|
![]() |
#1352 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ne preporučam NE stajanje murji-jer je skupo, a i ne izgleda baš pohvalno u tvom prometnom "dosjeu" Možeš se žaliti, tražiti da ti ne uzmu vozačku, al da platiš kaznu kolika je, jer ti vozačka od životnog značaja. Mjera opreza se piše za oduzimanje vozačke dok traju razlozi za vrijeme kojih ne smiješ voziti. Kad ta mjera istekne, vozačka ti ponovno vrijedi do rješenja suda o zabrani upravljanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1354 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Mislim da je nekih 2000kn bilo zadnji put kad su mi frenda lapili naknadno ![]() Kralj je "bježao" u Kia Pride ![]()
![]() |
#1357 | |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 do 7.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač motornog vozila ako postupi suprotno zahtjevu izraženom pomoću znaka ili po naredbi policijskog službenika.
![]() |
![]() |
#1358 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Mislim da je bježanje zadnje što bi trebali napravit, ako bi trebali uopće to radit. Ako to netko od vas ovdje radi, budite jako dobro sigurni da vas neće nać/vidit/prepoznat ili na nekakav drugi način uvjerit putnike u vozilu (ako ih ima) da kažu tko je vozio autom. Tu treba imat u vidu i element slanja dopisa vlasniku vozila da dostavi podatke tko je upravljao vozilom tog trenutka. To je najgore što možete napraviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1359 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Zaustavili me neku subotu u po' mrkle noci na motoru,imam naravno sve dokumente i sve uredno registrirano i kategorija,no vozacku nisam potpisao i tako sam cekao skoro pola sata dok je on provjeravao nesto u golfu,zvao i razgovarao sa kolegom toliko da sam pomislio da su me zamijenili za Kezela ![]() i tako mi vrati vozacku i kaze samo da je nepotpisana vozacka nevazeca i nevaljala,sad citam nekakve kazne o nepotpisanim vozackama,jel ima sta takvo,jbg zaboravio sam potpisati vozacku,a vec su me par puta zaustavljali i nikad problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#1360 |
Premium
|
Po ZSPC-u nema kazne za to. E sad dal ima po nekom drugom zakonu stavka da izdani osobni dokumenta je nevažeći ako nije potpisan i da je to kažnjivo, ne znam. Inače je to bedastoća, važnije od pospisa je dal je vozača ovjerena od strane onoga tko ju je izdao. Potpis ne utjeće na važnost izdane vozačke |
![]() |
![]() |
![]() |
#1363 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
#1364 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2012
|
zdravo.. ![]() znači ovako.. moj biserni momak, krenuo je preticati auto, ovaj ubrzavao, došla zebra.. par sto metara dalje murjak halta.. dodje mu ono nešto za vrijeme žalbe od 8 dana.. (tad me još nije znao ![]() nije znao za one stavke, tipa ako nisi do sad kažnjavan, ako nemaš redovita primanja, ako trebaš voziti za posao i tako to.. i lijepo on šutio, trebat će platit 3200 plus 3 mjeseca bez vozačke.. i dodje danas njemu da od danas 3 mj nadalje ne smije voziti.. i nije mu palo na pamet da bi to moglo biti to, i lijepo potpiše.. a međuvremenu još gro stvari krenulo nizbrdo, majku treba svaki dan na hitnu voziti i tako to.. da li postoji ikakva mogućnost iako u pravilu znam da ne, jer je prošlo onih 8 dana.. al IKAKVA mogućnost da pokrene nazad postupak i zamrzne to.. btw. on nije nikakav zapisnik niti potpisivao niti dobio primjer od murjaka.. help.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1365 |
Premium
|
Ukratko, odgovor je: ne. Imao je svojih 8 dana od primitka za žalbu/prigovor, i propustio ih je. Ima jedino šansu ako vozi za život (ne ako se navaža na posao i s posla), pa ako naleti na samilosnog suca da mu zamijeni 3 mj. vozačke za veću novčanu ili ih oprosti. Prije je znalo proći. Inače, nula bodova.
![]() |
#1367 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1368 |
Premium
|
Ideš na APP. Ako Prođe, Prođe. Nema ni preveliko opravdanje zašto je radio prometni prekršaj, pa nikom ništa. Doduše, bilo mu je teško sastavit prigovor od 2 smislene rečenice unutar 8 dana, tako da ćeš ga na sud valjda pod oružanom pratnjom vodit.
![]() |
#1370 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ma ići će.. samo što ja poludim ako netko ima pravo na žalbu pa ju ne iskoristi.. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1371 | |
Premium
|
Citiraj:
U slučaju da policajac ne dođe, slučaj im pada u vodu. U slučaju da dođe, ideš na koljenima molit za vozačku, iako su neki put bezosjećajni. Ipak je to mašina za tamanjenje sirotinje, pa bi oni radije novce nego da on nema vozačku. To je vjerojatniji ishod događaja, ali sad je malkice kasno za to sve. Druga stvar, gore si spomenula " Potpisao je kuvertu". Potpisao on ili ne, ako ne preuzme par puta, oni to izvjese na ploči u sudu, koja se smatra javnim mjestom, nakon 8 dana je opet stupilo na snagu kao da je preuzeo. Samo sa 2-3 mjeseca zakašnjenja.
![]() |
![]() |
#1373 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
staru su mi zaustavili na biciklu bez svjetla, prsluka i dokumenata. Kaze da su je zapisali, no nije dobila nikakvu kaznu. Jel to znaci da ce doci na kucnu adresu, ili? Koliki je iznos navedenih kazni inace? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1374 |
Premium
|
Zakon o osobnoj iskaznici kaže: Članak 15. Osoba je dužna imati kod sebe osobnu iskaznicu i dati je na uvid zakonom ovlaštenim osobama Članak 26. Novčanom kaznom od 100,00 kuna kaznit će se za prekršaj osoba koja uz sebe nema osobnu iskaznicu (članak 15. stavak 1.) te osoba starija od 16 godina koja nema osobnu iskaznicu (članak 3. stavak 1.) Za nenošenje prsluka po čl. 113. ZSPC-a kazna je 300kn, a svjetlo na biciklu po čl.101 je isto 300kn. To bude vjerojatno sve na jednoj prijavi pošto je nekoliko prekršaja u pitanju. Osim ako će pisati ili prsluk ili svjetla tj. ne oboje makar je oboje kažnjivo |
![]() |
![]() |
![]() |
#1376 |
Premium
|
Ne, kad je u pitanju više prekršaja koje počini jedna osoba, mogu se objediniti na jednu prijavu tj. jedan papir koji dođe na adresu. Pa ak su joj rekli da će je prijaviti za počinjene prekršaje-onda da, jer nije dobila upozorenje na licu mjesta |
![]() |
![]() |
![]() |
#1377 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
U koje doba dana su ti zaustavili staru? Koja je to fora sa tim prslukom, treba li ga imati stalno? Ista stvar sa svjetlima, stalno ili po mraku? Pretvaramo se u policijsku državu. Policija zaustavlja bakice na biciklima ![]() ![]()
![]() |
#1378 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
vjerovao borny ti meni ili ne, ali tamo jos 1999-e se lijepo mladi, nadasve glup i jako cesto (zapravo kad god se ukazala prilika) pod parom i u odlicnoj formi Burko vozi na svom monticu. i fino murjak sjedi na motoru i gleda promet, skuzi mene i pozove me. i lijepo daj trosobnu, a gdje je svjetlo? svjetlo, svjetlo?! jebiga druze, ovaj moj je dosao sa bijelim prednjim macjim okom, i straznjim crvenim........... sjecam se da je tada se murjak prijetio kaznom od 400 kuna. nije nikad dosla kazna. no naravno ja koji ne ponavlja jako puno dvaput istu gresku fino nabavio dinamo, starinski prekrasan prednji far i onako fora straznji, je klinac vise Burko isao neosvjetljen na cestu kada padne mrak......... i osobno se itekako slazem, neka su takvi propisi. bicikl po mraku i sa normalno obucenim covjekom je gotovo nemoguce vidjeti osim kad si na 10 metara od njega, dok je sa svjetlima ipak druga prica. prsluk je jos bolja solucija, jer sa kratkim svjetlima ga barem malo osvjetlis, ili rasvjeta, ili auto u kontra smjeru. ovo za osobnu je iskreno - regulativa. isto kao sto ja moram svaki put nositi vozacku kad sam za volanom, tako treba i osoba kada napusti svoje dvoriste/svoj stan. i to isto vrijedi od prije pun k godina, frend je popusio kaznu jer je izasao iz stana do ceste baciti vrecu smeca, naisao gospodin murjak i naplatio kaznu jer ovaj nema osobne ![]() no, moram napomenuti kako je u sisku opcenito katastrofa rasvjeta. manje-vise je to u svakom gradu koji ima ispod 100k ljudi, najcesce, kod nas. jednostavno biciklisti nisu uocljivi po mraku kako bi trebali biti i kako jesu - uz rasvjetu na prednjoj i straznjoj strani.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Premium
|
Piše da biciklist na javnoj cesti noću mora imati reflektirajući prsluk ILI reflektirajuću odjeću-čl. 113 I prije to vrijedilo ali za ceste van naselja-znači niš novo. Isto piše da na biciklu po noći moraš imati naprijed jedno bijelo a iza jedno crveno svjetlo-čl 101, i to odavno stoji. Po Zagrebu 90% ih nema niš od navedenog, dok po Vž npr ih 90% IMA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Ma ta fora sa prslukom mi ne ide u glavu. Za svjetla i dokumente se slažem, to se mora poštivati. Da ne bih ja sad do pekarne ili do igrališta na sebe stavljao reflektirajući prsluk...
![]() |
|
|