Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.01.2013., 19:09   #1711
Purger155
Premium

Purger155's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
kod mene još ništa, VIP, CSC: SEE...
Purger155 je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2013., 01:03   #1712
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Jel to original csc od telefona ili si stavljao custom rom?
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2013., 15:27   #1713
slish480
Yeeepiyaye
Moj komp

slish480's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Pozdrav imam SGS i9000 sa stock firmwareom 2.2 i htio sam stavit novi firmware, napravio sam sve kako pise u pocetnom postu teme (rootao uspjesno) i kad sam trebao ici instalirati CWM probao prvo preko rom managera i nije htjelo i onda sam isao preko drugog nacina koji je opisan preko odina i nakon toga mob samo prikaze galaxy s gt-i9000 screen i restarta se i tako unedogled. Sto mi je ciniti mogu li samo PDA, iz stock firmware-a t-mobile, koji ima za skinuti probati njega sad flashati hoce li to proraditi?

EDIT: Uspio sam flashao sam samo PDA sa stock firmware-a i evo radi.

Zadnje izmijenjeno od: slish480. 20.01.2013. u 15:47.
slish480 je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2013., 17:17   #1714
sjaksic
Registered User

Datum registracije: Oct 2012
Citiraj:
Autor sjaksic Pregled postova
Sad sam ga rootao preko one clicka, skinuo sam room jelly been, stavio ga na mob preko usba, sad kad odem u recovery nemam izbornik kao prije ima samo reboot system now, apply update from sdcard, wipe data/factory reset, wipe cache partition....odem oba wipe, onda aply update from sd card odaberem room, i dobivam verify error tako nešto....

Nitko nezna riješenje? :/
sjaksic je offline   Reply With Quote
Staro 20.01.2013., 20:22   #1715
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Treba to custom recovery.
Mihael je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2013., 00:17   #1716
poquel1n
Premium
Moj komp

poquel1n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Lijep pozdrav,

posto je topic velik, a cisto sumnjam da je itko imao ovakav problem.
Radi se o sljedećem, vratio sam galaxy S2 na tvorničke postavke, upalim ga kad ono crni ekran sa vremenom u desnom kutu, baterijom i wifijem na koji sam se uspio spojiti.
Slike u attachu.

1. Neće da ga prepozna preko keisa
2. Neće da ga računalo prepozna kao samsung usb composite device
3. Odin neće da ga prepozna u download modeu.

Ugl. kao što vidite nemogu ući u nikakav menu osim onaj na drugoj slici kad slidam prema dolje, nemogu uci u nikakve postavke i sl.

Što mi je činiti, probao sam koristiti i druge kablove i ista stvar, samo oće da puni mobitel ali neće da ga računalo prepozna kako bi firmware mogao nanovo instalirati.

http://www.bug.hr/_cache/aaa309e08c7...4cb65a0a0b.jpg
http://www.bug.hr/_cache/b175d52b4e2...0d59103bca.jpg
poquel1n je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2013., 00:25   #1717
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Meni to izgleda kao da se launcher zdrmao, samo ne mogu se sjetiti da bi zbog toga mob bio neprepoznatljiv za komp. Imaš možda custom recovery u paru s rootom ili je sve čisto?
Staro 21.01.2013., 00:44   #1718
poquel1n
Premium
Moj komp

poquel1n's Avatar

Ne znam kako bi to mogao znati nisam upućen baš dobro u android, nemogu pristupiti ničemu drugome osim ovome što je na ekranu. Nikakve opcije, da napravim usb debug ili nesto. Samo mogu wifi ukljucit, bluetooth, gps ali nista nije vidljivo na ekranu kao pokrenuta aplikacija.
Staro 21.01.2013., 02:39   #1719
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

jesi li stavip dobre usb drivere? Ako nisi imas na prvoj stranici drivere pa probaj. Odnosi se na DOWNLOAD MODE.
Staro 21.01.2013., 11:27   #1720
poquel1n
Premium
Moj komp

poquel1n's Avatar

Jesam, pokusao sam sa starim i novim driverima, nece da ga prepozna... pokusat cu jos koji put. Kazem jedino ga puni :/
Staro 21.01.2013., 11:34   #1721
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
ček, nisi napisao jel to službeni rom ili custom? Imaš CWM?
tor je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2013., 13:39   #1722
poquel1n
Premium
Moj komp

poquel1n's Avatar

Vjerujem da je custom room, ovako sad ću objasniti detaljno kako se to dogodilo.

Prva stvar mobitel je bio na garanciji, imao je problema sa hvatanjem mreže.
Vratili su ga nazad radio je normalno, i ja sam isao reset na tvorničke postavke.
I kad sam to uradio ovo mi se dogodilo.
Moram napomenuti da vjerujem da je custom room i da je taj koji je to radio nesto zeznuo, jer nece da mi prikaže IMEI nikako... a prije je mogao ici na sve kartice sada nemoze, barem kad mi je dosao sa popravka nije mogao.
Mobitel mi treba hitno za viber i mail, tako da bi htio to sto prije rijesiti, necu ga nositi na garanciju opet jer nema smisla da čekam 10+ dana ako mogu riješiti sam.

Serijski mu je firmware bio od BH Telecoma.
Staro 21.01.2013., 13:51   #1723
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ajde lijepo ugasi mob i upali ga na sljedeći način:
drži cijelo vrijeme tipke vol up i home,
stisni i drži power tipku dok ne vidiš samsung tekst, tada pusti power tipku, ali nastavi držati druge dvije,
nakon 5 sekundi trebao bi biti u recoveryju pa pusti tipke i uslikaj da vidimo kako to izgleda.

I kako to misliš "taj koji je to radio možda je nešto zeznuo"? Tko je sve radio na tom mobu? Jesi ti ikada išta radio na njemu? Ako si ga samo nosio u servis oni ti nisu sigurno stavljali custom rom, a tako sam te ja skužio Brate, raspiši se malo, nemoj da čupamo iz tebe podatke kao iz uplašenog djeteta, sve nam reci što znaš onako lijepo po crticama da pohvatamo priču.
Staro 21.01.2013., 14:02   #1724
poquel1n
Premium
Moj komp

poquel1n's Avatar

Mobitel posjedujem tek par dana, koristio ga je moj brat rekao je da ga je sam otkljucao i da je fercerao dobro, sve kartice je mogao koristiti. Čak i nakon update na najnoviji ice cream sandwich kartice su radile i sve je bilo super. Dok ja nisam uradio factory reset. Budem usliko to sta se pojavljuje.
Staro 21.01.2013., 14:55   #1725
poquel1n
Premium
Moj komp

poquel1n's Avatar

Evo slike http://i47.tinypic.com/14k8s5z.jpg

Posto je slikano sa nokiom 3310 aka iphone losa je slika, piše sljedeće

Android system recovery <3e>
Volume uo/down to move highlight:
powe button to select.

reboot system now
apply update from external storage
wipe data/factory reset
wipe cache partition
apply update from cache

# Manual MODE #
-- Appling Multi-CSC...
Aplied the CSC-code : XEU
Successfully applied multi-CSC.
Staro 21.01.2013., 16:23   #1726
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Napravi wipe data iako sumnjam da ce ti to pomoci ako nemas IMEI. Ali probaj ne kosta nista. Jesi probao original kabel za download mode?
Staro 21.01.2013., 17:50   #1727
poquel1n
Premium
Moj komp

poquel1n's Avatar

Jesam neće ništa od toga da ga pokrene ...
Staro 21.01.2013., 18:14   #1728
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
onda je moguće da si popušio emmc bug. Ako je pod garom, nosi. Ako nije, imaš vrlo skup držač papira u uredu
tor je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2013., 18:59   #1729
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor poquel1n Pregled postova
Jesam neće ništa od toga da ga pokrene ...
Jesi wipeo datu? Jel ti se pokazuje slika na ekranu?
dinos3 je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2013., 19:01   #1730
poquel1n
Premium
Moj komp

poquel1n's Avatar

Pokazuje se, radi touch sve, samo nemogu uci u menu crni je ekran. Jedino onaj sta se slajduje.

EDIT Slike:

http://www.bug.hr/_cache/aaa309e08c7...4cb65a0a0b.jpg
http://www.bug.hr/_cache/b175d52b4e2...0d59103bca.jpg

Zadnje izmijenjeno od: poquel1n. 21.01.2013. u 19:06.
Staro 21.01.2013., 19:15   #1731
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Tebi je mob hardverski ispravan, hebe te softver. Download mode bi ti morao šljakati, probaj na drugom kompu. Sve što ti treba je u prvom postu: Odin, ICS rom po izboru s liste (gledaj samo stock romove) i driveri. Uspostavi vezu između kompa i moba u download modu i prati upute za flešanje iz prvog posta. Nipošto ne instaliraj Kies (ako radiš na drugom kompu).

Mogao bi isto to probati i na svom kompu ako uspiješ ukloniti Kies smeće i uredno instalirati drivere.
Staro 21.01.2013., 19:36   #1732
poquel1n
Premium
Moj komp

poquel1n's Avatar

hvala lijepo pokušat ću na drugom računaru pa ćemo vidjeti, jel mora biti od BH telecoma firmware?

EDIT:

evo pokušao sam i na drugom računalu, uredno sam instalirao drivere, i opet ga komp neće prepoznati...
Moram napomenuti jos jednu stvar, da sam jednom radio factory reset al sam po sebi se popravio ne znam ni ja kako samo nije imao IMEI i nije mogao niti jednu karticu primiti,
i onda sam opet radio reset zbog kartice i sad je isti K al nece da se popravi. Izbacuje mi isto na one prve dvije slike "Application installer is not responding. Would you like to close it?"

Zadnje izmijenjeno od: poquel1n. 21.01.2013. u 20:43.
Staro 22.01.2013., 16:43   #1733
trpi
Guest

zelio bih rootati svoj note 2 zbog titanium backupa i jos par odlicnih aplikacija. totalni sam noob sto se tice toga nikad nisam radio i ne kuzim se.
malo sam googlo:
http://galaxynote2root.com/galaxy-no...asiest-method/
odnosno http://www.youtube.com/watch?v=NFHZ535L7is

cini se lagano, ako netko moze provjeriti jel to u redu i preporuceni postupak(trebam li pripaziti na firmware, kernel, build number ili sl). zelim samo dobiti pristup rootu bez ikakvog diranja firmwarea i sl.

par pitanja:
1. rizici? jel moze postati neupotrebljiva cigla? malo mi je bed igrati se sa mobitelom od 4 tisuce kuna.
2. root mi dira binary counter, neki pimpek ugradjen od samsunga da broji flashanje custom romova i rootanja, te voida jamstvo. jel postoji mogucnost zaobici to, nasao sam neki program https://play.google.com/store/apps/d...bmdsZWF3YXkiXQ.. jer ne bih volio izgubiti jamstvo na mobitelu od 4 tisuce kuna.
3. jel ga isto tako lagano unrootati ako zatreba zbog garancije, te jel treba raditi neke backupove firmwarea i stajaznam prije rootanja da bi se kasnije moglo unrootati...
4. gubim li rootom mogucnost updateanja preko mobitela ili samsung kiesa, svaki cas bi trebao stici update na 4.1.2..... ili mogucnost updatea ostaje ali ga update opet zakljuca(unroota)?
  Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 16:52   #1734
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor poquel1n Pregled postova
hvala lijepo pokušat ću na drugom računaru pa ćemo vidjeti, jel mora biti od BH telecoma firmware?

EDIT:

evo pokušao sam i na drugom računalu, uredno sam instalirao drivere, i opet ga komp neće prepoznati...
Moram napomenuti jos jednu stvar, da sam jednom radio factory reset al sam po sebi se popravio ne znam ni ja kako samo nije imao IMEI i nije mogao niti jednu karticu primiti,
i onda sam opet radio reset zbog kartice i sad je isti K al nece da se popravi. Izbacuje mi isto na one prve dvije slike "Application installer is not responding. Would you like to close it?"
Vjerojatno imas emmc bug. Ili ga nosi na garanciju,ili ga daj nekom serviseru koji se bavi mobitelima na popravak.
Drugo,ponekad se zezne bootloader,zato ne prepoznaje download mode i treba reparaciju bootloadera preko jtag opreme.
Galaxy s2 ima jos jedan problem a to je usb prikljucak. Malo pomalo gubi konekciju i na kraju radi samo punjenje. Ponekad treba mijenjati plocicu s usb konektorom.
Ako sve to ne upali onda je crko flash chip i ne gine zamjena.
Staro 22.01.2013., 16:55   #1735
Purger155
Premium

Purger155's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Jel to original csc od telefona ili si stavljao custom rom?
original sve...no telefon sam riješio neki dan pa se od sada družim sa Nexusom 4...
Purger155 je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 16:57   #1736
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
...Galaxy s2 ima jos jedan problem a to je usb prikljucak. Malo pomalo gubi konekciju i na kraju radi samo punjenje...
jiz, za ovo nisam cuo ? otkud sad to?
jel jako rasprostranjeno?
jel se radi o nekakvoj degradaciji materijala, ili jednostavno se smatra da ce nakon odredenog broja iskapcanja/ukapcanja doci do odredenog ostecenja konekcije?
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 19:29   #1737
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
zelio bih rootati svoj note 2 zbog titanium backupa i jos par odlicnih aplikacija. totalni sam noob sto se tice toga nikad nisam radio i ne kuzim se.
malo sam googlo:
http://galaxynote2root.com/galaxy-no...asiest-method/
odnosno http://www.youtube.com/watch?v=NFHZ535L7is

cini se lagano, ako netko moze provjeriti jel to u redu i preporuceni postupak(trebam li pripaziti na firmware, kernel, build number ili sl). zelim samo dobiti pristup rootu bez ikakvog diranja firmwarea i sl.

par pitanja:
1. rizici? jel moze postati neupotrebljiva cigla? malo mi je bed igrati se sa mobitelom od 4 tisuce kuna.
2. root mi dira binary counter, neki pimpek ugradjen od samsunga da broji flashanje custom romova i rootanja, te voida jamstvo. jel postoji mogucnost zaobici to, nasao sam neki program https://play.google.com/store/apps/d...bmdsZWF3YXkiXQ.. jer ne bih volio izgubiti jamstvo na mobitelu od 4 tisuce kuna.
3. jel ga isto tako lagano unrootati ako zatreba zbog garancije, te jel treba raditi neke backupove firmwarea i stajaznam prije rootanja da bi se kasnije moglo unrootati...
4. gubim li rootom mogucnost updateanja preko mobitela ili samsung kiesa, svaki cas bi trebao stici update na 4.1.2..... ili mogucnost updatea ostaje ali ga update opet zakljuca(unroota)?
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1933542
ROOT, u odinu, sve upute imaš u drugom postu

1.teško
2.da, da triangle away radi na stock rom+kernel isti developer je napravio obe aplikacije Chainfire
3.da, imaš u Supersu alikaciji unroot
4.vrlo vjerojatno da, ali možda će ti raditi, u triangle away uključi opciju koja čuva ota bilo je govora u samsung temu, a uvijek ti ostaje update preko odina, root i triangle away opet - čas posla
Mihael je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 20:37   #1738
Rudy
Premium
Moj komp

Rudy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Da li se mogu nekako s S3 spojit na wifi koji ima security "WPA2 Enterprise" koji mi je na faksu (dakle treba username i pass za spojiti se)?
Kada rucno unosim wifi, upisem ime no pod security imam samo
wep
wpa/wpa2 psk
802.1x EAP
Staro 22.01.2013., 20:40   #1739
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
802.1x EAP koristiš. I ti si mi ferovac...
Staro 22.01.2013., 23:08   #1740
trpi
Guest

Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1933542
ROOT, u odinu, sve upute imaš u drugom postu

1.teško
2.da, da triangle away radi na stock rom+kernel isti developer je napravio obe aplikacije Chainfire
3.da, imaš u Supersu alikaciji unroot
4.vrlo vjerojatno da, ali možda će ti raditi, u triangle away uključi opciju koja čuva ota bilo je govora u samsung temu, a uvijek ti ostaje update preko odina, root i triangle away opet - čas posla
u jbt, ovako brzo i jednostavno nisam ocekivao, mislio zajebancija oko roota kao da slazes atomsku bombu

jipiii imam rootan mob

tnx man
  Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno