Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.01.2013., 22:27   #6511
Scorpius
Premium
Moj komp

Scorpius's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
stoje pitanja... ili si nabavi krivu zvučnicu ili nisi spojio na gramofonski ulaz.
Igla je dobra, tj original za taj model. Da, pojačalo mi nema gramofonski ulaz.
Zar gramofon mora imati "poseban" ulaz, tj. drugačiji od drugih ulaza?

Scorpius je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2013., 22:29   #6512
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
naravno da mora... gramofoni daju izlaz jako male snage i trebaju dobro pretpojačalo kako bi to sve bilo na mjestu.

čitaj nije isto kao i drugi ulazi.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2013., 22:32   #6513
Scorpius
Premium
Moj komp

Scorpius's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
naravno da mora... gramofoni daju izlaz jako male snage i trebaju dobro pretpojačalo kako bi to sve bilo na mjestu.

čitaj nije isto kao i drugi ulazi.
Zahvaljujem na brzom odgovoru

Scorpius je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2013., 22:36   #6514
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

nema frke... ako misliš koristiti dotično int. pojačalo za taj gramofon, onda nabavi neki pre-phono i zvekni na bilo koji ulaz.
Staro 15.01.2013., 08:46   #6515
Pizz
Registered Abuser
Moj komp

Pizz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
gdje se kod nas moze pogledati za nekakav solidan 24/192 DAC, imao sam priliku prosli vikend vidjeti

http://www.theabsolutesound.com/arti...e-399-miracle/

al mi je 2200kn malo previse momentalno
(mislim da je cak proglasen uredjajem godine)

jedini uvjet da nije SPDIF

evo nekih uredjaja koje sam nasao na ebayu kak vam to izgleda

http://www.ebay.com/itm/Ultra-HiFi-S...item3f0af9ac96

http://www.ebay.com/itm/HiFi-24bit-U...item19cdb78c1f
Pizz je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2013., 15:47   #6516
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Pizz Pregled postova
gdje se kod nas moze pogledati za nekakav solidan 24/192 DAC, imao sam priliku prosli vikend vidjeti

http://www.theabsolutesound.com/arti...e-399-miracle/

al mi je 2200kn malo previse momentalno
(mislim da je cak proglasen uredjajem godine)

jedini uvjet da nije SPDIF

evo nekih uredjaja koje sam nasao na ebayu kak vam to izgleda

http://www.ebay.com/itm/Ultra-HiFi-S...item3f0af9ac96

http://www.ebay.com/itm/HiFi-24bit-U...item19cdb78c1f

Ako "nije SPDIF" znači "da ima USB" onda pogledaj ovo:

http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=8502

Nije 24/192 nego 24/96, ali u kontekstu kvalitete zvuka nije ključno, barem dok nemaš hi end opremu i dovoljno hi-res snimki.

Ako baš mora biti 192, onda mislim da se cijene kreću oko ove Micromegine;

ovaj ima 192 baš na s/pdif-u
http://www.musicalfidelity.com/produ...eries/v-dacii/
pa ti treba još
http://www.musicalfidelity.com/produ...ies/v-link192/

sve skupa 3 soma kuna.

Takvih ima još nekoliko, pa mi se čini da je Micromega još i najpovoljnija. Prosurfaj Kingrex, M2 Tech, Pro Ject - svi imaju poneki model.
jean luc je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2013., 18:06   #6517
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pitanje za sve vas koji se razumijete u audioakustiku.
Posto vidim da je u ronisu na akciji denon avr 1713 koliko je to dobro pojacalo za 5.1 sustav za iskljucivo gledanje hd filmova u dts.u sve ostalo ce biti u manjem obujmu.
Uz to bi uzeo JBL Cinema 500 zvucnike. E sada pitanje da li je to dobar odabir ili da nesto promjenim. Budzet za oboje je oko 6000kn. A posto je denon na akciji u ronisu cini mi se kao jako dobra kupnja.
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2013., 09:16   #6518
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
Pitanje za sve vas koji se razumijete u audioakustiku.
Posto vidim da je u ronisu na akciji denon avr 1713 koliko je to dobro pojacalo za 5.1 sustav za iskljucivo gledanje hd filmova u dts.u sve ostalo ce biti u manjem obujmu.
Uz to bi uzeo JBL Cinema 500 zvucnike. E sada pitanje da li je to dobar odabir ili da nesto promjenim. Budzet za oboje je oko 6000kn. A posto je denon na akciji u ronisu cini mi se kao jako dobra kupnja.
Denon je sasvim solidan...nemoj nasjesti na one zagovarače pojačala za 2.0 ili 2.1 sistem koji "rade isto kao i 5.1 sistem"...

za zvučnike pogledaj i CA, negdje sam vidio njihov 5.1 sistem koji je bio dobro ocjenjen.
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2013., 11:38   #6519
Crni_007
Premium
Moj komp

Crni_007's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Kod mene stariji reciver (Denon 1306) u kombinaciji sa zvučnicima DALI Concept 1, 2 i center obavalja odlicno posao za HT namjenu,a nije lose ni za povremeno slusanje muzike, tako da vjerujem da ovaj 1713 moze biti samo bolji....navedene JBL zvucnike nisam imao prilike cuti, ali se svakako prije kupnje dobro informiraj o njima, ili najbolje poslusaj tu kombinaciju....
Crni_007 je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2013., 20:50   #6520
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kako bi bilo najbolje spojiti Audigy na receiver? Analogno, SPDIF ili digitalno?

Konfiguracija je stereo, Dolby đinđe nisu bitne, većinom za muziku i evenualno koju igru tu i tamo.
Staro 16.01.2013., 20:51   #6521
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

spdif = digitalno... optika i bok, vjerovatno risiver ima bolji dac od audigy, ali nisam baš istraživao pa će morat netko uletiti.
Staro 16.01.2013., 20:57   #6522
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
A nije neki pretjerano skupi receiver - Yamaha RX357... zvučnici Dali Concept 2.
Znači, to bi tribalo digitalno prištekat?

Onda mi niti ne triba audigy? Nego može i onboard tipa Realtek 892 priko optike ili spdifa?
Staro 16.01.2013., 21:08   #6523
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma tak jasno... možeš ti i test napraviti solo - spoji onboard optiku/rca na dac i slušaj, pa nakon toga spoji analogne izlaze i slušaj.

koji ti bolje zvuči tak spoji.
Staro 18.01.2013., 07:38   #6524
Pizz
Registered Abuser
Moj komp

Pizz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Ako "nije SPDIF" znači "da ima USB" onda pogledaj ovo:

http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=8502

Nije 24/192 nego 24/96, ali u kontekstu kvalitete zvuka nije ključno, barem dok nemaš hi end opremu i dovoljno hi-res snimki.

Ako baš mora biti 192, onda mislim da se cijene kreću oko ove Micromegine;

ovaj ima 192 baš na s/pdif-u
http://www.musicalfidelity.com/produ...eries/v-dacii/
pa ti treba još
http://www.musicalfidelity.com/produ...ies/v-link192/

sve skupa 3 soma kuna.

Takvih ima još nekoliko, pa mi se čini da je Micromega još i najpovoljnija. Prosurfaj Kingrex, M2 Tech, Pro Ject - svi imaju poneki model.
da, ono kaj sam htio rec je da na maticnoj imam optical spdif al na pojacalo se mogu samo sa cincevima spojit, inace frend ima od m2tech odlican usb i prodaje ga al meni ne koristi jer ima samo spdif
http://www.m2tech.biz/hiFace/5.jpg
Pizz je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2013., 12:47   #6525
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
Autor Pizz Pregled postova
da, ono kaj sam htio rec je da na maticnoj imam optical spdif al na pojacalo se mogu samo sa cincevima spojit, inace frend ima od m2tech odlican usb i prodaje ga al meni ne koristi jer ima samo spdif
http://www.m2tech.biz/hiFace/5.jpg
Ovaj ti je zapravo samo interface USB-SPDIF, tj. nije DAC. Služi za spajanje računala na DACove koji nemaju USB ulaz, a fora je u tome da je zbog tvz. asinkrone......veze?načina? (recimo) može prenijeti hiRes rezoluciju, što dakle neki stariji USB dacovi ne mogu. Ovaj HRT streamer bi trebao imati tu asinkronu vezu.

Optička digitalna konekcija je u principu napuštena u zadnje vrijeme zbog niže kvalitete, no u pravilu ga imaju i noviji DACovi niže klase zbog kompatibilnosti sa nešto starijim CD i DVD playerima (isto tako) niže klase, koji su uglavnom imali isti (zbog, isto tako niže, cijene).

Ovisi o tome koji DAC nabaviš, možeš isprobat i jedan i drugi izlaz iz kompa pa izabrat bolji. Ali ako USB dac imaš već za soma kuna, a ove sa Toslinkom za najmanje 50 % skuplje, mislim da ne moraš razmišljat dvaput......
Staro 18.01.2013., 20:05   #6526
Maximir
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
Pozdrav svim članovima.
Već neko vrijeme surfam po netu i čitam , gledam stranice dućana hi fi opreme, čitam recenzije i na kraju sve to zbrajam u glavi.
Dakle potreban mi je kvalitetan zvučnik za slušanje glazbe cjene do cca 1000 eur.
Koliko sam shvatio s neta potreban mi je dosta veliki zvučnik jer prostor je 7m x 9m (DB+blagavaona). Znam da ćete mi reći da idem poslušati prije kupnje , ali u Zadru je to nemoguče.
Pa bih vas članove koji su u hi fi-ju molio za savjet. Pogotovo one koji iz Zagreba i prate trenutna sniženja ili znaju dobar za SH zvučnik.

LP
Maximir
Maximir je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2013., 23:27   #6527
nino_z
Premium
Moj komp

nino_z's Avatar

Napiši barem koje pojačalo, nije isto ako imaš single-ended s 2W ili tranzistorskog monstruma od 1kW :-) Znam da nemaš takve ekstreme, ali daj malo više detalja.
nino_z je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2013., 07:58   #6528
Maximir
Registered User

Dobro jutro svima,
Ako je pitanje za pojačalo upučeno meni onda je to yamaha reciver kojeg cu kroz par mjeseci zamjeniti primjerenim , naravo opet uz vaše savjete
Staro 19.01.2013., 10:45   #6529
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
Denon je sasvim solidan...nemoj nasjesti na one zagovarače pojačala za 2.0 ili 2.1 sistem koji "rade isto kao i 5.1 sistem"...

za zvučnike pogledaj i CA, negdje sam vidio njihov 5.1 sistem koji je bio dobro ocjenjen.
CA? denona sam uzeo jer i meni je to nekako najbolji odabir za tako nesto. Nikad ne bi uzeo 2.0 ili 2.1 pojacalo za 5.1 sustav... Ima mi kolega 5.1 sustav i odusevio me kvalitetom zvuka kod DTS HD materijala.
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 10:59   #6530
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
Autor Maximir Pregled postova
Pozdrav svim članovima.
Već neko vrijeme surfam po netu i čitam , gledam stranice dućana hi fi opreme, čitam recenzije i na kraju sve to zbrajam u glavi.
Dakle potreban mi je kvalitetan zvučnik za slušanje glazbe cjene do cca 1000 eur.
Koliko sam shvatio s neta potreban mi je dosta veliki zvučnik jer prostor je 7m x 9m (DB+blagavaona). Znam da ćete mi reći da idem poslušati prije kupnje , ali u Zadru je to nemoguče.
Pa bih vas članove koji su u hi fi-ju molio za savjet. Pogotovo one koji iz Zagreba i prate trenutna sniženja ili znaju dobar za SH zvučnik.

LP
Maximir

Bok,

7.500 kuna je solidna svota lovice, mislim da za taj novac možeš dobiti lijepi kompletan sistem a ne samo zvučnik (pa još recimo 100-njak+ ojrića da prodaš yamahu). dobit ćeš balansiraniji sistem koji će bolje svirat od kombinacije mrak zvučnici+ šit pojačalo.

Osim ako eventualno ne misliš u kraćem vremenu uložit još toliko novaca u amplifikaciju, to je već druga priča.

Dodaj još koju: kakav ti je razmještaj prostorije, s kojih izvora ćeš puštat muziku (CD, komp, gramofon, tuner....), kakvu glazbu slušaš i slično.

Ovak za prvu, raspitaj se malo o ovom spikeru:

http://eu.jbl.com/jbl-product-detail-eu/studio-190.html

Radi se o zvučniku koji može ispuniti veće prostore, nije težak za pokrenut i lijepo svira - dobio je nagradu za zvučnik godine, i košta 4,5k kuna - nov. Bit će ga relativno lako matchirat sa pojačalom, ovisno o vrsti glazbe koju slušaš. A za oko 3.000 kuna imaš veliki izbor novih i second hand pojačala svih vrsta i okusa.

pozdrav
Staro 22.01.2013., 11:01   #6531
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

vidio sam ga uživo na prošlom hajfaj šovu... uf al je grdi
Staro 22.01.2013., 12:41   #6532
Maximir
Registered User

Bok,

Prvo hvala ti na savjetu. Mislim da bi sve to podigao na 1000uer, znači u zvučnik bi ulozio 1k isto tako kasnije kroz par mjeseci u pojacalo 1k eur .
Reprodukcija za sad ide direkt s mac mini-a s vremenom dolazi i dobar DAC u sistem.
Slusam stvarno sve od klasike do metala , samo da je dobro .
A sad prostorija je zeznuta Znači dnevni u kojem bi bili smješteni zvučnici je 5x5m ali je sve skupa povezano s blagavaonom i hodnikom , sve ima cca 60m2 u dnevnom je visoki strop 3.5m a ostatak prostorija je 2.7m.
Akustika je za sad u banani ,jer smo tek uselili ,nema puno namještaja ,zidovi su prazni ,te ima dosta staklenih povrsina.
I s tim bi se pozabavio uskoro.
Uz sve ove probleme nemojmo zaboraviti i ženu tj estetiku

LP
Maximir
Staro 22.01.2013., 16:07   #6533
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

U svakom slučaju moći ćeš složiti vrlo solidan sustav, a ozbiljan ako ti nije strano kupiti second hand. Malo prosurfaj samostojeće zvučnike pa javi koji ti se sviđaju, a onda preporučujemo pojačalo koje bi moglo dobro svirati uz njih.

Savjetujem da tražiš odmah i neki mali DAC odmah na početku, jer na tu svotu love nema potrebe da se uskraćuješ za dobar izvor, što računalo samo po sebi nije.

Jedan od osnovnih principa u hifiju, odnosno - savjeta u isto vrijeme, umotvorina je čovjeka koji stoji iza tvrtke Linn, tvrdoglavog škota po imenu Ivor Tiefburn.
Sredinom 90-tih godina Linn još uvijek nije nudio svojim kupcima CD player, jer Ivor nije bio zadovoljan mogućnostima tehnologije (njihov prvi proizvod je uistinu legendarni Sondek gramofon).
On je to sročio ovako: "Garbage in, garbage out". Ništa neće moći ispraviti smrljani signal koji uđe u liniju (osim možda onog BADA konvertera, ako nije u pitanju lovačka priča - još čekam da kolega Visage napiše koju)
Staro 22.01.2013., 16:13   #6534
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

uf u sekondhendu može čudo da složi... da sam ja na tvom mjestu, keš u zadnji desni džep i pravac pakrac kod bože, tam buš našao svoj prvi ozbiljni sistem i dobio dobre savjete i poštenu cijenu.
Staro 22.01.2013., 16:38   #6535
chiro
freerider
Moj komp

chiro's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Pozdrav ekipa

U potrazi sam za 7.1 receiverom i 5.1 setom zvučnika. (7.1 receiver mi treba da mogu spojit odvojeno dva extra zvučnika)
Financijski limit mi je nekih 6k kn max 6 i pol ako baš mora.

Zagledao sam sljedeće:

Receiver: http://www.ronis.hr/yamaha/170/av-re...RX-V573-titan/

zvučnici: http://www.ronis.hr/jbl/417/set-zvuc...cs-178/SCS178/

Može preporuka za nešto drugo-bolje u tom rangu? Da li je ovo dobra kombinacija?

Sve će to ići preko HTPC-a kojeg isto si vrlo brzo planiram složit.

Ispričavam se ako je negdje pisalo već slično o tome, nabrzinu sam samo proletio temom.
Unaprijed zahvaljujem.
chiro je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 17:10   #6536
Maximir
Registered User

Ola
Hvala jan luc i syss.
Gledam po netu stalno jer kao šta rekoh nemam prilike otici do Zg a do Pakraca jos manje.
Kod Bože? ako je to roberoshop,pregledao sam šta nudi na netu ili mozda on ima još toga a da nije na net postavio?
Vidim neke opcije u vidu Monitor audia rx6 6800 kn ili wharfedale EVO2-50 koji je na snizenju 50% za gotovinu 6600 kn.
Šta mislite o ta dva nova.
Od SH vidio sam na njuškalu stariji tannoy D500 mislim da zadnje trazio 8500kn.
Ne znam jel to vrijedi tih para pošto se prodaje jako dugo?
Otišao bi ja koju keku kuna više ako je to stvarno vrijedno.
Naravno DAC dolazi čim prije.

Maximir
Staro 22.01.2013., 17:18   #6537
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

šteta kaj nemaš vremena, pošto ima kod bože uvijek brdo opreme, a i ono na licu mjesta se uvijek da pregovarati i stvarno su ljudi jako zadovoljni.

evo niisam slušao, a rx6 sam posjedujem nakon slušanja par novih spikera po šopovima... s tim da su ovi svirali u najgorim mogućim uvjetima (ex technomax) maltene na polici, ali hebiga čuo sam sve što sam trebao i pokupio ih doma.

strašan spiker, bilo je tu osvrta i drugih članova koji su bili na slušaoni tako da malo pretraži temu.

inače ne znam jesi ovo vidio - http://www.mastermedia.hr/Default.aspx

imali su izložbene modele u pol cijene, pa eto raspitaj se slučajno da nije ostao neki rx6.

za dac bi prvo na slušanje maznuo onu micromegu pošto je dosta prašine digla, a čitajuči na 6moonsu u asus je napravio pošten posao sa onim svojim externim čudom + ako ti treba pre za sluške isto gg.
Staro 22.01.2013., 17:19   #6538
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
javi se Bozi na mob, ima on svega a moze i nabaviti i preporuciti sto ti treba tako da se ne sjekiraj
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2013., 19:56   #6539
Maximir
Registered User

Dobra veče,

Syss koliko si ti kesnuo tvoje rx6?
Poslao sam upit u mastermediu dali su samo 10% na keš , nisu spominjali izlozbene modele. Telefonski ih nikako dobiti , probat ču sutra još.
Budem i dotičnog gospodina Božu trgnuti na mob , da vidimo šta on ima na lageru.
Šta se tiče DAC-a , nemam bas priliku slušanja, kupi ili ostavi je u Zadru Ali nešto čemo kupiti več.
Za sad sam skoncentriran na zvučnike
Staro 22.01.2013., 21:04   #6540
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

nešto ispod 6k... bili su 6inešto - nekih 10-15% ne sjećam se točno, brijem oko 5500.

ako voliš malo otvoreniji, ali nikako naporan zvuk onda će ti ovi sjest super... rockerski zvučnik generalno.

ja sam recimo volio malo tamniji i zatvoreniji zvuk dok nisam čuo ove visokotonce na djelu koji su stvarno strašni... jedino su ti jako osjetljivi na smještaj i tu imaš puno mjesta za tvikanje.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na