|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
HP Pavilion G6 1222SM
Zelio bih prvo da Vas sve pozdravim,jer sam se prije par minuta registrovao. Nadam se da ce te mi pomoci,te takodjer da i vi imate neke koristi od mene. Ovako prije vise od godinu dana kupio sam laptop HP Pavilion G6 - 1222SM. Evo na ovom linku mozete pogledati o kakvom se racunaru radi i njegovim konfiguarcijama. http://www.dginformatika.com/index.p...jeno&Itemid=37 Zadovoljan skoro pa svime,stim da sam se pomalo razocarao u graficku,mozda sam ja prezahtjevan,ali mi na recimo na nekim starijim igrama daje skroz malo FPS,sad kao neki laik i nisam siguran dal' to ovisi od procesora ili pak od grafe,to cu ostavit vama na rijec. Kako to sad i nije neka farsa oko igre nisam se ni zamarao,ajde bitno je da me sluzi poslovno,sve dok mi neko nije rekao da se procesor moze dignuti kao i da mu graficka pored interne koja je dosta jaca radi na integrisanoj,sto mi je ovako laicki dosta nejasno. Stim da sam se malo pozabavio svojom kongfiuraciom i zaista se uvjerio da mi na nekim "grafa-programima" zaista pokazuje dvije : Intel Graphics Family HD 6000 ili 3000 nisam siguran i RADEON HD 6740M koja je dosta jaca. Citam po forumima (sad koliko su vjerodostojni) da se pak moze u biosu iskljuciti integrisana te da je ona (sto znam i sam) zasnovana na i3 procesoru,iz koga navodno crpi snagu. Te kada sam vec tu,te sam vidio ozbiljnost foruma da pitam i to,jeli moguce dignuti procesor na vecu razinu,evo ja cu ubaciti neke slike ukoliko ce biti od pomoci. Zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Je li baš bilo neophodno u pola sata napisati 2 posta s istim naslovom i temom? Nije li bilo lakše iskoristiti tipku Edit i nadopuniti stariji post? http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=242103 Ajmo sad na posao. Tvoj laptop, kao i mnogi drugi, ima 2 grafike: Intel HD3000 integriranu u procesor (tzv. APU) i nezavisnu/dediciranu ATI 6470. Laptop, u ovisnosti o potrebama, aktivira jednu od njih - integriranu za grafički nezahtjevne poslove (net, office,...), a dediciranu za zahtjevne (3D grafika, igre,...). I jedna i druga su qrac za igranje i tu ne pomaže nikakvo mađijanje. Promjenom prcesora dobiti ćeš samo jaču integriranu te veće zagrijavanje i potrošnju. Obzirom da neke verzije HP-a imaju problema sa prebacivanjem integrirana/dedicirana, možda je problem slabih performansi u igrama baš u tome. Trebao bi provjeriti koja grafika je aktivirana tokom igranja. Javi se opet kad to otkriješ.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Nisam to napravio svjesno,evo obrisat cu dole duplu temu,moja greska pardon. Ovako nisam bas ni upucen u to prebacivanje to evo prvi put cujem,jeli moze kratka uputa na koji nacin da provjerim koja graficka je u funckiji tokom igranja igre? Hvala. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|