|
![]() |
#901 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Hm, da ne valjaju, sigurno ne bi ovo napisali... ![]() Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#902 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
Anyway kad se i ona sprazni vjerojatno budem kupio novi mob za telefoniranje a u Defy ubacim extended bateriju od 3000-4000mAh sa novim stražnjim poklopcem da mi služi kao GPS, kamera ili štogod... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Oprostite sto uletavam ko padobranac ali mi moze netko ukratko objasnit kako se roota doticni mob?Pise da se loada SBF file a neznam di ga ima? http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2079202 Nisam bas neki tudum.Rooto sam xperiu,huawei-a,LG-a,samsunga jos da se naucim kako motorolu ![]() Pa ako netko moze mi objasnit trebao bi frendu ga rootat danas ili sutra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Premium
|
Evo mali info o bateriji koju sam kupio preko e-baya. Dakle riječ je o Galilio bateriji nazivnog kapaciteta 1600mAh. Slike: ![]() ![]() ![]() Baterija je došla vrlo brzo (možda u roku od tjedan dana), pristigla je dobro zapakirana i na prvi pogled se čini kao ozbiljna kupnja. Nakon par ciklusa 0%-100% Battery Monitor Widget (nakon što se podesi u kalibraciji napon punjača i struja punjenja) pokazuje da je riječ o 1200mAh bateriji sa točnošću od +/-10%. Obzirom da je baterija dosta bolja od one koja je bila na izdisaju dajem joj ocjenu 3/5. Minus: 1. nije nazivnog kapaciteta (barem mi tako pokazuje) Plus: 1. cijena - dosta jeftinije nego originalna zamjenska baterija u HR Zadnje izmijenjeno od: tomov. 13.02.2013. u 08:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Hej bok, jel netko ima CM10 na Defy-u? Jel stabilna? Nekaj mi non stop force closea CM7 zadnjih par dana, pa razmišljam stavit nekaj stabilnije. Jel veća muka stavit CM10? XDA je totalni mess, više ne znam kaj je kaj tamo. Hvala ![]() P.S. E, da. I hoće li mi možda pomoći ako probam zasad samo wipeati dalvik i cache partition? Zadnje izmijenjeno od: Ladybug. 19.02.2013. u 21:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Pokusaj slobodno wipeati cache i dalvik, moze pomoci u nekim slucajevima. Cm10 radi dobro vec neko vrime, ja sam ga koristija jos od prvih verzija.. Daleko je dogura od onih djecjih bolesti prisutnih u ranim buildovima. Flasha se jednostavno, mislim da su upute u ovom threadu unazad nekoliko stranica... |
![]() |
![]() |
![]() |
#908 | |
Premium
|
Hvala na savjetu! Ipak sam time dobila samo par dana mira, opet me zeza. Pa sam nakon uhuhu vremena proučila romove na XDA i stavila bih ovaj WIUI rom. Trenutno imam CM7 White Rabbit Edition i Froyo kernel (2.6.32.9), trebam li mijenjati i kernel za svaki rom, ako ga ne mijenjam? Isto pitanje za Gappse? U tutorialu na XDA ne piše niš o novim gappsima? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Premium
|
Uglavnom da javim ako će netko treći čitati, na Wajkov rom ne treba stavljat Gappse pošto su već unutar roma. Za pitanja se najbolji obratiti na XDA forum direktno jer svi drugi forumi su samo polovično dobrih informacija. Fleshala sam ovo gore i novi kernel na to, i fino i veselo vozi već tjedan dana bez *kuckuc* ijednog fors klouza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#912 | |
Premium
|
Citiraj:
Uključim ga po potrebi kada mi služi kao 3G modem za laptop što znači par put godišnje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Premium
|
Može mi netko reći koja je ono fora da ako instaliraš Jelly Bean ili neki kernel, da nemreš više downgradeati na niže, jer se hardverski nekaj prespoji u mobitelu? Jer mi više neće instalirati ništa ispod 4.1., tj. instalira normalno u CWM, ali u rebootu onda stane na Motorola logu. Probala s Wajkom, s Mokee OS, sa starim backupom WajkUI, i u nijedan mi nije htio ući... Hard reset isto ništa nije pomogao. Jel znate o čem se tu radi, da znam kako da se dalje ponašam? ![]() Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Neki proizvođači imaju hardverski "osigurač" u chipu koji "pregori" (doista se fizički promijeni) kad se flasha novija verzija ili kao u slučaju Atrixa kad se unlocka bootloader. Nakon toga nema više nazad. Zapravo još gore, ako se pokuša downgrade može se trajno brickati uređaj jer će stari booloader provjeriti taj osigurač i ako je pregorio neće nastaviti boot. http://forum.xda-developers.com/show...php?p=22310979
![]() |
#916 |
Premium
|
Thanks na odgovoru! Ipak ga nisam brickala (bwahaha), samo sam za downgrade trebala prije flashanja convert data to ext3, jer JellyBean formatira u ext4... U jednom pointu u noći sam imala CWM na kineskom, e to je bio adrenalinski rush!! (Čitaj: živčani slomić) ![]() Nažalost, vratila sam se na stabilni CM7... Očito moj Defy nikako neće glatko raditi na 4.1.2. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Pink Floyd fan
|
Atrix useri nisu te sreće. Koliko znam još nije nađeno rješenje za unbrick iako se radi na tome (jtag). Tako da pazite što flashate ![]()
![]() |
#918 |
Premium
|
Haha yep, dok god mogu uć u Bootmenu, dobro je... Fleshala sam Mokee OS, MoKee Opensource i Sister Jelly Bean, i nekaj je pošlo krivo, nažalost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#921 |
Pink Floyd fan
|
Osobno bih izbjegavao fastboot iz već već spomenutih razloga. Nisam siguran za Defy, mora li se iza toga opet rootat, custom recovery.... Čini mi se logično da mora.
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 17.05.2013. u 11:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Nebitno koji ti je stock, samo fokni neki EU fastboot. Zašto bi izbjegavao fastboot, normalno da se mora raditi root/recovery jer se sve obrise u mobitelu osim SD kartice, a u nekim fastoobt fileovima se brise i interna SD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#923 | ||
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 17.05.2013. u 11:33. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Problem je u tom kaj ako je cg version veca od prijašnje, to znaci da vise neces moci na firmware koji ima manju verziju, isto ocigledno vrijedi i za bootloader na defy što znači da više nemoze nist flashat osim tog firmwarea posto je zadnji. Fastboot-a se kad ti se mobitel bricka da više nemozes slozit da se boota, e onda fastboot na defaultni. NIJE moj niti ičiji tuđi problem ako osoba koja flasha nezna šta flasha. LAcy govoriš kao da u tim sbf-ovima čuči neki mali trojanac koji razori mob nakon flashanja ![]() Ovu verziju fastboota si nadi i flashaj bez problema, njega sam ja koristio za defy kad sam ju imao 3.4.2_177-005_NORDIC Zadnje izmijenjeno od: kasko. 17.05.2013. u 11:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Pink Floyd fan
|
Sam si dao više razloga zašto ne a i dalje preproučuješ SBF ![]() U slučaju Atrixa doista čuči mali trojanac koji ne razori mob ali ga pretvori u ciglu ![]()
![]() |
#927 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Defy+ Kad si glup i nisi napravio backup, kako nazad vratiti onaj orginalni, tvornički rom kojeg dobiješ sa kupnjom moba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
EMP moderator
|
Skineš stock ROM u SBF formatu i flashaš RSD Liteom. Samo pazi na one "osigurače", da ne bi flashao verziju koja je viša od one koja je bila tvornički gore.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Uff..ne čini se jednostavno. Na što točno misliš pod osigurači? |
![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
EMP moderator
|
Na XDA imas veliku temu o Defy pa sve detaljno prodji i bit ce ti puno jasnije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|