|
![]() |
#1231 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
i3 je slabiji od Phenoma II X4 i u igrama kada ga uparis sa malo boljom grafikom i upalis MP BF3 recimo sa 64 igraca, ili nafrljis postavke u Metrou, osjeti se nadmoc 4 fizicke jezgre.Uostalom odvrti Cinebench i bilo koju slicnu aplikaciju pa vidi koji je CPU jaci. A da ne govorim sto X6 napravi i3 u bilo kojoj aplikaciji koja koristi 6 jezgri u Phenoma, doslovno ga pojede, tu je clock per clock brzi od 2500K i 3570K a kamoli ne od i3. Phenom II X4 je u multithreadu jaci od i3, osim u par igara gdje neznam ni ja kako na netu i3 ima bolji FPS a slabiji je CPU. Ocito je Intel tu nesto potplatio pa malo lazirao rezultate ili je jednostavno potplatio developere da bolje radi na njegovim procesorima. Poznavajuci sto je sve Intel radio i radi cega je sve kaznjen, nebi me cudilo. Shvatite, po pitanju perfomansi Phenom II X4 je ispred i3 SB i IB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1232 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
Banned
|
Kazem ti da nije, od igre do igre. Odvrti BF3 sa kojom jacom karticom, mislim na MP pa javi kako ti ide. Iz prve ruke znam da je tu Phenom II bolja opcija i osjeti se razlika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1234 | |
Premium
|
Citiraj:
imao sam obje platforme doma prije godinu ili kad sam već uzimao phenoam pa sam se malo igrao. i bolji je i3 http://www.tomshardware.com/reviews/...5t,2859-6.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
Banned
|
Javi se na PP da malo provrtimo neke stvari ja i ti. Moze MP BF3 sa istim postavkama, koji GPU imas?Caspian sa 64 igraca. SP nije regularan jer je tu CPU mnogo manje opterecen. A moze i Metro/Absolution i FC III. Ja sam imao 2500K i kada sam presao nazad na Phenoma nisam osjetio ni vidio tu razliku, tako da... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |
Premium
|
Citiraj:
normalna je stvar da se ne vidi razlika ( 2500k nisam imao pa za njega ne znam ali između i3 i phenoma je mala razlika ali je potonji bio bolji imao veće brojke ako je to nekome bitno ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1237 |
Premium
|
Pasivna grafička donosi dodatno zagrijavanje u kućištu. Cilj bi mi bio na performu staviti nešto na 500 rpm i psu sa pasivnim hlađenjem u idle. Bez dodatnih ventilatora u kućištu i samo ssd Čak bi i neki pentium sa grafikom tu dovoljan bio hmmm |
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() imaš i hd 3450/4350/5450 s malim ventilatorima...ali to se uopće ni ne grije. Možeš imat i pasivne uz minimalni propuh u kućištu. Moš stavit neki bočni vent da ti puše s niskim rpm ili ga zavezat za grafu. Bit će neučjna, ali ni pasivna se ne grije. Jeftine kartice s kojima moš vrtit hd materijal |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
@mihael... realno s nekim pentiumom/celeronom neces previse izgubiti u odnosu na i3. Ja gledam par dana vec g645, za 420kn kolko kosta mi izgleda nevjerojatno. Je sandy based, a ne ivy, al to je ako 5% razlike i vjerojatno mu ne treba vise od iole kvalitetnijeg hladnjaka stavljenog pasivno, kamoli toliki komad pleha kakav je performa. Ako je 2.8GHz e6300 radio pod pasivnim malim freezerom, zbilja ne vidim kako ovi svi ne bi pod performom. Tako dodes onda do potpuno pasivnog kompa. Jedina realna prednost i3 u odnosu na pentiume je quick sync i ostale napredne mogucnosti graficke ukoliko su potrebne.
![]() |
#1242 |
Banned
|
Taj tvoj FX se odlicno undervolta i ne grije se puno na tom taktu, ako si mu spustio napon tako da nije ni cudo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Čak i nisam ![]() Drži ga u idle-u (sad kad je hladno) na 37-9 C, s tim da imam vent na ispuhu. EDIT: To je samo za probu bilo, inače Scytheu radi vent i drži ga u Idle-u na 33-34C @ 600 rpm
![]() |
#1244 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne vidim poantu pisanja idle temperatura. Ako se već govori o tome koliko dobro nešto hladi onda se navode load temperature i to pod punim opterećenjem.
![]() |
#1246 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Dvojba oko procesora
Student sam strojarstva i koristim programe, kao što su Matlab-Simulink, Fluent, Catia ... Koji procesor bi mi pružio najbolje performanse? Razmišljao sam o AMD Phenom II x4 965. Je li bolje uzeti procesor iz FX serije. Postskriptum : Počeo sam sklapati stolno računalo od procesora, a za procesor sam spreman izdvojiti do (oko) 1200kn hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1247 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
A kolko si spreman izdvojiti za ostatak konfiguracije, ako ti uopće ostatak treba? Jel imaš uopće što od komponenata? Malo si škrt na informacijama po tom pitanju...
The best place to hide a dead body is page 2 of Google search results. Zadnje izmijenjeno od: sinisa1989. 05.12.2012. u 23:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1249 |
Registered User
|
da jesam, a nije mi ni budget bolji ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1250 | ||
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
1. odredi ukupan budzet za cijelu kutiju 2. napiši nam budzet i da li bi sve to trebalo i monitor te kako bi plačaš,keš ili 3. napiši imaš li štogod od dijelova,ako da koje točno modele I onda cemo vidjeti sta i kako se moze sastaviti... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1251 |
Registered User
|
Pa zaigrao bi koju tu i tamo: Battlefield, Call of Duty... klasika ![]() Ali ako je 3500 preveliki problem možda budget mogu razvuči do 4000kn, ipak je božić ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1252 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Vidi lijepih temica po buđetima. Tu fino postaš, navedeš komplet kofiguraciju detaljno koju sada imaš i onda ćeš dobiti najtočnije preporuke što je iskoristivo za novu konfu + nove komponente ili ćeš dobiti komplet novu konfu. Uz to nemoj zaboraviti napisat način plačanja keš/kartice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Pozdrav ekipa, koji procesor je bolji za igranje, Phenom 965 BE ili FX 6300? I da li se isplati uzimat i5 3470 za cca 1400kn pored ova gore dva navedena proca, tj. da li je Ivy Bridge toliko moćniji u igrama da opravdava duplo veću cijenu od Phenoma? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1254 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
fx 6300 nije za ništa phenom 955 ako nadjes ili 965 sa nekim boljim hladenjem ili najbolji izbor za manje para Athlon II 740 Socket FM2 koji je jeftin i gura jače grafe bez frke kao i sve igre... i5 je najbolji izbor,ali kazem, sve ce odlično raditi i sa puno jeftinijim FM2 Athlonom Tako ako mislis se samo igrati, go for novi FM2 i athlon! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1255 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: francek. 06.12.2012. u 23:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1256 |
Premium
|
Hvala ![]() Onda križam FX-a. A pošto je Phenom 955 skuplji od Athlona 740 niti 100kn uzet ću radije njega. Da li bi Freezer 13 bio dobar za držanje dotičnog Phenoma na 4GHz ili moram investirat u novo hlađenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1257 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1258 |
Premium
|
Nemam više GTX 560, otišla u vječna lovišta prije mjesec dana pa sam dobio GTX 660 u zamjenu ![]() Ma uzet ću 955 u ADM-u jer još kupujem neke stvari pa hoću sve u istom dućanu uzet, a i uvijek kupujem kod njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1260 | |
Premium
|
Citiraj:
to što je star ne znači da je loš pače ja bi to ovako sročio ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: klem. 06.12.2012. u 23:25. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|