Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.12.2012., 15:18   #4291
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
ima li novih romova, hehe sry za off topic, nisam bio ovdje od 6. mjeseca, nemam vise huawei, poklonio ga curi (i dalje kao nov), mada sad što sam gledao ovako i dalje mi se čine fundowsky 3.0 i benru v4 najbolji...pozz ...
Staro 07.12.2012., 23:52   #4292
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor goranszd Pregled postova
ima li novih romova, hehe sry za off topic, nisam bio ovdje od 6. mjeseca, nemam vise huawei, poklonio ga curi (i dalje kao nov), mada sad što sam gledao ovako i dalje mi se čine fundowsky 3.0 i benru v4 najbolji...pozz ...
Hehe...LIJEPO JE STO NAS NISI ZABORAVIO PA NAVRATIS
a nesto novo od romova,Goran je slozio svoju 4.1.1 final verziju (prije nego je prodao svog sonica) i za sada na antutu jos ne dostignut rezultat,Benruov V4 cyan kao i jos dvije verzije Cyana sa HTC Mania MIUI i ICS look sto smo iskopali,takodje prilicno dobre izvedbe sto se tice brzine ali mane su im prilicno tihe headset za slusanje mp3 i MIUI izvedba ima manjih problema sa nasim jezikom
POZZZ TEBI
Gongy je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2012., 13:49   #4293
goranszd
Registered User
Moj komp

goranszd's Avatar

Uzet ću danas huwia od cure pa cu ih isprobat..
Staro 10.12.2012., 20:51   #4294
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Danas sam reinstalirao fundowskog 4.1. I imam jedan problem, u biti fali mi nešto.

Dakle, ovo je home desktop.

Kad napravim swype prema dole, dobijem samo ovo.

A dosad kad sam radio swype, dobijao sam uz notifications i nešto slično ovome na vrhu. Dakle moglo se uključit/isključit wifi, bluetooth, gps, mobilnu mrežu i zakretanje displaya.

Probao sve živo pod adw settings, swype gestures al ništa, i dalje samo ono na drugoj slici.

Kak da to dobijem nazad?
Thx

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2012., 22:56   #4295
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Danas sam reinstalirao fundowskog 4.1. I imam jedan problem, u biti fali mi nešto.

Dakle, ovo je home desktop.

Kad napravim swype prema dole, dobijem samo ovo.

A dosad kad sam radio swype, dobijao sam uz notifications i nešto slično ovome na vrhu. Dakle moglo se uključit/isključit wifi, bluetooth, gps, mobilnu mrežu i zakretanje displaya.

Probao sve živo pod adw settings, swype gestures al ništa, i dalje samo ono na drugoj slici.

Kak da to dobijem nazad?
Thx
Status bar ti je nestao,ako si brisao sta sjeti se da nisi obrisao slucajno aplikaciju pod nazivom SystemUI.apk pogledaj root explorerom jel imas to u mapi SYSTEM\APP ako postoji ta apk tamo provjeri premission (tapni prstom na nju i sacekaj da ti se ponude opcije) treba da stoji rw-r-r,ako je nema tamo ako imas skinut rom (ako ne skini ga) raspakuj tj. odzipuj nadji tu apk i copy\paste je tamo gdje treba biti (SYSTEM\APP) i promjeni permission (rw-r-r) pa javi jesi ista rijesio,ako ne pokusaj reinstalirati rom (ZNAM DA TE MRZI ) ako ne uspijes ovom prvom metodom javi se ima jos rjesenja
Staro 11.12.2012., 06:54   #4296
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Hvala na odgovoru.
Našao SystemUI.apk. I stoji pored njega rw-r-r. Čak sam i kliknuo na nju i nudi mi install. Probao instalaciju al na kraju mi napiše aplikacija nije instalirana.
Hm, reinstalacija Fundowskog?

EDIT; također danas skužio i da mi mobilni net ne šljaka. Wifi uredno radi. Napravio reinstall, dobio voljeni status bar te mobilni net. Problem riješen.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 11.12.2012. u 15:07.
Staro 11.12.2012., 15:35   #4297
Razarach
Premium
Moj komp

Razarach's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Slican problem i kod mene. Nadogradio sam firmware na 2.3.6 i također mi je nestao status bar. Nakon reinstaliranja nazalost nije se vratio.
Razarach je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2012., 15:40   #4298
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Ček, to pričaš o stock romu? Pa moraš ga imat, widgets - nadzor nad napajanjem.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 11.12.2012., 19:48   #4299
Razarach
Premium
Moj komp

Razarach's Avatar

aha, nisam znao za taj widget. Jel se moze to kako dodati gore u ovaj notification bar (ono kad se povuce dolje ) jer sam to prije imao gore.
Staro 11.12.2012., 21:51   #4300
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

E to ti ne znam. Meni to stoji na jednom od ekrana kao widget (treća slika u mom postu gore) samo zbog one postavke za svjetlinu. Inače ga ne bi uopće imao pošto fundowsky ima sve potrebno u status baru.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 11.12.2012., 22:47   #4301
Gongy
Registered User

Gongy's Avatar

Citiraj:
Autor Razarach Pregled postova
Slican problem i kod mene. Nadogradio sam firmware na 2.3.6 i također mi je nestao status bar. Nakon reinstaliranja nazalost nije se vratio.
Ako si skinuo official firmware onda si morao dobiti dva foldera jedan je DLOAD i u njemu imas onu fajlu UPPDATE.APP (koja je 218MB) i drugi folder VENDOR i u njemu takodje fajlu UPPDATE.APP (koja je velicine cini mi se 1KB) e sad kada budes prebacivao na SD karticu onaj DLOAD folder za firmware update spakuj da u njemu budu OBE UPPDATE.APP (kad ti kaze da u folderu DLOAD vec postoji fajla sa imenom uppdate.app onda onu drugu STO IZVADIS IZ FOLDERA VENDOR preimenuj ili u UPPDATE(2).APP ili u UPPDATE_CUST.APP) znaci OBA UPPDATE.APP da ti budu u folderu DLOAD,formatiraj SD i odradi sve po uputstvu za ubacivanje stock roma!Ovo sam nasao na jednom forumu,a cini mi se da je i ovde negdje Fundowsky govorio o ovome,potrazi ako hoces ili uradi ovako kako sam ti napisao i javi jel sve OK jel se vratio status bar!
Staro 12.12.2012., 01:18   #4302
therektor
Registered User

Datum registracije: Jun 2012
bok ljudi, MOLIM POMOĆ.

imao sam problema sa svojim sonicom zbog čega je dva put bio na servisu (blokirao se, isključio bi si sve funkcije, prikazao mi tipkovnicu za unos pina, i dok se ne upiše pin mobitel ne prima pozive, poruke, itd, ne radi alarm... sve to dok je mobitel upaljen, u pozadini se dakle vidi launcher, nije dakle klasičan restart da se mobitel gasio). drugi puta kad je bio na servisu su me zvali iz servisa da su promjenili bateriju, stavili novi softver i skriptu, te mi rekli da ne bi smio skidati i instalirati aplikacije s interneta (a čemu služi smartphone nego da ga se nadograđuje i proširuje funkcionalnost aplikacijama s marketa??). imao sam custom mod prije servisa, ali sam ga maknuo, stavio originalni update, unrootao mobitel itd i takvog im ga donio, dakle nije da su radi toga mi to rekli.

uglavnom, po povratku sa servisa nisam htio ništa stavljati na mob dok se ne uvjerim da se problem od ranije neće javljati. prošlo neko vrijeme, problemi se ne javljaju, i odlučio opet staviti custom rom. nakon instalacije rom-a sam po prvi puta odkad sam ga prvi put nosio na servis probao instalirati aplikaciju i tu mi se javlja problem zbog kojeg tražim pomoć. naime, klikom na opciju install, pojavljuje mi se crni zaslon s tek malo pozadinskog svijetla (dakle mobitel radi, nije se zagasio) i ne mogu dalje ništa, ostane na tome. probao sam čekati satima, probao tipke stiskati, restartati i probati opet, staviti drugi rom, ali rezultat je isti - ne mogu instalirati aplikacije. romovi su fundovski 3.0., 4.0. i 4.1.1., s tim da sam prije servisa imao fundowsky romove i radili su normalno. moja sumnja je da su u servisu nekom skriptom ili čim više zabranili mi instalaciju aplikacija, da li je to moguće? ima li tko kakvu ideju kako se došlo do ovog problema i kako ga rješiti? nisam stručan tako da bi molio ako bi netko mogao laički objasniti zbog čega se to događa. po mobitelu se nije diralo od povratka sa servisa. lijep pozdrav

EDIT: uspio sam restoreat na stock rom i tamo instaliranje radi. dakle problem je s fundowsky romovima, ima ko kakvu ideju što se dogodilo? prije servisa su radili normalno.

Zadnje izmijenjeno od: therektor. 12.12.2012. u 11:31.
therektor je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2012., 00:19   #4303
droidzg
Registered User

moze li mi netko reci dali se moze nekako vratiti da Wifi radi?
droidzg je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2012., 00:25   #4304
Uzemljivac
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
i meni je wifi odbio poslusnost, promijenio sam nekoliko romova, znaci problem je u necemu drugome. ako tko ima kakav dobar savjet, neka javi.
Uzemljivac je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2012., 01:08   #4305
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Pa dajte malo više informacija, na koji način odbija poslušnost? Vidi mreže, ne vidi mreže, gdje zapne prilikom spajanja (dolje poruka neka), radi li na stock ROM-u?
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2012., 01:10   #4306
droidzg
Registered User

Jednostavno ne pronalazi niti 1 mrezu.Probo sam vec 2 roma i ne radi.

Kad kliknem da se upali Wifi pise scanning niti pola sekunde i to je to nece pronaci niti 1 mrezu
Staro 14.12.2012., 02:25   #4307
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

A nista, flashaj stock ROM i isprobaj. Ako ne radi, na garanciju, druge nemas...
Staro 15.12.2012., 20:14   #4308
igorn
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
imam problem.. imam huawei u8650 jedino sto sam radio je da sam ga updateovao s 2.3.3. na 2.3.5. original huawei rom sad pitanje je dali to moze biti uzrok sto ga nemogu otkljucati pomocu koda koji sam dobio iz tele 2 nakon sto imam mobitel godinu dana..javlja mi da je nepravilan kod dva puta sam reklamirao u tele 2 i uvijek su mi poslali isti kod i sad me salju na servis dali netko zna sta bi mogao biti problem unaprijed zahvaljujem na odgovorima..
igorn je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2012., 23:35   #4309
droidzg
Registered User

DAli netko zna gdje je servis od Huaweia koj je kupljen u Tele2?Na zigu pise Iblerov trg 6 a negdje pise da se obratim na neki servis gdje pise sam zitnjak b.b. jer Wifi i dalje ne radi vratio sam na org rom
Staro 15.12.2012., 23:45   #4310
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Staro 15.12.2012., 23:54   #4311
droidzg
Registered User

Pise da ga mogu ostavit na prodajnom mjestu to znaci bilo koj Tele2 jelde? xD
Staro 16.12.2012., 01:02   #4312
Uzemljivac
Registered User

meni se spoji na wifi, ali nemam pristup internetu. i dodijeli mi ip adresu tek kad stavim broj kanala na 14
Staro 16.12.2012., 01:20   #4313
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Da bilo koji Tele2.

Na kojem kanalu ti je mreza? Koji ROM koristis na mobitelu?

Resolvanje adresa ne bi trebalo imat veze sa kanalima.
Staro 16.12.2012., 17:24   #4314
droidzg
Registered User

Ja sam vratio na orginalni rom i nista 0 bodova nece nac niti 1 mrezu
Staro 16.12.2012., 18:59   #4315
Razarach
Premium
Moj komp

Razarach's Avatar

Citiraj:
Autor Gongy Pregled postova
Ako si skinuo official firmware onda si morao dobiti dva foldera jedan je DLOAD i u njemu imas onu fajlu UPPDATE.APP (koja je 218MB) i drugi folder VENDOR i u njemu takodje fajlu UPPDATE.APP (koja je velicine cini mi se 1KB) e sad kada budes prebacivao na SD karticu onaj DLOAD folder za firmware update spakuj da u njemu budu OBE UPPDATE.APP (kad ti kaze da u folderu DLOAD vec postoji fajla sa imenom uppdate.app onda onu drugu STO IZVADIS IZ FOLDERA VENDOR preimenuj ili u UPPDATE(2).APP ili u UPPDATE_CUST.APP) znaci OBA UPPDATE.APP da ti budu u folderu DLOAD,formatiraj SD i odradi sve po uputstvu za ubacivanje stock roma!Ovo sam nasao na jednom forumu,a cini mi se da je i ovde negdje Fundowsky govorio o ovome,potrazi ako hoces ili uradi ovako kako sam ti napisao i javi jel sve OK jel se vratio status bar!
Tnx za info. Budem probao ovih dana. U ovih otpilike pet dana koliko imam 2.3.6 rom skuzio sam da puno vise baterije trosi za razliku od 2.3.3.

EDIT. Upravo sam ponovno stavio original 2.3.6 firmware i taj "status bar" je u notification toolbaru ili kako se to vec zove. Uglavnom puno hvala za informaciju.

Zadnje izmijenjeno od: Razarach. 16.12.2012. u 20:00.
Staro 17.12.2012., 18:15   #4316
Uzemljivac
Registered User

trenutno je cm7 by:veloz46 & maneswaith, to je onaj novi spanjolski, ali wifi mi nije radio ni na benruv4 i jos nekim romovima.
prepozna mi mrezu, ali treba mu dugo da dodijeli ip adresu. i spoji se na wifi, signal bude 2,3 crtice ali od interneta nista.
Staro 19.12.2012., 01:54   #4317
droidzg
Registered User

Dosao mob sa popravka

Zamjenili mi maticnu plocu i to e to imam nov mob
Mob sam vratio na org rom nije rutan niti nis sam ga stavio gore i odnio tako.Prije toga bio rootan hiljade puta i stavljeno milijon romova na njega i garancija je ipak vrijedila
Staro 19.12.2012., 14:10   #4318
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Svaka čast Agramu, brzi su
Staro 20.12.2012., 00:44   #4319
dudum48
Registered User
Moj komp

dudum48's Avatar

Citiraj:
Autor droidzg Pregled postova
Jednostavno ne pronalazi niti 1 mrezu.Probo sam vec 2 roma i ne radi.

Kad kliknem da se upali Wifi pise scanning niti pola sekunde i to je to nece pronaci niti 1 mrezu
Dali vračaš wifi postavke preko TitaniumBackup-a?
Možda te to zeza.. Bar je tako kod mene. Ako ponovo upišem sve mreže onda radi, a ako preko TBa vraćam onda ga ubije..
dudum48 je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2012., 21:49   #4320
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Jedno pitanjce za one koji imaju zadnjeg Fundovskog na mobu. Jel možete stavit live wallpaper? Ja nemrem. Kad odem na wallpapers, nudi mi samo wallpapers i Quick Pic Wallpapers. Kad skinem s marketa neki live wp, mogu ga pokrenut klikanjem na ikonu i to je to, čim kliknem na home gumb, nestaje.
Thx

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740