|
![]() |
#1412 | ||
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
@Omerta, to im je sada univerzalni odgovor ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1413 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Da, i ja tako slično odgovorio. Danas mi je javio da slijedi refund za oba itema kroz dva dana. Meni je ionako prošlo 45 dana već.. Kupljeni su 18.09.. A i još jedan mi je javio da će napravit refund.. Tek nakon refunda im dajem pozitivan fidbek, na to su se složili.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1414 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
Sudeći po zadnjih par postova ipak se ispostavilo da moje sistem komunikacije s prodavačima i nije tako loš i da ga drugi prakticiraju. Lijepo ti meni refund, a onda ja tebi pozitivan feedback i sve što ti treba. Ako nećeš tako čekam 43. dan i dižem dispute da damo još 20 dana šanse predmetu da stigne i ako ne stigne onda claim pa se ti nateži s pay palom, a kad dobijem refund od pay pala opet ću ti lijepo dati pozitivan feedback i ostalo što ti treba. Još na kraju lijepo naglasim da ću mu vratit pare ako item dođe poslije refunda. BTW. Ovaj što sam mu neki dan uplatio navac preko pay pal je zbilja neki cigan koji to nije zaslužio. Poslao sam mu mail i lijepo napisao da je to uplata za item koji je stigao poslije refunda ali se nije ni potrudio javiti. Zadnje izmijenjeno od: Hombre. 15.11.2012. u 23:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
33 dan? Ja čekam 43 dan za eventualno podizanje casea. Ja naručio opet isti proizvod od 10$ koji nije stigao, čak dobio refund. Sad sam samo u bedu jer ako stigne ovaj prvi kojeg nema 2 mjeseca takav sam da ću platiti oba (iako mi treba samo jedan).
![]() |
#1416 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Meni je skoro svejedno hoće li stići nakon refunda jer ga u krajnjem slučaju prodam za 10 kn skuplje ili poklonim nekom prijatelju ili nekom od rodbine kome treba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
Premium
|
Sinoć sam napokon dobio refund od selera (za jedan item, od ukupno dva od njega).. Na PP acc sam dobio dvije "poruke", jedna da mi je sjeo refund, a druga da je taj refund već proslijeđen na moju karticu ![]() Nisam znao da kad se dobiva refund od strane selera, da to relativno brzo odnosno "odmah" sjeda na račun.. (??) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Premium
|
Evo vratio se iz banke i još nije sjelo.. Koliko inače treba vremena da sjedne? Onako okvirno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Registered User
|
Jedan radni dan. Par puta mi se dogodilo da zapne na tri dana zbog subote ili nedjelje ali uglavnom ide brzo i od svih refunda do sada, a skupilo ih se u zadnjih mjesec dana nikad nisam čekao više od tri dana s tim da je od nekih stigao kad bih ja navečer napisao da tražim refund, a sutra u podne već bio na računu. Vodi računa da ni sve naše banke nisu tako ažurne pa znaju ostavit sredstva da se kisele koji dan kod njih prije nego što te obavijeste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Meni nikad nije sjelo iduci dan.. Oko 3 radna dana trebam cekat da vidim novac na racunu.. PBZ banka..
![]() |
#1422 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
![]() |
#1425 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Joj kako sam lud, poslali su mi iz US neki plasticni nosac od kamere koji sam dobio na garanciju i sada mi je doslo s carine da im moram dati racun..imam racun od 0$ pobogu.. ..da ne spominjem pismo koje je doslo od carine me kostalo vec u startu 10kn a sve vrijedi 50kn
![]() |
#1426 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Da najscesce nausnice, ogrlice, marame iz kine. Više manje uvijek uzmi od top rated sellera i sve pet |
![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Datum registracije: Dec 2006
|
Klonite se Tomtop trgovine na ebayu. Ima dosta prodavaca pod svojim "krovom". 5 njegovih stvari vec mi kasni, danas je 34-36 dan. Svi ostali su mi stigli, samo njegovi nisu. I u 9. mj. 3 njegova itema nisu stigla, ali dobio sam refund
![]() |
#1429 |
Premium
|
Evo mogu samo potvrdit ovo za TomTop prodavače, iako vjerujem da je to samo slučajnost.. Par itema mi je stiglo ali isto tako par nije. No dobio sam refund od svih pa smo mirna Bosna.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1430 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Pozdrav Imam problem koji nije direktno vezan za e-bay., ali je slična problematika. Naručio bi robu u trgovini Sportsdirect iz UK. Problem je kaj sam naveo kao Shipping adress adresu prijatelja u sloveniji, a kao biling adress svoju adresu u hrvatskoj. Međutim, paypal mi ne dozvoljava platim za dostavu u Sloveniju. Pošto nikako ne mogu prebaciti lovu frendu u Sloveniju jer on i nema paypal, a i ne želi imati, jel mogu ja kako ipak uspijeti platiti svojim paypalom, a da mi stigne u Sloveniju? Hvala
![]() |
#1431 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
obrati se selleru, sve o njemu ovisi. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Čudno, ja sam samo dodao adrese prijatelja iz Hrvatske u Ebay addresses te bez ikakvog komentara i ičega uvijek dostave na tu adresu. Također i na računu i paypalu piše adresa prijatelja i još čak confirmed. Valjda je to problem kada nije ista država. Ima tko kakvu preporuku glave za tuš koja svjetli? Ili su skupe ili su ružne (one koje sam ja vidio). Vidim neki prosjek je oko 8$ za to.
![]() |
#1433 | |
Guest
|
Citiraj:
ma uopće nije bitno ime nego feedback sellera. |
|
![]() |
![]() |
#1434 |
Registered User
|
Ako od nekog naručuješ par godina tek onda djelomice možeš reći je li dobar ili ne. Ovako gadiš ekipu bez veze jer od devetog mjeseca svi imaju problema i podjednako mi ne dolaze stvari od Tom Topa kao i onih koji su tek počeli. Što se tiče refunda već je prilično prežvakana tema ali sve se svodi da mu nakon 40 dana napišeš ljubazni mail u kojem ga obavještavaš da roba nije stigla i da bi ti želio refund ili da ćeš otvoriti dispute pa da imate još 20 dana za čekanje, a ako ne dođe ni tada onda hoćeš svoj novac silom tj. eskalirat ćeš u claim i problem riješen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | |
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1437 | |
Registered User
|
Citiraj:
Evo ti krasan primjer par postova prije kad čovjek kuka kako mu za zamjenski komadić plastike koji košta par dolara carina traži račun. Naravno da traži jer je to pošta carinjenja Rijeka. Da je slučajno u Zagrebu ne da mu nište ne bi tražili nego paket ne bi ni otvorili, a radi se o maleckoj Hrvatskoj pa onda zamisli koje sve probleme možeš imati u neopisivo većoj Kini pogotovo što se birokrati gdje god bili ponašaju isto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Registered User
|
Samo nebo zna. Uglavnom su kivni na noževe, upaljače, baterije... sve što u sebi ima neko sredstvo ili bi se zbog svog sastava moglo zapaliti ili uzrokovati eksploziju. Ja sam prije par dana baš po preporuci sellera kupio nešto punjivih baterija i uz njih par sitnica od 3$ pa ćemo vidjeti hoće li stići makar meni kasni ama baš sve bez obzira bili veliki ili mali prodavači. Nešto je došlo s dva mjeseca zakašnjenja, nešto su mi selleri javili da im se vratilo, nešto nije stiglo i mislim da neće ni stići makar se ne radi o stvarima koje su na crnoj listi tako da čovjek ne može biti pametan što savjetovati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Molio bi malu pomoć oko prodaje. Ovako: prijatelj mi je pirotehničar pa je jednom prilikom iskopao iz zemlje nekakav stari španjolski srebrnjak iz 1608 godine koji podosta vrijedi(nudili su mu za njega 10000 kn), malo je bio lakom pa ga nije dao u nadi da bi mogoao dobit još više za njega. Sad je mene pitao da li bi ja mogao na ebayu izvuć više love za njega jer se on baš u to ne kuži. Na koji način bi to bilo najbolje stavit u prodaju, preko aukcija ili ponuditi neku fiksnu cijenu ili kako? Svaki savjet dobrodošao, hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Premium
|
Pa pametno je napravio, zašto bi ga dao ako vrijedi puno više, s tim da to treba najprije dat procjenit i uvjerit se u autentičnost (ako već to nije napravio). Naravno, nema govora da ga pušta negdje dok je srebrnjak na procjeni, već samo uz njegovo prisustvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|