|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() Pozdrav! Imam WD star 3 godine, 750GB i podijeljen na dvije particije. Prije nekog vremena sam primjetio kako mi je komp staršno usporen radi njega bio i ispada da je upravo on problem - bad sectori ili što - ne znam, ali otkako više nije u sustavu sve radi bolje. Prije par dana sam kupio eksterno kućište za njega, da izvučem podatke i vidim što se s njim može napraviti - ali bez uspjeha. Otvori se fino sve u exploreru, ali tu stane i ne ide dalje. Pa sam ga skenirao s WDovim alatom iz Hiren's kolekcije i dobio ovu grešku. E sad, disk je još pod garancijom 2 mjeseca i bilo bi super kad bih s nekim alatom mogao s njega skinuti čim više podataka (kojim?) i da mi ga na garanciji zamijene za novi. Ako išta pomaže, ladicu za disk spajam s USB kablom. Dakle, moje pitanje je - koje alate sad upregnuti da se dođe do podataka? Imam i jedan pričuvni disk sa strane na kojeg bi svo kopiranje išlo. Bad sectore ne mislim ispravljati, po ovoj poruci sa slike vjerujem da ih ima i više nego dovoljno da se priznaju pod garanciju. Ili se varam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Zašto kupovati eksterna kućišta, ladice, whatever...kad se može disk direktno spojiti? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
jer ako je spojen direkt, onda je boot time cca 10 minuta (bez pretjerivanja). bio je nakon toga nekorišten, pa rekoh, bolje da je sad u ladici i palim ga po potrebi. čisto sad radi praktičnosti, inače je bio u kompu i dođe li novi, i on će biti unutra ![]() nisam preveliki fan eksternih diskova, imam jedino WD-ov elements za filmove i serije i tak to ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|