Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.02.2013., 11:41   #1831
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
svima!

Prvi put ću gubiti vrijeme s stavljanjem custom ROM-a, nadam se da ga neću brickati
gin.tonic je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2013., 18:41   #1832
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
S2...izgleda da su dosta toga promijenili na 3-ki.
Ja sam svoj fleshao bezbroj puta,sto cwm,sto odin i nikad nije dignuo counter osim kad se fleshao custom preko odina. Ili rom ili kernel. Uglavnom,na kraju triangle away odradi posao. AKo bas ne odradi,stavis stari 4.0.4,rootas,resetiras i updateas na offical 4.1.2
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2013., 20:29   #1833
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
A što kaže za currnet binary i za system status? Naravno kad je custom gore preko CWM-a
Mihael je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2013., 21:00   #1834
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor gin.tonic Pregled postova
Prvi put ću gubiti vrijeme s stavljanjem custom ROM-a, nadam se da ga neću brickati
Ma na Nexusima je stvarno jednostavno. Sve se riješava preko fastboota ili adb bridgea, a bootloader se otljučava sa jednom naredbom.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2013., 00:38   #1835
Apacer ft Bozja
Baja!
Moj komp

Apacer ft Bozja's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Nisam toliko dobar sa tim rječnikom, pa ne znam baš što se naziva bootloaderom (iako sam primijetio da je to pisalo kod zadnjih par custom romova koje sam instalirao) i sličnim terminima, ali imam samsung galaxy 3 i5800 i planiram ga uskoro nositi na garanciju, jer mu ne radi onaj utor gdje idu slušalice baš najbolje. Jednostavno je pravo umijeće pogoditi točno i zavitlati žicu da mi muzika normalno svira, jer ako normalno uguram slušalice, uvijek jedna slušalica ne radi i slično, a probao sam sa jako puno slušalica. No, ono što mene zanima je situacija sa tim counterom, jer znam da sam to još prije negdje sasvim slučajno procitao, pa me zanima gdje se može provjeriti i jel se to može kako resetirati bez ikakvih kablova koje ja stvarno nemam i da li korištenje custom roma igra kakvu ulogu pri ostvarivanju garancije na ovo što sam ja naveo. Čitavši zadnje postove, vidim da to ovisi od servisa do servisa, no, ako bih ja vratio stock rom na njega, da li je praksa servisa da oni provjeravaju takve stvari i slično. Hvala!
Staro 09.02.2013., 12:44   #1836
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
A što kaže za currnet binary i za system status? Naravno kad je custom gore preko CWM-a
Ovisi kako stavis cwm i rom . Ako je preko mobile odina onda custom binary:no. Ako je obicno preko odina onda se digne counter. Tako mi je bilo kad sam imao bootloadere od 4.0.4 i custom 4.1.1 . Sad sam na official 4.1.2 pa je sve normal. Counter sam resetirao s triangleaway kad sam vratio sluzbeni 4.0.4 prije stavljanja 4.1.2.
Staro 09.02.2013., 14:47   #1837
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Nisam dobro postavio pitanje.

Staviš sve i resetiraš sa Triangle

Onda gore staviš preko CWM-a custom kernel i custom rom.

Što onda kaže?
Staro 09.02.2013., 16:26   #1838
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Iskreno,nisam to niti isprobao. Resetirao sam Triangleom kad je trebalo,tj za potrebe jamstva. Ostalo me nije zanimalo jel pise counter 1 ili 100 . Tome i sluzi resetiranje countera.I za OTA. A OTA na custom romu po meni nema smisla.
Staro 09.02.2013., 16:30   #1839
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

To je već drugi par čarapa
Staro 09.02.2013., 16:42   #1840
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Da. Samo kad sam fleshao custom fw preko mobile odina,nije mi povecao counter. Toga se sjecam dok sam imao 4.0.4 pa stavio custom 4.1.2. Ali nema veze,nije to toliko bitno,bitno da radi reset ako zatreba
Staro 09.02.2013., 19:38   #1841
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Koristio sam Dorimanx kernel nekih 5-6 dana cisto da vidim sve to. Ok, ima miljon opcija jedino sto sam napravio je prebacio na battery profil i podesio cpu na 100-800 i gpu 108-200mhz uz uvijek isti underclock. Ukratko, ostavim mob 8h na wifi preko noci s 30% bat - ujutro me budi alarm i vidim 1%. I tako drugi dan, treci, reset postavki, update kernela... isto.

Vratio sam sinoc Siyah 5.0.1 i podesio na isti nacin. Preko noci trosi 1% na 1h. Me happy. I osjetno glatkije radi mob na 800mhz. Valjda zbog drugog governora.
Staro 10.02.2013., 12:56   #1842
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Imam problemčić, pokušavam rootat mobitel pa imam par pitanja. Da li postoji negdje online ovaj službeni rom il kak se već zove?

SGS+, TMobile, pošto je još pod garom skoro godinu dana pa ako nešto pođe po zlu, da mogu vratit nazad.

I stvar druga, pokušo sam ući u recovery, Vol+ + Power, i pojavi mi se ona ikona s androidom i kutijom no nakon par sekundi mi se samo upali mobitel. Neuspjevam ići kroz meni, tj. po kartici da dođem do Root-i9001-signed.zip

tnx
Staro 10.02.2013., 13:37   #1843
MiniBe
Registered User
Moj komp

MiniBe's Avatar

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Imam problemčić, pokušavam rootat mobitel pa imam par pitanja. Da li postoji negdje online ovaj službeni rom il kak se već zove?

SGS+, TMobile, pošto je još pod garom skoro godinu dana pa ako nešto pođe po zlu, da mogu vratit nazad.

I stvar druga, pokušo sam ući u recovery, Vol+ + Power, i pojavi mi se ona ikona s androidom i kutijom no nakon par sekundi mi se samo upali mobitel. Neuspjevam ići kroz meni, tj. po kartici da dođem do Root-i9001-signed.zip

tnx
Ne znam sad za tvoj mobitel, ali preporučio bih ti da ga rootaš preko kompa, jer da bi ga rootao tako kako si ti probao trebaš imat instaliran CWM recovery http://mediafire.com/?20b7pr8on31psf3. I onda možeš preko tog recoverya dalje flashat custom ROMove i kernele. znači prvo rootaj preko kompa, onda instaliraj CWM i flashaj custom ROMove, ali ne bi ti preporučio da si stavljaš drugi ROM zato kaj svaki ima nekugrešku ili nedostatak.
MiniBe je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2013., 15:07   #1844
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova

tnx
Izvoli

http://www.hotfile.com/dl/170092960/...2_CRO.zip.html
Staro 11.02.2013., 22:00   #1845
big_daddy
Registered User

Datum registracije: Jan 2008
helppp

pozdrav svima imam galaxy mini s5570,instalirao kies,spojio mob i da napravim update,skine update i da ga instalira i izbaci nekaki eror i od tada kad upalim mob stoji mi ikona mobitela pa zuti trokut pa ikona kompjutera,i nikako vise nece da mi prepozna mobitel na komp,pleaseee helppp
big_daddy je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2013., 01:18   #1846
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Mobitel ti je u Download modu.

Ako kies ne daje nikakvu opciju da proba ponovo onda:

http://www.sammobile.com/firmware/?p...ype=1#firmware

To ti je firmware za hrvatsku.

Flešaj sa odinom

http://dj-android.blogspot.com/2012/...e-samsung.html
Staro 12.02.2013., 12:52   #1847
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor dinos3 Pregled postova
E izvinite decki, to sam se pripremao za flashanje kad mi dode mob sa servisa. A jos ga nema :S. Svakako cu javiti dojmove. Nadam se da ce doci kroz par dana. Nosio sam ga na servis u SE MARK (garancija, tamo i kupljen).
Sad su javili da ce mob doci sutra ili prekosutra.
Znaci ocekujte da cu tad flashati spanjolca
Zanima me smijem li na spanjolcu (4.1.2) u CWMR-u napraviti wipe data. Jer sam citao da se na 4.0.4 hard bricka mob. A da se to izbjegne mora se flashati custom kernel.
dinos3 je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2013., 16:55   #1848
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Stavis GB, full wipe svega, i na to preko odina stavis JB i onda recovery koji zelis i koji je siguran.
Staro 18.02.2013., 17:10   #1849
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Stigli official JB za Notea.
Staro 19.02.2013., 01:33   #1850
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Stavis GB, full wipe svega, i na to preko odina stavis JB i onda recovery koji zelis i koji je siguran.
E ipak sam ovako : inst 4.0.4, pa CWMR pa Siyana pa wipeo sve i flashao rom. Ipak sam se odlucio za custom rom, a ne za spanjolca. Stavio sam Omegu i zadovoljan sam. Imam oko 3 i pol on screen timea.
Staro 19.02.2013., 18:47   #1851
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Imam pitanje u vezi garancije tele2, izgleda da se zagubio račun ali imam ovjeren garancijski list od strane tiska dali garancija vrijedi bez računa ili ne ? ( ZNači dali će europatrade ili agram prihvatiti garanciju bez računa)

EDIT : Kriva tema vjerovatno ali mi je žurno :O

Zadnje izmijenjeno od: Snowrider. 19.02.2013. u 20:40.
Snowrider je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2013., 22:02   #1852
Sonic1984
Premium
Moj komp

Sonic1984's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
ako ti piše datum kupnje na listu trebalo bi ti vrijedit, uostalom nazovi pa pitaj
Sonic1984 je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2013., 22:47   #1853
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Vrijeme je bilo da updejtam mob (SGS2) na JB pa eto, da podjelim par dojmova.

Već dugo sam na Rootboxu 1.8 ICS. Odličan rom, brz (barem sam tako mislio), multitasking solidan (barem sam tako mislio), lagan, mjesecima sam ga s vremenom prilagodio svojim potrebama od teme do funkcionalnosti... Extended baterija redovito izgura 4,5-5,5h screen on timea, ponekad i 6h. Cijelo vrijeme u paru sa Siyah kernelom 4.5+ sa zaključnom 5.0.1 verzijom.

Sve super, rekli bi. Dok nisam probao SlimBeans RC2, a sada i stable1 verziju.

U paru sa Siyah v5 vsync 20130204 verzijom taj rom radi pa usudio bih se reći i duplo ljepše na istim konzervativnim postavkama (100-800MHz). Ono što do sada nisam uopće doživljavao je multitasking - preko dana često palim Ingress igru koja je dosta teška i pocucla fin komad rama. Na SlimBeanu doslovno samo jednom upalim app - ujutro. Kasnije tokom dana app se instantno diže iz backgrounda što bi reklo da se nešto opako promjenilo since ICS era. Kul, a kako to utječe na bateriju? Figa svima vama koji koristite taskmanagere, baterija traje jednako dugo CPU mi je na 100-900MHz (malo sam ga dignuo), a i GPU sada ide do 267MHz (prije je išao samo do 200MHz). Jučer sam na wifiju taknuo 6h screen on. Na 2G-u to izađe cca 4-5h, kako kada. Ispod 4h nikada.

Nije ovo jedini JB rom koji sam probao - probao sam sve od AOKP based Rootboxa, čistog AOKP-a i možda još jedan-dva roma koji nisu vrijedni spomena. I svi do jednog imaju isti problem - zbog nekakvog CM buga ne radi im hotspot. Ma fakof! SlimBeans ima AOSP bazu zato hotspot šljaka.

Eto vam jedne tople preporuke, tj dvije ukoliko ste ICS fan. Vrijeme da promijenim sig
Staro 19.02.2013., 22:55   #1854
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Misliš na SlimBean ili je to baš neki drugi ROM? Može link?
Staro 19.02.2013., 22:59   #1855
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Sad vidim da imaju 2 teme - za 4.1.2 i za 4.2+ verziju. Uglavnom Slim Bean 4.2.1 (bez "s")
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2060541
Staro 19.02.2013., 23:36   #1856
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Aha, ja se ponadao da je neki derivat ili nešto slično .

Zadnji SlimBean 4.1.2 na NS-u je bio dosta bugovit, budem za vikend probao 4.2 kad je već izašla stable verzija
Staro 20.02.2013., 01:35   #1857
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Evo ipak sam otisao na zadnki wanam rom i zadnju siyanovu betu. Mislim da cu duze vrijeme ostati na ovome.
Jel se rootboox planira prebaciti na JB?
Staro 20.02.2013., 08:32   #1858
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Aha, ja se ponadao da je neki derivat ili nešto slično .

Zadnji SlimBean 4.1.2 na NS-u je bio dosta bugovit, budem za vikend probao 4.2 kad je već izašla stable verzija
SlimICS sam koristio jedino, za NS ne odgovaram Btw isti rom imam i na N7 i radi mi isto dobro kao na mobu. Mozda i tebi bude ok onda.
Staro 20.02.2013., 09:18   #1859
rodriguez
....
Moj komp

rodriguez's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Ja na Nexusu S već duže vrijeme furam JellyShot i ROM mi je super.
rodriguez je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2013., 18:36   #1860
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Da čujem, što ne radi i kakav je s baterijom ?

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
SlimICS sam koristio jedino, za NS ne odgovaram Btw isti rom imam i na N7 i radi mi isto dobro kao na mobu. Mozda i tebi bude ok onda.
Vidjet ćemo . Mislim ti Slimovi su meni kao i CM-ovi, na nekim uređajima rade predobro, na nekim imaju popriličan set bugova. Ovisi o devu najvjerojatnije. Sad trenutno furam CM10 zadnji 4.1.2 nightly-20122012 i radi odlično, baterija bolja od svih JB ROM-ova.

Zadnje izmijenjeno od: tutix. 20.02.2013. u 18:45.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na