|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
error loading operating system
prošle sedmice...u utorak se zabavljao sa metro last light...navečer ugasih računalo. U sridu ujutro idem ga upaliti....stavi me u recovery screen...odaberem safe mod....vrati me na recovery screen...odaberem ostale modove opet isto. Ugasim računalo...upalim ga i izbaci poruku error loading operating system....stavim da se boot sa dvd-a da probam napraviti repair...opet ista poruka...idem ponovno instalirati windowse...nakon početnog učitavanja izbaci opet istu poruku. Ovo pišem sa smartphona...računalo je iz moja konfa....google mi kaže ili hdd ili matična Hebiga sad trošak ako je matična...znači mbo..cpu...ram sve moram novo
"Knowledge is the food of the soul" Svi znamo da je Thomas Edison proizveo električno svjetlo i električni sustav za opskrbu domaćinstava, da je Gugliermo Marconi smislio radio i George Westinghouse sagradio prvu hidroelektranu… Svi znaju te "činjenice", ali nisu u pravu. Čovjek koji je sanjao ove stvari i izumio ih jest
NIKOLA TESLA |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
bit će prije da je hdd, provjeri sata kabel, promijeni port, jel ga uopće vidi u bios-u?? ako ti vidi cd rom to smanjuje šansu da je matična... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Ma več 6 dana nisam blizu računala...u biosu vidi hdd
"Knowledge is the food of the soul" Svi znamo da je Thomas Edison proizveo električno svjetlo i električni sustav za opskrbu domaćinstava, da je Gugliermo Marconi smislio radio i George Westinghouse sagradio prvu hidroelektranu… Svi znaju te "činjenice", ali nisu u pravu. Čovjek koji je sanjao ove stvari i izumio ih jest
NIKOLA TESLA |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Evo prošlo 20 i nešto dana od problema....počela turistička sezona pa sam zauzet....tako da odgodio popravak.Računam ako je hdd uzeti novi ako je maticna onda nova maticna cpu i ram. Prije dvi ure onako bezveze isao viditi sta bi moglo jos biti uz pomoć googla.....upalim ga ista stvar....odem u bios i prominim redosljed hdd-a jer imam dva....jedan sistemski wd black i jedan za back-up wd green....mada računam čisto da vidim jel ako se boot-a sa ovog sekundarnog onda se nebi tribalo nista pojaviti jer na njemu nema windowsa...ali da provjerim jel bi mi dopustio instalaciju... I gle čuda pokrene se windows recovery ekran...tamo odaberem safe mod....i proradi mi u safe modu....sad pravim back-up od 100gb sa tog sistemskog na treci externi hdd...tako da ako je ovo veselje kratkog vijeka da imam sačuvane stvari..... Znači sad mi radi u safe modu...sad kad zavrsi back-up i nakon gasenja tko zna ocel po starom...ali po ovom sav hardware radi a nemoze biti ni do kabela jer su oba diska spojena na isti
NIKOLA TESLA |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|