Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.03.2013., 17:04   #1
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
Spajanje fotoaparata na TV

Kupio sam nedavno Samsunga 40 ES 5500 i kad na njega spojim fotoaparat kao AV uređaj sa žutim, crvenim i bijelim chinchem na televizoru dobijem crno-bijelu sliku. Probao sam 3 različita fotoaparata i sa svima je isto.

Canon SX230 Hs ima kabel sa 3 chincha, a stariji sony i samsung imaju AV kablove s 2 chinch (žuti i crni, odnosno žuti i bijeli)

Slika preko USB i HDMI je odlična i nema nikakvih problema ali meni treba baš ovo preko AV.

Malo sam i googlao ali nisam našao koji bi to vrag mogao biti. Kad sam prvi put spojio sony slika je bila C/B ali sam na Canonu imao sliku u boji i sad to više ne mogu dobiti a koliko znam nisam ništa otada mijenjao u postavkama.

Jel bi mogli biti falični kablovi ili mi taj dio TV-a ne radi kak se spada?
kasandro je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2013., 23:25   #2
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Vidi u postavkama aparata imaš li opciju PAL/NTSC. Kod nas se koristi PAL, ako staviš NTSC na aparatu biti će ti crno-bijela slika na TVu.
Night je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.03.2013., 15:16   #3
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Hm, nije to. Pregledao sam sve aparate i nije do toga. Bilo mi je malo čudno jer mi nije prikazivao ništa slike kad sam spojio sami video dok god nisam spojio i zvuk. Onda sam sljedeće spojio samo video (žuti) i gasi/pali tv i došla je slika u boji, ali ofkors bez zvuka ako se pusti video. S obzirom da su 90% fotografije preživjet ću i bez zvuka.
Pročitao sam na netu da preporučaju isključiti sve napredne postavke zvuka na TV jer da zbog toga zna zazati. Ja isključim na tv srs sound i neke 3d sound kerefeke al opet je CB ako spojim zvuk. Na PAL su oba uređaja.
Staro 30.03.2013., 15:19   #4
askip
Registered User
Moj komp

askip's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Vidi na tvu da nemss vise AV kanala... ja sam na starom isto imao prvo AV1 C/B pa AV2 normalna slika pa onda jos EXT1 i EXT2..
Staro 30.03.2013., 19:22   #5
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja