Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.11.2012., 17:10   #1
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Privremeni izvoz stolnog računala?

Imam namjeru privremeno iznijeti moje stolno računalo iz Republike Hrvatske pa me zanima da li je netko to radio i koja je procedura na granici/carini pri izlasku.
Koliko znam kada iznosim prijenosno računalo dovoljno je samo usmeno reći ali što je sa stolnim računalom i recimo monitorom?
Ako bilo tko ima iskustva molio bih da podjeli.
Thanks.
Romul je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2012., 17:18   #2
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
isao sam vise puta na LANove sa svojim kompom, nikad problema ( auto sa 4 monitora i 4 pca )

Iako sam dobio naputak da se mora ispunit neki papir i ovjerit, da si s time usao i da ces s time izac, mi to nismo radili vec su nas samo pitali kam idemo s tim kompovima i to je to
Oglas

Oglas
Staro 12.11.2012., 17:48   #3
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Mislim da se dokument zove ATA Carnet il tako nekako, plaća se ~200kn. Sad vjerojatno bude sve prošlo ok i bez toga.
Staro 12.11.2012., 20:41   #4
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Osobni predmeti putnika obuhvaćaju sve predmete, nove ili rabljene, što ih putnik s razlogom može trebati radi osobne uporabe za vrijeme putovanja, uzimajući u obzir sve okolnosti putovanja, ali isključujući svu robu koja se uvozi u komercijalne svrhe. Pod osobnim predmetima smatraju se primjerice video kamere, prijenosni TV aparati i audio uređaji, foto aparati, prijenosna džepna računala, prijenosna osobna računala, oprema za kampiranje, jedrenje, ronjenje, skijanje, klizanje, planinarenje, kamp kućice, plovila za razonodu, prijenosni medicinski uređaji s priborom (ukoliko su putniku neophodni), kućni ljubimci i slično.

Unos ove robe obavlja se bez posebnih carinskih formalnosti usmenim deklariranjem na graničnom prijelazu. Ponovno iznošenje navedenih predmeta obavlja se na isti način.

Samo izuzetno, kada putnik iznosi ili naročito kada unosi vredniju profesionalnu opremu (prema ocjeni uredujućeg carinskog službenika), pri izlasku odnosno ulasku iz/u Republiku Hrvatsku, na graničnom prijelazu, biti će potrebno popunjavanje posebnog obrasca “Popis robe”, primjerak kojega putnik mora predati cariniku prilikom ponovnog uvoza ili izvoza.

Izvor sa carina.hr

Po ovome ispada da je to stvar procjene dezurnog carinika kojeg cu ja usmeno obavijestiti da imam u bunkeru racunalo i monitor.
Romul je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2012., 20:55   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ne isplati se igranja pogađanja a pogotovo ako putuješ službeno (putni nalog).
Izgubi neko vrijeme na granici / carini i prijavi šta iznosiš + traži taj papir.
Na taj način si izbjegao sve moguće šta / kako / zašto prilikom povratka.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2012., 21:07   #6
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ne isplati se igranja pogađanja a pogotovo ako putuješ službeno (putni nalog).
Izgubi neko vrijeme na granici / carini i prijavi šta iznosiš + traži taj papir.
Na taj način si izbjegao sve moguće šta / kako / zašto prilikom povratka.
Plus neka zadrži papir za ubuduće.
Staro 12.11.2012., 21:59   #7
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ili kako bosanci rade kaje moja mater iskusila na grani

ona ima u krilu laptop i dela nekaj po njemu i dođe herr carinik u bus na bosanskoj i veli - deder gospođo jel to laptop vaš privatni ili ste to kupili pa sad nosite doma, mater veli - moj privatni evo porauban sav i tako to.

kaže on morate prijaviti to inače i pita ona pa kad i di i di su papiri za ispuniti i na to će veseljak carinik - eto sad kad ste mi rekli da je to vaš laptop to je prijava i sad možete dalje
syss je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2012., 22:10   #8
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ili kako bosanci rade kaje moja mater iskusila na grani

ona ima u krilu laptop i dela nekaj po njemu i dođe herr carinik u bus na bosanskoj i veli - deder gospođo jel to laptop vaš privatni ili ste to kupili pa sad nosite doma, mater veli - moj privatni evo porauban sav i tako to.

kaže on morate prijaviti to inače i pita ona pa kad i di i di su papiri za ispuniti i na to će veseljak carinik - eto sad kad ste mi rekli da je to vaš laptop to je prijava i sad možete dalje
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno