz više stvari popaljenih).
Ekran nije isti na P880 i G-u
Staro 01.06.2013., 17:32   #2457
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
http://www.prestigio.com/catalogue/M...Phone_4322_Duo
1100kn
Za te pare ni približno ne možeš dobiti ništa ni blizu...
Ja sam ga sebi danas naručio,toliko je jeftin da sam ga iz dosade uzeo Zanima me šta se dobije za te novce...
di si to naša? ja ga ispod 1500 ne nalazim, a na njuskalu 1200 najeftiniji

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Vidio san Xperie J, probaj nekoga bumpat sa Galaxy S2 i sl...
isti problem ko gori, ugl 1500 dva tri jeftinija

e to vec izgleda dobro, iako joj je glavi br na VIP, svejedno se misli pribacit na bonbon, doduse jos ga nema u ponudi ali tek je objavljeno
OuttaControl je offline  
Staro 01.06.2013., 17:54   #2458
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
di si to naša? ja ga ispod 1500 ne nalazim, a na njuskalu 1200 najeftiniji

isti problem ko gori, ugl 1500 dva tri jeftinija

e to vec izgleda dobro, iako joj je glavi br na VIP, svejedno se misli pribacit na bonbon, doduse jos ga nema u ponudi ali tek je objavljeno
http://www.edigital.hr/Mobilni_ureda...29-p39981.html
Staro 01.06.2013., 20:20   #2459
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

a nekako mi se čini da je bolja ponuda y300, al vidit cu(ce) jos, svejedno hvala svima na savjetima svaka čast
OuttaControl je offline  
Staro 01.06.2013., 21:26   #2460
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ja ću vjerojatno isto za sestru piknut Y300 idući tjedan pa napišem tu koju .

1950 mAH baterija, 2-glave procesor, 4" ekran, solidna kamerica sa autofokusom, Jelly Bean out-of-the box za samo 900 kuna. Nemere bolje .

EDIT: http://www.fonearena.com/blog/67585/huawei-ascend-y300-review.html

Zadnje izmijenjeno od: tutix. 01.06.2013. u 21:34.
tutix je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na