Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.01.2013., 18:00   #1
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Exclamation Windows 8 update skršio diskove...

Ovo je više kao obavijest nego potraga za rješenjem. Nakon nekih 4-5 dana rada isključivo u Windows 7, restartam PC i odem u Windows 8 samo da provjerim da li Multimedia Centar radi OK. Restartam da ponovo odem u Windows 7 i vidim da se prilikom gašenja Windowsa 8 instalira nekih 50 zakrpa. Pustim da se to instalira i odem i nađem PC ugašen. Uključim i PC pokreće popravak startanja Windowsa 7 i javlja da ne može popraviti. Probam otići u Windows 8 i javlja da ne može startati niti Windows 8. Odem u Repair Console, svi diskovi su markirani da ih se treba provjeriti, i pustim sve da se provjeri. Nakon toga Windowsi uredno rade s time da mi je chekiranje pobrisalo hrpu fajlova koji su nedavno snimljeni na jedan disk i jedan disk mi je u potpunosti nedostupan (Access denied).
I Win 7 i Win 8 su legalni, AV u Win7, Win8 nisu niti korišteni za surfanje jer niti svi drajveri još nisu instalirani i provjera ne nalazi nikakve viruse/trojane.
Smatrajte se upozorenima da jednostavna automatska radnja kao što je update u Windows 8 može napraviti velikih problema. Drugo objašnjenje ne nalazim, imam UPS, dobro napajanje i sve je radilo OK do ovog updatea Windowsa 8.
Sad me još čeka postupak povrata podataka tako da veselje nije gotovo.
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2013., 18:13   #2
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
To je meni isto dogodilo, prije cca godiu dana na Windows 7, kasnije sam pogledao taj update i pisali su ti simptomi kao sto se i meni dogodilo, a ocito ih nije briga i svejedno su ga pustili u produkciju. Od tada sam iskljucio updatove i uvijek instaliram updatove rucno, naravno prvo ih provjerim.
Oglas

Oglas
Staro 29.01.2013., 20:50   #3
klem
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
naučio sam na svojoj koži par puta divne stvari s windows updateom ....zato više nikad ne updateam ništa i tako mi najbolje windowsi rade

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na