|
![]() |
#691 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
-0,090 V
VCORE Load-Line Calibration --> 25% Sve ostalo je na AUTO. Trebaju li još neke postavke? |
CPU offset --> -0,090 V
VCORE Load-Line Calibration --> 25% Sve ostalo je na AUTO. Trebaju li još neke postavke? |
![]() |
#694 | |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Misliš li da bi on, kad ugleda sikspak, uopće pogledao u kompjuter?? ![]() Inače, sinoć sam postavio isto pitanje na Asus forumu, i tamo neki tip kaže da je takvo ponašanje kompjuktora "normalno". Evo što mi reče on: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Oppa Gangbang Style
|
Citiraj:
Koliko si puta opteretio procesor 100% u prvoj minuti od pokretanja sustava?? Hajde ti lijepo pokreni Prime95 odmah čim ti se digne (sistem), to jest prije nego li ti se prvi put spusti napon i takt procesora. I onda napiši da li je stabilan ili ne. Ništa drugo ne tražim. Nikakve SS-ove. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Evo pokrenuo sam Small FTT odmah nakon ulaska u Windowse,2-3 sekunde nakon Welcome screena i nema rušenja.Isto je i na 5GHz jer sam i prije to isprobavao i znam da je sistem ili stabilan ili nije. Najbolji test ti je Intel Burn Test,ako to prođe.15-20 passova onda je sistem stvarno stabilan ![]() Slike biosa ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Imam jedno pitanje u vezi problema koji mi se ponekad javi namom pc-u. Naime ovo se dogodi samo kod jutarnjeg paljenja računala. Upalim ga i sistem se krene dizat, bios se nedize nego imam crni ekran i nakon par sekundi sistem se ugasi i upali ponovno. Nekad to napravi i dva puta te normalno digne sistem. Prvi put sam pokusao da memoriju izvadim i ubodem nanovo pa je to odmah naravno proradilo. No vec sljedeci dan opet isto. Testirao sam memoriju memtestom 12h i nikakvih gresaka nema na njoj. Pokrenio sam prime i vrtio ga skoro cijeli dan nema niti jednu gresku. Sistem je stabilan. Klokao sam ga na 4,2Ghz, memorija radi na 1866Mhz sa rucno namjestenim latencija, voltaza procesora je na oko 1.300V. Mogu ja postavke biosa poslikat ali mislim da je tu sve stabilno jer mi tako komp radi vec skoro 2g. I nikad nemam problema kad se sistem digne, nego samo kod tog paljenja. Da ga ostavim da radi tjedan dana, sve bi radilo bez greske. U cemu moze biti stvar? |
![]() |
![]() |
![]() |
#711 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
One citirane gluposti preskoci. 124 (kao i 101) moze ali ne mora biti do jezgri. IMC i VTT su isto kandidati. Velim opet, stavi ih na 1.1 i PLL na 1.8 ili aslo prek. Slike koje si stavil ne govore dovoljno. Ako ti je idle V 0.92 onda ti je bez offseta prek 1V? Malo mi to nema smisla. Jesi probal iskopcati C1E, C3 i C6? Dal se isto dogada? I da, probal sam P95 po startu x puta i nikad problems (do thresholda, hehe). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Oppa Gangbang Style
|
Vidiš, dobro da si me podsjetio. Jučer mi vrag nije dao mira, pa sam išao opet isprobati, i nije se rušio. Dva puta, odmah nakon pokretanja sustava, i ništa. Stabilan ko kuna. Tek sad mi ništa nije jasno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Pristigao za novu "gaming sezonu" 2500k pa da okačim rez za 4ghz. Uglavnom ista stvar kao i s prethodnim 2500k...srednja žalost. Al bemu pa ne mogu vjerovat da mu isto soka treba za istu voltažu te da sam baš nabasao na identične primjerke...možda bi na maximusu išlo to puno bolje...što mislite ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam te shvatio ovo za potrošnju i zagrijavanje ? Zašto to misliš ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Evo samo da vas izvjestim da sam odustao od overclockinga svog 2500K u BIOS-u i da mi je puno bolja varijanta upaliti TurboEVO utility i tamo u MANUAL modu podesiti turbo na 4.2 GHz i voltažu na CPU na 1.195V. Tako imam negdje oko 0.088-0.092V dok je idle i oko 1.122 dok je full load. Sve power saving opcije upaljene, sve stabilno i ne trošim toliko el. energije kao kad sam imao u BIOS-u Vcpu podešen na MANUAL i 1.190. Jedina kvaka je da moram ručno uključiti overclock svaki put kad učitam Windowse. Ako je netko naletio na kakvu skriptu za automatski start, preporučam se... |
![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Premium
|
Pa daj ispuni moj komp da se vidi kakvu ploču imaš. Koje si sve opcije namještao ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Sorry, nisam ni skužio da se ne vidi popis komponenti. Prvo sam u BIOS-u namjestio TURBO na 42 i Vcpu na MANUAL i stavio 1.190V. Tako sam dobio 4.2 GHz turbo ali bez rušenja napona ispod 1.188 V u Windowsima. Onda sam vratio sve opcije u BIOS-u kako su bile po defaultu AUTO i u TurboEVO otišao na MANUAL MODE, stavio napon Vcpu na 1.195V i turbo digao na 4200 MHz i to je sve. Tako imam obaranje napona na 0.880-0.920V kad CPU idla i maksimum peak 1.224 kad je full load, u prosjeku se vrti oko 1.200V dok je BFBC2 u pogonu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|