Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Koji piknuti ?
HD2 9 26.47%
Desire 7 20.59%
i9000 23 67.65%
Anketa s više izbora. Glasači: 34. Ne možete glasati na ovoj anketi

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 23.02.2013., 00:39   #2071
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Boje su realnije daleko više na bilo kojem telefonu naspram sgs3, a vjerujem i svih sa OLED tehnologijom.

Je li imao tko prilike isprobati Gigabyte pametne fonove?
Moj SGS3 će u prodaju pa tražim budget zamjenu. GS202 mi se sviđa.
Mihael je offline  
Staro 23.02.2013., 02:28   #2072
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Baš gledam neke njemačke reviewove mobova, i zaključili su da samsungovi amoledi imaju white point na oko 10000K
raliSHA je offline  
Staro 23.02.2013., 11:29   #2073
ddoxy
Banned

Datum registracije: Feb 2009
Može pomoć?

Nedoumica između Sony X Miro, Huaweii Ascend Y200, ZTE Blade III, LG Optimus L5.

Svi su skoro isti po pitanju hardwera, jedino Ascend ima Androdi 2.3, svi ostali imaju ICC, a npr. ima isti procesor i sve ostalo.

E sad, meni treba neki malo "izdržljiviji" mobitel, i znam da smartphoni su sve samo ne to, al ako se ova 4 usporede koji bi bolji bio?

Hvala.
ddoxy je offline  
Staro 24.02.2013., 21:33   #2074
dzajko
Premium
Moj komp

dzajko's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
preporuke za neki 4g mobitel??? osim iP5
dzajko je offline  
Staro 24.02.2013., 22:43   #2075
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor ddoxy Pregled postova
Može pomoć?

Nedoumica između Sony X Miro, Huaweii Ascend Y200, ZTE Blade III, LG Optimus L5.

Svi su skoro isti po pitanju hardwera, jedino Ascend ima Androdi 2.3, svi ostali imaju ICC, a npr. ima isti procesor i sve ostalo.

E sad, meni treba neki malo "izdržljiviji" mobitel, i znam da smartphoni su sve samo ne to, al ako se ova 4 usporede koji bi bolji bio?

Hvala.
ZTE je hardverski najjači (najbrži CPU, najbolji ekran) no nešto je lošiji po kvaliteti izrade (jeftina plastika, ekran dosta osjetljiv na grebanje) i nema flash, Sony i LG su vjerovatno bolji po izdržljivosti no ni oni nisu bajni, tvrdim to jedino za ZTE kojeg imam trenutno u kući i dosta smo se družili dok sam se s ostalima igrao samo po centrima kad sam burazu tražio mobitel, inače ZTE je dobar mobitel i njega sam izabrao iz iste trojbe. Možda će ti biti plus što ZTE ima praktički čisti Android bez posebnih launchera i ostalog bloatwera. Ovdje je i moj kratki osvrt na njega. Y200 ne pored ove trojce.

Zadnje izmijenjeno od: doky. 24.02.2013. u 22:49.
doky je offline  
Staro 25.02.2013., 09:10   #2076
chief_wolfinjo
Guest

koji mobitel ima jednako dobar ekran kao iphone 4s ili približno jedanko dobar ? mislim na svijetlinu, živost boja itd... ?
odnosno koji podatak mi je bitan da bih mogao tražiti mob s takvim ekranom ?

hvala !

Staro 25.02.2013., 16:13   #2077
mbusic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
koji mobitel ima jednako dobar ekran kao iphone 4s ili približno jedanko dobar ? mislim na svijetlinu, živost boja itd... ?
odnosno koji podatak mi je bitan da bih mogao tražiti mob s takvim ekranom ?

hvala !
Pajdo mislim da ti ni sam ne znaš što točno tražiš hh

Ajde ovako, iPhone 4 i 4s više manje imaju isti ekran. Znači to je IPS LCD ekran kakvu tehnologiju koristi dosta proizvođača. Pretpostavljam da to tražiš.
Primjerice Lumia 920.

E sad, što se tiče živosti boja, tu je su najjači ekrani s AMOLED tehnologijom (OLED), primjer je Galaxy serija ili Lumia 920...

Što se tiče oštrine ekrana odnosno famozne "retina" gustoće, trebaš potražiti ekrane sa što više PPI (dpi), +300, ako tražiš oštrinu prikaza kao na iPhonu 4s...

Nadam se da sam ti barem malo pomogao?
mbusic je offline  
Staro 25.02.2013., 16:34   #2078
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Lumia 920, HTC One X, HTC One S...ti mi ovako padaju napamet.
Staro 25.02.2013., 23:55   #2079
sehic
Registered User

Datum registracije: Feb 2013
zanimaju me mobiteli koji imaju bar 5mpx kameru,dobro snimanje videa,i wifi.naravno i da cijena nije neka velika,može biti i neki stariji mobitel

razmišljao sam o samsungu s5560 ali mu je loše snimanje videa.možda i samsung jet

kupio bi iz nekog oglasnika,do 500kn
sehic je offline  
Staro 25.02.2013., 23:57   #2080
[Psyho]Cox
Premium
Moj komp

[Psyho]Cox's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ne znam kakva kvaliteta vide ti treba, bi li posluzila Nokia N95?

Acer TimelineX 5830G
[Psyho]Cox je offline  
Staro 26.02.2013., 08:12   #2081
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor mbusic Pregled postova
Pajdo mislim da ti ni sam ne znaš što točno tražiš hh

Ajde ovako, iPhone 4 i 4s više manje imaju isti ekran. Znači to je IPS LCD ekran kakvu tehnologiju koristi dosta proizvođača. Pretpostavljam da to tražiš.
Primjerice Lumia 920.

E sad, što se tiče živosti boja, tu je su najjači ekrani s AMOLED tehnologijom (OLED), primjer je Galaxy serija ili Lumia 920...

Što se tiče oštrine ekrana odnosno famozne "retina" gustoće, trebaš potražiti ekrane sa što više PPI (dpi), +300, ako tražiš oštrinu prikaza kao na iPhonu 4s...

Nadam se da sam ti barem malo pomogao?
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Lumia 920, HTC One X, HTC One S...ti mi ovako padaju napamet.

Hvala na odgovorima cure

Staro 26.02.2013., 09:46   #2082
IGoR_2803
Premium
Moj komp

IGoR_2803's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Ovako, znam da bi trebao pretražiti temu i vjerojatno bi našao odgovor, ali jednostavno nemam vremena. Naime, imam sat vremena da se odlučim između novog iphone 4 8 GB za 0 kuna ili novog galaxy s3 mini za 198,00 kuna pa bi bilo super ako je netko probao osobno oba uređaja da iznese svoja iskustva. najviše me brine kod galaxya manja gustoća pixela jer si ne mogu predočiti kakva će biti slika... ima čak manje ppi od moje xperia neo koju trenutačno koristim...

s druge strane, nekako sam više prevržen androidu (apple ne volim) ali to nije preusdni faktor jer nisam ni planirao kupovati novi mobitel, ovo je uletilo sasvim slučajno, a i dalje ću koristiti xperiu...

koliko vidim po hardverskim specifikacijama su slični, čak je galaxy možda malo bolji...

sugestije?

hvala
IGoR_2803 je offline  
Staro 26.02.2013., 10:35   #2083
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Moj frend je donedavno imao iphone 4 i produživao je ugovor u vipu te uzeo galaxy s3 mini. On je ono, nezahtjevni korisnik mobitela, nikakav power user, al veli da se preporodio. On sam je do tad mislio da je sve osim iphonea shit, al sad veli da se nikad ne bi vratio nazad.
Stari iphone je ostavio ženi koja pak s druge strane neće niš osim njega.
I slika je odlična na miniju, ne boj se. Mislim ono, provjeri u nekom telecom centru.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 26.02.2013., 10:43   #2084
IGoR_2803
Premium
Moj komp

IGoR_2803's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Moj frend je donedavno imao iphone 4 i produživao je ugovor u vipu te uzeo galaxy s3 mini. On je ono, nezahtjevni korisnik mobitela, nikakav power user, al veli da se preporodio. On sam je do tad mislio da je sve osim iphonea shit, al sad veli da se nikad ne bi vratio nazad.
Stari iphone je ostavio ženi koja pak s druge strane neće niš osim njega.
I slika je odlična na miniju, ne boj se. Mislim ono, provjeri u nekom telecom centru.
tnx... da, u normalnim okolnostima bih otišao do t-centra, ali doslovno moram donijeti odluku u slijedećih par minuta...
IGoR_2803 je offline  
Staro 26.02.2013., 11:57   #2085
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Re: Preporuke za mobitel

Ma Mini uzmi, koristio neko vrijeme i dobar je uredjaj.
Samo ako primjetis piksele odmah uvijek ces ih xd
Juice je offline  
Staro 26.02.2013., 15:23   #2086
sehic
Registered User

Datum registracije: Feb 2013
Citiraj:
Autor [Psyho]Cox Pregled postova
Ne znam kakva kvaliteta vide ti treba, bi li posluzila Nokia N95?
640x480 je ok rezolucija.ali čuo sam da su flat kabel i zvučnik loši kod korištenih n95-ica
sehic je offline  
Staro 26.02.2013., 19:01   #2087
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Pozdrav boysi, dal ima ko od vas HOX+?
Zanima me dal postoji vidljivi napredak spram HOXa? Gledam nekaj da bi si uzel HOX, al pošto je dost mušićav po pitanju (ekran, wifi itd) nekih stvari, a to je sve lutrija s njim, pa nebi htel da si navučem "probleme".. Čak razmatram da uzmem SGS3, al ima prenapadne boje, pa vidim da je HTC (SLCD2) po tom pitanju bolji..
zvonac je offline  
Staro 26.02.2013., 19:36   #2088
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ja fakat ne znam o čem ti pričaš? SGS3 ne valja? Si ga uopće gledao uživo?
Osobno, i SGS3 I HOX imaju fantastične ekrane.
Sve ostalo je seruckanje i traženje dlake u jajetu.
IMO da napomenem.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 26.02.2013., 20:27   #2089
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Ja fakat ne znam o čem ti pričaš? SGS3 ne valja? Si ga uopće gledao uživo?
Osobno, i SGS3 I HOX imaju fantastične ekrane.
Sve ostalo je seruckanje i traženje dlake u jajetu.
IMO da napomenem.
Imal sam ga par mjeseci i riješil sam ga, neam niš protiv SGS3... HOX nisam imal u rukama, čak nisam ni videl taj njegov zaslon, kak vele da je bolji spram amoleda (prirodnije boje, itd..) Niš, moral bum se sam uvjerit ko ima bolji ekran
A ovaj HOX+ je prošel nezapaženo kod nas...
zvonac je offline  
Staro 26.02.2013., 21:34   #2090
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Meni HOX ima bolji ekran od SGS3, a i bolje mi leži u ruci, kad sam radio u T-Mobileu dosta sam se igrao s obojcom i subjektivno mi je definitivno HOX bio bolji, naravno oba su zvijeri i fulati se nemre s njima.
doky je offline  
Staro 27.02.2013., 20:23   #2091
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Pošto će SGS3 u prodaju, trebam preporuku Android telefona do 1000kn, oglasnik(garancija)/novo da ima službeni barem cm7.2

Hvala
Mihael je offline  
Staro 27.02.2013., 21:13   #2092
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
galaxy S
Staro 27.02.2013., 21:16   #2093
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
+1 ili Nexus S, ili za 200 kuna više za Optimus 2x.
tutix je offline  
Staro 28.02.2013., 00:44   #2094
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Hvala obojci. Hehe, 200 po 200 i eto me opet na sgs3. jednostavno sam shvatio koje su mi stvarne potrebe i da koliko god uređaj koštao neće zadovoljiti moje apetite. Treba mi jednostavno nešto što radi kako spada i da ne košta više od 1000kn. i9000 mi se sviđa, ali teško da ću ga naći za te novce u urednom stanju. njuškalo je teški face palm.
Mihael je offline  
Staro 28.02.2013., 01:49   #2095
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Pozdrav boysi, dal ima ko od vas HOX+?
Zanima me dal postoji vidljivi napredak spram HOXa? Gledam nekaj da bi si uzel HOX, al pošto je dost mušićav po pitanju (ekran, wifi itd) nekih stvari, a to je sve lutrija s njim, pa nebi htel da si navučem "probleme".. Čak razmatram da uzmem SGS3, al ima prenapadne boje, pa vidim da je HTC (SLCD2) po tom pitanju bolji..
Ako možeš nabavit one x+ uzmi ga, mob je bolji od običnog u svim segmentima.
One x nema problema sa ekranom i WiFijem. Možda prvi modeli.
Isto tako, boje na S3 su super.. Brutalne, pogotovo crna. Ne vjeruj pričama, pogledaj mob uživo..
Staro 28.02.2013., 03:50   #2096
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
Hvala obojci. Hehe, 200 po 200 i eto me opet na sgs3. jednostavno sam shvatio koje su mi stvarne potrebe i da koliko god uređaj koštao neće zadovoljiti moje apetite. Treba mi jednostavno nešto što radi kako spada i da ne košta više od 1000kn. i9000 mi se sviđa, ali teško da ću ga naći za te novce u urednom stanju. njuškalo je teški face palm.
Možeš pogledat ZTE Blade III / VIP Racer III ili Sony Xperia Miro, oba su nova do 1000kn u VIP kompletu. Xperiu J možda možeš naći za te novce ali vjerojatno teško ako je 1K plafon plafona.

Ali opet, mogu se kladit da su sva tri lošiji od i9000, da ne spominjem da na i9000 stvarno ide svašta od ROM-ova što bi meni recimo bilo dosta bitno. Čak i CM10 odlično radi na njemu, ma mobitel je legenda.

Iskreno, ne bi volio sa SIII prelazit na nekog magarca al' dobro . Da želim mir uzeo bi WP - HTC 8S. "Slinim" za njim od Božića i mislim da bi on riješio ovisnost za konstantnim prčkanjem po telefonu
tutix je offline  
Staro 28.02.2013., 05:21   #2097
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Ako možeš nabavit one x+ uzmi ga, mob je bolji od običnog u svim segmentima.
One x nema problema sa ekranom i WiFijem. Možda prvi modeli.
Isto tako, boje na S3 su super.. Brutalne, pogotovo crna. Ne vjeruj pričama, pogledaj mob uživo..
Kaj si imal HOX+ ili..?

Za SGS3 sam već rekel gore u postu, njega sam imal par mjeseci, vrijeme je da isprobam taj SLCD..
zvonac je offline  
Staro 28.02.2013., 08:40   #2098
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
pozdrav, zanima me vase misljenje...planiram uzet android mob da je oko 4.3" ekran a najvise me interesira htc one s, ali posto ga nema bas previse po oglasima (planiram dat max 2000kn) gledam si xperiu S ali citam po svuda da je baterija slaba...meni treba 1 dan da izdrzi znaci pregledat par mailova, par poziva, koja poruka, gtalk i tako nista strasno...imao sam sensation ali njemu je baterija bila slaba za moje koristenje pa molim pomoc oko izbora znaci dal cekat na one s ili uzet xperiu s
gbijelic je offline  
Staro 28.02.2013., 08:57   #2099
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Možeš pogledat ZTE Blade III / VIP Racer III ili Sony Xperia Miro, oba su nova do 1000kn u VIP kompletu. Xperiu J možda možeš naći za te novce ali vjerojatno teško ako je 1K plafon plafona.

Ali opet, mogu se kladit da su sva tri lošiji od i9000, da ne spominjem da na i9000 stvarno ide svašta od ROM-ova što bi meni recimo bilo dosta bitno. Čak i CM10 odlično radi na njemu, ma mobitel je legenda.

Iskreno, ne bi volio sa SIII prelazit na nekog magarca al' dobro . Da želim mir uzeo bi WP - HTC 8S. "Slinim" za njim od Božića i mislim da bi on riješio ovisnost za konstantnim prčkanjem po telefonu
A gle, sgs3 - neki mob do 1000 = još ultrabook Zaletio sam se jer sam nakon Defy-a htio nešto ekstra da radi i sve to sgs3 je, ali kad sam vidio da mi aplikacije stanu na jedan screen i od toga intenzivno koristim dvije, malo sam se zapitao.
Želim mob koji može upogoniti službeni CM koji gore jednostavno radi i bok.
Uf WP... sve je to divno i krasno, ali napokon sam komp oslobodio tiranije M$-a pa sada da uzmem WP mob pored Andoroida i Linuxa nema smisla, što više što mi android, posebno CM, omogućava da budem geek koji jesam
Mihael je offline  
Staro 28.02.2013., 09:14   #2100
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
A gle, sgs3 - neki mob do 1000 = još ultrabook Zaletio sam se jer sam nakon Defy-a htio nešto ekstra da radi i sve to sgs3 je, ali kad sam vidio da mi aplikacije stanu na jedan screen i od toga intenzivno koristim dvije, malo sam se zapitao.
Želim mob koji može upogoniti službeni CM koji gore jednostavno radi i bok.
Uf WP... sve je to divno i krasno, ali napokon sam komp oslobodio tiranije M$-a pa sada da uzmem WP mob pored Andoroida i Linuxa nema smisla, što više što mi android, posebno CM, omogućava da budem geek koji jesam

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na