|
![]() |
#5496 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5498 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5500 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
btw dobro si provjeri kako ti radi taj TV kao monitor preko HDMI-a jer meni su i 5007 i 5507 bili bugoviti do boli. 5007 mi je prestao raditi nakon 2 dana. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5501 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nisam film sam igre. Mislim da je problematika u kablovima. Meni je tek sa 3cim kablom koji sam probao HDMi, pocelo radit dobro, bez prekida i crnih ekrana. To jos stariji telkac iz 4xxx serije. Na svom kompu ima 3605 i taj radi ko zmaj zadnje dve, tri god. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 14.12.2012. u 22:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5502 | |
Premium
|
Citiraj:
sa 5007 sam imao problem da ga je komp prestao vidjet kako spada vec samo kao standard VGA u max 1024 rezi i nista nije pomagalo. vjerovatno se softver zablesirao, a hvala bogu njihov firm je IMHO za k. meni osobno philips vise u kucu nece. sto se slike tice oba su imala savrsenu sliku osim sto je jedan imao mrtvi pixel ![]() ![]() ![]() za mene je ova tehnologija fail i ja od sad ako i kupim kupujem najeftiniji LCD koji nadem jer u mom slucaju se pokazalo dao ja 4000kn il 8000kn sve je to lutrija jer ispada da bar 50% uredaja na trzistu ima neku manu. bio to firm, clouding/bleeding, mrtvi pixel..... ![]() edit: al cekaj. kak si probavao igre? u onom modu pretvaranja 2d u 3d ili? jer taj mod je i ocekivano za k. koliko sam ja skuzio nemos imat pravi 3d za igre bez onog cuda od nvidia-e il se varam? ma nije ni bitno ionak necu to koristit ![]() Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 14.12.2012. u 22:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5504 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5506 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Baš gledao jučer taj TV u dućanu i imao je jako izraženu refleksiju koja mi jako smeta. Da li je takva i u kućnim uvjetima? Inače slika je jako dobra. Vrtio se full HD i bila je pored samsugovih full hd plazmi na kojima se vrtio isti film tako da sam mogao direktno usporediti. Idem svake godine na sistematski pregled gdje dobijem 10/10 za vid a doktori su tamo nepotkupljivi.Sa tri metra udaljenosti na ovoj 1024X768p plazmi slika je gotovo jednaka kao na onim od 1080p .Tek sa manjih udaljenosti se vidi i manjak rezolucije. Sve u svemu jako dobar TV za te novce ali refleksija jako umanjuje dojam, čak toliko da bi radije uzeo neki LCD i gledao lošiju SD sliku bez refleksije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5507 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
![]() |
#5508 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5509 |
Premium
|
A nije baš isto refleksija na 60 cm ekranu što bi bio klasični crt ekran i na 102 cm ekranu. Također kada se nakon 6-7 godina navikneš na sliku bez refleksije teško se vratiti na staro. Hebiga , meni jako smeta. Soba izgleda baš mora biti dobro zamračena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5510 |
NITKOV
|
Klasični ekran je pred kraj crt ere bio 72. Dakle nije baš tak mali. I visoko je reflektivan. Ne znam kak je kod tebe, al to je stvar navike te se ta refleksija prilikom gledanja jednostavno ne registrira, oko ju zanemari. Ak ćeš cijelo vrijeme mislit na refleksiju, jbga, vidjet ćeš ju. Al ak se uživiš u film ili već šta gledaš, sumnjam. Nekako ne vidim na netu postove očajnih vlasnika plazmi u kojima proklinju dan kad su uzeli reflektivnu plazmu. ![]()
![]() |
#5511 |
Guest
|
Ma, raspravaj je na onoj razini. Kupiti auto koji puno troši i onda se žaliti na cijene benzina ![]() Ljudi, ako već trošite nekoliko tisuća kuna na TV, onda si kupite za parsto kuna zastore. Meni na mojoj plazmi koja stoji uz zid, a sa desne strane mi cijela soba "jedan veliki" prozor nema refleksije. Refleksija je vidljiva ako dignem rolete do kraja, otvorim šalaporke i maknem zastore preko ljeta dok sunce tuče direkt u sobu praktički. Iliti, boli me briga i to ne radim već upalim klimu ![]() |
![]() |
![]() |
#5513 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#5514 |
Premium
|
Pa dobro što si odmah but hurt, nisam napisao da tvoja plazma ima refleksiju nego ona koju sam gledao (samsung 43e450 ). Stajala je pored ostalih samusng plazmi koje taj dio imaju puno bolje riješen te se refleksija jedva vidi. Ova ima refleksiju puno jaču nego bilo koji CRT televizor koji sam vidio. Inače odlična slika za taj novac. Ne kužim što je vama dvojici moja opaska toliko zametala. Ne tvrdim da tehnologija ne valja, dapače. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5515 |
Guest
|
Gledanje refleksije u dućanu je kao beauty contest održan u mraku ![]() |
![]() |
![]() |
#5517 |
NITKOV
|
Pa lijepo sam ti rekao da to oko praktički ne vidi u normalnim uvjetima. Ak ćeš baš stavit plazmu nasuprot staklene stijene na zapadnoj strani stana bez zavjesa, jbga, onda ti treba lcd. Ako imaš zavjese, problem riješen. Ajd dobro, vidjet ćeš refleksiju kad je tv ugašen. Al da možeš kupit za 3000 kn 43" lcd iste kvalitete slike, to zaboravi. Mislim, prvi put čujem razmišljanje o ne kupovini plazme zbog njene refleksije.
![]() |
#5518 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Više puta sam se osobno uvjerio da se nikakvi lcd televizori nemogu nositi sa crt kantama kod prikaza sd sadržaja. Međutim plasmu u duelu sa crt-om nisam imao prilike vidjeti Do jučer Naime sestra kupila lijepu plasmicu (prema mojoj preporuci) panasonic tx-p50st50 Taj tv je bilo relativno lako probrati jer se od većine ostalih modela plasmi u trgovini isticao boljim prikazom u uvjetima jakog ambijentalnog svijetla. Tv je impresivan, kako vanjštinom tako i kvalitetom slike. Konačno sam vidio tanki tv koji je u stanju prikazati duboku crnu boju na razini crt-a. Također u odnosu na lcd ovdje su boje vidljivo punije i izraženije, čak i kada su na sceni neki krajobrazi u polumraku ili sjeni što je kod lcd-a redovito fail. Za usporedbu, pri ruci mi se našao sanyo crt ce28d4-c. 70cm dijagonale crt škatula koja već trinaest godina korektno odrađuje svoj posao. ![]() Konkretan model u sporedbi sa ostalim crt-ima je tek prosječan, ali ipak dovoljno dobar da pobjedi ovog gorostasa sa desne strane kada se radi o prikazu naših sd programa. ![]() ![]() ![]() Na crt-tv-u je bolje: kontrast (Kod oba tv-a prikaz crne boje je približno isti,ali crt tu ipak debelo odskače sa boljom svijetlinom slike). Nadalje na crt-tv-u je slika vidljivo bogatija detaljima zbog nativne rezolucije sd programa koja savršeno odgovara crt-u, dok plasma tu mora skalirati svoju full-hd rezu). Ono što je bolje na plasmi je savršena geometrija i slika bez treperenja, (samo u odnosu na ovaj model crt-a) te veličina ekrana i dizajn što svakako ima svoje čari, posebno u velikom dnevnom boravku. Plasma je sa svojim mogućnostima zasigurno bolji tv, nemoram ni spominjati koliko impresivno izgleda hd sadržaj. Međutim za sd program ja dileme nemam, crt je bolji izbor! Slike koje prilažem su slikane u hipu i nisu baš nešto fokusirane, ali dobro pokazuju stanje stvari šta se svijetline slike tiče Plasma je bila u modu slike normalno, kontrast je na vrijednosti 40 (na skali od 1 do 60)ostali parametri slike su tvornički postavljeni na pola Kontrast crt televizora je na skali od 1 do 63 na vrijednosti 45 Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 20.12.2012. u 12:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5520 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Znači u ovom modu "normalno" može ostati dok se panel ne razradi? Povećanjem vrijednosti kontrasta zasigurno će i slika biti bolja i svjetlina će se približiti crt-u, ali nevjerujem da će ga stići. Plasma očito žudi za svakim lux-om svijetla. Iskreno ne vjerujem da kalibracija slike može promjeniti nešto dramatično. Kako tv nije moj neću ga moći niti pošteno istestirati. Možda si i ja ubodem uskoro nešto slično. Samo u tom bi slučaju ipak išao na 42 inča |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|