|
![]() |
#902 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Još malo odgode za desktop "Piledriver"?
![]() |
#903 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Registered User
|
Ovo sa iskopao sa foruma guru 3d Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 27.08.2012. u 16:24. Razlog: prevelika slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Evo jedna dobra vijest za AMDljupce koji ne moraju nužno imati najbrži proc u kompu: AMD reže cijene (20% manja cijena Phenoma II 965BE!)
![]() |
#907 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Štata što X6-ica više nema kod nas za kupiti. A najveća šteta što nema X4 960T Phenoma.
![]() |
#910 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
da, ni meni nije baš najasnije šta to Bono zapravo mijenja ![]()
![]() |
#911 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Treba mi maticna s cpuom za mali server, nisam rekao da je refresh nego samo cekam da ponude E2-1800. Laptopi su vec dostupni, ali ne i maticne ploce kao ova ovdje: http://www.anandtech.com/show/5948/f...20-motherboard Kod nas je dostupna samo Sapphire E-350 ili bilo koja druga maticna s E-350 cpuom.
![]() |
#912 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
![]() |
#913 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Malo o nadolazećem Jaguaru (ne Bobcat 2.0, ono poslije njega): http://semiaccurate.com/2012/08/28/a...e-jaguar-core/ EDIT: Isto sa HotChip 2012 konferencije: AMD Unveils Steamroller Improvements Front-End i FPU se i dalje dijele unutar modula, znači pola od broja Integer jedinica. I dalje se ide u smjeru poboljšanja performance-per-watt omjera. Autor spominje sam Kaveri kao CPU koji će imati Steamroller jezgre. Kaveri je APU kao i Trinity tako da je moguće da više neće biti čistih CPU-a. Daleko je to, još ćemo vidjeti. Sviđa mi se “High-Density” cell library. Možda napokon uspiju malo smanjiti čip. Zadnje izmijenjeno od: cccp. 29.08.2012. u 10:53. Razlog: Nadodan dio o Steamrolleru |
![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Danas sam malo analiziral podatke od Steamrolleru i biti ce napretka ali pod koju cijenu? Realizirali su odlicnu ideju, slicno kao intelov HT, pojacati fetch, decode i dispatch i to im stvarno treba, a FP je dobil nekakav MMX unit i mislim da ce tu kaskat i dalje. Najavljivane performanse od 30% mi se cine dosta nategnute brojke, realnije da ce biti oko 20% brzi od bulldozera i barem 15% skuplji za proizvest. A performance per watt je tesko za prognozirati, trebalo biti bolje a cisto sumnjam da ce biti velik korak u ovom podrucju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Premium
|
Bulldozer nije imao MMX, Piledriver ima dvije MMX jedinice, onda su valjda skužili da nisu dovoljno iskorištene (valjda je rijetko potrebno izvršavati 2 float + 2 integer operacije) pa su ostavili samo jednu za Steamroller kao dobar balans. 30% se odnosi samo na fetch i decode dio, a to je naravno samo dio slagalice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
AMD opet na Intel socketu?
Evo na stranicama Portia se može vidjeti da je izašao stari Athlon64 za Intelov socket 1155 ![]() LINK NA SCREEN Ne znam koliko će dugo ova greška biti aktualna, ali je baš funny ![]() P.S. Ako mod misli da je ovaj post prikladniji za neku drugu temu, neka slobodno preseli..ja ne znam gdje bi to drugdje stavio ![]()
![]() |
#917 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
FX-8350 preview?
![]() |
#918 |
Premium
|
Pojavili su se ti neki samplovi koji su samo nova revizija orochi čipa, OR-C0, znači samo tweakana Bulldozer jezgra. Vjerojatno se sam išlo na smanjenje potrošnje, što je omogučilo malo veće taktove i to je to. Malo je veći porast u multithreaded (10-15%), a manji u single threaded testovima (~4%). Smanjenje potrošnje je OK, ali izgleda da se za neka veća poboljšanja treba čekati Steamroller. Iako je ove ES i testove je obavio OBR, ne treba očekivati puno više od ovog. http://translate.google.com/translat...d.php?t=399118 |
![]() |
![]() |
![]() |
#919 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Zambezi EOL odmah nakon izlaska Vishere? LINK EDIT: ...ali opet, tko zna koliko je tu istine... it's Fudzilla ![]()
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 05.09.2012. u 14:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
![]() |
#921 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Pregledi i drugih stranica; AnandTech Guru3D techPowerUp Tom's Hardware - ovi imaju "atraktivni video" ![]() X-bit labs Engadget AMD attempts to shape review content with staged release of info Zadnje izmijenjeno od: kian. 27.09.2012. u 19:26. Razlog: xbitlabs, Engadget |
![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Registered User
|
Jel isplativo kupiti taj CPU za gaming PC? Pise da ce FM2 ploce biti kompatibilne za sljedecu generaciju. Koje ATi graficke pasu sa 7660D u HybridCrossfire-u? Jel ce FM2 system konacno zamijeniti Intelov core i3/i5 za budget gaming PC? Zadnje izmijenjeno od: Starsylph. 27.09.2012. u 18:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#924 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Vele na Xbitu "Radeon HD 7660D can now only be paired with a discrete graphics card from the HD 6000-series" Gore sam dodao link. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
![]() meni se cini da ce ovaj novi athlon x4 750k biti put pogodak za super gaming rigove 3,4 GHz/4,0 GHz, sto se vrlo lako moze clockat, sa fantasticnim cashevima i bulldozer arhitekturom te nominalnom potrosnjom 100W. Vidim cemo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Premium
|
http://www.phoronix.com/scan.php?pag..._vishera&num=1 FX-8350 testiran u Linuxu. Mali napredak u odnosno na 8150. U većini MT testova usporediv sa i7 3770, barem u Linuxu. Naravno 8350 sve to napravi uz puno veću potrošnju pretpostavljam (još nije testirana) pa i 100$ prednosti na početku brzo ode ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
meni iz nekog razloga javlja "Article Not Available"
![]() |
#928 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
sinoć je bio Available ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Premium
|
Definitivno nije za gejming. Dobar za one koji u startu žele uštediti nešto love. http://www.hardware.fr/articles/880-...etour-amd.html http://www.computerbase.de/artikel/p...-8350-vishera/ |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|