|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Spajanje fotoaparata na TV
Kupio sam nedavno Samsunga 40 ES 5500 i kad na njega spojim fotoaparat kao AV uređaj sa žutim, crvenim i bijelim chinchem na televizoru dobijem crno-bijelu sliku. Probao sam 3 različita fotoaparata i sa svima je isto. Canon SX230 Hs ima kabel sa 3 chincha, a stariji sony i samsung imaju AV kablove s 2 chinch (žuti i crni, odnosno žuti i bijeli) Slika preko USB i HDMI je odlična i nema nikakvih problema ali meni treba baš ovo preko AV. Malo sam i googlao ali nisam našao koji bi to vrag mogao biti. Kad sam prvi put spojio sony slika je bila C/B ali sam na Canonu imao sliku u boji i sad to više ne mogu dobiti a koliko znam nisam ništa otada mijenjao u postavkama. Jel bi mogli biti falični kablovi ili mi taj dio TV-a ne radi kak se spada? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Vidi u postavkama aparata imaš li opciju PAL/NTSC. Kod nas se koristi PAL, ako staviš NTSC na aparatu biti će ti crno-bijela slika na TVu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Hm, nije to. Pregledao sam sve aparate i nije do toga. Bilo mi je malo čudno jer mi nije prikazivao ništa slike kad sam spojio sami video dok god nisam spojio i zvuk. Onda sam sljedeće spojio samo video (žuti) i gasi/pali tv i došla je slika u boji, ali ofkors bez zvuka ako se pusti video. S obzirom da su 90% fotografije preživjet ću i bez zvuka. Pročitao sam na netu da preporučaju isključiti sve napredne postavke zvuka na TV jer da zbog toga zna zazati. Ja isključim na tv srs sound i neke 3d sound kerefeke al opet je CB ako spojim zvuk. Na PAL su oba uređaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|