|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Štekanje igrica - toshiba p100
Imam sljedeći problem. Igrice mi štekaju, tj. recimo trčim u igrici i svake recimo 2-3 sekunde, zašteka. Doduše prije bi rekao da zalebdi, zalaga. Ne znam kako bi to nazvao. Kao da komp u pozadini nešto radi. Provjerio sam procese i nema ništa što bi ga smetalo. Antivirus, firewall, i desktop widget. Moram isto napomenuti da nema veze o kojoj se igrici radi. Bio to COD4 ili igrica iz 2008. koja bi radila na duplo slabijem laptopu. ( landwirdschaft, san andreas!!!!, fifa 2013, NY true crime, MOH Airborne, eurotruck simulator, Wheel of steal extreme trucker, doslovno sve igrice na kompu, bez obzira na zahjevnost ) Moram napomenuti da sam danas fifu 2013 igrao jedno 5min glatko bez da je i malo zalagalo. Pretpostavljam da onda nije do hardvera, tj. da komp ne bi mogao terati. Pošto se radi o laptopu, provjerio sam sve uštede energije i sl, ništa nije uključeno, a laptop je stalno na punjaču ( baterija izvađena ). Temperatura procesora je oko 37 stupnjeva, a i nema veze dali igram 10 min ili 3 sata ista stvar. Tako da toplinu isključujem. Defragmentirao sam disk i opet isto. Lap je inače na 2,0 dual, 2gb rama, geforce 7600gs (256mb) , win 7 Više ne znam šta bi napravio i gdje bi tražio problem. Može savjet? Zadnje izmijenjeno od: henri_007. 04.04.2013. u 18:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
imam isti lap, doduse malo jaci proc i stavio wd black nutra... prije neke 2g mi se pocela desavati ista stvar... međutim kod mene je stvar bila da je prestalo raditi hlađenje od grafičke, tj cijele te lijeve str... onda kad su mi pocele letit okomite linije mrtvih piksela sam uzeo stvar u svoje ruke, prespojio taj vent na vent od proca sto je spasilo da cijeli komp ne rikne... sad se joa njeckam dal da stavim novi ekran ili ne... ugl, kod mene je definitivno bio problem zagrijavanja, ali sad kada kao radi vent i dalje postoji taj lag svako malo... mislim da je lap jednostano dao svoje, tj graficka... ko zna kaj joj se desilo... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Sumnjam da je kod mene stvar pregrijavanja. Lik od kojeg sam dobio laptop mi je rekao da su nedavno paste promjenjene i da je očišćen. Temperatura procesora je oko 40 stupnjeva. A i vodim se nekom logikom da bi nakon 2-3 sata igranja trebalo jače štekat? Budem ga otvorio pa vidio dali ventovi rade kak spada. Doduše danas sam jedno 5min igrao fifu glatko. Kao da je komp prestao raditi u pozadini nešto. Pa mi je palo na pamet, dali je moguće da AVG njega prikoči? Sa onim štitom u realnom vremenu i sl? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
pazi ti govoris temp proca koji nema veze sa temp graficke! ne moras otvarat, pokreni nesto zahtjevniji i gledaj dal se pali vent na lijevoj strani lapa, ako se pali od proca on je na stražnjoj str i nema veze s grafičkom karticom! ja sam probo SVE zivo i nisam uspio nac sto bi uzrokovalo taj lag svake 3,4s... od potpuno ciste instalacije, raznih kombinacija drivera, os-ova... ne znam... npr kad upalis lap svi ventovi se upale na max na cca 1s i tako bi morali raditi i pod opterecenjem sto kod mene nije bio slucaj! prije sam mogo igrat npr half life 2 bez frke na max, sad nema sanse zbog tog laga... jbg moj je ipak star sad 10g skoro... a nisam ga stedio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Mislim da sam našao problem. Ako sam dobro shvatio problem je negdje između biosa i drivera. Doduše izgleda da je najveći problem u biosu. Na v4,70 je ona granica na kojem on počinje suzbijati ( gasiti ) ili šta već, dosta nisko. Valjda oko 50 stupnjeva. Probat ću staviti v4,50 koja je funkcionalna i ima tu granicu na 85 stupnjeva, pa javim dojmove Evo ga, stavio verziju 4,50 nema štekanja više... Sad sam moram pripaziti temperaturu, za sad je grafička na 65 stupnjeva, a procesor na 70... ![]() Zadnje izmijenjeno od: henri_007. 05.04.2013. u 00:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
...sad vise ne znam koju verziju imam, ja sam dizo verziju zobg virtualizacije, bootanja sa usba i da mogu win 7 64bit stavit...ali mi se brejkalo na svima, negdje manje, negdje vise, ali nikad se nisam uspio potpuno rjesit tog laga... koje win imas inace? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
win 7 32-bita.... Imao sam ovu 4.80 spustio sam na 4.50 i evo fifa 2013 ide glatko na najvećim postavkama ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|