|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Pomoć oko web stranice
Pozdrav! Trebala bi mi hitno mala pomoć oko web stranice koju trebam predati do ponoć ![]() Znači htio bih na stranicu stavit nešto kao što je na ovoj: *************** Znači ako stisneš 18+ možeš nastaviti, a ako ne da te izbaci. Moram raditi u nekom www.wix.com , a ne kužim... Svaka pomoć je dobrodošla ![]() edit: napravio sam kako znam, nije dobro jer se može kliknuti na bilo šta bez "I agree", al za prvi put je ok. Hvala, može lock!
![]() Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 11.05.2013. u 10:19. Razlog: Linkovi na njavu, prostačenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
a jesi nasao primjera stranice ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2013
|
Pozdrav, ovako trebam pomoć i savjete, trebao bih napraviti web stranicu za privatnu firmu, svaki link, savjet, web stranica na kojoj se to može najlakše napraviti je dobrodošao! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Zato jer je pitanje postavio preopcenito, ko plavusa u autosalonu - "dobar dan ja bi auto, crveni, gdje da ga najlakse kupim". Ili u prijevodu, nije guglao ni sekunde, nego ocekuje od nas da to radimo za njega. Linkove i savjete dobije na prva 2 linka.
![]() |
#10 |
Premium
|
@zwer - znam zašto sam ovdje postavio pitanje, zato što ovdje kad mi neko nešto savjetuje mogu još nešto pitati i popričati ako mi nije jasno, googlao sam i tamo samo čitam ono što druge zanima, nemam odgovore na sva svoja pitanja. @Forace - hvala na odgovoru, po vama koji bi od preporučenih bio najbolji izbor? Predpostavljam CMS pošto ste njega prvog napisali ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Ajd brzinski (al daj malo i googlaj nešto jer znam siher da o joomli postoji i na hrv. jeziku, ako je eng. jezik problem): CMS - Content menagment system - ili ti ga sustav upravljanja sadržajem. Ukratko sastoji se od prednjeg dijela (vidljivog korisnicima kad dođu na web) i stražnjeg dijela (vidljivog nakon ulogiravanja sa dovoljnom razinom prava). Stražnji dio služi za upravljanje stranicom. Dodavanje sadržaja, mjenjanje izgleda itd. Samih CMS.ova ima različitih, neki su: Joomla, Drupal, Mambo itd. (upiši u google CMS pa će ti ih izbacit ili konzultiraj wikipediju) ..... Većina ih je besplatna, ali se neke teme (znači izgled) plaća. Naravno postoji more besplatnih tema. Za CMS je još potrebno da hosting podržava obično: PHP i MySql - barem. Ta dva pojma objašnjavat neću. Druga opcija možda još jednostavnija je: na nekom hostingu (znači onom koji drži web stranicu i kod koga je zakupljen prostor) automatski instalirat neki CMS. Znam da neki to nude, ako se prođe dobro svodi se na par klikova i zaista malo potrebnog korisničkog znanja bilo čega. Znači rezime/pojmovi: CMS, Joomla, Drupal, Mambo, PHP, SQL i provjeriti koji su minimalni zahtiijevi za neki cms. Za lokalno podizanje* i igranje sa nekim CMS.om googlati: XAMP. *znači na vlastitom računalu, korisno za vježbanje primjenu različitih tema isprobavanje itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Dizajner - radi dizajn (graficki izgled, jako pojednostavljeno) web stranice Frontend Developer - pretvara dizajn u strukturirani HTML oblikovan CSS-om i Javascriptom Backend Developer - radi logiku koja pogoni site, feeda ga podacima, omogucava lakse odrzavanje i slično Onaj tko održava tu stranicu može to na 2 načina: - običan statički site - treba ti backend/frontend developer za održavanje sadržaja, dizajner za izmjene izgleda - site pogonjen nekim CMS-om - trebaš znat pisat u Wordu i možeš ga sam održavat (do neke mjere, iznad te mjere trebaš isto što i za običan statički site) Ono što ti trebaš za site za firmu je (vrlo pojednostavljeno, gotovo trivijalizirano): - platit domenu - platit hosting (najbolje ovo dvoje kod nekog hosting providera) - nać nekoga ko će ti setupirat CMS - nać nekoga da ti složi dizajn (template) za taj CMS - nakrcat ga potrebnim podacima s glavom i repom S obzirom da vidim da ti je znanje o cijeloj tematici negdje za ocjenu 2/100, uljudno preporučam ili da se baciš na cjelodnevno googlanje na tu temu da naučiš neke stvari o tome, pa onda kreneš s pitanjima, ili platiš nekome da ti izradi željeni site. U protivnom, ako s trenutnim znanjem kreneš u izradu vlastitog sitea, najvjerojatnije ćeš izraditi kriminalno loš site bez glave i repa.
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
I čisto da dodam, i Wordpress, iako je primarno blogerski alat, može vrlo dobro služiti kao CMS, još bolje ako misliš često stavljat nove sadržaje, jer google to voli, tako ide i izreka da google voli wordpress isto ima puno pluginova i gotovih templateova(i besplatnih i plaćenih) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ti ili čijagod to firma bila trebate račun ako će vam netko izrađivati stranice. To može bit bilo tko dok god ti izda račun. Druga opcija je da taj netko napravi kompletnu stranicu, napravi se ugovor o autorskom dijelu i bok. Vjerojatno nemate nikakav budžet pa su ti uvalili da radiš za free jel? ![]() Javi mi se na pp ako shvatiš da to baš ne ide u tri klika i za nula kuna, možda se može nešto smisliti, barem po pitanju hostinga i drugih tehnikalija(ako vam je potreban relativno mali site). |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
A mene zanima zašto bi netko išao raditi site za privatnu firmu a pojma nema .... osim ako mu nije delegirana odgovornost (zadano mu da to napravi) ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|