Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.06.2005., 10:00   #1
Izopaceni
Premium
Moj komp

Izopaceni's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Dali se moze?

Sjacati na spravi kuju mogu kupit u nekom ducanu(npr one kakve imaj u mercatoneu ili kaj ja znam u turbo sportu) a ta sprava ima 5 in 1 ili tak nes ono za povlacit od gore,pa utege za noge i jos par opcija.....i da jos uz to uzimam proteine?
Staro 22.06.2005., 11:35   #2
Lycan
Registered User

Lycan's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Te sprave su u redu, samo morat ćeš kupovat dodatno utege jer ti rijetko koja sprava dodje s opterećenjem većim od 50 kg, a s tim nećeš daleko stić, umjesto proteina uzmi si neku kombinaciju s ugljikohidratima Gainfast od Universala ti je dobar, ja bi ti radje preporučio teretanu jer ćeš puno brže napredovat, ako češ bit uporan naravno samo nemoj očekivat Schwarzenegger rezultate u mjesec dana, za kvalitetnu mišićnu masu treba vremena ovisno o građi tijela i genetskim predispozicijama
Oglas

Oglas
Staro 22.06.2005., 11:44   #3
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Talking more,moreee...

1.ZABORAVI PROTEINE U PRASKU I TEKUCINI!!!
speci si 5-6 jaja na oko,zdelu domace salate,uz to 30-40 deka speka , pol kruha i to je 5x bolje od praska..

2.na tkzv. Gladijatorima, uvjetno se mozes sjacat,bolje receno mozes izdefinirat misicnu masu..al sjacat...?

da bi imal kaj definirat tj. misice prvo ih trebas dobit,povecanjem ukupne mase a samim time i ojacavas. nikada ,ali nikada bez doobrog plana vjezbanja ,ne upustaj se u takvu avanturu..
Pocni sa temeljnim treningom mase:bench, cucanj,lat masina,kombiniraj sa puuno sklekova,trbusnjaka,strikom,preckom.. uvijek i samo po planu i programu..

Ako si nov u BB, nemoj,ali ni po koju cijenu niti pocinjati s tim bez dobrog savjeta ,trenera il puno iskusnijeg BB-a,samim pumpanjem postizes zapravo suprotan ucinak od onog sto (zelis)i trudis se postici,naime pumpanjem dobijas samo privremen(osjecaj) dojam snage i (pre)dimenzioniranja misicnog tkiva, to ti je isto ko i tov pajcekani koji su ubrzano tovljeni su velki ,masni i sl,al oni kaj su doma polafko i birano hranjeni imaju 100x bolje meseko,kuis poantu..?? ne gledaj da cim prije napumpas bicepse i prsa a da zapostavis ostatak tijela,uzalud ti svaki pokusaj ako samo se hoces napuhavat prek ljeta,da bi se "ojacal" ipak treba i vremena, a i temeljnog rada sto na sebi osobno(promjenom prehrane, stetnih navika,autosugestija, etc), a stovise kvalitetnim radom u teretani i ostalim sportskim terenima..e da, plivanje=savrseno za relaksaciju i povezivanje grupa (dosad)zanemarivanih misica..

znaci odvoji 2 stvari snaga= pumpanje da bi bili velki misici..krivo.

snaga=povecanje misicne mase+definicija+anaerobne vjezbe+plivanje,bicikl,trcanje al najbolje fizicki rad= to je to

stoga moj savjet: zaboravi gladijatora -bacanje novaca, probaj napravit 20 sklekova,odmah zatim 50 trbusnjaka, odma zatim 10 dizanja na precki a da ne riknes- eee, kad to napravis bez frke jedno za drugim=snaga je tu..

dakle,ti vidi sad sta bi ti ustvari:malo "napuhal" misice il stvarno se sjacal.. drugi put je 5x tezi ,al zato je ohohoho dugotrajniji i kvalitetniji za tebe osobno...

my 2 lipa.!

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2005., 12:15   #4
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Nisam citao ovaj dugiiii post no ono na pocetku hmmmm...

Jaja ok, na oko whatever. To nije dovoljno za napredak a da ne pricam o krivoj pripremi. Kupi si obavezno proteine. Lycan je dobro rekao kombinacije (obroci) su odlicne isto. Odi u teretanu neka ti voditelji objasne malo prehranu i vjezbe. Koje su za koje grupe misica. Ja kada sam pocinjao kupio sam si knjigu o BodyBuilding prehrani. Perkov (HR BB) ju je napisao. Tamo sam saznao dosta toga.

NIKAKO nemoj sam otic u ljekarni i rec ja bi bio jak . Raspitaj se! Tu ima JAKOOOOOOO puno toga. Od samih vrsta proteina, proizvodjaci, kolicine, aminokiselie, ...

P.S. Svako ima svoj stil prehrane i ja se tu necu mjesati. Dali ce netko jesti kilo bjelanjaka (pretjerujem) ili jednostavno popiti 30g praha je na njemu.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2005., 12:58   #5
Lycan
Registered User

Lycan's Avatar

Jaja na oko i ostalo neću niti komentirat:confused: ali čovjek je dobro rekao da odlučiš što želiš,ako tražiš neki dramatičan porast mišićne mase počni dizat utege jer druge ti nema,a ako se samo želiš malo pripremit za ljeto drži se sklekova i trbušnjaka jer ti je sprava nepotrebni trošak ak je misliš koristit jedanput godišnje ne znam što Mitzek podrazumjeva pod "pumpanjem" ali mišić raste pod opterećenjem znači uz kvalitetnu prehranu i postepeno pojaćavanje treninga(intenziteta i kilaže) ne možeš a da ne rasteš a sa mišićem raste i snaga i to nije "privremena" snaga već stvarna osim naravno ako ne koristiš neke nedopuštene preparate samo za to treba vremena, neke ozbiljne rezultate možrš očekivat tek nakon 6mj, 1g usporedbe radi kada sam ja počinjao u roku od godinu dana sa 40kg na benchu došao sam do stotke ne koristeći ništa sad radim na benchu serije sa 130 kg, po 7,8 ponavljanja
Staro 22.06.2005., 14:41   #6
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Izopaceni bavim se bodybuildingom i ozbiljno sportom, koliko vidim ti se zelis baviti bodybuildingom a tu ti nema nikakve filozofije.

u sportu je veliki problem dobijanje misicne mase i odrzavanje kondicije koja je spali.

napora koji zahtjeva kaloricnu jaku prehranu s ugljikohidratima te bodybuildinga koji zahtjeva potpuno obrnuto u fazi definicije.

na pocetku si puta bodybuildinga i za tebe imam 4 savjeta.

prvo pocni trenirati jos sutra.

drugi procitaj ovo i neka ti ovo bude biblja prvih godina dok se neopametis

www.bbfaq.tk

treci suplementi su jako dobri, proetini, kreatin, amino, glutamin....
ali ako ti itko ponudi steroide ili kakve snazne lijekove za gubitak tekucine koji se koriste kod srcanih bolesnika i slicno, raspali ga lijevicom na prvu jer ces u prvom slucaju dobiti rak, sise i ostati impotentan a od drugog postati bubrezni i srcani bolesnik.

cetri nevjezbaj na spravama poput gladiatora nego samo sa bucicama i sipkama i na klupama.

Zadnje izmijenjeno od: gospar. 22.06.2005. u 15:30.
gospar je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2005., 15:10   #7
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Jaja na oko pa nevaljau? Koji je vama bog? proteini i bjelančevine, iso ono aj dobijš u prhau smao kaj je X puta olje za organizam čitaj zdravije.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2005., 15:30   #8
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Isus
Jaja na oko pa nevaljau? Koji je vama bog? proteini i bjelančevine, iso ono aj dobijš u prhau smao kaj je X puta olje za organizam čitaj zdravije.
proteini su isto sto i bjelancevine.

s proteinima u prahu dobijes mnogo vise pogotovo ako mjesas proteine iz razlicitih izvora. brzo su apsorbirajuci i obogaceni su aminokiselinama. ja nevidim kako bi unio od 1.7-2.5g proteina po kilogramu tezine na dan u 5-6 obroka bez da ga jedem u prahu.

vjerovatno bi imao pet-sest bajpasa a ne obroka od kolesterola i masnoca iz jaja na oko. piti mlijeko i jesti jaja na oko je previse masnoca i kolesterola svakom covjeku osim vrlo malom djetetu. bez jaja i mlijeka mozemo biti samo zdraviji. nekazem da su nezdrava ali debljaju abnormalno. samo mlijeko podigne inzulin u takva nebesa da proces lipolize se nemoze uspostaviti pa gubitka masti treningom iza toga nema.

ja sam u ovome mnogo godina vec kao sto primjecujes
Staro 22.06.2005., 15:50   #9
Tooma
Premium

Tooma's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Originally posted by Isus
niko nije reka da u jajima na oko nema bjelancevina ali ako vec se oces zdravo hranit frigane stvari su zadnje sta ces jest, radije skuhaj jaja

ako se jede puno jaja isto tako treba izbjegavat zumanjak
i na kraju treba bi pojest poprilicnu kolicinu jaja da bi dobija bjelancevina koliko ima u jednoj porciji praha
Enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma
Gainward GF4 Ti4200 (260/520 MHz)
2x256MB Corsair TwinX512-3200C2
2xSegate Baracuda 80GB sata (Raid 0)
2x IBM Deskstar 40 GB
Pioneer DVD+-RW DVR-107D
Cretaive Live Player 5.1
bolje zivit pet dana kao kralj nego jedan dan kao prosjak
Tooma je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2005., 16:20   #10
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

stel bi samo zamoliti cijenjene kolege da procitaju pocetni post:stel bi se malo sjacati...... a ne da mu BB bude way of life,for God sake!....

svaka cast vama koji se odricete svega nezdravoga, koji dizete tone i tone,koji trosite preparata vise nego manja gerijatrija,al decec je pital kak da se "sjaca".....

sad mi samo recite,od 10 ljudi/decki/fakina koji vas pitaju isto, kad im izbacite sve ove (hvalevrijedne,al za nas obicne smrtnike) nepoznate procese unutar vlastitoga tijela, koliko ce ih :a/poceti trenirati,b/baviti se ozbiljno BB, c/odmahnuti rukom,sest s deckima na pivu i podrigivat..

da se nebi sad obrusili na mene, ja jako postujem svako ljudsko bice,a posebice ono koje (ocigledno)puno vise pazi na sebe,svoje zdravlje,izgled, prehranu...ali..

uvijek ali...

da se vratim unatrag 20-22 god.. ,moj trener i guru Josip Corak rekel mi je: mali,ak mislis kaj postic u sportu moras slusat sve i nikog, zavisno od momenta i kak te pukne; bavio sam se BB jos u doba Peter Steel-a.. ,gutao njegove proteine,onda nabavljao pojacane iz USA, prodavao i trosio Natural Weight proizvode i bla,bla.. rezultati su bili zapanjujuci,u sportu sam postizao izvrsne rezultate,bio sam sretan i ponosan na svoj izgled,medutim pojavili su se ljepsi, izvajaniji ,izdefiniraniji BB i "igla-sportasi" pa sam ja lijepo se vratio rekreativnom sportu jel jednostavno nisam htio imati s tim posla.Nekad davno trener na DIFU Zeljko Vuk reako mi je da sam jedan od Posljednjih,cistih Mohikanaca i da je njemu isto bed proci po svlacioni gdje svako ima u torbi malu apoteku..

ne zamjerite mi, moje doba je proslo pa vise nisam tak isfuran ko nekad, ali s ponosom jos uvijek mogu se sa dvaput mladima od sebe natjecati ( i pobjediti) u 90 % ispita snage...(bench, cucanj,lat, obaranje ruke, hrvanje posebice,judo, a o sakanju da ne govorim..

ehh,da zanio se stari mulac......
natrag temi..>>>nemoj bacat novce na Gladijatore....stanga/uteg/bucica/klupa i puuuno puuuno znoja i prdaca i ostvaril bus to kaj si zelis,evo tu ima deckiju koji ti fakat mogu puuno pomoc ako se zelis uhvatiti u kostac s time..

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.06.2005., 16:28   #11
MRKONJA
M.U.P.

MRKONJA's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Originally posted by mitzek
ne zamjerite mi, moje doba je proslo pa vise nisam tak isfuran ko nekad, ali s ponosom jos uvijek mogu se sa dvaput mladima od sebe natjecati ( i pobjediti) u 90 % ispita snage...(bench, cucanj,lat, obaranje ruke, hrvanje posebice,judo, a o sakanju da ne govorim..
A tek kad se potmogne špekom i kojom pivicom?
Ako se hočeš da se trebice okreću na plaži za tobom nabaci jedno 140+kila i svaka bu te pogledala(u kojem kontekstu to je druga priča)

Abit AX8 VIA k8t890//Venice 3000@2250//1x1gb PQI//POV 7600gs silent//Seagate 7200.10 250gb(16mb//sata)//Hitachi 7k160 120gb@mobile kučište//Seagate 7200.7 200gb
//Samsung SH-w163A//Seasonic S-12 380w//Sharkoon silvation

MRKONJA je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2005., 16:36   #12
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Talking

decec,ak mislis da se trebice nisu okretale za menom na Jarunu i po moru...... ,al ja sam ulovil to kaj sam stel,sad da bi se samo hranil s time da me trebice gledaju radi mojih misica,zajebi...
a da bez obzira i da imam 140 kila speka, znam i druge forice da privucem paznju suprotnog spola(mazem leda i ostalo kremama, super masiram,imam razumjevanja za malu djecu,plivam uz njih i ponasam se svekoliko zastitnicki spram njih i vjeruj da bum 10 x prije otfural neku, nego da joj masem pred njonjom sa bicepsima,tricepsima,i gluteusima ) al to je vec druga prica..drz se teme!!!

Staro 22.06.2005., 22:52   #13
Izopaceni
Premium
Moj komp

Izopaceni's Avatar

Evo mene,pa da sad kazem ja bi htio dobit na masi ( nemora to bit brzo,recimo da do sljedeceg ljeta vec dobijem vidljive rezultate)npr. sad si ja kupim tu spravu 5 u 1 il kakti gladijatora on mi se cini zanimljivim jer s njim si mogu sjacat ramena i ruke kolko mi se cini(ispravite me ak grijesim)i sad me zanima kolke bi ja rezultate mogo postic s tom spravom naravno tu bi ja jos ubacio i sklekove te trbusnjake (jer kolko sam vidio ta sprava ne jaca trbusne misice)ne bi ja sad zelio izgledat ko BB nego onak tek tolko da se prosirim u ramenima i opcenito da prosirim ostale misice(naj vise one u gornjem dijelu tijela).....mislim ne vidim razloga zaka to ne bi moglo ic nppr. proteini+gladijator++trbusnjaci i sklekovi to bi si uzimo npr. u jutro po 45 min i navecer po 45 minuta tako tri mjeseca do skole i onda bi smanjio na samo jednom dnevno....pa me zanima kolka bi ucinkovitost tog bila?

E i jos da dodam ne bih zelio imat veze s BB jer mi se to cini ko pretjerivanje bar za mene......neg tek tolko...ak me kuzite!?
Staro 23.06.2005., 00:03   #14
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Izopaceni
neg tek tolko...ak me kuzite!?
lijepo procitaj ono sto sam ti napisao i postupi kako ti kazem sve ostalo ti je cisti promasaj. pozdrav
Staro 23.06.2005., 09:50   #15
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Talking

EOD...

Staro 23.06.2005., 12:52   #16
Izopaceni
Premium
Moj komp

Izopaceni's Avatar

Ok probat cu tak.....al me samo zanima zasto taj gladijator nije dobar izbor( i to je to)?Pa ako mi netko moze odgovorit na to?
Staro 23.06.2005., 13:19   #17
Lycan
Registered User

Lycan's Avatar

Citiraj:
al me samo zanima zasto taj gladijator nije dobar izbor( i to je to)?Pa ako mi netko moze odgovorit na to?
Niije Gladijator loš izbor već ti je odlazak u teretanu bolji, čisto zbog većeg izbora vježbi i savjeta starijih ali pošto se ne namjeravaš s tim ozbiljno bavit mislim da bi ti bilo ok i sa GL.
pošto su na njemu većinom osnovne vježbe koje ti tražiš bench, lat itd. Za rast u širinu tj. trokut radi još i zgibove(pomaže u početku) i to ti je to Good luck:clap:
Staro 23.06.2005., 13:51   #18
Izopaceni
Premium
Moj komp

Izopaceni's Avatar

Hvala svima koji su mi pomogli!
Staro 24.06.2005., 13:17   #19
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Dečice draga, mitzek je u pravu - derite po janjetini pa da vidite snage

P.S. Pošto tek imaš 16 godina, ne preporučam ti nikakvo ozbiljnije bildanje...
Emissary je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2005., 13:28   #20
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Izopaceni
Ok probat cu tak.....al me samo zanima zasto taj gladijator nije dobar izbor( i to je to)?Pa ako mi netko moze odgovorit na to?
sprave nisu dobre jer misici rade izolirano i smanjenog raspona pokreta. tako se nepostizu dobri rezultati ni na podrucju snage niti velicine. kad vise misica radi odjednom, kad moras kontrolirati bucicu sa rukom umjesto da ti sprava kontrolira tezinu bolje se jaca. a sto se raspona tice. zamisli da lezis ispod bench masine. guras je gore dole sa prsa ali kad ides dole do kraja prsa se nemogu rasiriti koliko bi mogla da imas dvije bucice s kojima ides dole, umjesto velike sipke.
Staro 03.07.2005., 00:06   #21
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

@gospar - Kad si već tu, da te pitam za cijene bench klupa
I kakve mi utege, bučice itd. preporučaš?

Po tjelesnoj građi sam endomorph i imam otprilike 95 kila na nekih 187 cm visine.

"ENDOMORPH - Ziva jebada! Teske kosti, siroki bokovi, dosta masti. Metabolizam spor te je sklon debljanju, ali ima i prednost u odnosu na ekto-a: moze izgraditi relativno brzo kvalitetne misice!"

Iako je ovo sa bbfaq-a, želja mi je sve samo ne ozbiljni bb.

Čekam tvoje preporuke.
Staro 03.07.2005., 05:04   #22
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Emissary

Čekam tvoje preporuke.
ako imas 187cm ( kao i ja ) i 95kg neznaci da si endomorph vecina ljudi su mix vise tipova.

da imas teske kosti onda nebi za sebe smatrao da imas visak kg jer bi izgledao mrsavije za tu kilazu, nerazmisljaj o tome.

ozbiljan bodybuilding je za impotentne tipove koji imaju 50% sansu da dobiju tumore po cijelom tijelu,ginekomastiju, srcane i mozdane udare, itd on nema veze sa zdravljem.

bench klupa ti netreba. treba ti kluba koja se moze prilagoditi pod svim nagibima. takve klupe su vrlo rijetke jer je u interesu proizvodaca da proda po jednu klupu za svaku stvar nego da izbaciva sad universalne. ali jedna ima ovakva u turbo sporta dode oko 1000kn http://www.kettler.net/articles/2004...267/index.html .

sve sto radis radis sa bucicama i jednom sipkom.

trebat ce ti

jedna velika sipka za utege od 160-190cm npr. promjera 25-27mm

diskovi po 1kgx4 2,5kgx4 5kgx4 10kgx4 utega. za pocetak a kasnije samo kupuj jos ovih od 10kg. promjera unutrasnje rupe za sipku 28mm

dvije male sipke za bucice. promjera 25-27mm

jedna velika klupa sa mogucnostima svih mogucih nagiba

jedna jeftina cijev od 1,5m-2m za zgibove koju ces ugraditi izmedu zidova, na stok, u zidove ili gdje god vec.

naravno ako se nebavis sportom a nezelis se baviti niti bodybuildingom bez klupe se moze bez ikakvih problema. ali bez ovog ostalog nemoze.

kad to nabavis napravit cemo ti program.
6 puta tjedno po 30 minuta za 6 mjeseci ces da izgledas jako lijepo zahvaljujuci tome sto s obzirom na visinu i kilazu imas samo za izgubiti samo par kg masti a ostatak mase neces gubiti nego pretvarati u misice.

a ako te sva ova telovezba ucini voljnim za bavljenje borilackim vjestinama onda ces uz sve sto ti nalaze vjestina imati i specijalan program plus suplementaciju 60min 6 puta tjedno.

slusati AC - DC - Are you ready
Staro 03.07.2005., 18:56   #23
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Svaka čast na iscrpnom tekstu

Šta se tiče nabave, to ja pitam sad kad već razglabamo, a plaća stiže vjerovatno u mjesecu rujnu tek

A što se tiče bavljenja sportom, nogomet sam trenirao od devete do 15. godine, ali mi eto dopizdilo, a i škola me jebe, pa se sad ne bavim ničim.

P.S. Evo gledam kettler u turbo sportu i nema te sa linka
Staro 03.07.2005., 20:13   #24
gospar
Faraon

gospar's Avatar

imaju oni sve od te firme i od svih ostalih firmi ciji su zastupnici mozes je besplatno naruciti iz njemacke vjerovatno je imaju vec u zagrebu.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno