|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
(riješeno) MSI 7970 Lightning artefakti
Kupio sam MSI 7970 Lightning prije koji dan i vec dva puta mi je slika na primarnom monitoru nestala i pojave se neke smetnje nakon cega moram resetirati racunalo ovo mi se nije događalo dok sam koristio 4870 x2. Znali netko u cemu bi mogao biti problem ili je grafa defektivna. MBO: Asus P8z68-vpro/gen3 CPU: I7 PSU:Corsair 850W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Jel si kupio grafu novu ili rabljenu Probaj starije drivere. Kada ti se to dogodi idle ili load,na deskopu ili igrama. Probaj pokrenut furmark i prati temperature. Pretpostavljam da grafa ima gresku.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
neznam zasto bi smanjivao taktove kad sve radi na default za sad. čudno mi je da se ovo događa samo na primarnom monitoru dok ostali rade kako treba čak i dok se ovo dešava. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da li se komp smrzava pri tome? Može biti i da je kabel s kojim spajaš monitor i karticu loš. Ako nije do kabla, a probao si i s drugim driverima nosi na reklamaciju.
![]() |
#8 |
Premium
|
problem je sto se ovo desilo dvaput u razmaku od 4 dana i sad neznam kako da to istestiram druge drivere sam stavio za sad se nije desilo probao FurMark radio preko sata bez greske tempa skocila na 67 stupnjeva i tu se zadrzala. Koliko sam vidio on ne testira RAM ima li koji programcic kojim bih mogo opteretiti njega da vidim oce biti problema. Kabal je ok bar je bio zadnje 2 godine uglavnom promjenio sam monitore spojene na izlaze pa cemo vidit. Ako i kad se opet desi nosit cu na reklamaciju ali volio bih da im imam sta vise reci od: kad kad potpuno random slika na jednom monitoru poblesavi. Zadnje izmijenjeno od: mrVivi. 05.12.2012. u 13:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2011
|
Ja imam istu grafu i do nedavno mi je znala bacat artefakte ali ne cesto i kad sam stavio druge drivere sve je u redu s grafom tako da probaj i ti...evo meni ti je to ovako znalo izbacit ali otkako sam stavio najnovije drivere sve je ok... http://upload.slike.com/slike/gqbRs.jpg Zadnje izmijenjeno od: randic7. 05.12.2012. u 21:17. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
mene bi herc strefio da mi mrcina ko' 7970 izbaci ovaku sliku odjednom......... mah, cak i ova 7870 koju imam, samo bi pogledao u kuciste i yebo mu majku.......
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Pa meni je Asus Direct CU II hd 7970 bacala isto i to random.. nikad u opterecenju uvijek u idleu.. i problem je do vrama.. velim mozete to sprijecit tako da malo smanjite takt vrama i to je jedino riješenje nažalost.. Najviše se u principu događalo kada se surfalo itd... Nekad 5 dana ništa pa 2-3 puta dnevno itd.. Velim u bilo kakvom opterecenju znaci loadu nikad ali nikad nije doslo do istog.. pitanje je da li to prolazi na rma i kolko vidim pun net je "defektnih" hd 7xxx grafa |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
To treba isti tren reklamirati. MSI 7970 Lightning je high-end kartica napravljena za ekstremna overclockiranja i ako to ne radi na stock postavkama, nema se što čekati s RMA. Imam MSI 7970OC referentnu koja radi na 1010MHz core 1375MHz RAM. Moja karta je čak downvoltana jer u peaku troši po cca 30W manje, pa se dosta manje grije samim time i dosta manje čuje. Default VDDC je 1,175V, a smanjio sam ga na 1V. Radi savršeno stabilno već mjesec dana bez ijednog krša, reboota ili artefakta na ekranu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|