|
![]() |
#10441 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Što više ljudi glasa, tim gore. Što više ljudi između Kanade i Meksika glasa, tim još gore. U oba slučaja imaš snižene kriterije, u prvom su razvodnjeni a u potonjem se eventualno daju naći u tragovima (u optimističnoj varijanti) ili uslijed greške (u realnoj varijanti). Pa još su tamo s kraja razdoblja antičke Grčke pametni ljudi tvrdili da je glas većine loš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10442 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Zatim, uvjeren sam da kao i kod knjiga ili glazbe (npr. jazz) postoje filmovi koje treba naučiti gledati. Postoje li filmovi koje treba pogledati i koji su kvalitetni bez obzira što nam se ne sviđaju? Na kraju, nije li dobar dio (da ne seciramo film po film) IMDB 250 naslova dio opće kulture? Zadnje izmijenjeno od: morph. 30.10.2012. u 22:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10443 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Sve rating stranice (a ne samo IMDB) su besmislene. Davanje brojcanih ocjena bilo kakvom umjetnickom djelu je nesto tako apsurdno da bi bilo najbolje da su prvog covjeka koji je dosao na takvu ideju spalili na lomaci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10444 | |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10445 | |
Guest
Datum registracije: Oct 2012
|
Citiraj:
Ti možeš poslužiti kao izvrstan primjer nekoga ko gleda filmove, radi filmova samih, tj. jer uživaš u njima, a tvoji postovi na veliku žalost sveopće populacije PC Ekspert foruma ostaju zatrpani s besmislenim "pogledal sam xyz dajem 5.86/10", jer smo došli do toga da ljudi gledaju ocjene i ništa osim toga. Tim veća žalost za ostatak forumaša, jer ti preporučuješ i opskurnije filmove, a i MUBI ti je (siguran sam) uz sve ostalo, samo jedna od filmskih postaja. Kaj se tiče tvojeg mišljenja da (određene) filmove treba naučiti gledati - definitivno, ali objasni ti to ljudima koji premataju film, dok istovremeno surfaju netom, ne bi li što više skratili (očito im nezanimljiv) film, a onda trk na net, da se ostavi ocjena i mišljenje. IMHO ljudi danas gledaju filmove čisto da ih maknu s popisa i da se kasnije u društvu može reći - pogledalo se. U manjini su ljudi poput tebe koji istinski uživaju u filmovima. Primjera radi, gledam TDKR u kinu, a par mjesta niže neki tip skoro cijelo vrijeme trajanja filma igra igrice na mobitelu. Očito da mu je bilo žešće dosadno i ne zanima ga takav tip filmova, ali ipak je platil kartu i odsjedil skoro tri sata i uopće ne sumnjam da je propisno vrednoval film na IMDB-u. Može reći da je pogledal film i može ga maknuti s popisa. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nina Dobrev. 30.10.2012. u 22:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10446 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
sta kazete na ovo ? biti ce nesto kao Star Trek garant' http://screenrant.com/disney-acquire...-release-date/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10447 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Šta, svima kriza udarila u glavu pa malo tenzije... @Mad, ti ocjeni kako ti god želiš, tvoja stvar. Osobno se ne slažem, odnosno drugačije bih ocjenio navedene naslove pojedinačno. Vezano za Star Trek, uživao sam u svih 11 dijelova poprilično podjednako, neki dijelovi su u određenim minutažama bili dosadni uključujući Search for Spock, kao i noviji naslovi poput Nemesis, ali poanta cijele moje ocjene je ta da predlažem pogledati svih 11. Moja ocjena je generalno, kao što sam rekao 8/10, prilično visoka ocjena, da (možda zato što obožavam sve na temu svemira). Toliko mi je sve sjelo da poslije Star Warsa se bacam na Star Trek (svi serijali - serije), već sam danas počeo sa Star Trek (1966–1969), S1E1. @Morph, Hvala.
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 30.10.2012. u 22:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10448 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
yeah, right. Odlucim se na 1-2 filma tjedno, i onda zelim da je taj film barem gledljiv. Dosad mi se to pokazalo odlično, i nisam napisao da mi je važna samo ocjena već i 10-tak najizglasanijih reviewa. Kazem, meni osobno to jako dobro funkcionira, i nemoze me ama baš nitko uvjerit u suprotno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10449 |
Guest
|
Dakle, ti ne znaš kakvi žanrovi ti odgovaraju, pa da na temelju toga bar preliminarno odrediš ovo bi moglo biti OK. Evo, Sa_Stilom gleda desetak i više filmova dnevno. Da li sve u životu ocjenjujete na ljestvici 1-10; auto, curu ili dečka, posao, kuću ili stan, jelo i pilo, prijatelje i poznanike? Treba vam par recenzija da se ujutro dignite iz kreveta ili to znate sami za sebe? Kužiš koju logiku vi tjerate s tim tolko vam bitnim IMDB ocjenama i recenzijama filmova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10451 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Baš sam sad gledao IMDB 250 i od onog što sam ja gledao tu nema lošeg filma. Daleko od toga da su sve remek djela, naravno da bi svatko od nas imao drugačiju listu, naravno da imamo neke filmove u naših top 250 koji nisu gore, ali niti za jedan film ne mogu reći da je loš. Između 250. i 40. je pola boda tako da je bespredmetno raspravljati treba li film biti na ovoj ili onoj poziciji - na kraju krajeva nije riječ o utrci na 100 metara. Osobno mi nečija ocjena na forumu ne znači ništa ako mi se ukus ne poklapa sa onim ocjenjivača (a najčešće nije tako). A kako nisam od čitanja recenzija prije gledanja filma (zbog spoilera) onda mi ocjena 50 ili 100 tisuća ljudi dobro dođe. Volim pročitati recenzije poslije filma kao i rasprave na IMDB-u, zaista se nađe zanimljivih pogleda. A ADHD je već za posebnu temu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10452 |
Premium
|
@nina po cemu da ocjenim da bi ovo ili ono moglo bit ok ako nisam gledao film ? Da svako malo bacim 2h u vodu na glupave filmove ? Znam kakvi žanrovi mi odgovoraju, ne razumijem što želiš time reći. Pa tražit ću film po žanru, ako mi se gleda komedija neću ići gledati reviewe horora. Da li ćeš kupiti mobitel TAJ_i_TAJ ako se prije toga nisi raspitala malo, pitala kojeg prijatelja što misli o tome, pogledala koji review po netu ? Ti mozda i neces, ali velika većina hoće. Ne, po tvome ti moraš znati točno što želiš, pa okej.. ja znam što želim upravo zato to i tražim i upravo zato čitam masu reviewa prije nego pogledam film, ubi me radi toga. Da li sve ocjenjujem u životu ? Spajaš curu i auto, svaka čast na logici, no offence. Zasto ne ocjenjivati aute, mobitele, aplikacije, filmove itd. ? Svašta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10453 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10454 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
@morph Rang lista na IMDB-u je poprilično smiješna ako gledaš da Fargo, Lovac na jelene, High Noon, Ben Hur, neki dijelovi dolarske trilogije i još x filmova nije u top 100 a imaš 2 betmena u top 30. Bez obzira na sustav i način ocjenjvanja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10455 | |
Guest
|
Citiraj:
@morph |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10456 | |
Guest
|
Citiraj:
http://bluray.highdefdigest.com/3737/hardcandy.html |
|
![]() |
![]() |
#10457 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
razglabate vec prozvakano u glavama pojedinaca koji su valjda sposobni tako sto samostalno "odraditi". nevazno, ja sam otupio vec........... rubber ![]() nego, jucer pogledao Cypher. negdje sam ovdje povukao preporuku od nekoga, nisam pozalio, vrlo vrlo zadovoljan pricom. tematika odlicna, napetost/zbunjenost odlicna, jos se petlja malo nekakav SF (zapravo misterija, bas kao Martin Mystery, ko' je citao zna o cemu pricam), jedina zamjerka je manje kvalitetna gluma. sve je korekno odradeno, ali upravo takav opis - korekno. no preporuka definitivno, tko je ljubitelj tematike krimic/misterija. dok sam danas pogledao Contagion. ja zadovoljan, imam mi nekakav stih poludokumentarca, poprilicno realan i nimalo ohrabrujuc......... film katastrofe, ali sa virusom, jel ![]() naravno, dobro pobjeduje na kraju tunela itd bend, no zamjerka je na kraju, sto mi je osobno glupo. po tome svaki cas je moguce nastanak takvog uber-katastroficnog virusa, moze nas pokositi u roku keks.......... mislim, ako je to tako lako kako je prikazano u filmu, dan 1.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10458 | |
Premium
|
Citiraj:
Nadalje, sve u životu jest "ocjenjivanje", jer u protivnome bio bi definitivno, površno rečeno - budala, a da ne idem u dubiozu postojanja, te dobra i zla... Jedna riječ - individua. Ostali su već više manje sve rekli, ali nije ti nešto fora doć na forum, pričat besmislice, kuhat frku, izvrtati priče, prozivati ljude na prikazan način, kontrirat samom sebi... Jest, demokracija vlada, ali what was the point? Morph si je zaista dao truda što se meni nije dalo od starta, raspravljati o nečemu za što ćemo zaključiti da je postavljena teza besmislena. I na kraju, što ima loše i da čovjek gleda 10 filmova dnevno? To što će ocjeniti film drugačije nego većina? - To što kad vidi sisu i guzicu, će smanjit ocjenu filmu? Ili ako kroz film između redova vidim kako film podsvjesno uništava mladež? Na kraju, svatko od nas ima različite kriterije i više ili manje filtera kroz koji filtrira film, pa tako i daje ocjenu. @Više manje svi... Da završim, pa da se brzo bacim nazad u krevet, jer sam se probudio da otiđem na WC i bacim drvo u peć... ![]() No hard feelings, ako što zvuči krivim tonom, spavam na pola, evo peć zagrijala... ![]()
![]() |
![]() |
#10461 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Već ga je kupio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10462 | |
Premium
|
Ne bih se potpuno slozio, ali ajmo reci da se donekle slazem. Svatko na neki nacin interno ocjenjuje stvari. Samo, sto ta moja interna ocjena znaci tebi? Poanta mog ranta protiv ocjena je ova: sto tebi znaci ako sam ja filmu dao 7.0 ocjenu? Sto ti znas o meni i mojim kriterijima po kojima ocjenjujem filmove? I onda Nina da istom filmu 8.5, Burko 6.4, Sa_Stilom 9.8, iz toga ispadne prosjek ~7.9 i kaj tocno tebi ta brojka znaci? Svatko od nas je ocjenjivao film po svojim kriterijima... kriterijima koje samo mi znamo. Sad ekstrapoliraj ovaj primjer na par milijuna IMDB korisnika i situacija je jos gora - sto na kraju znaci ta brojka kraj naslova filma? Nista, osim sto pokazuje koliko je neki film popularan. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10463 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() plus, sto ljudi, sto cudi. i to uvijek treba uzeti u obzir, da svatko ima pravo na svoje misljenje. ja sam si ovdje vec isfiltrirao par ljudi kojima "mogu vjerovati", jer imamo jako slican ukus. vjerujem da ovo vrijedi obostrano. i takvu ocjenu uzimam kao vise vrijedecu naspram nekih drugih, ili generalno IMDB-a. i dodatna stvar je popratno objasnjenje zasto je nesto dobro, ili lose. jer upravo po tome mozes dozivjeti zasto je taj film dobar ili los, ovakav ili onakav. netko se pali na efekte i samo to gleda, i odmah skuzis po napisanome kakvi su prohtjevi takvog konzumenta. i automatski, ako si dovoljno sposoban, znas sto ocekivati ![]() sto se tice Star Warsa, osobno sam treki ![]() ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10464 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
State of Play - prvi put kad sam ga gledao nije mi bio nešto interesantan, ali sad odličan detektivski misterij, preporuka za pogledati. Što se tiče Star Wars-a i Disney-a, nadam se da će poslije ovih modernih Epizoda 7, 8 i 9, raditi na starim pričama (Old Republic), materijala definitivno imaju, sad sve ovisi o tome žele li zaraditi ogromnu količinu novaca ili ne. Zadnje izmijenjeno od: bambi56x. 31.10.2012. u 10:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10465 | |
Premium
|
Citiraj:
IMDb opet u drugu stranu je odličan servis koji svi mi koristimo i puno nam svima znači, što od informacija, ocjena, komentara, glumaca, itd... pa do IMDb Pro izdanja... Stoga, IMDb ocjena kao takva isto prilično pomaže u odabiru filma kao jedna ocjena mase.
![]() |
![]() |
#10466 | |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Naravno da to puno bolje funkcionira sa ljudima s kojima cesto provodis vrijeme, aka frendovi jer si znate otprilike ukuse za dosta toga ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10467 | ||
Guest
|
Citiraj:
U slučaju da ti stvarno apsolutno sve u životu vidiš kroz sustav ocjena - onda si ti taj koji je površan i pun predrasuda, pa ti treba sustav bodovanja da odluči umjesto tebe. Citiraj:
"I just did what I do best. I took your little IMDB plan and I turned it on itself. Look what I did to this thread with a few posts about IMDB's rating system. Hmmm? You know... You know what I've noticed? Nobody panics when things go "according to plan." Even if the plan is horrifying! If, tomorrow, I tell you, like, IMDB will cease to exist, or someone will delete a bunch of notable IMDB profiles, nobody panics, because it's all "part of the plan". But when I say that IMDB's rating system is a little dodgy, well then everyone loses their minds! Introduce a little anarchy. ![]() ![]() Nema ništa loše, ali ti gledaš ocjene, a ne filmove. Zadnje izmijenjeno od: Nina Dobrev. 31.10.2012. u 18:50. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10468 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10469 |
Guest
|
moj stav je da lista od 250 filmova svih vremena na kojoj nema AMERICAN NINJA je za klinac pa makar je sastavio Sveti Petar. |
![]() |
![]() |
#10470 |
Premium
|
Mislim da Ninu možemo fino proglasiti jednim neuspješnim, ili poluuspješnim trolerom. OK, Ninu na ignore, ostali, nastavljamo gdje smo stali, na temi filmova, ocjenjivanja istog i preporuka. Da se ja vratim na Star Trek Pack, tko voli takvu vrstu filmova, smatram da su odlični kao takvi i da su jedna neizbježna filmska literatura, pogotovo prvih 6.
![]() |
|
|