Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 04.05.2013., 12:00   #1501
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor 6Finger Pregled postova
Znam jedno iz tog razloga sam uzeo s2 a ne nexusa kad sam kupovao, nakraju nikad nisam prešao 1-2 gb zauzeća jer šve što mi je bitno ide odma backup na komp tako da tih 8gb ili više meni više nego dovoljno
Pa ja sam uzeo iz istog razloga. S2 ili Nexus. Palo je na ekran vs. slot. Ovaj SAMOLED koji nije pentile izgleda super na S2, a volim tamne teme pa ni bateriju ne ždere puno, a kartica mi treba.

Stock android? Bio je za 3 sata na S2 kada sam ga uzeo. Prije Jellya sam mislio mijenjati mob nakon 2 godine, ali nakon Jellya i kada vidim da sve radi odlično. Mislim da neću.

Staro 04.05.2013., 14:22   #1502
Vendetta
Premium
Moj komp

Vendetta's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
http://www.youtube.com/watch?v=wXmzpFoHkfA
Vendetta je offline  
Staro 04.05.2013., 15:37   #1503
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Neo-ST je offline  
Staro 04.05.2013., 16:45   #1504
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
A otkad je to ghosting/motion blur na AMOLEDu novost S, S2, i S3 su ga takodjer imali. Samo jos jedna u nizu "prednosti" AMOLEDa ostvarivih samo na papiru no ne i u praksi.
Rista je offline  
Staro 04.05.2013., 17:30   #1505
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
A otkad je to ghosting/motion blur na AMOLEDu novost S, S2, i S3 su ga takodjer imali. Samo jos jedna u nizu "prednosti" AMOLEDa ostvarivih samo na papiru no ne i u praksi.
Normalan AMOLED nema motion blur/ghosting.

Staro 04.05.2013., 18:17   #1506
Rista
Premium

Rista's Avatar

Je, onda sam ja imao nenormalne ocito. Odi na neku stranicu sa crnom pozadinom i sivim ili bijelim tekstom. Motion blur jasan k'o dan na S2.
Rista je offline  
Staro 04.05.2013., 18:21   #1507
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Ja ga ili nemam ili ne primijetim na S1.

Inače sam full zadovoljan sa AMOLEDOM, nekima je drečav, ali meni paše savršena crna i kako se ističe kontrast boja u odnosu na savršeno crnu pozadinu.
Bartuc je offline  
Staro 04.05.2013., 18:30   #1508
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Je, onda sam ja imao nenormalne ocito. Odi na neku stranicu sa crnom pozadinom i sivim ili bijelim tekstom. Motion blur jasan k'o dan na S2.
Hm, crna pozadina izbornika, svijetli tekst, brightness na max i nema motion blura. Kako, kako, kakooooooo

Čak toliko brzo pomičem da mi oči ulove naziv opcije što bi bilo nemoguće kod prisutnosti dotičnog.

Zadnje izmijenjeno od: Mad_Duke. 04.05.2013. u 18:39.

Staro 04.05.2013., 18:33   #1509
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ma bit će da ti onda nešto ne valja s mobom.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 04.05.2013., 18:53   #1510
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Možda rista ima verziju sa Obodinovim panelom
Neo-ST je offline  
Staro 04.05.2013., 19:01   #1511
Rista
Premium

Rista's Avatar

Ma lol Evo random stranica sa googlea npr: http://www.thedigitalbits.com/site_a...nke102011.html Kod mene na S2 cijeli tekst se lagano zblura i titra pri sporijem skrolanju, bas kao na nekakvom LCDu. Taj blur se vidi po cijelom sucelju ako se dovoljno zagledas. Isto tako je bilo i na S1. Poanta je da je netocno kako blura "nema" na AMOLEDu.

Motion blur se inace i uocava pri sporijim pomacima, zato su i igre tipa FIFA ili PES neigrive na sporim LCDima a brzi shooteri i dalje izgledaju normalno. Nisam imao prilike vidjeti S4 ali okladio bih se da je manje vise isti po tom pitanju kao i ostali AMOLED ekrani i tko ne primjeti blur sada nece ni na S4. Drugim rijecima, tesko da je nekakav "serious display issue" u pitanju.
Rista je offline  
Staro 04.05.2013., 19:06   #1512
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

To titranje nije ghosting nego smoothing fontova.
Neo-ST je offline  
Staro 04.05.2013., 19:08   #1513
Mad_Duke
Guest

Ako blura i titra pri scrolla (makar minimalno) meni to izgleda kao problem kod renderinga. Znao sam to imati na nekom romu. Možda čak i na Samsungovom (ne znam, furam custom od prvog dana).

Što se tiče moje percepcije. Kažem ti refresh rate CRT monitora samo da ga pogledam sa +-10% fulanja :P

Staro 04.05.2013., 19:15   #1514
Rista
Premium

Rista's Avatar

Kakav smoothing fontova? Zasto kada napravim screenshot i skrolam taj tekst kao sliku identicna stvar se dogadja?
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Ako blura i titra pri scrolla (makar minimalno) meni to izgleda kao problem kod renderinga. Znao sam to imati na nekom romu. Možda čak i na Samsungovom (ne znam, furam custom od prvog dana).

Što se tiče moje percepcije. Kažem ti refresh rate CRT monitora samo da ga pogledam sa +-10% fulanja :P
+-10%? Pffft Ja motion blur vidim na svakom AMOLEDu i na svakom ROMu kojeg sam do sada koristio. Ako svi oni imaju problem kod renderinga, jbg onda To mi je u biti bila prva stvar koju sam uocio kada je S1 izasao. Totalno razocaranje u tehnologiju koja je za razliku od LCDa trebala biti motion blur free a u biti nista bolja po tom pitanju od decentnog LCDa.
Rista je offline  
Staro 04.05.2013., 19:22   #1515
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Kakav smoothing fontova? Zasto kada napravim screenshot i skrolam taj tekst kao sliku identicna stvar se dogadja?
It's called rendering. It's called font smoothing. Ista stvar se na nekim launcherima vidi kada ideš od ekrana do ekrana. Drži prst i biti će drugačija (mutnija) slika dok ga ne pustiš kada će propisno renderirati ekran i njegovi dijelovi kak spada.

Anyway. Moj mobač nema problema sa nikakvim motion blurom. Očito sam jaaako sretan i u velikoj manjini

Staro 04.05.2013., 21:18   #1516
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Upravo sam izgubio 5 minuta tražeći taj blur s naočalama i bez. Dajte ljudi nemojte mi to više raditi

Ove promjene u oštrini fonta (rendering, štogod) sam i ja jednom davno primjetio, ali da me ubiješ ne znam na kojem romu. Odavno su se AOSP romovi updejtali na novije Mali drivere, možda je imalo veze i s tim.

Ali mogu reći sljedeće: blur postoji na Nexusu 7 i užasan je. Tamo kod skrolanja doslovno vidim duha iza teksta i onaj test sajt naveden gore je najbolji test za ovo.

LCD
Staro 05.05.2013., 05:10   #1517
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Upravo sam izgubio 5 minuta tražeći taj blur s naočalama i bez. Dajte ljudi nemojte mi to više raditi

Ove promjene u oštrini fonta (rendering, štogod) sam i ja jednom davno primjetio, ali da me ubiješ ne znam na kojem romu. Odavno su se AOSP romovi updejtali na novije Mali drivere, možda je imalo veze i s tim.

Ali mogu reći sljedeće: blur postoji na Nexusu 7 i užasan je. Tamo kod skrolanja doslovno vidim duha iza teksta i onaj test sajt naveden gore je najbolji test za ovo.

LCD
Inače. Postoji test koji je inače svojstven ekranima za prikaz filmova. Odnosi se na pokretnu rezoluciju. U tom testu AMOLED na mobilnim telefonima nije niš posebno zadivio. Točnije. Pokazao je malo bolje karakteristike kaj se tiče pokretne rezolucije naspram LCD-a. Plasma je ovdje pojebala majku ostatku

Možemo pričati kak je "motion blur" na najnovijim LCDima tu negdje najnovijim AMOLEDima. Nije. AMOLED ima mrvu (ne puno) bolje karakteristike naspram LCDa ali to je nešto kaj se nemre vidjeti na mobitelima. Na velikim ekranima da, u usporedbi ali za to treba pričekati neke druge testove.

Staro 05.05.2013., 16:57   #1518
Rista
Premium

Rista's Avatar

Pa zbog same sample and hold prirode AMOLEDa percipirani motion blur nece biti bolji od LCDa sposobnog da tranzicije izvrsi dovoljno brzo za svoj refresh rate, bez obzira koliko je odziv AMOLEDa brzi. Zato CRT i plazma imaju na oko toliko bolju pokretnu rezoluciju. Problem se vjerojatno moze rijesiti raznim tehnikama na TV-ima ubacivanjem crnih frejmova i sl. ali sumnjam da ce nesto takvo dolaziti na mobitele jer nema ni potrebe.
Rista je offline  
Staro 06.05.2013., 15:15   #1519
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Dal netko zna kak da se podese one slike ljudi u imeniku? Znači ubacim si kontakte i sinkam ih sa facebookom, i on mi skine njihove slike i normalno ih pridruži, ali kad zovem ili me zovu ti ljudi slika je tolko loša da je sve to ružno za vidjeti.

Recimo na HoX-u mi je bilo sve normalno, slika je bila normalna, i tu su mi neke normalne al samo par, ostale slike su ok dok gledam samo kontakt, ali kad idem zvat taj kontakt tu malu sliku mi razvuče po cijelom ekranu i onda to izgleda užasno...

Jel imal ko sličan problem i kak ga riješiti!

S3 je u pitanju.
danc00 je offline  
Staro 06.05.2013., 15:25   #1520
Vendetta
Premium
Moj komp

Vendetta's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Rucno moras odabrat bolju sliku iz galerije mobitela ili direktno sa facebook profila kad otvoriš neku sliku sa opcijom "set as" > "contact photo".
Vendetta je offline  
Staro 06.05.2013., 16:14   #1521
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
OMG, da to sam znao, al sam mislil da postoji način da to ne radim valjda 100x...

Jer kad sam sinkal FB sa imenikom na HoX-u, automatski se je skinula slika kad sam bio spojen na wifi, tj skinula se ona prava slika, a ne ovak ko na S3...ko neka ikona.
danc00 je offline  
Staro 06.05.2013., 16:23   #1522
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Zbog Sensea i integracije facebooka u njega ti se tako na HOXu napravilo.
Juice je offline  
Staro 06.05.2013., 16:53   #1523
Mad_Duke
Guest

Yep. Sve stvar do stupnja i načina integracije sa servisima. Meni recimo facebook izgleda koma, dok mi google+ profili (koje fala bogu hrpa mojih ima) izgledaju odlično

Staro 06.05.2013., 21:16   #1524
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Imam jedno pitanje, tj. problem, ali neznam da li da ga povežem sa mobitelom ili mrežom ili s čime već. Radi se o S3, kada pričam, nekad mi se odjednom zna pojaviti tišina, totalna tišina, i ništa, probam hold, resume, probam svašta, ali jedino riješenje je prekid poziva i novo uspostavljanje istog ....
Goranbm je offline  
Staro 06.05.2013., 21:21   #1525
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Jesi na kakvom custom romu, kernelu?
Događa se u svakom pozivu?
Juice je offline  
Staro 06.05.2013., 22:55   #1526
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Sve stock. 4.1.2. Nije na svakom pozivu. Mozda svakih 4-5 poziva...
Goranbm je offline  
Staro 06.05.2013., 23:39   #1527
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Na kojoj si mrezi?
Simpa(tmobile) mozda?
Signal je dobar u tom podrucju?
Juice je offline  
Staro 06.05.2013., 23:47   #1528
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Meni se to dogadalo na tmobilu pretplata 4.0.4 stock rom s2, sad na 4.1.2 mi se to ne dogada.
Staro 07.05.2013., 06:37   #1529
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Bonbon. Ps da signal mi je super inace.
Goranbm je offline  
Staro 07.05.2013., 09:19   #1530
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
prijatelj kupio s4 neki dan, nikakav motion blur ili ghosting se ne vidi. Radi ko urica, skrolanje s očima malo teže radi a moguće da su nam malo oči bile zatvorene od noći prije.

ali zagrijavanje se osjeti, dok smo se bili zajebavali s njim i testirali u predjelu di držiš uho kad pričaš se osjetno zagrijao. iako nije bila bas 50°C temp. puno mi je ljepši u ruci nego S3, ekran je također dobar. stavili smo full HD film od red bulla(prikazuje se u kinu prije filmova), slika je fenomenalna.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na