Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.12.2012., 22:05   #1
Klopic'
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
HP Pavilion G6 1222SM

Zelio bih prvo da Vas sve pozdravim,jer sam se prije par minuta registrovao. Nadam se da ce te mi pomoci,te takodjer da i vi imate neke koristi od mene.

Ovako prije vise od godinu dana kupio sam laptop
HP Pavilion G6 - 1222SM.
Evo na ovom linku mozete pogledati o kakvom se racunaru radi i njegovim konfiguarcijama.
http://www.dginformatika.com/index.p...jeno&Itemid=37

Zadovoljan skoro pa svime,stim da sam se pomalo razocarao u graficku,mozda sam ja prezahtjevan,ali mi na recimo na nekim starijim igrama daje skroz malo FPS,sad kao neki laik i nisam siguran dal' to ovisi od procesora ili pak od grafe,to cu ostavit vama na rijec. Kako to sad i nije neka farsa oko igre nisam se ni zamarao,ajde bitno je da me sluzi poslovno,sve dok mi neko nije rekao da se procesor moze dignuti kao i da mu graficka pored interne koja je dosta jaca radi na integrisanoj,sto mi je ovako laicki dosta nejasno. Stim da sam se malo pozabavio svojom kongfiuraciom i zaista se uvjerio da mi na nekim "grafa-programima" zaista pokazuje dvije : Intel Graphics Family HD 6000 ili 3000 nisam siguran i RADEON HD 6740M koja je dosta jaca. Citam po forumima (sad koliko su vjerodostojni) da se pak moze u biosu iskljuciti integrisana te da je ona (sto znam i sam) zasnovana na i3 procesoru,iz koga navodno crpi snagu.
Te kada sam vec tu,te sam vidio ozbiljnost foruma da pitam i to,jeli moguce dignuti procesor na vecu razinu,evo ja cu ubaciti neke slike ukoliko ce biti od pomoci.

Zahvaljujem.
Klopic' je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2012., 08:06   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Je li baš bilo neophodno u pola sata napisati 2 posta s istim naslovom i temom? Nije li bilo lakše iskoristiti tipku Edit i nadopuniti stariji post?
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=242103

Ajmo sad na posao. Tvoj laptop, kao i mnogi drugi, ima 2 grafike: Intel HD3000 integriranu u procesor (tzv. APU) i nezavisnu/dediciranu ATI 6470. Laptop, u ovisnosti o potrebama, aktivira jednu od njih - integriranu za grafički nezahtjevne poslove (net, office,...), a dediciranu za zahtjevne (3D grafika, igre,...). I jedna i druga su qrac za igranje i tu ne pomaže nikakvo mađijanje. Promjenom prcesora dobiti ćeš samo jaču integriranu te veće zagrijavanje i potrošnju.
Obzirom da neke verzije HP-a imaju problema sa prebacivanjem integrirana/dedicirana, možda je problem slabih performansi u igrama baš u tome. Trebao bi provjeriti koja grafika je aktivirana tokom igranja. Javi se opet kad to otkriješ.
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2012., 13:31   #3
Klopic'
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
Nisam to napravio svjesno,evo obrisat cu dole duplu temu,moja greska pardon.
Ovako nisam bas ni upucen u to prebacivanje to evo prvi put cujem,jeli moze kratka uputa na koji nacin da provjerim koja graficka je u funckiji tokom igranja igre? Hvala.
Klopic' je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno