|
![]() |
#1 |
Guest
|
Cyborg R.A.T. 3 kotačić problem
Bok, imam navedeni miš i unazad par dana se je pojavio problem da kotačić za scroll radi užasno... jedva ide gore ili dole... s obzirom da je garancija istekla, dali se to može uopće popraviti ili ne ? hvala ! |
![]() |
![]() |
#2 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Raskopaj miš i očisti kotačić od smeća.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Naravno da se može, pa nije se rodio takav, netko ga je složio. Često ti vijci budu posakrivani pod raznim naljepnicama, nožicama, poklopcima, pa budi oprezan. Možda ima negdje na netu kakav tutorial.
![]() |
#5 | |
Guest
|
Citiraj:
a nekakav tutorial koliko vidim nema ali budem još potražio. ako slučajno nađete jedan molim javite hvala |
|
![]() |
![]() |
#6 |
NITKOV
|
Pa kolko vidim na ovoj slici, šarafi su na dnu. http://www.heise.de/ct/bilderstrecke...79.html?bild=7 Gledajući ovaj video, sve ovo ostalo kaj možeš rastavit, nema veze s raskopavanjem miša. http://www.youtube.com/watch?v=3Up6xi1QtNY Samo što vidim da je tebi kotačić vidljiv i s donje strane, tak da se tu nije zavuklo smeća kao što može na drugim miševima. Jedino da neš ne zajebava osovinu kotačića.
![]() |
#7 | |
Guest
|
Citiraj:
hvala |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
one gornje dvije pločice iznad lasera. jer mislim da ispod toga se nalaze šarafići koji dodatno drže donji dio miša. |
![]() |
![]() |
#10 |
NITKOV
|
Kakve pločice??? Misliš na teflone za klizanje? Jesi ti probao odšarafit ove šarafe koje sam ti označio? Pošto sam našao na netu da tip veli za RAT 7, da samo tri šarafa s donje strane treba odšarafit. Znam da nije RAT 3, al valjda su slični malo. Ak baš hoćeš skidat teflone, skalpel i skini ih.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
evo odgovor : ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Probaj ih iščupati oštricom skalpela ili iglom. Ako ne idu, izmišljeni su odavno i bušilica i svrdla. Te plastikice ti neće baš faliti u životu.
![]() |
#13 |
NITKOV
|
Ahaaa, ja sam mislio da su to imbusi pa mi nije bilo jasno u čem je problem. Skalpel i iščupaj to. Ili ako imaš set sitnih odvijača, uzmeš neki mali i tanki.
Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 05.01.2013. u 13:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Tip : if you wish to take it apart, there are only 3 screws, all are at the bottom of the mouse, 2 are at the side part of the plastic, then one in the middle, in the metal, turn the mouse over and then you can open it form the middle, open it to a 45degree and the front part is held by plastic slits, when i opened mine, i just kept increasing the degrees, did no damage to the slits.
![]() |
#18 |
Guest
|
update: mišek je popravljen ![]() one dvije pločice se nisu dale van nikako pa sam ih morao s bušilicom izbušiti, nakon toga konačno otvorio miš i vidim kako je kotačić spojen s nekakvim potenciometrom (bar tako izgleda). onda sam skužio ako malo taj potenciometar stisnem da onda kotačić radi normalno, pa sam ubacio komadić plastike između da drži i sad fino opet radi ![]() hvala na pomoći ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|