Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.02.2013., 23:58   #391
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Ma kakav mod Meni je odlican video. "Weapons as entities" sistem je velika stvar, ono sa odjecom je samo jedan od prakticnih primjera. Vide se graficka poboljsanja, unutrasnjosti lijepo izgledaju. Vise se ne nalaze sve stvari na podu na istim mjestima Jedino mislim da su mogli Utes mozda negdje drugdje stavit. Nadam se da ne bude previse military loota tamo.
Rista je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2013., 10:16   #392
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Taman da je standalone isti kao mod ali bez cheatera meni je dovoljno da ga kupim. O trenutnom sistemu respawnanja je govorio i Rocket u videu. To će se mijenjati pa će prostor za muljanje biti puno manji. Meni vrlo bitna stvar. A naravno, standalone će u puno stvari biti osjetno bolji od mod-a.
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2013., 13:07   #393
Nybelung
Guest

Pogledao sam sve Frankieve epizode. Odlične su, bolji je od Walking Dead-a.
Još moram pogledat što je Jack Frags snimio.

Uf, evo Frankie je prije 10 sati izbacio novu epizodu.
  Reply With Quote
Staro 07.02.2013., 17:12   #394
sa20
Premium
Moj komp

sa20's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Pogledao sam sve Frankieve epizode. Odlične su, bolji je od Walking Dead-a.
Još moram pogledat što je Jack Frags snimio.

Uf, evo Frankie je prije 10 sati izbacio novu epizodu.
Frenkie je legenda, mislim da sam svaku epizodu barem dva puta pogledao . Nema tog videa na you tube koji bi gledao 30 il 40 minuta, nemam volje zato al frenkijeve bi gledao i koji sat . Jackfrags je takodjer odlican, fora su mi i njihovi battlefield 3 uradci, stvarno im dobro ide tamo.
sa20 je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2013., 11:19   #395
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Staro 08.02.2013., 11:57   #396
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Da. SweetFX je već dulje u opticaju i super je stvar jer može znatno poboljšati izgled neke igre (boje, kontrasti itd.) a nudi i nekakav FXAA koji nema velike hardverske zahtjeve...nekad se koristio samo u obliku dx9 ili dx10 fajlova koji su se injektirali u glavni folder igre a uključivalo se po on off principu preko jedne tipke na tastaturi...
Staro 12.02.2013., 01:00   #397
kasper_sky
Drive. vruummm,shatatataa
Moj komp

kasper_sky's Avatar

gdje igrate tj. trebam nekog na tsu ili di već da skupa igramo.
dajte mi neki info da vas mogu dobit
kasper_sky je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2013., 13:12   #398
Wolfblade
Premium
Moj komp

Wolfblade's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Evo ja bih mogao opet se vratit na DayZ malo me nostalgija hvata.
Cijenio bih da mi neko pošalje neki kontakt ili nesto pa da se dogovorimo.
Wolfblade je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2013., 23:33   #399
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

I'm such a hero

(2x klik za zoom)
Staro 17.02.2013., 14:40   #400
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

dev blog update

Odgovorili su i na pitanja s twittera..neznam za vas ali meni je drago da su odgodili izbacivanje igre i radili dosta toga "iz početka".
Staro 17.02.2013., 20:56   #401
sa20
Premium
Moj komp

sa20's Avatar

Ima zanimljivih stvari u tekstu. Jedva cekam standalone, al nekako me izjava da ce raditi nove update-ove svaki tjedan vuce na pomisao war-z. Nadam se da se ne bude desilo da svaka nova stvar kosta para, recimo izdaju novi loot pa naplate i slicno to bi unistilo dayz, kao sto vecina to mrzi i u war-z. Nije nikako fer da netko moze novcima kupiti opremu i slicno, naravno za dayz to nisu ni rekli da ce biti, samo mi malo "smrdi "
sa20 je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2013., 21:48   #402
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor sa20 Pregled postova
Ima zanimljivih stvari u tekstu. Jedva cekam standalone, al nekako me izjava da ce raditi nove update-ove svaki tjedan vuce na pomisao war-z. Nadam se da se ne bude desilo da svaka nova stvar kosta para, recimo izdaju novi loot pa naplate i slicno to bi unistilo dayz, kao sto vecina to mrzi i u war-z. Nije nikako fer da netko moze novcima kupiti opremu i slicno, naravno za dayz to nisu ni rekli da ce biti, samo mi malo "smrdi "
To je sada moda. Koja postaje i praksa. Nažalost. Međutim, mislim da to neće biti slučaj sa dayZ-em.
Staro 18.02.2013., 20:13   #403
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
WarZ je redefinirao pojam 'daylight robbery'. Mislim da Rocket nije glup - stavit ce cijenu igre na nekih 25 dolara/eura. Sto je po meni sica za takvu mrcinu od igre. A daljnji development je 'džaba', slično Diablu 3 npr. Iako je sad D3 50% bolja igra nego kad izišao, cijena je ista

Uglavnom, danas sjela nova grafička, čekam taj standalone ko morski pas surfera, ajmo!
Staro 18.02.2013., 21:10   #404
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Standalone je trebao pratiti price model Minecrafta, dakle neka sića, ali je standalone trebao izači u alphi prije 2 mjeseca i imati takav "alpha" priceing.
Mislim da se sada ploča okrenula, standalone će izlaziti kao full build i nekako mislim da će priceing pratiti build.

Makar to je manje bitno, koliko god da koštala ja kupujem.

Ono što bi trebalo napraviti je napucati Rocketa sa projekta, jer je debil.
Pogazio je svaku riječ koju je rekao u kasno ljeto/ranu jesen.

Zato Rocket, hvala na fenomenalno modu, ali sada, GTFO retard.
Staro 18.02.2013., 22:39   #405
Dejmos
Premium
Moj komp

Dejmos's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Napokon da čujem nešto tipa Rocket je kreten! Do sada sve što sam čuo je samo ogavno uzdizanje lika u nebesa. Nitko mu nemože osporiti DayZ mod, to što je napravio je stvarno odlično ali lik je meni totalno iritantan, pogotovo u ovom zadnjem "gameplay" videu.
Iako se mnogi neće složiti samnom, mislim da DayZ nije toliko inovativan nego je napokon netko napravio igru/mod sa Zombie tematikom koja ima ono nešto (atmosferu) što ostale (npr Left4Dead) nemaju. Zapravo mi je čudno da do sada nitko nije napravio nešto takvo.
Igram DayZ svakodnevno duže vrijeme i nije mi dosadio. Standalone čekam, kupit ću ga sigurno i samo se nadam da neće uništiti stvar sa nekim glupostima. Ovaj zadnji video mi je pomalo razočaravajući obzirom da su potrošili večinu vremena na gluposti i nešto što bi trebalo biti smiješno!?!!
Dejmos je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2013., 23:14   #406
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Zovite lika kak god, al' da je izdao DayZ 1.1 sa 10 fixanih bugova od 40, pozderali bi ga i na kraju bi ispao krele 100%. Ovako, krele je dok igra ne izidje. A onda bumo vidli, al' imam dobar filing.
Staro 18.02.2013., 23:25   #407
Rista
Premium

Rista's Avatar

lol, da napucati rocketa. Bez rocketa nema DayZ-a kakvog poznajemo, as simple as that. Da nema njega standalone, ako bi ga i bilo, bi i dalje nalikovao na ARMA mod. A i svi koji su imalo citali njegove postove znaju koliko je protiv mikrotransakcija. Nema teoretske sanse da se standalone pretvori u WarZ.
Staro 18.02.2013., 23:26   #408
M.U.P.
Premium
Moj komp

M.U.P.'s Avatar

Datum registracije: Feb 2006
a pa tocno to..

Citiraj:
Igram DayZ svakodnevno duže vrijeme i nije mi dosadio
a zahvaljuci tom istom iritantnom retardu..

mislim, malo ste funny.. uzivate u igri i uzivat cete jos zbog necije ideje i onda pocnete pljuvat jer se ne drzi nekih obecanja?

pa koga briga za obecanja i rokove.. jedino investitore i izdavacke kuce..
a vjerujem da se nemaju pred kim zurit, jer imaju osigurana sredstva i kompletiranje igre da izadje kako treba je svakako pozitivno..
ili vam je draze izdavanje poluigre i kasnije bezglavo krpanje i patchanje neceg sto je u temelju zeznuto?

ako bude do ljeta vani super, ako ne, nek bude bare ove godine.. mislim da nemogu oni previse ni cekat zbog interesa koji je ja bi reko na vrhuncu sad, iako ima puuno onih koji nisu ni culi za dayz..
M.U.P. je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2013., 23:43   #409
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Zovite lika kak god, al' da je izdao DayZ 1.1 sa 10 fixanih bugova od 40, pozderali bi ga i na kraju bi ispao krele 100%. Ovako, krele je dok igra ne izidje. A onda bumo vidli, al' imam dobar filing.
Nitko uopće ne spominje alpha/full build kao problem.
Što se mene tiće, neka izda standalone this time next year

Stvar je puno veća od bugova i deadlinea.

Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
lol, da napucati rocketa. Bez rocketa nema DayZ-a kakvog poznajemo, as simple as that.
Lik slaže odjevne kombinacije i lica/boju kože u igri, umjesto da se pozabavi največim pitanjem, private hive-ovima, koje želi izbječi kako god zna, makar ih je do prije par mjeseci hvalio na sva usta.

Zaboli me dali će moj character imati ovakav ili onakav nos, ili manje ili veće sise, ili kakve čizme nosim. Igrači žele malo costumizationa, poigrat se sa brojem vozila ili zgrada na serveru, maknuti ili dodati neko oružje...

Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Nema teoretske sanse da se standalone pretvori u WarZ.
To uopće nije ni upitno.

Citiraj:
Autor M.U.P. Pregled postova

pa koga briga za obecanja i rokove..
Rokovi su nebitni, obečanja su sve...

Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 18.02.2013. u 23:49.
hammer_of_thor je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2013., 02:21   #410
Rista
Premium

Rista's Avatar

Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Lik slaže odjevne kombinacije i lica/boju kože u igri, umjesto da se pozabavi največim pitanjem, private hive-ovima, koje želi izbječi kako god zna, makar ih je do prije par mjeseci hvalio na sva usta.

Zaboli me dali će moj character imati ovakav ili onakav nos, ili manje ili veće sise, ili kakve čizme nosim. Igrači žele malo costumizationa, poigrat se sa brojem vozila ili zgrada na serveru, maknuti ili dodati neko oružje...
Da se radi o najobicnijoj vizualnoj customizaciji likova slozio bih se. Ali odjevne kombinacije predstavljene u prvom videu demonstriraju under the hood promjene u engineu koje nam na duge staze mogu donijeti bezbroj mogucnosti, do sada nevidjenih u OFP/ARMA igrama.

A igraci zele puno toga, pa se na kraju igra pretvori u ovo na sto sad lici. ARMA sa zombijima Jedini plus privatnih hiveova za mene je smanjenje broja cheatera.
Staro 19.02.2013., 08:04   #411
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Citiraj:
Tu si mozda u pravu, ali dodavanje vozila promijeni gameplay. Neka oruzja promijene gameplay (50 cal 1shot sniperi, thermal L85...). Meni izgleda kao da je Rocket svjestan nekih zelja communitya, ali zeli prvo imat kvalitetnu podlogu za igru koja radi na nacin na koji je zamislio, a tek onda omogucit modanje i odvajanje od centralnog hivea.

Isprobao sam stvarno hrpu toga, od Panthere sa 30ak helica/aviona + 100njak vozila, preko Namalska pa do modanog Chernarusa gdje zombiji skidaju 1200 blooda po hitu... Svaki ima i prednosti i mane, a svima je zajednicko to sto svi playeri zele sta DayZ ne nudi - bug/hacker free enviroment i engine prilagodjen igri, a ne igra engineu. A kasnije kad taj faktor pogode, bring on teh modding communitah!
Staro 19.02.2013., 10:35   #412
Dejmos
Premium
Moj komp

Dejmos's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Slažem se sa ovim za odječu... nije da ne bi bilo dobro da ima i ta opcija ali.... ima milijun stvari bitnijih od toga.
Brine me malo to što pišu kako im na dizajnu radi jedan čovjek, programiraju trojica (bubam napamet)... Nekako mi se čini da bi trebalo više ljudi raditi i tada bi stvari bile brže i kvalitetnije. Znam da to nije garancija (EA ima vojsku ljudi pa im baš ne ide uvijek) ali ovako mi to izgleda kao projektić nekolicine entuzijasta, a ne igra koju igraju milijuni ljudi.
Dejmos je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2013., 12:18   #413
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Jebeš odjeću. Neznam jel ste skužil ali fora je u tome da će se moći nekaj nositi i u džepovima. I milijon drugih stvari. Ne kužim od kuda taj negativan stav. Taman da je igra kopija moda s boljom grafikom i bez cheatera ja ću bit sretan ko malo dijete i dam para kolko traže.
Staro 19.02.2013., 12:34   #414
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Da mi je samo vidjeti igru bez cheatera. Onaj koji želi cheati će i cheatati, a hvala bogu danas ima više cheat kodera nego ikada.
Staro 19.02.2013., 13:16   #415
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor PointDexter Pregled postova
Da mi je samo vidjeti igru bez cheatera. Onaj koji želi cheati će i cheatati, a hvala bogu danas ima više cheat kodera nego ikada.
Recimo ja igram igru koja koristi master server kod logina koji čekira sve živo...Dakle prvo login na taj master server pa onda na servere s mapama...Kad se otkrije cheat onda taj koji se logirao gubi account i baj baj. Jebe im se što si kupio igru. Po meni opravdano. Igre su zabava i ako drugima namjerno uništavaš istu onda se jebi. Postoje zašite koje mogu riješiti većinu ako ne i sve cheatere...

A ono sranje od zaštite koje je koristila arma2 probije i nečija baba...Na kraju cijele priče, ako procijeniš da standalone ne vrijedi igrati - nećeš ga igrati i točka. Idemo dalje.
Staro 19.02.2013., 13:55   #416
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
Recimo ja igram igru koja koristi master server kod logina koji čekira sve živo...Dakle prvo login na taj master server pa onda na servere s mapama...Kad se otkrije cheat onda taj koji se logirao gubi account i baj baj. Jebe im se što si kupio igru.
Taj princip koristi vjerojatno svaka suvremenija igra, pa svejedno postoje cheatevi za njih.
Citiraj:
Postoje zašite koje mogu riješiti većinu ako ne i sve cheatere...
Ne postoji takva zaštita koja će kada se jednom napravi funkcionirati za uvijek. A DayZ je takva igra da kada se jednom susretneš sa cheatom, višednevni/tjedni rad pada u vodu.
Dayz Standalone će privući veliki broj igrača, a sa njim i cheatera, naročito ako igra bude "ne skupa".
Staro 19.02.2013., 16:12   #417
Rista
Premium

Rista's Avatar

Ne radi BattlEye tako los posao, samo je ARMA engine previse otvoren po dizajnu za ovakvo nesto. Iskreno se cudim da DayZ funkcionira i ovako kako funkcionira. Standalone se nece rijesiti cheatera, pasivni hackovi ce se sigurno pojaviti ali oduzimanjem moci klijenta stvar bi se trebala drasticno popraviti. Vecina popularnih hackova tipa mass teleport ce biti nemoguca.

Citiraj:
Jebeš odjeću. Neznam jel ste skužil ali fora je u tome da će se moći nekaj nositi i u džepovima. I milijon drugih stvari. .
Upravo u tome je stvar. Ne radi se samo o odjeci, zahvaljujuci promjenama u arhitekturi i oruzja isto postaju objekti koji mogu imati zivotni vijek ili sto god developerima padne na pamet. Lijepo je i vidjet da se sve pljuce ponovno dizajniraju ispocetka bas za DayZ. Ekipa koja bi sto vise vojne opreme nece biti sretna ali sto je tu je
Staro 19.02.2013., 21:05   #418
M.U.P.
Premium
Moj komp

M.U.P.'s Avatar

Citiraj:
Rokovi su nebitni, obečanja su sve...

ovo je malo preideoloski..
dal mene smeta sto se ovaj zaklinjao da ce bit standalone vani do kraj godine i to pogazio jer su potpuno promjenili koncept prerade moda? ni najmanje, dapace.. tebi smeta jer valjda mislis da netko treba drzat do svoje rijeci i kada se radi o njegovom! poslu i proizvodu.. svatko ima nekakav pogled, al igrat na neku moralnost u svemu nema bas puno smisla.. ta ne rade oni nesto za community besplatno ili jer moraju..

Citiraj:
Zaboli me dali će moj character imati ovakav ili onakav nos, ili manje ili veće sise, ili kakve čizme nosim. Igrači žele malo costumizationa
vidis, meni i mnogima je opet drukcije misljenje.. i zele da im se lik sa kojim su prezivili tjedan dana razlikuje od nekog survivora koji gine svakih pol ure..
pa kad izadjes iz auta pred nekog da se vidi raskos i razlika..
to je costumization..

ovo sto ti pricas (dodavanje zgrada/oruzja/vozila) je modanje igre i meni je jasno zasto je to rocketu antipaticno jer mjenjas njegovu ideju i njegovu igru..

meni je osobno drazi defoltni cherno nego cherno sa nakrcanim military zgradama na baloti recimo..

naravno, treba malo promjene, al vrlo brzo to dosadi i quick gear up mjenja koncept igre..
takodjer dodavanje vozila.. .. mjenja koncept igre jer nece bas u apokalipsi bit fancy suvova i sl..

pa opet.. i ja sam admin na serveru i dodajem hrpu vozila i pokoju zgradu, al uvijek mi je drazi "clean" cherno..

mada zapravo pisem glupost jer zasto ne bi bilo za svakog ponesto..

Citiraj:
A igraci zele puno toga, pa se na kraju igra pretvori u ovo na sto sad lici. ARMA sa zombijima
tocno to.. najbolji primjer je onaj devildog i njegov server gdje su napravili upravo to - armu sa zombijima.. njima se svidja.. i meni je zanimljivo, al to je udaljavanje od ideje koja je upravo zbog siromasnosti prije svega vozila toliko napeta..

nego.. u zadnjem razgovoru ja mislim, postavljeno je pitanje fpsa.. i odgovor je negdje u stilu - fps nece rast, vec ce sve radit puno gladje.. obzirom da je meni to jedna od najbitnijih stvari (uz hackanje) malo me rastuzio takav odgovor :/
Staro 19.02.2013., 22:15   #419
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor M.U.P. Pregled postova

nego.. u zadnjem razgovoru ja mislim, postavljeno je pitanje fpsa.. i odgovor je negdje u stilu - fps nece rast, vec ce sve radit puno gladje.. obzirom da je meni to jedna od najbitnijih stvari (uz hackanje) malo me rastuzio takav odgovor :/
Ja imam dovoljno jak komp da to vrtim glatko (pogotovo jel isključim ono sranje od blura koje osim što je gadno i ždere resurse). ARMA2 engine je hardverski zahtjevan jer to je ipak simulacija koja ždere (logično) dosta CPUa a bome i mape su ogromne, ali ogromne...pa fizika, kalkulacije...sve to nije lako optimizirati.
Staro 20.02.2013., 00:28   #420
M.U.P.
Premium
Moj komp

M.U.P.'s Avatar

Citiraj:
Ja imam dovoljno jak komp da to vrtim glatko (pogotovo jel isključim ono sranje od blura koje osim što je gadno i ždere resurse). ARMA2 engine je hardverski zahtjevan jer to je ipak simulacija koja ždere (logično) dosta CPUa a bome i mape su ogromne, ali ogromne...pa fizika, kalkulacije...sve to nije lako optimizirati.

yep, sve to stoji, samo sto je bilo obecano (evo mene sad ko thor da ce se, obzirom na prakticki potpuno preuredjen engine, nac rjesenje i za fps dropove u gradovima.. ostalo ne igra ulogu.. mapa ko mapa je nebitno koliko je velika, jer je procesing u tvom okruzenju (nekoliko km).. problem su silni izracuni u vecim gradovima gdje nakrcanost objekata, zombija koji koriste soldier profil (da se laicki izrazim jer jesam laik), zakrci procesor koji cak ni ne radi 100%.. a to je stvar te optimiziacije gdje se mora nac neki balans da to bude igrivo..

jer meni je i na praznom serveru "neugodno" uc u elektro jer iako se drzi blizu 30fpsa feeling je daleko manje.. a komp je neki prosjek, 6950 i 965be na blizu 4ghz..

suma obala mi je 50-70 fpsa uz iskoristavanje graficke 100%, gradovi je standard uz iskoristavanje graficke ispod 50%.. procesor je uvijek tu negdje blizu 90%..
takodjer uz editiran config i uz ugaseni postprocesing i ostale nepotrebne zderace cpua..
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na