|
![]() |
#931 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#932 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Malo mi je bedasto da ima ikone Back, Home,.. na sredini. Praktičnije je kad su u kutu jer ne moraš dizati cijelu ruku već samo palcem pritišćeš po njima.
![]() |
#933 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
Nexus 10
Bok! Čitam forum već nekoliko dana, jer sam u potrazi za tabletom. Budžet mi je ograničen na 5000 kn (mada bih radije nešto jeftinije, jer a) to je poklon, b) ipak mi je puno dati 5000 za tablet, jer po vašim komentarima vidim da se može proći jeftinije). Troumila sam se između Asus Transformera T300, Lenovo Thinkpada i Samsung Note 10.1 i za svaki sam našla neke mane. Sad sam vidjela da izlazi novi Nexus 10 i, budući da već imam Nexus mobitel kojim sam jako zadovoljna, normalno da sam se zapalila za njega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Guest
|
Ja bi definitivno čekao na Nexus od 10". |
![]() |
![]() |
#935 |
Premium
|
Još jedan glas za N10. Ja sam sebi gledao Asusa, ali onda sam shvatio da nema nikakav usb na sebi kao ni utor za sd karticu. Kako ću prebacivati materijal na njega? Wlanom bi to trajalo milijun godina. Usb ima njegov dock koji opet ima svoju cijenu i još mi je suvišan jer za napisati par mailova je dovoljna i njegova virtualna tipkovnica.
![]() |
#936 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
Da, to s Asusom jest problem. Lenovo opet ima svoje minuse. Googleu ipak vjerujem, mobitel me odlično služi. Ne znam koliko bi trebalo Nexusu da dođe u HR, jer ne znam koliko kasne ostali proizvodi. Appleovi dođu praktički odmah, ali to je već druga priča. |
![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Premium
|
N7 kasni nekih 4 mjeseca. Pa ti sad računaj. Malo šale na račun iPada Mini ![]() http://teamcoco.com/video/conan-highlight-new-apple-ad-the-ipad-mini-has-company
![]() |
#939 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Gledam malo Nexus 7. Može mi ko ispričat ukratko glavne nedostatke? Vidim da se problem manjka storagea može lako riješiti sa usb otg kablom i aplikacijom Nexus media importer (ne treba root uređaja). 3G mi nije problem jer mogu lagano napraviti tethering i portable hotspot preko mobitela. I tu je još jedna dilema, prodati ifon 4 ili galaxy s3 i uzeti nexus 7? (@coconut: kaj uzimaš pod račun? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Dvojezgreni Prestigio. Šteta da nije IPS ekran. Meni dosadilo čekati pa uzeo ovog kineza. Možda mi se smiluju na pošti i možda bude radio kad ga upalim prvi put ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Datum registracije: Dec 2006
|
Evo opet da pitam, posto prosli put nisam kupio tablet ![]()
![]() |
#943 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
Citiraj:
Imaš ih u Mercatone-u za 999 kuna! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Premium
|
Počelo je - u susjedstvu se pojavio WinRT tablet Asus VivoTab RT TF600T. Cijena je nesimpatičnih 600 EUR. http://compraonline.mediaworld.it/we...ry_rn=60730132
![]() |
#945 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Prije 5 dana sam na poklon dobio ASUS Nexus 7, 16GB verziju. Pošto se prvi put srećem sa tabljetima, a nisam ih nikad do sada zagledao jer me nisu interesovali, trebaće mi malo vremena dok ne skontam šta sve može dotični model. Nije mi jasno je li ja nešto pogrešno radim/podešavam ili je do aplikacija koje koristim. U pitanju je navigacija. Google Maps, da bih dobio rutu puta, mora biti konektovan na net!? Dakle, ako mi navigacija zatreba u nekoj vukojebini isto mi je im'o il' ne im'o ovaj uređaj. "Navigation" - aplikacija koja je došla instalirana po defaultu izgleda da ne radi dobro (zapravo, ne radi nikako). Čim je pokrenem pojavi se obavještenje "Checking navigation availability" i to stoji do beskonačnosti. Isto se ponaša bez obzira da li je uređaj konektovan na net ili ne.
![]() |
#946 |
Premium
|
Čemu Google maps kad imaš masu offline navigacija (iGO MyWay, Navigon, Sygic Mobile Maps/Aura,...)? Što se tiče GM, postoji neka kvaka da 'uloviš' dio mape koji ti je potreban te spremiš za offline navigaciju. A kako to fercera, ne znam jer ne koristim.
![]() |
#947 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Za Google maps ti treba net veza.Nadji neku GPS aplikaciju ( recimo Sygic ) koja radi u toj rezoluciji i instaliraj, obavezno prije pokretanja GPS aplikacije ukljuci GPS na tabletu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#949 | ||
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Hvala na savjetu baš sad gledam uputstva kako prebaciti rezoluciju na 1280*800(736). Citiraj:
U suštini, bitno mi je da imaju mape bivše Juge + susjedne joj države (Austrija, Mađarska, Bugarska,...). Za otići u neku dalju zemlju nemam para tako da mi ostale mape ne trebaju. ![]()
![]() |
![]() |
#950 |
Premium
|
Sve navedene aplikacije imaju te mape koje si naveo, POI za njih te glasovno navođenje na hrvatskom/srpskom (ok, čini mi se da neke nemaju srpski, ali hrvatski svakako imaju).
![]() |
#951 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Nitko ne spominje ovo: http://www.links.hr/?naziv=tablet-ra...kl=010.145.002 Jel ima iskustva s time, kak radi-s obzirom na specifikacije, trebao bi biti odličan. Osobno me ne diraju ti kutevi gledanja i slično |
![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Imala je jedna forumašica s forum.hr-a negativnih iskustava. Čini mi se da se žalila da je spor, pa ga vratila na servis linksu koji nije ništa uspio napraviti s uređajem. Čudna situacija, s obzirom da ima gigu RAM-a, ali moguće je da je potrefila loš primjerak. Inače, ovako gledajući na specifikacije, osobno bi me smetala relativno niska rezolucija za današnje pojmove, ali opet - cijena je takva kakva je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Premium
|
Čini mi se da je cpu malo slabašan za ostatak komponenti jer je to ipak jednokorni proc. Bez dual corea danas ne možeš očekivati neke performanse.
![]() |
#954 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Je kemijao netko s custom kernelima na Nexusu 7, imate preporuku za početak? Imena developera su mi nepoznata i svaki slovi za najbolji kernel u svemiru, a već sam prestar za svakodnevno flešanje. Tražim kernel tipa Siyah na SGS2, underclock, undervolt i sve što ide uz to da produži autonomiju.
![]() |
![]() |
#955 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Znači ovak, trebam preporuku nekog jeftinog tableta (nije za mene). Zahtjevi su face, surfanje, mailovi, kolko-tolko pristojna baterija i naravno, da je cijena što niža. Sad, šta uzeti, neki Prestigio, MyAudio ili nešto sasvim treće. (7" ili 10" svejedno). Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
obzirom na nisle zahtjeve, onda bilo što što odgovara željama za veličinu ekrana, prihvatljivom cijenom i duljinom garancije. prevelika je ponuda da bi se svela preporuka na dva-tri modela. no, u svakom sučaju bi bilo dobro provjeriti službenu podršku, eventualne nadogradnje ( postojeće i/ili najavljene) i na kraju da li je zastupljen ili ne među korisnicima. prestigio 5080c je nekakav prihvatljivi low-budget tablet, kyrosi, taj novi myaudio ima par preporuka. lcpower mira2.... ima toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Premium
|
Nexus 10 review. Šta reć nego - impresivno.
![]() |
#958 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Čini se dobar, ali nema gsm uopće, tj. nemože preko 3g. Nadam se da će izaći verzija sa 3g, inače mi je to neupotrebljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Premium
|
Nexus 7 je tek sada dobio 3G nadogradnju. Moguće da će je dobiti i N10 iako vjerujem da bi 3G stickovi radili bez problema na njemu. Jedini je problem što Nexusi imaju microUSB pa treba nabaviti adapter.
![]() |
#960 |
Premium
|
Izgleda da MS ima problema sa svojim Surfaceom. http://www.theverge.com/2012/11/9/36...r-audio-issues
![]() |
|
|