|
![]() |
#871 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
AMOLED je puno bolji za čitanje (crna pozadina), ima puno veći raspon boja i vidljivi kut i beskonačno bolju crnu. Da mi sad daš na izbor monitor i tv odmah bi uzea amoled ispred bilo kakvog lcda, kao što bi za tv uzeo plazmu prije lcda.
#872 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Samsung mobiteli
Ne bih ulazio u čitanje, pošto nisam puno čitao na AMOLED Samsungu. Iako, ovako površno, ne vidim nikakve prednosti u čitanju u usporedbi sa iPadom, na kojem čitam intenzivno. Boje su uglavnom prezasićene na SAMOLEDu, a kalibracija je u prosjeku dosta loša s ogromnim razlikama izmedju pojedinih primjeraka. Kutevi vidljivosti SAMOLEDA su lošiji od dobrih IPSova. Svaki SAMOLED koji sam imao je pri otklonu imao plavo toniranje koje se povećavalo sa otklonom do te mjere da bi pri nekih 85 stupnjeva bila vidljiva samo cyan boja. To možda nije zbog same matrice, nego zbog nepreciznog sloja premaza stakla, ali je ipak odlika Samsungovih uredjaja sa SAMOLED tehnologijom, koja je po meni totalni FAIL. Jedina prednost je crna, a to je zanemarivo kraj nedostataka. Što mi znači dobra crna, ako su sve druge boje krive? Mislim da ne treba naročito obrazlagati probleme exynosa; S2/Note/S3/Note2 = brickbug/SDS u velikim razmjerima Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 24.02.2013. u 11:39. |
![]() |
![]() |
#874 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
#875 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
ispričavam se ako je bilo navedeno, no jel ima kakvih naznaka datuma izlaska JB za galaxy note n7000? Službenog naravno... |
![]() |
![]() |
#876 |
Samsung Mob!ler
Datum registracije: Mar 2012
|
Od par tisuća ljudi s kojima surađujem izravno i neizravno, sve skupa znam 3-4 osobe sa tim problemom. Sve te osobe imaju bar jedan Samsung uređaj, al svatko obavezno Note I/II, S II/III. WOOOW, enorman problem, 2 u Velikoj Britaniji, 1 u Njemačkoj, te Indiji. |
![]() |
![]() |
#877 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
I sad uz taj nezanemariv broj prijavljenih slučajeva, pridodaj i veliku većinu ljudi koji pojma nemaju o tome, ne postaju o tome, a vratili su uređaj Samsungu kad im je riknuo, bez razumijevanja što se dogodilo. I ne radi se samo o SDSu. Bilo je tu više problema. eMMC bug. Exynos bug. Vrijeme će pokazati je li cijela VTU00M 0xf1 serija defektna. Moj 7100 ulazi u fazu smrtne opasnosti. Ja bih bio najsretniji da se varam. Poanta je u tome, da su u Samsungu odlukom prelaska na drugi chipset i drugu dislplay tehnologiju, zapravo shvatili, i/ili potvrdili da se radi o inferiornim tehnologijama. Sve ostalo je marketing. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 24.02.2013. u 14:43. |
|
![]() |
![]() |
#878 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Mene živo zaboli za Samsung, ne favoriziram niti jednu firmu, ali imam oči, posjedujem uređaj od 5500kn koji je nakon mjesec dana završio na reklamaciji jer se raspada sam od sebe. Također sam svjestan toga da nemaju svi probleme, ali dosta ljudi ima. I što bi ja sad trebao šutiti jer ti poznaješ tisuću ljudi koji se tebi svakodnevno ispovijedaju oko svojih problema sa samsung uređajima. Pa baš neću. |
|
![]() |
![]() |
#879 |
Samsung Mob!ler
|
Ma je problem, al nisu to sad neki razmjeri ako se u obzir uzme da je prodano 30mil uređaja. I ne ispovijedaju se oni meni, nego zajedno radimo na projektu koji uključuje te uređaje, tako da je to sve prenošenje iskustva ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
"Samo vodu ne!"
|
Mitsuoka, ajde ti onda nama, ako već imaš neke veze sa Samsungom, objasni prirodu i pravi obujam SDS-a, i ostalih spomenutih problema. |
![]() |
![]() |
#881 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
Pozdrav dečki Evo ovako: Posjedujem Samsung Galaxy Slll 16 gb . Upoznat sam s ovim problemom sudden death-a .kupio sam uredjaj 04.12.12.. Tada sam imao android 4.1.1 nakon par dana sam isao na aktualizaciju i dobio sam update koii se zvao 4.1.2 XELL4 .jucer sam opet issao na aktualizaciju i update mi je napravio na XELLA .Pa bi htio pitat dal mi moze netko reci dinima da je potvrdjeno da je XELLA fix od sudden death-a . |
![]() |
![]() |
#882 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Ne znam kako je tebi AMOLED loš, ja sam ima 3 komada na 3 različita mobitela (Desire, N1 i N2) i nikad problema sa bojama. Naravno, nećeš na tom mobitelu raditi proof za print, ali za ono što je namjenjen ekrani su fantastični, za razliku od bljedunjavih LCD-a (primjerice iphone). Jedini ekran koji mi se svidio a da nije AMOLED je onaj na HTC One X-u. Kakve veze ima Exynos za SDS-om kad ove verzije sa 32GB nemaju tu grešku (koja je usput rečeno toliko prenapuhana), a imaju isti chipset. Čak i da ti crke mobitel, imaš garanciju - kao da drugi mobiteli ne rikavaju?! ![]() Non stop kukaš u vezi Samsunga, pa šta ga onda ne prodaš i uzmeš nešto drugo kad Samsung ima tobože toliko problema sa kvarovima, nevaljanim ekranima i plastičnom izradom... ![]()
![]() |
#883 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2013
|
Citiraj:
Tako je Mar. Lijepo rečeno ![]() |
|
![]() |
![]() |
#884 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
SAMOLED i EXYNOS su sranje u odnosu na aktualnu konkurenciju i idu proć. Čak je i Samsung to ovim potezom priznao, samo ti ne možeš. |
|
![]() |
![]() |
#886 |
Samsung Mob!ler
|
Ima nekoliko napravljenih S IV, koji je pravi nitko ne zna osim samoga vrha Samsunga. Zato ova nagađanja oko odbacivanja SAMOLED-a i Exynosa mogu bit poprilično kriva, ali isto tako i nagađanja da će bit SAMOLED i Exynos. @estraguarda (ako dobro zapamtih), nitko od nas se nije posebno zamarao tim problemom, uopće nisam ni čitao o njemu, samo vidim da je problem manje ljudi zahvatio nego hardverski problemi OneX-a po izlasku, koji su ga, nažalost, u velikoj mjeri i potisnuli u drugi plan. |
![]() |
![]() |
#888 |
Samsung Mob!ler
|
Hm hm hm :P Al ozbiljno, neovisno o pozadini mog posla, S III je vrhunski uređaj osim u pogledu kućišta. Od vijeka trajanja baterije, ekrana, kamere,..., ipak kad sam prvi put uzeo uređaj u ruke na predstavljanju, nije mi bio nešto toliko posebno. S II je već bio poprilično kompletan uređaj pa me to nije toliko impresioniralo. Ono što me kasnije, nakon podrobnijeg čačkanja, impresioniralo, bile su softverske gluposti, a tu je Samsung napravio iskorak nad svima. Inače ja sam preferiram HTC i međuostalima imam One S i 8S. Samsung bi napravio veliki iskorak da napravi kućište kvalitete One/8 serije, naravno, sa izmjenjivom baterijom (ne toliko bitno) i microSD (vrlo bitno). Za ovu generaciju, One me totalno razočarao, od očajne kamere, pa do katastrofalnog izgleda, al Sense je vrh, Xperia ne izgleda loše, ali software nit smrdi nit miriše, a sad čekamo Samsung. Samo da ne bude plastika, bar ne Hyperglaze, S II CRNI ima vrh plastiku straga, i to mi je recimo ok, sprijeda je ionako cijeli staklo. Ja preferiram AMOLED, al nikad se nisam pretjerano zanosio ekranima. Ipak, LCD na 8S ima toliko sivu crnu da mi je to nepodnošljivo vidjet pokraj SAMOLED uređaja. BTW lijepo si argumentirao zašto je smeće od telefona. Moj je padao po šljunku, padao sa mnom pri brzinama od 30-40km/h po trailovima, bio na volanu od bikea, snimao trailove, završio u torti (pijana posla... ![]() |
![]() |
![]() |
#889 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Nikad ti nije palo napamet da možebitna odluka nema veze sa time dal je ekran sranje,već sa možebitnom cijenom matrice,proizvodnim kapacitetima itd a samim tim i ukupnim profitom kompanije? Pa 99% kompanija prodaje svjesno sranja u korist profita.... Vidim da imam osjetan priljev forumaša s bube.... |
|
![]() |
![]() |
#890 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Re: Samsung mobiteli
Neeego da vam razbijem malo vase free online konzultacije za samsung vodstvo sa jednim pitanjem : pate li vasi sgs I II III uredjaji od enormnog skupljanja prasine na straznjem stakalcu kamere? Ovaj moj sgs advance ima prirodni blur filter koliko te sugave prasine udje ispod tog stakalca. A prokleto stakalce je i dizajnirano da bude zastita (fail ![]() |
![]() |
![]() |
#891 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Samsung mobiteli
Citiraj:
Svi znamo da si riješio i ne moraš biti uporan da bi dokazao jer vrapci na granama znaju da si veliki štovatelj HTC-a. Što sad još imaš pametno reći?
__________________ |
|
![]() |
![]() |
#892 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
čitam, gledam i ne vjerujem koliko traje ova sapunica. Ono, ok - zamzung, ko i svi ima feler mobova u raznim serijama i od toga nećemo pobjeći. E sad, "raspravljati" o tome na koliko već stranica, odnosno mlatiti praznu slamu - stvarno više nema smisla. Ako nemate što pametno ili novoga reći, predlažem hop off s te teme... |
![]() |
![]() |
#893 | |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#894 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
#896 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Samo jedan "mali" osvrt na ovu situaciju sa zamzungom... Meni osobno ne predstavlja bas nista to sto ce zamzung ubaciti (ako se trenutne informacije pokazu istinite, a vjerojatno jesu) drugi cpu. Dapace, ako se pokaze bolji, brzi, stedljiviji zasto ne, ali nedostatak samoleda vec nekako odskace od njihove nazovimo to tradicije, e to mi se ne svidja... Imam s3 i to mi je prvi samsung kojeg posjedujem, iako sam ima prilike druziti se sa s2, s+, s advance itd. kroz proteklih par godina.. Neznam zasto se svi zale i kukaju (pojedinci naravno) na samoled ekrane. Meni je tribalo par dana da se naviknem na izrazenije boje i je*eno dobru crnu, no nakon perioda od sada vec 4mj. sve ostalo mi izgleda naprosto isprano. Cak i frendov one x nema taj dojam boja i kontrasta koji imam na svom mobu, iako je daleko bolji od ostalih obicnih lcd-ova i ima dobar kut gledanja.. Znam, neki ce reci da su boje preizrazene i umjetne, cak i lose pogodjene, no meni bas to sada pase i nebi minja ovaj ekran za ne znam kakav lcd, eventualno neki slcd3 ako bi se pokaza stedljiviji za bateriju, toliko tvrdoglav nisam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#897 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Toplo se nadam da sgs4 neće biti na Exynosu iz sto drugih razloga, a to nije ovo o čemu tipkarate. I dabogda imao gigamoled x2 s+ xz ekran ![]() Anyway, stigle mi danas mat folije za sgs2, negdje prije sam pričao o njima. Folije su debele i dovoljno ih je polegnuti na ekran da se zalijepe... Osjećaj pod prstom kao što sam već pisao je fenomenalan. Na mobu se vidi zrnatost na bijeloj boji i jednobojnim pozadinama, na crnu ne utječe. Napokon nema više rainbow efekta, a i otisci se teže lijepe (ima ih, teže se primaju i gotovo da ne smetaju prikazu slike). Prije toga sam imao običnu foliju gore. Uglavnom, mom prstu je sve bolje od golog stakla. E da, nema više dosadnih refleksija.
![]() |
#898 | |
Dino Saur
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
Hmm. Ja sam si nekako zgrebao ekran i samo jedna crtica mi se vidi i to samo na bijeloj i kricavoj pozadini, i bas je ta "rainbow boja". Totalno ne primjetno, ali nekad zna upasti u oko. Moze li tomu pokoci ta folija? Npr vidi se takva boja kao da s masnim prstom ides po ekranu (nakon nekih masnih lepinja ![]() |
|
![]() |
![]() |
#900 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ono što meni malo smeta kog zmazunga je kućište koje svojim izgledom i materijalom nije na razini high end mobitela. Ok, nije ni ta plastika šrot, ali aluminij ili keramika kao kod HTC-a bi mu bolje odgovarali.
|
|