|
![]() |
#1772 |
tha pilot
Datum registracije: May 2008
|
Imao sam Optimus 3D i osobno mi je bolji bio od Galaxy S2, baterija mi je trajala i do dva dana, solidan ekran, solidna izrada, kamera nista preposebno kao i na svakom drugom (ali ima 1080p), 512mb RAM-a mu je sasvim dovoljno bilo za igre (NOVA(3D), Asphalt6(3D), Eternity Warriors 2), moj je radio na 2.2 Froyu i lagg je postojao jedino izmedju homescreenova, u app drawer-u jako fluidno. Najavljen je i sluzbeni ICS za njega. |
![]() |
![]() |
#1773 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Inace Optimus 2x i 3d nisu isti u hardware-u, 2x ima tegru dok je 2d na TI OMAP 4430. Nvidia u ovom slucaju ima veliku prednost. Inace moja preporuka bi Optimus 2x (jeftinija opcija) ili Galaxy S2(skuplja opcija), za te novce se vec moze naci telefona na njusci... |
|
![]() |
![]() |
#1774 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
@alen ok, nema razloga za ljutnju ![]() zbunjen sam i sve mi je pobrkano u glavi, ali gsmarena kaže da se ste u8500 bolje drži od tegre pa sam naginjao prema galaxy s advance. sve kaj sam naveo sam pročitao negdje ili vidio u nekom video reviewu. pogledao sam gro videa po jutubu i kod nekih je dolazilo do laga zbog framedropa bez sumnje. koja verzija softvera je bila - neznam, možda outdejtana, možda nova. a nisam imao nijedan mob od tih u rukama pa sam zato i tražio preporuku. ubilo me kad sam vidio u komentarima kod nekog videa da neki galaxy ima 15 fpsa više nego optimus 2x u jednoj igri (ne sjećam se o kojoj se radi). svatko svoga konja hvali, ali pušem na hladno i gledam reviewe i skupljam mišljenja jer sam xperiu x10 mini pro uzeo po preporukama i nakraju sad jedva čekam da ju bacim u zaborav. mislim da ću se držati eva 3d jer mi je s2 preskup. hvala na odgovoru ![]() Zadnje izmijenjeno od: juiced. 28.09.2012. u 01:48. |
![]() |
![]() |
#1775 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ma nema ljutnje ![]() Nije da svog konja hvalim, recimo meni na njemu smeta sto jos nisu izbacili ICS za njega (trebalo bi ovih dana konacno), pa kad to naprave telefon ce biti jos fluidniji, bolje ce raditi i imati nove opcije. Naravno nakon toga ce decki iskorititi drivere za kameru, chipset i GPU te ih ubaciti u CM10 (JB), pa ce telefon biti ludnica. Opet neki kazu da je 512 mb rama malo, no do sad se nisam nasao u situaciji da bih mi tih 512 mb bilo na knap ili da bi nesto prestalo raditi zbog manjka memorije. S druge strane, 4" ekran IPS, Corning gorilla glass, dual core CPU, nvidia GPU, 8 GB interne memorije (i utor za micro SD), 8MPIX kamera i snimanje videa u 1080i za cca 1500 kn (na njusci) je odlican deal. Ima ih i jeftinijih ali ako su malo izgrebeni ili osteceni, njih preskacem. Ugl, moja preporuka bi bila O2X do 1500 kn, do 2000 kn SGS2... |
![]() |
![]() |
#1777 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#1778 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
imam i ja optimus 2x, mobitel radi bez greske na custom ROMu. sta se tice official ROMa, fail totalni. ako izbjegavas rootanje i igranje sa customima, izbjegni i o2x.
#1779 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2012
|
Pozz ![]() Hocu da kupim neki smartphone. Dvoumim se izmedju samsung galaxy i9000 i samsung galaxy ace plus Zanima me konkretna razlika izmedju ta dva mobitela. Na gsm arena jedine konkretne stvari koje sam ja našao su velicina displeja (4,0" i 3,65") te ova zastita Gorila na I9000.Kolko je bitna ova zastita Gorila? Ja fakat kad to kupim visicu 0-24 na igricama i wifiu pa hocel ta Gorila pomoc da touch ostane bolji duzi period ili je to samo za fizicka ostecenja? Mnogo ljudi mi je reklo da je I9000 dosta brzi pa me zanima vaše misljenje. Kakvi su im softveri? Nisam dosad imao nijedan smarthphone pa me zanima neko ko ima vec ili je imao nesto od ovih da mi kaze na sta da se fokusiram. Da cujemo preporuke. ![]() ![]() I jos nesto, kakve su razlike izmedju cijena ova dva mobitela i ovog galaxy advance (on mi se cini dosta boljim a na gsm areni je 40 eura skuplji.Vise RAMa, dual core, android v236 i BLIC) i ace plus 2 ? HVALA UNAPRIJED Zadnje izmijenjeno od: sarajevo. 30.09.2012. u 01:01. |
![]() |
![]() |
#1780 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
i9000 bez razmišljanja. Ono što ti mora upast u oči je rezolucija, odnosno gustoća piksela na zaslonu koja je na Galaxy Ace Plus blago rečeno očajna. Druga stvar je što je na Galaxy S-u bolji grafički čip, više unutarnje memorije, Galaxy S ima front-face kameru i možda najbitnije si sam rekao, 4" zaslon. Jedini problem je taj softver, na Galaxy Ace Plus je službeno dostupan Jelly Bean, dok je na Galaxy S službeno dostupan "tek" Gingerbread. No, za Galaxy S je široka zadjednica developera koji razvijaju custom OS-ove tako da si ste strane bolje pokriven. Gorilla glass je koristan protiv fizičkih oštečenja, samim time i touch ostaje "bolji" (mada tu izjavu baš i ne razumijem - performanse touchscreena se ne degradiraju tokom vremena). Galaxy Advance u oglasnicima ide za oko 2000 kuna, dok Galaxy S ide već i za 1100-1200 što je skoro duplo tako da te cijene baš i nisu najrealnije. Ako ga možeš dobit za tu razliku od 40 eura, uzmi Advance bez razmišljanja. |
![]() |
![]() |
#1781 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Fizička oštećenja skoro da nema kad koristiš prstima a drugo korištenje futrole može ići na duže staze. i9000 je predobar i trebao bi dobiti zadnji update Gingebread Value sa verzijom 2.3.6 koju dobiva kao ICS sa faceunlock, camera itd. Treba pogledati uživo polovne. Kako kažu, 100 ljudi i 200 sisa ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
#1782 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ugl jedino kaj sam dosad rootao je ta nesretna xperia da bi mogao tetherat wireless, vidjet ćemo sa evo-m ak bude tu kaj trebalo podešavat ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1783 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Koji android smartphone do 1500 kn?
Obzirom da već godinama imam SE K750 razmišljam si da nabavim neki smartphone. Obzirom da stvarno nemam baš previše pojma o tim mobitelima, molim vašu pomoć. Da prvo opišem što bih htio od toga mobitela: Da ima veći ekran 3,5-3,7-4,0''. Da mu baterija što duže traje (ovdje mislim na osnovnu upotrebu - pozivi, poruke). Da ima pristojnu kameru. Da radi stabilno na nekoj novijoj android verziji. Cijena do 1500 kn (Ok može 100-2000 kn gore). Kupovao bih preko oglasnika (ne mora biti novi mobitel, već samo da ima neku garanciju. Razmišljao sam o slijedećim mobitelima: Galaxy I9001 S plus Motora Defy plus Xperia arc S HTC Desire C Molim vaše mišljenje o navedenim mobitelima, a isto tako i prijedlog za bilo koji drugi mobitel. Nadam se da nisam postavio temu na krivom mjestu. Edit: Vidim da postoji tema za preporuku mobitela, pa molim mod-a da prebaci ovaj post u tu temu. Ispričavam se. |
![]() |
![]() |
#1785 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Po meni je "vulgaris" Galaxy s bolji izbor od S plusa ukoliko postoji namjera stavljanja ICS, Jelly Beana ili bilo kojeg roma po izboru. Zajednica je ogromna i ima odličnih romova, dok za s plus ima jako malo izbora.
#1787 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Optimus 2X, najbolji mobitel za te pare. s njim SIGURNO nećeš pogriješiti. Galaxy S+ nikako ne uzimaj jer je preloš šta se communitiya tiče (radije galaxy S I9000). Također preporučujem i HTC One V, ako se nađe za te pare, ali na njega obavezno staviti custom ROM jer ga sense uguši.
#1788 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
G300 za 1300kn u bonbonu je loša kupnja,preskup mobitel u odnosno na segment kojem pripada taj mobitel. Zbilja ne razumjem što je u RH s Huaweijem u zadnje vrijeme, operateri koji ih uzmu nabiju cijene u nebesa. |
![]() |
![]() |
#1791 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Hvala svima na pomoći. Izgleda da će pasti optimus 2x. |
|
![]() |
![]() |
#1792 |
Registered User
|
S obzirom da mi i9000 nije dostupan dvoumim se izmedju sljedecih telefona HTC One V LG Optimus L7 P700 Samsung Galaxy Ace Plus GT S7500 Motorola Moto XT615 Tu jos u prikrajku vreba Galaxy Advance I9070 i vjerujem da ce to biti izbor ako dođe u telekom u skorijem periodu ali zasad nista. Zanima me vase misljenje izmedju gore navedena 4 mobitela.CIjene su im manje više iste pa to ne prestavlja problem. Sta bi vi kupili? |
![]() |
![]() |
#1793 |
Registered User
|
Ja vec kupio, lg optimus l7 p700 ![]() Da li vec neko ima da mi pomogne oko nekih stvari jer se ne snalazim.Ove aplikacije i postavke kako da najoptimalnije postavim.Registrovao sam se na ovaj google jer ocigledno bez toga nema nista ![]() Koju aplikaciju da koristim za skidanje igrica i drugih aplikacija. I kako ono da prekinem aplikacije koje rade u pozadini da bi mi telefon bio brzi.Pokusavao sam nesto ali dosta sporo ide, cini mi se teze nego na nekim samsunzima...ili je to do novije verzije androida posto su svi koje sam ja imao rukama bili 2.3.x Kako da se spojim na kompjuter?Trebal neki program ko za nokiu ili...? Zasad mi se cini fin ali u nekim situacijama dosta komplikovan... Sve sto moze pomoci...hvala Zadnje izmijenjeno od: sarajevo. 02.10.2012. u 22:27. |
![]() |
![]() |
#1795 | |
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
U principu ne bi trebao prekidati aplikacije koje rade u pozadini jer L7 ima relativno svježi Android koji to sam radi, ali ako te veseli - pretraži Google Play za aplikacije na temu "task killer" ili tako nešto pa se igraj. Spajanje na komp nije teško, vidjet ćeš telefon kao najobičniji USB storage (ako je opcija aktivirana, a vjerojatno je). |
|
![]() |
![]() |
#1796 | |
Registered User
|
Citiraj:
Kazes realtivno svjezija verzija Androida, koja je to zadnja? Mogu je ja nekako nadogradit? Uopste bilo kakav savjet o android telefonima bi mi dobro dosao jer mi je ovo prvi pa nemam iskustva ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1798 |
-.
Datum registracije: Feb 2004
|
Malo proučavam ponudu mobitela u Tele2. LG Optimus L7 mi djeluje zanimljivo, prvenstveno zbog velikog ekrana. Malo sam čitao recenzije po netu, vidim da je dosta velika zamjerka jednojezgreni procesor od 1 GHz. Ima li još netko (osim korisnika "sarajevo") iskustva s ovim mobitelom? Je li zbilja usporen i "laggy" kak kritiziraju u nekim recenzijama (s druge strane, u nekim drugim recenzijama zapravo nije baš bilo negativnih komentara na performanse i brzinu uređaja)? Od "ekstra pogodnosti" planiram ga koristiti za surfanje i mejlanje te da mi povremeno glumi auto-navigaciju. Video, glazba i igrice me uopće ne zanimaju, kamera mi također nije pretjerano bitna. U recenzijama se kao možda i bolji odabir spominjao i Sony Xperia U, ali to čudo mi je preusko. ![]()
#1799 | ||
interferometar
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
S druge strane, tvoj "jaran" ![]() Dakle, ja bih problem tražio upravo ovdje - pomanjkanje RAM-a u nekim trenucima i čekanje da telefon isti oslobodi, što se događa s zadrškom od nekoliko sekundi. Što se nikome ne sviđa. Znači, probaj instalirati neki Task Killer poubijati većinu aplikaciju u pozadini, pa ako ti pomaže - namjesti da ti on sam određene ubija dok ga zaključaš. Oprosti što odgovaram malo "kasno" ![]() Citiraj:
S druge strane, da ti odgovorim ovako napamet i štreberski. Za ovo što si napisao da ti treba telefon vjerujem da će ti i L7 ispuniti očekivanja. Ne može to toliko sporo biti, jer za kretanje sučeljem nije potreban quad core s hyper threadingom. Bar ne još ![]() E sad, zašto našem forumašu taj telefon toliko "zapinje", to me zanima. |
||
![]() |
![]() |
#1800 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
molim za preporuku smartphonea, trenutno koristim slony X8 (tvornički software, bez custom rom-a) i vrlo sam nezadovoljan uređajem a pogotovo sporošću, čestim gašenjem u kombinaciji sa različitim sd karticama te samim nečitanjem pojedinih sd kartica. poželjna cijena zamjenskog uređaja je do 1000kn (bez pretplata) a u obzir dolazi i kupnja polovnog uređaja. maksimalno bi se rastegao do 1500kn. uređaj će prije svega biti korišten za slušanje muzike i čitanje knjiga. željene karakteristike: - ekran duži od 3" - što duže to bolje (pristojne rezolucije) - kompatibilnost sa različitim SD karticama - da ne šteka ko ovo g...o od slonya
divovski kompjuteri Zadnje izmijenjeno od: tomasini_. 26.10.2012. u 14:55. |
![]() |
![]() |
|
|