Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.11.2002., 23:38   #1
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Datum registracije: Dec 2001
Kako zaobići admina?

Ma imam jedan problemcic s kompovima na faksu.
Ludnica download leti 200kila po sekundi, pa sam naskidao malo demoa i nešto filmića.
No kad idem instalirat demo kaže da moram biti logiran kao admin inače ništa.Probao sam prčkati po onim admin toolsima ali ih u toj mapi uopće nema!?
Win je 2000Pro pa ako netko zna...
Staro 06.11.2002., 09:10   #2
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
kod nas u skoli na xp-u imas cak i help za admin password. No svejedno svi znaju shifru, kad profesor tipka slovo po slovo, s kažiprstom desne ruke

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.11.2002., 09:59   #3
Studano
Premium

Studano's Avatar

Datum registracije: May 2002
Svima nama je u krvi da radimo ono sto se nesmije, znam da bi ti htio naci nacin kako instalirati taj demo bez admin passworda, ali taj je password tamo sa razlogom. Ja radim ko admin i znam koliko se manje posla oko odrzavanja mashina ima kada ljudi nemogu instalirati sto im se prohtje (npr. demo).
Ali nemoj misliti da te nerazumijem, kada bi ja bio na tom faksu i ja bi htio napraaviti isto, ako ne radi niceg drugog onda iz dosade.

A sada odgovor na tvoje pitanje, .... kako zaobici password neznam (a ljepo bi mi bilo znat), nadam se da nikako (jer dobio je win2000 neku nagradu za sigurnost) jer ako se to moze onda ce meni i meni slicnima posao postati mnogo tezi.
Staro 06.11.2002., 13:23   #4
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Re: Kako zaobići admina?

Citiraj:
Originally posted by Stormeye
Ludnica download leti 200kila po sekundi, pa sam naskidao malo demoa i nešto filmića.
No kad idem instalirat demo kaže da moram biti logiran kao admin inače ništa.Probao sam prčkati po onim admin toolsima ali ih u toj mapi uopće nema!?
Win je 2000Pro pa ako netko zna...
BUAHAHAHHAHAHAHAHAHA

hehe, i bolje ti je da nista ne isprobavas.
Kako da ti to saopcim, 99.99999% sanse da neces moci zaobici Aministratora. I bolje. Ako sjees komp na faksu, vjerovatno ce taj komp biti ukomiran do ljeta, sudeci po iskustvima kakvi ljudi odrzavaju kompove na faksu.

Sjecam se, dok sam jos studirao, na faksu su zaboravili podesiti sigurnost na jednom serveru, pa je svatko mogao tamo snimati/citati sto je htio. Eh, cega tamo nije bilo... Bila je i cijela baza crackova. Da sam bio zloban, mogao sam im sve to pobrisati, plus maknuti (ili preraditi) boot.ini na serveru, da im se vise nikada ne digne. Da ne kazem da im je trebalo vise mjeseci da to skuze, a sve zato kaj su skuzili da su neki kopirali njihove fajlove po drugim kompovima. Da, moglo se doci i do njihovih privatnih fajlova. Mogao si otvoriti njihove diplomske i ine radnje i potpuno ih izmjeniti. Da ne kazem da su se isti busali kako su oni "administratori".
Uh, sto je smijeha bilo.
Staro 06.11.2002., 14:14   #5
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Studano
... Ja radim ko admin i znam ...
Daj mi onda molim te rastumači kako da na XP-u , koji se koristi na jednom stroju (nema mreže, lokalni useri) dopustim da mogu raditi u programima koje instaliram kao administrator.
konkretno :
stavio sam officexp, corel draw 10, i autocad 2000 na lokalni disk, kad kao user pokušam pokrenuti programe, office ide bez jebemti, autocad mi javi da nemre pisat u registri, a corel mi se uopće ne otvori, neg mi javi upozorenje na kojem niš ne piše, nego samo mi stavi gumb OK!!!
Ajd admin javi kako?!

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
gomila diskovlja sumarum = 2TB
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
igsablja je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2002., 14:35   #6
Studano
Premium

Studano's Avatar

Citiraj:
Originally posted by igsablja
Daj mi onda molim te rastumači kako da na XP-u , koji se koristi na jednom stroju (nema mreže, lokalni useri) dopustim da mogu raditi u programima koje instaliram kao administrator.
konkretno :
stavio sam officexp, corel draw 10, i autocad 2000 na lokalni disk, kad kao user pokušam pokrenuti programe, office ide bez jebemti, autocad mi javi da nemre pisat u registri, a corel mi se uopće ne otvori, neg mi javi upozorenje na kojem niš ne piše, nego samo mi stavi gumb OK!!!
Ajd admin javi kako?!

Nekoliko je odgovora, a ima ih jos mnogo i nakon tih nekoliko...

1. Sve programe morao bi instalirati kao administrator
2. Sveki user ima neka prava, i ako je netko obican user onda on nema pravo da prcka po vecini mjesta ...npr. program file-sima, gdje su obicno instalirani programi, tada ko jedno od rijesenja mozes otici na taj odredjeni folder ala. corel draw10 i preko security-ja odrediti da u tom folderu svi (everyone) mogu raditi sto zele i program bi trebao raditi za sve usere ili samo za jednog ako nadodas samo jednoga (ne zaboravi dati full rights na taj folder.).
3. Najlakse ti je ako vec mozes da si promjenis u user policy sebe ko usera da imas administratorska prava i onda sa samim time dostupnost tim folderima.

To bi ti u vecini slucajeva trebalo pomoci, al najbolje stavi sebe ko administratora na toj mashini kad je vec jedna i onda mos radit sto hoces...

Staro 06.11.2002., 14:43   #7
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Citiraj:
Nekoliko je odgovora, a ima ih jos mnogo i nakon tih nekoliko...

1. Sve programe morao bi instalirati kao administrator
2. Sveki user ima neka prava, i ako je netko obican user onda on nema pravo da prcka po vecini mjesta ...npr. program file-sima, gdje su obicno instalirani programi, tada ko jedno od rijesenja mozes otici na taj odredjeni folder ala. corel draw10 i preko security-ja odrediti da u tom folderu svi (everyone) mogu raditi sto zele i program bi trebao raditi za sve usere ili samo za jednog ako nadodas samo jednoga (ne zaboravi dati full rights na taj folder.).
3. Najlakse ti je ako vec mozes da si promjenis u user policy sebe ko usera da imas administratorska prava i onda sa samim time dostupnost tim folderima.

To bi ti u vecini slucajeva trebalo pomoci, al najbolje stavi sebe ko administratora na toj mashini kad je vec jedna i onda mos radit sto hoces...

Ma ja i radim na njemu što hoću, al imam par, neukih, znaš ono, žena, tast, punica, baka, sestra, stari. Svi bi oni nekaj radili, a pojma nemaju, pa ja fino njima svakome po zaslugama, a ja sve
Tako mi je bolje nego da mi pola kompa zbrišu, jer nisu znali kako radi ono format c:\

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
Staro 06.11.2002., 14:53   #8
Studano
Premium

Studano's Avatar

Citiraj:
Ma ja i radim na njemu što hoću, al imam par, neukih, znaš ono, žena, tast, punica, baka, sestra, stari. Svi bi oni nekaj radili, a pojma nemaju, pa ja fino njima svakome po zaslugama, a ja sve
Tako mi je bolje nego da mi pola kompa zbrišu, jer nisu znali kako radi ono format c:\
Onda ljepo kad instaliras neki program, igru itd.... odi odmah na taj folder koji se je kreirao instalacijom i podesi security prava tko ce moci po tom folderu cackati a ko ne... i to bi trebalo onda biti to.... trebali bi onda raditi programi za koja taj user ima prava da prcka po folderu..
Staro 06.11.2002., 14:56   #9
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Citiraj:
Onda ljepo kad instaliras neki program, igru itd.... odi odmah na taj folder koji se je kreirao instalacijom i podesi security prava tko ce moci po tom folderu cackati a ko ne... i to bi trebalo onda biti to.... trebali bi onda raditi programi za koja taj user ima prava da prcka po folderu..
Fala i živijo

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
Staro 06.11.2002., 15:23   #10
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Ma mogu se ja logirat na Windoze poassword je piece of cake, ali ništa instalirat.
Ma nije ni bitno, boli me peta.
Ali sigurno je zbog Win 2000 koje su nedavno instalirali,prije su bili 98 s kojima se moglo raditi svašta
Oglas

Oglas
Staro 06.11.2002., 16:26   #11
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Ajd, vidim da se ljudi muce s glupostima.

Ima jedan nacin, savrseno logican i bezbolan. Kada napravite novog usera, maknite ga iz "Users" grupe i metnes ga u "Power Users" ili "Administrators". Bolje "Power Users" jer oni mogu koristiti sve normalne programe, i Office, i AutoCAD i CorelDRAW. Mogu i instalirati ponesto, ali ne i one potencijalno opasne aplikacije (po same Windowse).

Anbilivbl koliko efikasno rijesenje.

A di se to porikta? Pazi ovamo. Start=>Settings=>Control Panel=>Administrative Tools=>Computer Management, i tu pod "Local Users and Groups" ima "Users" i "Groups". Dalje je, nadam se, intuitivno. Ako nije, nema vam spasa

Ah, tako je to kada ljudi predju s Win98 na Win2000/XP i ocekuju istu jednostavnost koristenja. Da ne bi bilo zabune, nisam vam otkrio nikakvu "duboku tajnu", vec jednu od osnovnih stvar koju svaki administrator MORA znati. Isto tako, preporucljivo je ne raditi na kompu kao Administrator, vec pod njim samo mijenjati prava i instalirati programe. Cak i za sebe je bolje napraviti si login i preko njega raditi. Ako bas zelite imati administratorska prava, onda se stavite u "Administrators" grupu. S druge strane, zelite li prziti CDe, tada treba imati Administratorska prava.
Staro 07.11.2002., 07:00   #12
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Citiraj:
Originally posted by gpremec
Ajd, vidim da se ljudi muce s glupostima.

Ima jedan nacin, savrseno logican i bezbolan. Kada napravite novog usera, maknite ga iz "Users" grupe i metnes ga u "Power Users" ili "Administrators". Bolje "Power Users" jer oni mogu koristiti sve normalne programe, i Office, i AutoCAD i CorelDRAW. Mogu i instalirati ponesto, ali ne i one potencijalno opasne aplikacije (po same Windowse).

Anbilivbl koliko efikasno rijesenje.

A di se to porikta? Pazi ovamo. Start=>Settings=>Control Panel=>Administrative Tools=>Computer Management, i tu pod "Local Users and Groups" ima "Users" i "Groups". Dalje je, nadam se, intuitivno. Ako nije, nema vam spasa

Ah, tako je to kada ljudi predju s Win98 na Win2000/XP i ocekuju istu jednostavnost koristenja. Da ne bi bilo zabune, nisam vam otkrio nikakvu "duboku tajnu", vec jednu od osnovnih stvar koju svaki administrator MORA znati. Isto tako, preporucljivo je ne raditi na kompu kao Administrator, vec pod njim samo mijenjati prava i instalirati programe. Cak i za sebe je bolje napraviti si login i preko njega raditi. Ako bas zelite imati administratorska prava, onda se stavite u "Administrators" grupu. S druge strane, zelite li prziti CDe, tada treba imati Administratorska prava.
Ispravka krivog navoda :
power useri, barem na XP-u, nemogu raditi u corelu, jer im treba još posebno dati dopuštenja za gledati neke fileove u P.filesima, a i svaki rad ostavlja trag u nekom folderu isto u P.filesima i u rootu.
Znam to zbog prije navedenog problema, ali to je rješeno

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
Staro 07.11.2002., 10:16   #13
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Ispravka krivog navoda
Previse gledas prijenose iz Sabora
Staro 07.11.2002., 10:45   #14
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Citiraj:
Previse gledas prijenose iz Sabora
Bila ja to duhovita opaska, a ne da gledam sabor, nego ni tv ne gledam. Samo vikendom kad posudim dvd, pa uživam malo u home cinema ugođaju! & kokice!!!
A nisam baš primjetio da si mi izložio neku teoriju, il bar suvisli odgovor na to da se kao power user nemreš baš razmahat po sistemu!
A i ovo bum pogledal kad dođem doma, dali to funkcionira, zasad ti vjerujem, al ono, ja ko nevjerni toma, moram sam vidjet jel to to!
Daj zamisli samo koji je to sigurnosni propust ako se možeš logirati kao user, pa onda složiš novog usera, kojeg prebaciš pod administratora!?!?!
Malo mi je to čudno, zar te ne traži admin ovlasti kad oćeš kreirati usera :confused: , il za prebacivanje u tu grupu?
Sutra, sutra bumio vidili, danas doma vidim, pa već ja to istražim, pa me sutra čuješ

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
Staro 07.11.2002., 11:36   #15
razlo
Somewhere around Barstow

razlo's Avatar

Citiraj:
Daj zamisli samo koji je to sigurnosni propust ako se možeš logirati kao user, pa onda složiš novog usera, kojeg prebaciš pod administratora!?!?!
You must be logged on as an administrator or a member of the Administrators group to use Users and Passwords.
Eto ti iz helpa (čak ne moraš po netu čačkati)
razlo je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2002., 12:20   #16
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Malo mi je to čudno, zar te ne traži admin ovlasti kad oćeš kreirati usera :confused: , il za prebacivanje u tu grupu?
Sutra, sutra bumio vidili, danas doma vidim, pa već ja to istražim, pa me sutra čuješ
Hm, dobrodosao u NT svijet. Naravno da trebas imati administratorska prava kada kreiras usere i mijenjas im grupe. Logika, ljudi, logika.

Vidi se da ti skodi.
Staro 07.11.2002., 12:27   #17
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:

Vidi se da ti skodi.
A ja mu to stalno govorim.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2002., 20:37   #18
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Re: Kako zaobići admina?

Citiraj:
A koji je to faks ako smijem pitat? Nekako mi poznato zvuci ono "imali smo 98 i sad je 2000" i "download leti 200kila". Iako je vrlo vjerojatno da je tako sad vise manje na svakom faksu, nece me nitko ubit jel pitam, zar ne?
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2002., 01:30   #19
Robert_L
Premium

Robert_L's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Probajte jedno fakat smješno riješenje za XP. Funkcionira jedino ako admin nije dodatno disejblo tu mogučnost. Jednostavno dignete XP u SAFE MODE-u. Odete tam di admin ide i izbrišete - promijenite password. Malo je destruktivno, ali RADI!
Ponavljam, radi ako je login & password kreiran po default-u. Živijo
Staro 08.11.2002., 06:52   #20
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Citiraj:
Hm, dobrodosao u NT svijet. Naravno da trebas imati administratorska prava kada kreiras usere i mijenjas im grupe. Logika, ljudi, logika.

Vidi se da ti skodi.
Men, pitanje je ove teme bilo kako zaobići administratorske ovlasti, a ti mu savjetuješ da se logira kao administrator i doda još jednog usera administratorima!?!?
Pa di ti je logika???
A ja sam , a ti???

Nemoj mi zamjeriti jer ja sam tek friški u NT svjetu

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
Staro 08.11.2002., 08:59   #21
Studano
Premium

Studano's Avatar

Pitanje: Kako zaobici administratora?

Odgovor: Dodjes pred njega, Kazes mu da stane, letimicno izaberes ljevu ili desnu stranu....i .... Zaobidjesga...
Staro 08.11.2002., 11:22   #22
razlo
Somewhere around Barstow

razlo's Avatar

Citiraj:
Odgovor: Dodjes pred njega, Kazes mu da stane, letimicno izaberes ljevu ili desnu stranu....i .... Zaobidjesga...
razlo je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2002., 15:12   #23
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Pitanje: Kako zaobici administratora?

OD-LI-CHNO!!!!!!!!!
Staro 08.11.2002., 16:37   #24
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

faks?
ajd pgađaj...
mala pomoć: u Splitu je
Staro 09.11.2002., 13:38   #25
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
faks?
ajd pgađaj...
mala pomoć: u Splitu je
tehnički fakultet u Splitu. Ima tako nešto, ili sam zabrijao?
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2002., 15:18   #26
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

zabrijao si..
ekonomija
Staro 12.11.2002., 13:36   #27
Elven
Premium
Moj komp