Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.02.2013., 17:27   #1891
mbusic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor slish480 Pregled postova
Kad uspijes u download uci onda ce ti odin prepoznati mob pa mozes preko odina flashat novi rom. Ne trebas nista na memorijsku stavljati.

Mislim da bi svi jigovi trebali biti isti, ali nemoj me uzimati za riječ.
Jig bi trebao biti isti, slažem se. A znam da ga je bilo i u chipoteci u par navrata za kupiti (kaže mi kolega), tako da ako ti se neda čekati, zaleti se do chipoteke.

Uglavnom, izgleda da si "bricko" mob. No bez panike za sada, znao sam oživiti totalno mrtve mobitele.
Ja sam primjerice stavio krivi kernel, za GT-5500 umjesto za GT-5500I (ili obratno).. da se sve to spasiti, samo da uđeš u download mode.

Pretpostavljam da dalje znaš što ti je činiti?
mbusic je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2013., 17:37   #1892
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Valjda znam,pretpostavljam preko Odina staviti ROM ili sto ?
Budem narucio taj za 20kn JIG,neda mi se vise zaebavati,uzeti cu si S2 jer ovo mi je za moje papke premali mobitel.

ofkors,ako ga uopce ozivim
blava je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2013., 20:35   #1893
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ako hoćeš posudit ću ti jig (ako ti se žuri, ali da mi ga vratiš ) ili pitaj u svom gradu ove unlockere imaju li ga. Da si mi bliže našli bi se negdje na putu, ovako sam voljan poslati ga poštom ako treba.
Staro 24.02.2013., 01:57   #1894
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Nemojte flashati zadnji samsungov XXUFMB3 za s3 jer je smeće. Lagga, notifikacije su u k., poruke ne rade kako treba, ispada da je to testni fw i da dize raise counter.
Staro 24.02.2013., 02:09   #1895
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Hmm, na xda govore da je potpuno stabilan i funkcionalan ... Ipak je mozda bolje pricekati malo da se to sve dovede u red.
Osim toga trenutni HydRx-D v2.4.0 XXEMA2 mi radi perfektno, a sve sam se vec pripremija flashnuti ... Zbog komentara i dizanja countera odustajem za sada...
Staro 25.02.2013., 02:10   #1896
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Re: Samsung Android mobiteli - root,custom romovi,fleshanje,original romovi etc.

Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Valjda znam,pretpostavljam preko Odina staviti ROM ili sto ?
Budem narucio taj za 20kn JIG,neda mi se vise zaebavati,uzeti cu si S2 jer ovo mi je za moje papke premali mobitel.

ofkors,ako ga uopce ozivim
Ako ti je proslo fleshanje bootloadera nista ti jig nece pomoci. Da bi jig radio trebas imati original bootloader. Ako si isfleshao s2 bl,telefon se moze oziviti jedino s jtag opremom.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2013., 04:51   #1897
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Ako ti je proslo fleshanje bootloadera nista ti jig nece pomoci. Da bi jig radio trebas imati original bootloader. Ako si isfleshao s2 bl,telefon se moze oziviti jedino s jtag opremom.
Ni sam ne znam s cime sam flashao,znam da sam uradio wipe/factory reset,wipe dalvik cache i onda isao na install zip from sd card.
Uredno instalirao i od tada mobitel nece raditi.

Kako sada znati jesam li flashao bootloader ili ne ? Budem kasnije stavio ROM s kojim sam flashao pa provjeri
Staro 25.02.2013., 05:00   #1898
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Re: Samsung Android mobiteli - root,custom romovi,fleshanje,original romovi etc.

Jel reagira na punjac? Dobijes li animaciju kakvu da ti se uredjaj puni? Probaj izvadit bateriju, prikljucit punjac i ubacit onda bateriju. Znam da ovako ekipa pali Samsunge na kojima je crkla tipka za paljenje...
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2013., 05:05   #1899
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Jel reagira na punjac? Dobijes li animaciju kakvu da ti se uredjaj puni? Probaj izvadit bateriju, prikljucit punjac i ubacit onda bateriju. Znam da ovako ekipa pali Samsunge na kojima je crkla tipka za paljenje...
Ne,ne dobijem nikakvu animaciju,bas sam to probao i onda sam znao da sam s*eban..
Baterija izvadjena,ponovna umetnuta i prikljucen punjac,nista.
Mob jednostavno ne reagira.
Jel to onda znaci ni da mu JIG nece pomoci da ga flasham na standardni softver ?
Staro 25.02.2013., 12:10   #1900
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Nisam siguran, ma mislim da nisi mogao fleshnuti BL na nacin kao sto si rekao (preko zipa, iz recoveryja). Nisam vidio da se to tako radi na sgs2. Uostalom, ako jos uvijek imas taj zip deder ga otvori i pogledaj sto ima u njemu

Takodjer ako se ne varam animacija punjenja dok je mob ugasen bi trebala biti u kernelu, a krivi kernel (boot.img) je lako mogao proci kod fleshanja zipa.

Jbga, zaboravio jutros na jig. Budem veceras, sorry.
Staro 25.02.2013., 12:23   #1901
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Nisam siguran, ma mislim da nisi mogao fleshnuti BL na nacin kao sto si rekao (preko zipa, iz recoveryja). Nisam vidio da se to tako radi na sgs2. Uostalom, ako jos uvijek imas taj zip deder ga otvori i pogledaj sto ima u njemu

Takodjer ako se ne varam animacija punjenja dok je mob ugasen bi trebala biti u kernelu, a krivi kernel (boot.img) je lako mogao proci kod fleshanja zipa.

Jbga, zaboravio jutros na jig. Budem veceras, sorry.
Ma nema problema kad stignes
Nije SGS2 vec GT i5500 ili ti ga Samsung Corby,malen smartphone kojeg sam cijedio do zadnje kapi hehe
nadam se da cu ga moci vratiti u zivot...
Staro 25.02.2013., 13:25   #1902
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ma znam sto imas ti, ali kazes da si navodno flesao zip od sgs2 - zato pisem sve to sa strane sgs2 jer s njim imam iskustva

Nadji taj zip sto si fleshao pa daj link na dl da vidimo ili ga otvori na kompu i vidi kakvih .img-ova ima u njemu.
Staro 25.02.2013., 13:28   #1903
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ma znam sto imas ti, ali kazes da si navodno flesao zip od sgs2 - zato pisem sve to sa strane sgs2 jer s njim imam iskustva

Nadji taj zip sto si fleshao pa daj link na dl da vidimo ili ga otvori na kompu i vidi kakvih .img-ova ima u njemu.
Aha ja sam mislio da si shvatio da imam SGS2 i da sam ga krivo flashao.
Tek bi se onda ziv pojeo ....

evo ga ovo sam stavio prije nego sto je mob postao mrtav

XFJVA_Deodexed_Zipaligned_MultiCSC.7z

mislim da sam odavde skinuo
http://filetram.com/mediafire/xfjva-...-7z-8928634055

sad to je bio navodno ICS neki alpha/beta za moj model mobitela,ali pitaj Boga sta je bilo...
kasnije sam u komentarima procitao da je namijenjen za SGS2
Staro 25.02.2013., 14:04   #1904
mbusic
Premium
Moj komp

Ovaj Android 4.2.1. za GS3 (leak) je istina Bog stabilan i amo reć koliko toliko spreman za dnevni usage, ali...
Zna zaštekat, troši bateriju ko blesav (30% preko noći)... Ima fora nekih novih stvari kao Dailydream - vrti slike dok je telefon spojen na punjač pa služi kao photo frame... i tako, ima još nekih sitnica poput widgeta na lockscreenu, al ništa pretjerano, sve u svemu, za mene je manji update.

Za sad se vraćam nazad na zadnji 4.1.2.
Staro 25.02.2013., 17:07   #1905
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Hmm, na xda govore da je potpuno stabilan i funkcionalan ... Ipak je mozda bolje pricekati malo da se to sve dovede u red.
Osim toga trenutni HydRx-D v2.4.0 XXEMA2 mi radi perfektno, a sve sam se vec pripremija flashnuti ... Zbog komentara i dizanja countera odustajem za sada...
Na xda preporučuju full wipe, što on nije napravija, pa su vjerojatno otuda došli problemi.
Staro 25.02.2013., 17:49   #1906
mbusic
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Na xda preporučuju full wipe, što on nije napravija, pa su vjerojatno otuda došli problemi.
Ja sam napravio full wipe, čak i sd kartice, i bez obzira na to, bilo je nekih problema (štekanje di god, battery drain...)
Staro 27.02.2013., 20:11   #1907
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Imam SGS3 i htio bi ga rootat po ovim uputstvima

i sada me muci koju opciju da odaberem na ovom koraku?

Jel moram bas flashat sa insecure boot image-om ili mogu flashat sa stock boot image-om?

I koja opcija je najbolja ako moram birat insecure? Ja mislim rootat sa opcijom 3 onda.
zgmmax je online   Reply With Quote
Staro 27.02.2013., 20:19   #1908
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Imam SGS3 i htio bi ga rootat po ovim uputstvima

i sada me muci koju opciju da odaberem na ovom koraku?

Jel moram bas flashat sa insecure boot image-om ili mogu flashat sa stock boot image-om?

I koja opcija je najbolja ako moram birat insecure? Ja mislim rootat sa opcijom 3 onda.

Zaboravi to

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1957273

Drugi post imaš upute.
Mihael je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2013., 20:23   #1909
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
pozdrav svima.
treba mi par potvrda jer sam nazalost totalno van toka.

poceo me zezat S2 na nacin da mi pozdere puno bat preko noci, a ne kuzim sta je. nije nis mjenjano ni updejtano vec dugo.
mislim da je najbolje da roknem gore neki noviji firm i krenem ispocetka, daklem htio bi da se sve pocisti/resetira (a nisam siguran da se to desi samo sa flashanjem ROM-a).
imam GB 2.3.3 gore sa CF-Root kernelom. mob je kupljen u UAE:

PDA: I9100JPKH1
PHONE: I9100XXKG5
CSC: I9100JPKH1

gt-i9100 LKAXSG - kutija

kojim nacinom (kies, odin 1.85, mobile odin) mislite da mi je najbolje roknut gore stock rom + root i koji mi stock rom preporucate da je stabilan? ne sjecam se vise dali smijem stavljat ROM-ove koji nisu za UAE podrucje, npr ovaj od teletine sa prve stranice I9100XWLPD - ICS 4.0.3 Stock Tele2?
neznam samo kako ga root-nut poslje .

geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2013., 21:25   #1910
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
Zaboravi to

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1957273

Drugi post imaš upute.
Tnx

Rootan je mob. Fakat je bilo lagano.
zgmmax je online   Reply With Quote
Staro 27.02.2013., 23:50   #1911
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004

Citiraj:
Autor geronimo_2 Pregled postova
pozdrav svima.
treba mi par potvrda jer sam nazalost totalno van toka.

poceo me zezat S2 na nacin da mi pozdere puno bat preko noci, a ne kuzim sta je. nije nis mjenjano ni updejtano vec dugo.
mislim da je najbolje da roknem gore neki noviji firm i krenem ispocetka, daklem htio bi da se sve pocisti/resetira (a nisam siguran da se to desi samo sa flashanjem ROM-a).
imam GB 2.3.3 gore sa CF-Root kernelom. mob je kupljen u UAE:

PDA: I9100JPKH1
PHONE: I9100XXKG5
CSC: I9100JPKH1

gt-i9100 LKAXSG - kutija

kojim nacinom (kies, odin 1.85, mobile odin) mislite da mi je najbolje roknut gore stock rom + root i koji mi stock rom preporucate da je stabilan? ne sjecam se vise dali smijem stavljat ROM-ove koji nisu za UAE podrucje, npr ovaj od teletine sa prve stranice I9100XWLPD - ICS 4.0.3 Stock Tele2?
neznam samo kako ga root-nut poslje .

Nemas brige ako je cisti i9100. Pazi da nije i9100n ili i9100p. Ili g. Imas u postavkama PRIVATNOST opciju resetiranja telefona na tvornicke postavke. Nakon toga ubaci telefon u dl mode i s odinom fleshaj kao sto je opisano na prvoj stranici. To je sto se stocka tice.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2013., 07:15   #1912
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Nemas brige ako je cisti i9100. Pazi da nije i9100n ili i9100p. Ili g. Imas u postavkama PRIVATNOST opciju resetiranja telefona na tvornicke postavke. Nakon toga ubaci telefon u dl mode i s odinom fleshaj kao sto je opisano na prvoj stranici. To je sto se stocka tice.
hvala bruno.
sto je sa root-om? ako flasham kao sto je opisano na 1. stranici gubim root. kako ga vratiti?
vidim da si stavio tamo kernele za vip i tkumu za root-at, ali ja ako idem stavit HR ROM onda bi isao na tele2, iako mozda bolje da idem na neki open europe, samo neznam koji (preporuka?; naglasak na stabilnost).

CF koliko vidim vise ne updejta svoj kernel za SII.
meni je cilj imat stock + root. custom ROM-ovi me ne interesiraju.

mob je cisti i9100.

Staro 28.02.2013., 08:12   #1913
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Gle, onda ti je ovako najjednostavnije - ovdje nađeš rom koji hoćeš (ja sam uzeo recimo španjolca, I9100XWLS8) i fleshah ga kroz odin, te s CSC programom promijeniš na EU regiju (ja čak i nisam, ali ako ideš - pazi jer vajpa cijeli mob). Tako dobiješ službeni JB ROM (pazi, nije ICS) i onda ga rootaš vrlo jednostavno s ovim ovdje i to odabereš zip na osnovu LS8 roma (to ti je za španjloca ovaj << 12.02.2013 - PhilZ-cwm6 v4.35 with CWM 6.0.2.8 based recovery >> verzija XWLS8) , samo ga baciš na stock rom na externu SD karticu i fleshah ga iz stock recoverya, pa tako nemaš niti problema s custom counterom, odnosno žutim trokutom. Uglavnom, dobiješ stock JB, rootan, bez glupog brojača koji registrira da si fleshao custom rom.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2013., 09:30   #1914
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Gle, onda ti je ovako najjednostavnije - ovdje nađeš rom koji hoćeš (ja sam uzeo recimo španjolca, I9100XWLS8) i fleshah ga kroz odin, te s CSC programom promijeniš na EU regiju (ja čak i nisam, ali ako ideš - pazi jer vajpa cijeli mob). Tako dobiješ službeni JB ROM (pazi, nije ICS) i onda ga rootaš vrlo jednostavno s ovim ovdje i to odabereš zip na osnovu LS8 roma (to ti je za španjloca ovaj << 12.02.2013 - PhilZ-cwm6 v4.35 with CWM 6.0.2.8 based recovery >> verzija XWLS8) , samo ga baciš na stock rom na externu SD karticu i fleshah ga iz stock recoverya, pa tako nemaš niti problema s custom counterom, odnosno žutim trokutom. Uglavnom, dobiješ stock JB, rootan, bez glupog brojača koji registrira da si fleshao custom rom.

jel ima neki poseban razlog zasto si iso na spanjolca ili samo zato jer si za njega "nasao root"?

razmisljo sam da stavim neki od ovih, samo moram skuzit dali mogu napravit root snjima kak spada:

United Arab Emirates, 4.0.3, I9100JPLPF, I9100OJPLPC
Open Europe, 4.0.3, I9100XXLPJ, I9100OXALPJ
United Arab Emirates, 4.1.2, I9100XWLSD, I9100OJVLS6

jel JB stabilan (i slican kao GB i ICS), jer to mi je jedino bitno. ne patim od toga da imam zadnje na mobu.
trokut/counter me isto previse ne brine jer ionak nemoram pazit u vezi garancije jer je mob nema. a imam i jig samo neznam dal to jos pali.
i netreba mi HR jezik na mobu, eng mi je ok.

Staro 28.02.2013., 10:57   #1915
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Španjolac je bio prvi ofišl JB, pa sam zato uzeo njega - a i odmah je izašao root pa je bilo najjednostavnije.
JB je stabilan, tu nema što. Jedino što troši bateriju više nego ICS, a pogotovo naspram GB, pa budi spreman na to.
U principu, ako već hoćeš ICS; stavi bilo koji open EU, ne znam zašto gledaš ove ostale - nema nekog smisla. A onda napraviš root, zavisno od verzije roma, imaš na XDA par metoda, ona moja ti je najjednostavnija, bar od onih koje sam ja isprobao.
I svi, bar ovi za Eu ti imaju eng jezik, tak da ne moraš brinuti o tome.
Staro 28.02.2013., 11:05   #1916
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
@ tor - Ima li nekih prednosti JB u odnosu na ICS?

Zbog cega se isplati preci na JB?

Stavljao sam ga dok je jos bio leaked ali je bilo problema oko mass storagea, itd.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2013., 11:10   #1917
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

A gle, sad sve radi ok, hoćeš preci na JB ili ne - tvoja odluka, po meni jedino je baterija na strani ICS-a. Sve ostalo - JB je u prednosti.
Staro 28.02.2013., 11:11   #1918
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Španjolac je bio prvi ofišl JB, pa sam zato uzeo njega - a i odmah je izašao root pa je bilo najjednostavnije.
JB je stabilan, tu nema što. Jedino što troši bateriju više nego ICS, a pogotovo naspram GB, pa budi spreman na to.
U principu, ako već hoćeš ICS; stavi bilo koji open EU, ne znam zašto gledaš ove ostale - nema nekog smisla. A onda napraviš root, zavisno od verzije roma, imaš na XDA par metoda, ona moja ti je najjednostavnija, bar od onih koje sam ja isprobao.
I svi, bar ovi za Eu ti imaju eng jezik, tak da ne moraš brinuti o tome.

dobro da si mi reko za bat. def se drzim ICS-a u tom slucaju.
gledo sam UAE ROM-ove jer je tamo kupljen jer nisam bio siguran da mogu na open EU ici.
zahvaljujem
Staro 28.02.2013., 11:20   #1919
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
A gle, sad sve radi ok, hoćeš preci na JB ili ne - tvoja odluka, po meni jedino je baterija na strani ICS-a. Sve ostalo - JB je u prednosti.
Ma iovako ga punim bar dvaput dnevno tako da mi to nije problem.

Kad uhvatim vremena flashat cu ga. Thx
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2013., 11:45   #1920
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Da, na ICS-u bez imalo problema izdržim 24h, s upaljenim svim živim. Na JB s istim setup - nema teorije da dođem ni blizu toga. Nije neki problem, jer ionako ne radiš na njemu 24h naravno, no eto - to je jedina i najveća prednost ICS-a. Ovih par sitnica na JB (multi w., smart stay i slično) samo dođu kao šlag na tortu uz bolju ili u najmanju ruku istu brzinu, responzivnost, stabilnost kao i na ICS-u. Najbolje probati, pa odluči što želiš i što ti treba - u tome i je ljepota droida
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na