Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 23.04.2013., 19:39   #1111
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Tko dosad nije primijetio, ostali smo bez Navifirma
Ne, nismo ostali bez navifirma.
Staro 23.04.2013., 19:55   #1112
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Ne, nismo ostali bez navifirma.
Ako ćemo baš biti precizni, Navifirm još postoji, ali više nema pristupa bazi.
Na Windowsima odmah error na početku i nema više liste, na OSX još uvijek vučem van firmware bez problema.
Čudno.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline  
Staro 23.04.2013., 20:02   #1113
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Citiraj:
Ako ćemo baš biti precizni, Navifirm još postoji, ali više nema pristupa bazi.
Na Windowsima odmah error na početku i nema više liste, na OSX još uvijek vučem van firmware bez problema.
Čudno.
ja vučem bazu također, a na winsima sam.
Staro 23.04.2013., 20:36   #1114
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
ja vučem bazu također, a na winsima sam.
Nemoj slučajno raditi empty cache.

1v@n je offline  
Staro 23.04.2013., 21:57   #1115
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Citiraj:
Nemoj slučajno raditi empty cache.
Primio na znanje
Staro 24.04.2013., 09:28   #1116
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Evo stigla (odnosno bolje rečeno sjeo u auto i otišo je kupit) Lumia 920 crvena .
Pitanja?

Nakon Symbiana (N97) se prvo trebam prilagodit.
FitzTN je offline  
Staro 24.04.2013., 11:01   #1117
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
Evo stigla (odnosno bolje rečeno sjeo u auto i otišo je kupit) Lumia 920 crvena .
Pitanja?

Nakon Symbiana (N97) se prvo trebam prilagodit.

Napiši malu recenziju, prednosti, nedostatke
gin.tonic je offline  
Staro 24.04.2013., 16:58   #1118
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Budem kroz par dana kad malo bolje proučim stvari .

Za sad sve šta sam radio je išlo fluidno. Trasfer kontakata s N97 na L920 nije htio raditi, ali to ne znam do čega je, pa sam to obavio preko SkyDrivea.

Najnegativnija stvar do sada, a to sam primjetio i na Androidu - nema profila za zvonjenje?! Ne razumijem zašto proizvođači smatraju da je ta opcija suvišna

Naviknut sam na profile i vidim da će teško biti bez toga, ali možda se pojavi kakva aplikacija .
FitzTN je offline  
Staro 24.04.2013., 17:00   #1119
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

možeš to odmah zaboraviti. Ja sam to doduše riješio pomoću NFC tagova. Na poslu imam tag, doma imam tag, i na vratima gdje izlazim s posla imam tag za postavke.
Nevjerojatno kako me to oduševljava.
Staro 24.04.2013., 18:39   #1120
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ne znam šta bih ti rekao ja sa htc-om
Do zadnjeg updejta samog os-a, prije mislim mjesec dana,
8x? Koja ti je verzija OS-a? Meni stalno javlja da ima update, a kad ga pokrenem uvijek pukne na polovici

Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova

Najnegativnija stvar do sada, a to sam primjetio i na Androidu - nema profila za zvonjenje?! Ne razumijem zašto proizvođači smatraju da je ta opcija suvišna

Naviknut sam na profile i vidim da će teško biti bez toga, ali možda se pojavi kakva aplikacija .
Što je to "profil za zvonjenje"?
segregator je offline  
Staro 24.04.2013., 19:37   #1121
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ma profili tipa silent, work, personal, car....koji su se nalazili u svim normalnim mobitelima koja je većina nas tu imala.

Čekam NFC tagove da stignu pa ću riješiti to njima jer drugačije ne ide.

EDIT: Netko se sjetio da bi mogli pojačati baterije klik
Vjerojatno će uskoro biti i za ostale modele.

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 25.04.2013. u 00:51.
1v@n je offline  
Staro 25.04.2013., 06:48   #1122
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Kaj je najbolje cak lijepo izgleda battery door za 820.3600 bi trebala drzat 3 dana bez beda normalnog koristenja a dva dana silovanja moba
warlock25 je offline  
Staro 25.04.2013., 08:13   #1123
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
8x? Koja ti je verzija OS-a? Meni stalno javlja da ima update, a kad ga pokrenem uvijek pukne na polovici
Jok. 8s. Verzija os-a je 8.0.10211.204
Staro 25.04.2013., 08:29   #1124
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
Kaj je najbolje cak lijepo izgleda battery door za 820.3600 bi trebala drzat 3 dana bez beda normalnog koristenja a dva dana silovanja moba
Za tu cijenu se kupi 20 onih kineskih, koje sigurno varaju na kapacitetu, al svejedno traju duže
segregator je offline  
Staro 25.04.2013., 09:09   #1125
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Staviti kinesku bateriju u lumiu 820.haha.samo naprijed.i ne opet nebi trajale duze
warlock25 je offline  
Staro 25.04.2013., 09:47   #1126
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
Staviti kinesku bateriju u lumiu 820.haha.samo naprijed.i ne opet nebi trajale duze
20 komada ne bi trajalo duže od ove jedne od 600kn? Kod kojeg dealera ideš, i ja bi malo
segregator je offline  
Staro 25.04.2013., 17:42   #1127
seno
Registered User
Moj komp

seno's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Kao što neko spomenu, evo i mene danas 14 update stiglo (sve nokia apps su mi se update) . Zadovoljan 620 do kraja.
seno je offline  
Staro 30.04.2013., 12:10   #1128
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ajd nek neko napiše kratki osvrt o lumiji 920..
zvonac je offline  
Staro 30.04.2013., 12:44   #1129
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Ajd nek neko napiše kratki osvrt o lumiji 920..
Ajd pitaj kaj te zanima.
Bilo je govora o njoj ranije.
Juice je offline  
Staro 30.04.2013., 12:51   #1130
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Sve
Ergonomija, baterije, ekran, fotić, video itd...
Kolko sam čital navodno je baterija dobra, za video znam da je odličan, al za fotić negde vele da je prosjek, a drugde pak da je odličan..
Za sam OS znam da je brz, fluidan.. A surfanje je pretpostavljam milina na Lumiji..
Bilo je govora o njoj, al u kratkim crticama..
zvonac je offline  
Staro 30.04.2013., 13:15   #1131
apex13
Premium
Moj komp

apex13's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Sve
Kolko sam čital navodno je baterija dobra, za video znam da je odličan, al za fotić negde vele da je prosjek, a drugde pak da je odličan..
Za sam OS znam da je brz, fluidan.. A surfanje je pretpostavljam milina na Lumiji..
Meni osobno ergonomija super odgovara, pravi muski telefon. Znas da ti je u djepu. Baterija je na mojem mobu sasvim solidna, neki prosjek 2 do 2 i po dana sa malo vise od average use-om. 1 dan ak koristis navigaciju, fotic, video, igre. 3-4 dana ak ga slabo koristis i pogasis kaj ti ne treba. al baterija ti je dosta individualna aka svaki mob se moze drugacije ponasati pa npr mozes imati 2 usera sa istim mobovima a baterije im totalno drugacije drze. Ekran je meni osobno super, pogotovo sa novim update-om gdje se brightness puno brze sam podesava. Fotic po danu je sasvim dobar i osobno sam usporedjivao sa iphone 4, iphone 5, galaxy S3, N8 i N9 i sto reci, po danu nije nista losije a niti puno bolje od ostalih, al cim dodje do mracnijih prostorija ili lokacija daleko odskace od svih navedenih. za video nisam previse usporedjivao al siguran sam da neces biti razocaran. Update-i su na mom uredjaju dosta toga popravili pa tako sad "multitasking" ak cemo ga tak nazvat radi doslovno duplo brze. npr skype prije je trebao cca 5-6 sec da dodje do dijela di ga mozes koristiti, sad je to svega 2 sec.
za sad jedino kaj mi ne radi je storage check al vidim da je to trenutno bug na 920 i 820 lumiama. najavljuju fix uskoro.
ak imas jos kojih pitanja raspali.
Staro 30.04.2013., 13:22   #1132
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Citiraj:
Sve
Ergonomski dobra, na težinu se navikneš brzo, samo treba pazit jer je maska glatka i može skliznut mob iz ruke.
Baterija ništa posebno, jedan dan korištenja ćeš dobit, nešto više teško.
Ekran je dobar, od WP uredjaja najbolji vjerojatno, i prednost što se može koristit i s rukavicama.
Fotić je dobar, ništa spektakularno, brzo slika pa nije problem udarit par slika u kratkom vremenu i odabrat najbolju. Dobre su slike. Po mraku u zatvorenom prostoru su takodjer dobre.
OS je brz, nekad zna neš se malo zblesirat i zastat. No fluidan je sve u svemu.
Što se surfanja tiče, explorer me iživcirao, jer kad bi na kratko izašao van preko home gumba i vratio se u njega Back funkcija nije radila više, kad bi stianuo back izašao bi van opet a ne vratio mi stranicu unazad.
Mob je dobar, a meni je najveca mana WP na kojeg se ja nikako ne mogu naviknut.
Juice je offline  
Staro 30.04.2013., 13:36   #1133
nathan.fake
Premium

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor apex13 Pregled postova
za sad jedino kaj mi ne radi je storage check al vidim da je to trenutno bug na 920 i 820 lumiama. najavljuju fix uskoro.
ak imas jos kojih pitanja raspali.
necemo generalizirat, meni na 820 najnormalnije radi storage check
nathan.fake je offline  
Staro 30.04.2013., 15:47   #1134
apex13
Premium
Moj komp

apex13's Avatar

Citiraj:
Autor nathan.fake Pregled postova
necemo generalizirat, meni na 820 najnormalnije radi storage check
krivo sam se izrazio, na pola mobitela radi, na pola ne. (sa sluzbenog nokijinog foruma) ali sto sam htjeo reci je da su za sad samo ta dva modela koja imaju taj problem. nekima radi savrseno nekima ne kao meni npr.
Staro 30.04.2013., 16:28   #1135
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Jesi probao Storage Check beta? Imam i standardni koji je došao uz firmware i beta verziju koja omogućava spremanje karti na SD karticu i obje verzije na 820 rade bez problema.

1v@n je offline  
Staro 30.04.2013., 16:35   #1136
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Ja ću uskoro napisati malo više, barem dobrih stvari, za sada bi se i dalje zadržao na lošim/čudnim .

Kamera...pa OK je, ali mi se slike čine nekako pretamne. Kad ekspoziciju stavim s 0 na 1 onda je puno bolje. Recimo detalji koji su u sjeni s normalnim postavkama ispadnu jako tamni, što nisam bio naviknut s N97, iako je kvaliteta slike puno bolja s Lumijom.

E sad, internet... on je koliko ja kužim cijelo vrijeme spojen na net preko podatkovne veze, bilo G/E/3G/H, a kad je ekran otključan onda se spoji i na moj WLAN. Kakva je pri tome logika da provjeru Gmail-a može raditi najkraće svakih 15 minuta?! Želim da to provjerava svakih max. 5 min, ali ne ide .
OK, za sada se može Gmail postaviti kao Exchange ActiveSync pa poruke dolaze instantno, iako tada kada ih obrišem preko mobitela (spam...) one odu u All Mail folder a ne u Trash, al moram vidjeti može li se to nekako namjestiti. Kad se više neće moći postaviti kao EAS onda bi bilo dobro da IMAP kontrolira nešto češće.
FitzTN je offline  
Staro 30.04.2013., 17:57   #1137
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Hm, po vasim pisanjima, ne vidim neko odusevljenje lumijom 920. Steta kaj nije multitasking, al onaj pravi, ko na symbianu belle. Ne znam, nisam zadovoljan bas
zvonac je offline  
Staro 30.04.2013., 18:15   #1138
apex13
Premium
Moj komp

apex13's Avatar

Citiraj:
Jesi probao Storage Check beta? Imam i standardni koji je došao uz firmware i beta verziju koja omogućava spremanje karti na SD karticu i obje verzije na 820 rade bez problema.
nisam jos al probat cu ovih dana. upali se aplikcija i rotira se onaj krug, mjeri koliko sto zauzima i tak u nedogled. ostavio sam ga par sati i opet nis. a ovdje vidim da nekima ni beta aplikacija ne pomaze.

Sto se tice odusevljenja ja sam zadovoljan samo me nakon N9 koja ima valjda najbolji multitasking od svih mobitela ovo na wp8 ne zadovoljava. aj update je to popravio dosta al nije to to. sto se ostalog tice sve mi radi bez problema i nemam se na kaj zaliti. svakim danom se nadam samo boljem sa updatima.
Staro 30.04.2013., 23:33   #1139
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Citiraj:
Hm, po vasim pisanjima, ne vidim neko odusevljenje lumijom 920. Steta kaj nije multitasking, al onaj pravi, ko na symbianu belle. Ne znam, nisam zadovoljan bas
Nije baš tako . Puno lakše mi se sjetit loših/čudnih stvari nego nabrojat sve dobre jer njih redovno koristim i zaboravim na njih jer - rade .

Nokia Drive+ je super, kraj ovakvog ekrana ne treba nikakva druga navigacija u autu, radi brzo i bez zastajkivanja .

City Lens je igrarija, ali radi zanimljivo. Možda će mi nekad i trebati za nešto u stranom gradu .

Oduševljen sam integracijom sa svim i svačim. Povezao je mobitel moj Outlook račun s Facebookom i Skypom, pa mogu s jednog mjesta poslati sms poruku, poruku na Skype ili poruku na Facebook. Također je Skydrive integriran u sve i svašta i čak ga koristim, iako sam načelno protiv korištenja clouda kako to neki forsiraju, zaista mi je neke općenite dokumente koji se često mijenjaju lakše imati "gore" nego stalno updatati na uređaje. OneNote mi je također odlično otkriće, koristim za bilješke na terenu, za kupnju...i sve se automatski sinkronizira.

Nisam instalirao previše aplikacija (po mom mišljenju je 90% stvari u "Trgovini" smeće), nego osnove, CroParking, CroVijesti, CroWeather, TuneIn radio... Jedino si još moram izabrati aplikaciju sa shortcutovima za uključivanje/isključivanje nekih stvari.

Surfanje je, barem na wlanu, ultrabrzo, imam neki osjećaj da je brže nego na stolnom računalu (iako, naravno, nije ). Ipak, fali mi moja Opera Mobile. Ne znam što je s njima, jesu propali ili ne, hoće li dalje i što će biti, ali to je za sada jedino što jedva čekam . Mogli su srediti lakše prebacivanje između "kartica", to je dosta loše riješeno, ali zato i čitam portale preko CroVijesti.

Multitasking? Nisam ga previše testirao, ne koristim Whatsapp, ali recimo Skype javlja da su došle poruke, kad stavim da uploada slike na Skydrive to bude obavljeno i kad se nešto drugo radi na mobu.

Baterija traje - 1 dan Od jutra do spavanja . Mobitel je star tjedan dana i možda se nije baterija formirala, ali to je manje više to.
Ipak, uključeno je:
-provjera outlooka svakih 15min, provjera gmaila preko EAS "push"
-mobilni internet stalno, osim u roamingu (zapravo se tu bojim da mi kad sam blizu granice ne ode na Slovensku mrežu i tamo ide ažurirat sve i svašta)
-wlan kad je ekran aktivan
-lokacija (iako ću to isključivati kad sredim one "shortcutove")

Osim toga, koristi se fotoaparat za 10-20 slika dnevno, par sms-ova, oko 30 min razgovora i to je to .

Sve u svemu, ja sam zadovoljan . Čekam još neke update i neke (korisne) aplikacije .

Uvijek se lakše sjetit stvari koje su van svake pameti - recimo pošalješ nekome SMS i nakon par sekundi tebi dođe novi SMS koji glasi "Poruka koju ste poslali korisniku 3859xxxxxxxx isporučena je."
Pa da nisu mogli potvrdu isporuke riješiti kao neku ikonicu na poslanoj poruci je zaista nevjerojatno . Kako je ovo riješeno na drugim OS-ovima?
FitzTN je offline  
Staro 30.04.2013., 23:55   #1140
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Notifikacija u notification zaslonu i/ili kvačica na tvom SMS-u

Privlači me WP sustav, ali nikako da napravim taj korak i pređem sa Androida, pa makar samo na 2 godine. Ali mi je bar gušt čitati vaše postove na ovu temu...
Bartuc je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na