Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.04.2013., 16:06   #1
beli14
Premium
Moj komp

beli14's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
shema za audio pojačalo

ovako. trebal bi shemu za audio pojačalo. od 15-20W će biti dovoljno. treba imati jedan ulaz i dva izlaza za zvučnike. dakle, na svakom izalazu trebam 15-20W.

bilo bi dobro da ima i sav popis komponenti koje trebam i izgled tiskane pločice. no nije nužno. shema mi je najbitnija
beli14 je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2013., 16:18   #2
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.04.2013., 16:40   #3
beli14
Premium
Moj komp

beli14's Avatar

može malo konkretnije? i napon bi trebal biti ne viši od 12V
Staro 12.04.2013., 17:17   #4
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
strpi se dok pronadem shemu, imam negdje, samo trebam pronaci audio pojacalo dimenzija 50 x 50mm mislim bas 20W pojacalce. radi naravno na 12V, ali zahtjeva aktivno hladenje, tj hladenje sa 486-ice . ali tebe nista ne sprecava staviti pojacalo na bilo koji veci hladnjak, danas ih barem ima, kocki od AMD-ovih hladnjaka.........

inace sam ja radio pojacalo i sljaka, samo pojma nemam gdje je to zavrsilo. ali shema je jednostavna, dijelovi su par desetaka kuna (neko TDA integrirano je u pitanju), najveci problem ce ti biti napraviti plocicu. danas navecer ako pronadem ili sutra ocekuj sken .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2013., 17:44   #5
beli14
Premium
Moj komp

beli14's Avatar

razumijem da treba hlađenje. imam s jedne stare matične jedan hladnjak s northbridgea no ako treba nabavit ću i ventilator
lako ću ja s pločicom. nego samo da mi ima dva izlaza. jer trebam spojiti dva zvučnika. i da su oba izlaza po 15-20W i poželjno bi bilo potenciometar no ako nema to ću sam ugraditi
Staro 12.04.2013., 20:32   #6
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

potenciometar ide izmedu ulaza i pojacala, bilo kakav od ~100koma, stereo naravno. tako sam ja radio, tako se i inace radi, tako da pojma nemam sto uopce trazis potenciometar, po mogucnosti............

sto se tice pojacala, ovo je za jedan kanal sto nadem. ako treba drugi ili i treci ili cetiri izlaza, samo stancas kolicinu. logicki........... .

Staro 12.04.2013., 21:05   #7
beli14
Premium
Moj komp

beli14's Avatar

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
potenciometar ide izmedu ulaza i pojacala, bilo kakav od ~100koma, stereo naravno. tako sam ja radio, tako se i inace radi, tako da pojma nemam sto uopce trazis potenciometar, po mogucnosti............

sto se tice pojacala, ovo je za jedan kanal sto nadem. ako treba drugi ili i treci ili cetiri izlaza, samo stancas kolicinu. logicki........... .
netreba biti potencimetar.

da, al ak napravim kanal više onda se snaga pojačala dijeli na pola po kanalu?
Staro 12.04.2013., 22:52   #8
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

pa i ne, smetnje ja nisam nikakve primjetio jer sam ih napravio cetiri pojacala, stereo izlazi x2. tj, jedan izlaz sa izvora je isao na dva ulaza, sve sljakalo bez problema.

evo skenirano u zescoj rezi, valjda ce biti dobro:
http://www.pohrani.com/f/28/Uu/JhePq5a/10-20w1.jpg
http://www.pohrani.com/f/2o/Lt/4cjBKzUX/10-20w2.jpg

nasao sam jos jednu shemu, sa ovim sa isao na natjecanje skolsko prije ~10 godina . iako je ovo malo zeznutije jer ti treba dvostruko napajanje, umjesto 2x12V sam stavio ovo pojacalce na 2x18V . naravno, grijalo se, ali aktivno hladenje je sve rjesilo i vjerovao ili ne, to je tjeralo zvucnike od ~120-150W (linijske) jako jako lijepo. ok, jos je tu bila mikseta 4. kanala i korekcija tona (i jos analogni VU metri sa svojim pojacalima i jos neke trcece diode, svasta nesta), ali i ovo pojacalo je sviralo vrlo dobro i jako.
http://www.pohrani.com/f/5/T5/4nMoeIuM/sa-strane.jpg

eto, sve imas, primi se posla pa javis ovdje kada napravis barem nesto .

Staro 13.04.2013., 11:05   #9
Gocznet
Premium

Gocznet's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Imaš već gotovih prilično OK pojacala za malu lovu tipa:

http://www.ebay.co.uk/itm/2-X-15-wat...item19d4123c1b
Gocznet je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2013., 11:41   #10
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

nije to to............ barem ne meni.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.04.2013., 22:03   #11
beli14
Premium
Moj komp

beli14's Avatar

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
pa i ne, smetnje ja nisam nikakve primjetio jer sam ih napravio cetiri pojacala, stereo izlazi x2. tj, jedan izlaz sa izvora je isao na dva ulaza, sve sljakalo bez problema.

evo skenirano u zescoj rezi, valjda ce biti dobro:
http://www.pohrani.com/f/28/Uu/JhePq5a/10-20w1.jpg
http://www.pohrani.com/f/2o/Lt/4cjBKzUX/10-20w2.jpg

nasao sam jos jednu shemu, sa ovim sa isao na natjecanje skolsko prije ~10 godina . iako je ovo malo zeznutije jer ti treba dvostruko napajanje, umjesto 2x12V sam stavio ovo pojacalce na 2x18V . naravno, grijalo se, ali aktivno hladenje je sve rjesilo i vjerovao ili ne, to je tjeralo zvucnike od ~120-150W (linijske) jako jako lijepo. ok, jos je tu bila mikseta 4. kanala i korekcija tona (i jos analogni VU metri sa svojim pojacalima i jos neke trcece diode, svasta nesta), ali i ovo pojacalo je sviralo vrlo dobro i jako.
http://www.pohrani.com/f/5/T5/4nMoeIuM/sa-strane.jpg

eto, sve imas, primi se posla pa javis ovdje kada napravis barem nesto .
e to je to kaj tražim. puno hvala. odgovoril bi prije al me je net nije radil. t-com
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno