|
![]() |
#1 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() Link: http://www2.serbiancafe.com/lat/disk...6057368.html?9 Prije tri dana,poslije vise od 10 godina od ,,zavrsetka" rata,krenem ja iz Podgorice da sacekam brata iz USA na aerodrom Cilipi.Reko mu ja na vrijeme:,,Brale,sto fino ne sletis na Surcin,pa produzis do PG avionom,prije ces stici nego da se lomatamo po NDH". Hebi ga covjek pun demokratije,oce da svratimo na usput do Dubrovnika da popijemo kafu na stradunu sa njegovom amerkom(hebo je on ![]() brate od 91'tamo se ne ide da ga hebes.Kazu ljudi ma sve je ok,slobodno idi...hrvati su nam ,,braca" sada(naravno to pricaju ,,Dukljani").Jedan poznati Dukljanin je skoro dobio po picici od njegove hrvatske brace u Dubrovniku skoro ![]() Kako se ja navukoh na tu pricu nije mi jasno,al hebi ga navukoh se i krenuh.Na putu do tamo vrtim sjecanja iz 91' i kada smo se malo posjecivali,te ,,prebacivali" i ucili ujkane kako nije pristojno da ponovo dizu glave.Uistinu,ja sam bio na drugom dijelu fronta u Hercegovini,ali nasi(mnogo mojih rodjaka je bilo na Dubrovackom ratistu). Granicu na Debelom brijegu sam prosao bez problema,mada u NDH nijesam isao od 95'zadnji put i to sa puskom u rukama.Taj dio puta od granice do Cilipa mi je potpuno nepoznat.Ko za inat,na jednom dijelu magistrale vrsili su radove te saobracaj iz jednog pravca skrenuli na sporedni put,kroz Konavle. Tu pocinje moja ZONA SUMRAKA! Cim sam skrenu sa glavnog puta umjesto da produzim pravo ja sam na jednoj seockoj raskrsnici skrenu u neke pickince i bukvalno zalutao.Vidim starac neki petlja oko svoje ograde nesto,pridjem i pitam ga kako da se vratim na put. Djedurina me osmotri dobro,zagleda tablice na mojem golfu4(PG),i pocne provocirati.Te je sam li dosao da plackam,silujem,palim...gluposti trabunja.Okupise se tu nekolko mjestana(sve bivsi bojovnici).Jedan mi pridje i potegnu za kvaku,veli da provjeri jel auto ukraden u Konavlima 91'(vozim golfa 4).Ja ga opsovah i dodah gas,ujkan se zatetura i vidjeh u retrovizoru kako pade koliko je dug i sirok. E sad ja ne znam put,vozim onim konavalskim seockim lavirintima,cini mi se sve vise se udaljavam od magistrale.Kad na jednom ispred sebe traktor se namjesta ko da mi hoce da me blokira.Ima veliku prikolicu i zagradjuje mi put.Sta sada...momak od nekih 19 god sjedi za volanom i ceri se.Gledam u retrovizor ocekujuci da se pojavi ona bratija sa ceste.Sviram klincu da se makne,ali on se samo zlosutno ceri(pretpostavljam da su ga ,,mobitelom" uputili sto ce cinjeti njegovi).Ko u losim filmovima.Razmisljam sto da cinim.Osjecam se ko da sam ponovo u 91'.Krenem u rikverc,a onaj momcic skoci iz traktora i zavitla prema meni neku guku,nemam pojma sta bi i pogdi mi haubu na kolima.Puce i odbi se prema sofersajbni.Ona na srecu ne popusti,ali ciknu. Znam da ako se zaustavim puce mi pogibija,vise ih je,a ja nemam nikakvog oruzja.Okrenuh se gotovo pod rucnom.Gas i pravo nazad kuda sam dosao.Sa lijeve strane na seockoj raskrsnici,vidim druzinu kako pristize nekim malim traktorcetom sa prikolicom,njih sigurno 10-tak,pokupili se uz put.Skrenem desno i poslije vratolomne voznje srecom izbijem na magistralu. Na cilipe sam bio malo poslije toga.Gledam auto,hauba ulupjlena,staklo ciknulo... Docekam brata,izljubimo se kako dolikuje poslije vise od 5 godina.Oce da idemo do Dubrovnika.Kad sam mu pokazao kola,odustao je od toga nauma,a amerki objasnio da cemo pice popiti na neko ljepse mjesto, u Herceg Novom. Na Debelom Brijegu,kad sam ustaskim policajcima rekao kako sam se proveo u njihovu drzavu i pokazao ostecenja na autu,rekli su :,,A sto cete gosparu,vase tablice podsjecaju nase ljude na cetnicke zulume iz 91'." A ja mu odgovorih:,,Iskreno,mnogo mi je dargo sto me docekaste ovako,nijeste iznevjerili moju sliku o vasoj "drzavi,,,a kola su najmanji problem,sledeci put me ovdje samo mozete vidjeti u uniformi i sa puskom u rukama!". Eto kakva je danasnja NDH,ista ko i 41' i 91'.Svaki Srbin,koji tamo ode ide na sopstvenu odgovornost i neka ,,za sobom ostavi sve svoje nade". |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Zalosno...
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Ma sta zalosno covjece?? Pa sad kad su nasi isli igrat protiv Bugara kako su nas Srbi docekali? Batinama! Ko ih jebe, sami su si to zakuhali. Do 91 su mogli normalno granicu prelazit.
#4 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Nekako živo sumnjam da se to zbilja dogodilo, tip malo previše puta spominje pušku i uniformu. Samo nenormalna osoba ako je bila na fronti se želi vratiti tamo. Čitam poruke likova koji se tamo skupljaju. Očito nisu ništa naučili od devedesete naovamo. Ali ako treba, tu smo da ponovo udjelimo lekciju dok ne nauče. Sve u svemu, tip je ili lud ili provocira. U oba slučaja ga treba ignorirati. EOD. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#7 |
act of God
Datum registracije: Oct 2004
|
Lik jede govna i sere gluposti. Dobro nije rekao da mu je raketa od zolje proletila kroz lijevo i izasla na desno staklo te se on srecom uspio sagnuti.
#8 |
Premium
|
Vjerovatno lik i sere, no u nasoj lijepoj državi jako puno ljudi brije na ustaštvo i takve stvari.Pola Hrvata su nacisti i to je jako žalosno...
#9 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ja brijem na jedinstvo svih ljudi na ovom pokvarenom svijetu.Ne želim se ni preseravat niti prenemagat, ali jednostavno tako razmišljam.Meni su svi jednaki, bio to srbin, slovenac, mađar ili netko drugi..
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ne može se ni otvoriti neka tema da se ne počne brijati o politici. A svi dobro znaju da toga na PCE-nema. Rekao sam ne jedamput da takva izdrkavanja možete do mile volje guštati na: http://www.forum.hr/forumdisplay.php?forumid=8 |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|