|
![]() |
#6031 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Jel mogu oni ikako sa blokićem bez slike il tak nečeg ispisat kaznu koja mi dođe doma? Lik iza mene je još malo projurio prije nego što je krenuo kočit kad sam se prebacio u desnu traku, a da sam jače zakočio nabio bi se na mene, a onda bi tek bilo zabave. Baš je bila scena, prolazim kraj policajaca, a auto se u niskoj brzini dere ko da ga koljem. Jedno što sam mogo je nabacit ![]() Ovo što sam prošo je bilo dosta brže od ograničenja, a fkt inače ne vozim više od 10km/h više od ograničenja na tom mjestu, a i većini ostalih naseljenih. EDIT: Hvala Prki, onaj najobicniji laser nema fotic, nadam se. Nisu imali nis drugo kraj sebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6033 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Evo neka moja razmišljanja. Golf II se proizvodio 1983-1992. U BiH ih ima veoma veliki broj i stalno su na cijeni radi jeftinih dijelova, potrošnje, izdržljivosti. E sad svake godine veliki broj tih vozila prelazi u kategoriju oldtajmera (30g). Zakon kaže da se takva vozila normalno mogu koristiti u saobraćaju. Ta kategorija ima velike popuste na registraciju (trajna?), tj samo se plati tehnički i polisa. Ne znam kakav je zakon u HR, ali mislim da ova država taj zakon neće dugo držati neizmijenjen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6035 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() |
#6037 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Vidio sam par oktavija uzivo i fino izgledaju. Sto se tice cijena ova najskuplja sa DSG-om i 150 KS nije preskupa, bar u poredjenju sa cijenama koje je imala u BiH predzadnja oktavija (1Z). Kod nas je ona kostala sa DSG-om, full opremom (osim koze) i motorom od 105 KS (1.9 TDI) 54000 KM (+- koja stotina, ne sjecam se tacno u marku), sto je nesto malo vise od ovih 203k kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6039 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Jedino me Mazda 6 ocarala u zivo vise nego na slikama. Stari i ja smo jucer gledali Renault Capture u salonu i guba je autic. Kratki, siroki sa dobrim gepekom. Cijene su isto ok, najskuplji 135k a krecu od 100 i sitno. Jedino sta forsiraju taj EDC pa je 1.2tce sa 120ks samo s njim i nema manualni mod. Ostali benzinci se cine preslabima a diesel je klasika. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 16.05.2013. u 23:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6041 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Meni je nova octavia skroz ok. Suzdržan dizajn, pomalo audijevski. Renault capture izvana odličan. Iznutra mi nekak nabacan, nije mi sjeo dizajn konzole. Ona ladica ispred suvozača je zakon. Mazda 6 prekrasna, čista petica.
![]() |
#6042 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Uuuuuhhhhhh, kad bi se ovakvo nešto pojavilo na tržištu: http://3.bp.blogspot.com/-tHPI1GciLp...usionCoupe.jpg Predobro izgleda, šteta što ne rade coupe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6043 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
fan sam forda,ali ovo mi je ružno.
![]() |
#6045 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Jel to nije ona neka priča da će svatko morat u prosjeku po autu ispunjavat neku maksimalnu kvotu što se tiče CO2 pa su možda udružili snage da ovi izravnaju prosjek u astonu, il je to samo shema sa onim Cygnet "astonom". A i ipak su oni vlasnici izgleda http://bs.wikipedia.org/wiki/Ford_Motor_Company
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 17.05.2013. u 21:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6047 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
BMW and Pininfarina to Debut V12 Gran Lusso Coupe at Concorso d’Eleganza Villa d’Este Citiraj:
![]() ![]() ![]() Možda nasljednik legendarne E31-ice ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6049 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Dok ovaj Fordov dizajn objašnjava činjenicu da je neki dizajner prešao iz AM kod njih... Nije neko opravdanje doduše.
![]() |
![]() |
#6051 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6053 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Dakle da bi imao autentičnu dvojku moraš odvojiti 3-4000€. I drugo: da bi imao oldtimera i popuste na osiguranje i tehnički moraš imati još jedan "normalan" auto registriran na svoje ime. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6054 | ||
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Što se tiče popusta na tehničkom, te izdavanju PV registarskih oznaka, u to se bolje ne upuštati, jednostavnije (i jeftinije ako se vozilo ne misli posjedovati duže od 2-3g) je registrirati ga normalno. Ponajprije zbog ograničenja od 5000km/godišnje, a bome i zbog gospode iz povjerenstva, koji doslovno traže dlaku u jajetu pri pregledu vozila, tj provjeri autentičnosti. Naravno i njihova usluga se plaća, i to prilično. I tu vrijedi propis, tj obaveza vlasnika da posjeduje još jedno vozilo, normalno (još jedan u nizu od glupih propisa/zakona u Hr, jer oni tako smatraju da se onda sa oldtimerom neće prijeći propisana/dozvoljena kilometraža -.-), ali ponavljam, to za navedenih 50% popusta na starodobna vozila pri osiguravanju istih, nema ama baš nikakve veze. Cijela ta procedura oko PV registarskih i provjere od strane povjerenika za starodobna vozila, isplati se samo za iznimno rijetka vozila, koja su uistinu 100% jednaka originalu i od nekakve povijesne važnosti. A trošit sve novce i vrijeme za nekakvog golfa, kadetta, fiestu, (u mom slučaju recimo, merc 250, 123 linije, benzinac, automatik, koji je btw prešao 500km od prošle rege prije 11mj.), je bespotrebna ludost. Citiraj:
![]() Pa ti ne vjeruj.... Sad se tek pregovara sa Daimlerom, u cilju da smanje ovisnost o Fordu, budući da im Ford više nije većinski vlasnik.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti Zadnje izmijenjeno od: jopis. 18.05.2013. u 08:36. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6055 |
Premium
|
Ja načuo da uz moraš imati i drugi auto na sebi koji je svakodnevni. No dobro...znam da se ne isplati za aute koji uistinu nisu nešto posebno, pogotov zbog sve te administracije, članarina, provjera i sl. Ti ono radiš u osiguranju jel? Da te pitam: imam svakodnevni auto i auto koji mi treba doslovno 10 puta godišnje, uglavnom vikendom za provozati se do mora ili na nekakav izlet jer mi je skroz nepraktičan i neekonomičan za svakodnevne potrebe a i ne želim da ide na kišu, parkirališta i sl. Postoji li ikakava mogućnost da se auto registrira na 3-6 mjeseci (znam da postoji ali babetine u stanici za tehnički pregled se s time rijetko susreću pa bih redovno platio sve za godinu dana i odjavio auto nakon 3 ili 6 mjeseci). MOje pitanje je da li se može izdati osiguranje za 3-6 mjeseci sa popustom od 50%, te ako nije koliko novaca dobijem natrag ako policu od 2000,00 kuna raskinem nakon 6 mjeseci i koliko dugo čekam te novce? I, da li je moguće ako poznajem nekog osobno u nekom osiguranju da mi izda policu na 12 mjeseci da mu dam 50% iznosa u gotovini i nakon 6 mjeseci mu vratim policu da je on raskine nakon što ja odjavim vozilo. Znam da je prilično glupo, ali skroz mi je nepraktično plaćati cca 3100 kuna za produženje tehničkog za auto koji se vozi samo 6.,7. i 8. mjesec i tada napravi 2000 km a ne volim i klonim se podalje od plaćanja na rate. Hvala na odgovoru i razumjevanju jer je šalterušama jako teško jer se njima ništa ne da što je izvan običnog produživanja što uključuje samo prepisivanje brojeva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6056 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() 6L V12 koji Aston koristi, odnosno, koristio je do 2012. su spojena 2 3L V6 Fordova Duratec motora. Buduće motore će Mercedes raditi. http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Du...atec_V12_6.0_L Za svaku tvrdnju postoji source. Ista stvar i za V8: http://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_...rtin_4.3.2F4.7 Da li bi te začudilo da Gallardov V10 ima korijen iz Golfa GTI? Prvo je dobio još jedan cilindar pa postao famozni Audijev 2.2 5-cilindarski monstrum za Quattroa 80-ih. Onda je dobio još jedan blok pa je postao to što je.
![]() |
![]() |
#6057 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Da, moguće je osigurati automobil na period koji god ti želiš, ali uz veliki problem, kako to obično u našoj državi biva. Pravna začkoljica je ta,da ako osiguravaš vozilo na bilo koji period manji od godine dana, osiguranjem od automobilske odgovornosti (obavezno osiguranje), ne mogu se primjenjivati nikakvi bonusi.... Znači, osiguranje na 6mj te ispadne jednako kao i osiguranje na godinu dana sa 50% bonusa. Druga stvar je da ne možeš uplatiti cestarinu na tehničkom za manje od pune godine (provjerit ću to još, da se nije šta mijenjalo, ali lani je bilo tako 100%), a ona je najveći trošak pri registraciji vozila. Dakle, najisplativije ti je ako auto ne ide van Hr vaditi probe za te vikend vožnje (cca 100kn osiguranje za probe na 5 dana, te cca 300kn tehnički+izdavanje probnih pločica; to su cifre znači za jednu vožnju), ili solucija 2 - registrirati redovno sve, pa odjaviti auto nakon sezone vožnje, te tražiti povrat premije od osiguranja, te od cestarine na tehničkom (i jedni i drugi traže objašnjenje, tj razlog odjave vozila - tu idu spike tipa kvar motora, neisplativ popravak, i sl. ![]() Platiti 50% iznosa pa vraćati policu za raskid, nije moguće, moraš uplatiti puni iznos u kešu, ili uzeti na karticu pa pri raskidu se to navodi pa se stornira daljnja naplata, zavisno o iznosu povrata. Uglavnom, obračun iznosa povrata ti ide u grubo ovako - pravo na povrat imaš na glavni dio premije, tj na iznos premije, a nemaš na osiguranje vozača i putnika, te iznos poreza na polici. Ne da mi se sad do auta po policu, ali u grubo - na polici od 2000kn, oduzimaš iznos poreza (15% je na ao), te iznos osiguranja vozača i putnika, te dobiješ cca 1600kn, koje dijeliš na 365 dana. To što dobiješ (4,38kn u ovom slučaju gore, uzetom za primjer) umnažaš sa brojem preostalih dana od odjave vozila/dana podnošenja zahtjeva za povrat premije; npr koristio si policu 4mj, preostalo ti je 8mj, to je cca 240 dana*4,38kn=1051,20kn povrata premije. Isti princip je i za cestarinu - dijeliš puni iznos plaćene cestarine sa 365, pa množiš preostale dane sa dobivenim brojem nakon prethodnog dijeljenja. U ovu soluciju 2, uračunati još i trošak nove prometne i novih tablica svaki put, što je 200kn ukupno, budući da se prometna poništava pri svakoj odjavi, a tablice čuvaju samo 3mj max. Nadam se da sam ti bar malo pojasnio kak stoje stvari ![]()
![]() |
![]() |
#6058 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6059 | |
Premium
|
Citiraj:
Da li mogu platiti tehnički pregled i onda probe uzeti na npr. 5 dana, pa nakon mjesec dana opet samo osiguranje i probe na 5 dana, pa tako 2-3 puta tijekom sezone? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6060 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Tehnički ti vrijedi samo za te probe prvi put, koliko znam, ako nisu opet nešto mijenjali, za svake slijedeće probe moraš opet ić na tehnički i platit ga. Moram to još provjerit, ali tak je bilo, ak se nije šta opet mijenjalo.
![]() |
![]() |
|
|