|
![]() |
#1081 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Može tebi i floppy bit za storage, ali to ničim ne pobija ono šta sam rekao ![]() A glede "pouzdanosti", "dobrog glasa" ili "živaca na mjestu", pogodi koji mi disk prijatelj nosi sutra u Linksa na reklamaciju? ![]() Kako god okreneš, izjava da je, "green serija smeće" nije točna ni prikladna, volija ti green ili ne, nosija ga na garanciju 13 dana nakon ili ne. I to je sve šta san tija reć, vodit raspravu green vs black sigurno ne mislin, bar dok mi WD ne da koju kunu za promociju ![]()
![]() |
#1082 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
samo pogledaj po netu koliko se ljudi žale na taj green.tebe je zadesio dobar i OK a nas druge koji smo u većini nije.nekažem ja da je black bog i batina neuništiva ali sigurno se puno manje kvari od ostalih.ni ja nemislim ići u rasprave samo kažem da je meni black za storage odličan,tko se neslaže a bože moj izbor je velik pa biraš |
![]() |
![]() |
![]() |
#1083 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Ja kao storage koristim već 3 godine Samsung F3 1TB Spinpoint. 7200rpm disk. imao sam "green" disk. 2TB EcoGreen pa je odapeo nakon 3 tjedna. I onda isti takav u firmi za 7 mjeseci, pa onda u firmi 2 WD Greena u razmaku od 5 dana. Pa od Bratića WD20EARS u ladici... ko voli neka izvoli. Prekrižio sam 2 vrste proizvoda za vijeke vjekova: Green diskove i Gigabyte proizvode ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1084 |
Proktolog
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#1085 |
Antimićanin
|
Danas naručio WD10EZEX. Četveroumio sam se između 1TB single-plattera: Hitachija 7K1000.D, Toshibe (rebrandirani 7K1000.D), ovog Seagatea od kolege Fridaya i WD Blue-a. Odabrao sam WD Blue 1TB EZEX. Hitachi/Toshiba, posebno novi batchevi, umiru naveliko i naširoko, 8-11 mjeseci izdrže. Seagate ima samo 12 mjeseci gare što mi je svakako premalo. A pošto mi treba disk koji će zamjeniti Samsunga SpinPointa F3 1TB, dakle za skladištenje podataka, WD10EZEX mi je idealka i neće me smetati RAT od 20 ms ![]() Testove iz HD Tune-a okačim kad disk dođe, najvjerojatnije u ponedjeljak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1086 |
Antimićanin
|
Eto, stigao moj WD10EZEX, prvi WD-ov 1TB singleplatter. Test je obavljen HD Tune Pro 5.00 verzijom, sa zadnjim intel čipset driverima, na Intelovom SATA 3 portu, na postojećoj ploči P8Z77-V. Disk nije inicijaliziran ni formatiran, već izvađen iz antistatičke vrećice i testiran. ![]() Maksimalna temperatura koju je postigao je 35°C. Disk je skoro pa nečujan. Ukoliko se pokaže pouzdan, uzimam još 2-3 komada i mjenjam ove SATA2 "crnce" ![]() Uglavnom, 5/5 za sada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1087 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
A zapisivanje? ![]()
![]() |
#1089 |
Super Moderators
|
![]() |
#1090 |
Antimićanin
|
Pa kupi ga brate ![]() ![]() ![]() A nešto se šuška da se sprema Black 1TB Singleplatter pa ću malo sada pričekati sa time. Ipak, 5 godina jamstva je bolje nego 2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1091 |
Super Moderators
|
Ne kupujem još, živim u slatkom isčekivanju jel bu prvo odapela Barica od 500 (neflashana, "ona" serija) ili F1 1TB ![]() Onda budem kupoval. Samo velim da je šteta kaj nisi opalil i write test ![]()
![]() |
#1093 |
Super Moderators
|
![]() |
#1095 |
Super Moderators
|
Pa velim ti, ATTO dela ziher-bar okvirno bumo vidli ![]()
![]() |
#1097 |
Super Moderators
|
Ne zgleda to loše ![]()
![]() |
#1099 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Ja nisam vrtio nikakve testove, samo sam ga ubacio u ladicu. Nakon sto je cijeli dan radio i od toga se vise sati neprestano kopiralo na njega zagrijao se na 41 stupanj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1100 |
Antimićanin
|
Green disk nebi ni neprijatelju preporučio. Seagate je totalno odustao od tih 5900 rpm poluproizvoda jer je vidio da mu taj pomor samo odnosi kupce kojih ionako nema puno nakon 7200.11 BSY štorije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1101 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ufuf naletim na ovo i cili sritan posaljem mail, tek nakon euforije vidim nedostupan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1103 |
Premium
|
a jooj steta bas mi se svidio ![]() e da kakv je blue? po kvaliteti? a ovo al ono garancija godinu dana, to je koda su mi rekli, evo ti ga za godinu dana ga baci(prosli seagate je ima 60 miseci garancije) da vas malo vise informiram, racunajte ovaj HD kako mini storeage, sa sekundarnim OS-om, tako da mi terabajt nije bas toliko nužan, a 500 gb mi se cini premalo ako ima sta od 640 gb- 750 bilo bi mi savrseno, al opet prije zbog financijskih razloga radije 500 gb i kvalitetniji disk Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 17.11.2012. u 12:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1104 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Imaš i Scorpio Black, to su brzi diskovi, koji isto dolaze s 60mj garancije. http://www.nabava.net/trazilica.php?...io+black+750gb Najjeftiniji 3.5" Black od 1TB je 721,66 kn. http://www.nabava.net/trazilica.php?...viar+black+1tb Edit1: Blue je ok. Možeš ga naći sa dvije ili tri godine garancije. Dolje sam stavio link na trajanje jamstva kod Western Digitala. Sve iznad toga daje ili uvoznik ili sam dućan. http://support.wdc.com/warranty/policy.asp Backup je obavezan bez obzira kojeg diska se ima. Edit2: Samo pucaš Edit, nemoj se bojati postati u temi ![]() ![]() Seagate za 580 kn s 12 mj garancije - nikako. Ako smo se već prebacili na non Black diskove od 1TB, onda ovo bez premca: http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=blue+1tb Taj WD10EZEX je fini disk, a najjeftiniji košta 546kn i dolazi s 24 mj garancije, kod eventualne predaje robe na reklamaciju u dućanu, kolko je kod uvoznika piše na jamstvenom list. U HG Spotu je npr. 36 mj. Inače je 36 mj na tu seriju, widi wd-ov link gore. Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 17.11.2012. u 12:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1105 | |
Premium
|
Citiraj:
pa to je to uzet cu skorpio black ![]() ma dobro imam ja backup evo sad mi je ovaj stari SG crka, posto imam ssd i vanjski, uopce ne osjecam neki gubitak jer je sve vanjskom a na ssdu je sustav ![]() Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 17.11.2012. u 12:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1106 |
Antimićanin
|
ja sam sada uzeo 2 komada WD10EZEX. Odlični diskovi, pogotovo za skladištenje podataka. Dobra sirova brzina, ali malo manji RAT i nisu nešto posebno dobri za OS jer sam probao imati Win7 na njemu, malo je sporiji od WD 640GB Blacka kojeg imam. Ali za storage dušu dali. Nakon takvih diskova, Green govna ne treba ni uzimati u obzir ![]() Zadnje izmijenjeno od: Brko. 17.11.2012. u 22:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1108 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Meni se je zgadio WD20EARS, vrijeme će pokazati kakav je WD20EARX. Seagate ima prekratku garanciju za moj ukus. Za Samsung kažeš da ti je zadnji, ali da je raspoloživ bio bi mi prvi izbor, još po toj cijeni... Citiraj:
Skupljaš postove? Pročitaj si pravila! http://forum.pcekspert.com/faq.php?f...snovna_pravila Edit: Vidim da je malo pobrisano... @win32 Seagate je najbrži. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 01.01.2013. u 13:11. Razlog: spajanje postova |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
@ codex Kao sto vidis ima sada dva WD Blacka po 1 TB i ne trazim nista osim ona tri koja sam naveo. Samsung nije smece, lupas gluposti, HDD-i su im jako dobri no na zalost ogranicen sam s novcem pa nem ogu trazit neke bolje Samsung hardove, osim ovog navedenog. Seagate koristim/kupujem oko 10-ak godina i jos mi niti jedan nije otisao. Ovaj sada kojega imam od 1 TB u kompu mi radi cca tri godine i vidi cuda, nema bad sectpr i nema "blesiranja" tj. opet pricas neke nebuloze. NHF @ ostali Nekako mi je ovaj Green cudan posto mi se ne svida to neko "tajenje" od krajnjih usera oko rpm-a Od navedena tri, koji je najbrzi disk? Samo to me zanima. Garancija mi nije vazna tj. ok mi je i godina dana ako je disk najbrzi od ove trojice. Ako netko ima bolju preporuku do 800 kn i od 2 TB HDD neka kaze no to je uvjet...800 kn MAX i 2 TB obavezno (IMHO ova tri navedena su najbolji izbori). Trenutno mi se cini da je navedeni Seagate najbrzi, ali jos pitam vas za misljenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|